Dnes je utorok 4. novembra 2025, meniny má Karol a zajtra Imrich  

| Autor | 
            Správa | 

| 

tipeeko 
				Čumil 

Registrovaný: Str, 14.01.2015, 21:53 Príspevky: 6 Bydlisko: Rabčice ( ORAVA)

| 

Zdravím     Som tu medzi vami na fóre nový, tak sa vám predstavým z mojou novou mašinou. Pôvodne som chcel auto do lesa na polovačky, ale kamrát ma pár krát zobral povoziť sa a chytilo ma to .     O offroade toho ešte moc neviem, tak som si nechal poradiť a zadovážil som si svojho prvého "OFFa" . Vybrali sme Kiu Sportage I. Generácie.  Motor 2.0 16 V  94 KW.  Zháňal som auto do terénu za relatívne nízku cenu. Na odporúčania, som vzal tuto kiu.    Bol som prekvapený, čo to v teréne dokáže. A výkon v porovnaní zo samurajom je uplne niekde inde.  Proste  citiť ten 2.0-liter. Ale na vážnejší off to bolo nepostačujúce. Tak sme sa ju rozhodli upraviť....    

| 

| Str, 28.01.2015, 1:21 | 

| 

| 

| 

tipeeko 
				Čumil 

| 

Na aute sa už nejaký ten čas maká, bude sa zdvíhať, nejaké terénne pneu, vyvárať... atď Viac o tom dúfam napíše ridder     .  

| 

| Str, 28.01.2015, 1:29 | 

| 

| 

| 

jankarol 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Pon, 12.11.2012, 15:39 Príspevky: 910 Bydlisko: Vranov nad Toplou

| 

_________________ Toyota Land Cruiser LJ70 

| 

| Str, 28.01.2015, 1:36 | 

| 

| 

| 

fajer 
				Proviantak 

Registrovaný: Pon, 30.07.2007, 20:32 Príspevky: 887 Bydlisko: trencin

| 

Vitaj tipeeko., zhodou okolnosti som v nedavnej minulosti vlastnil a jazdil samika, sice podstatne upravovaneho ale v zasade stale samika s jeho primarnimi off vlastnostami =  mala hmotnost ; tuhe napravy Toto tvoja kia uz zaklade stratila. ... A bol by som povedal ze neni dalej o com ..  ALE,  boli sme tak celopartajne na jednom z Tisovcov.. ( vynikajuce 2-3 dnove off pojazdenie v utrobach Tisoveckych hor ) , uz po par 100 metroch v "terene" zacali tzv specialky. Pre ostatnych : to bolo este nase obdobie off level2     . Stale sa na nas dotahovala neaka KIA.. u nas moc v tej dobe este nepoznana, nakolko sa tu toho v takom modelovom r.v. moc nepredalo. No chalaniska furtomfurt v tesnom zavese. Bola to dvojica mladych poliakov , trochu hore, v prednom diffe locker , vzadu samoser , winch. No proste temer celi Tisovec to ta KIA zvladala s prehladom az na jednu skororovinatu pasaz, ktora bola vyfrezovana 35" pneu a tam proste potreboval spulku , aby sa dostlal dalej.  Takze podtrzeno secteno , pokial si s danym autom rozumiete, mas dobry nastroj na relax v podobe offu.  DRZIM PALCE     

_________________ KAVA - strkova, nesca, bezkofeinova, 
 Varic - PB, el. konvica, ohnisko, 

| 

| Str, 28.01.2015, 9:32 | 

| 

| 

| 

ridder92 
				Koumák 

Registrovaný: Str, 25.04.2012, 22:27 Príspevky: 196 Bydlisko: Námestovo

| 

Veru vitaj medzi nami Tibor.     Neboj nič v na začiatok je to  dobré auto. A s úpravami  ktoré su v pláne to bude  plnohodnotný Offroad. Aj keď niektorí budu na to stále pozerať ako na " KIU"     .  

_________________ -JEEP Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 -  4" lift, "BW" lemy, Snorkel , BFG AT 33x12,5 R15,  8J ET-25 ,  NP 231.... -Suzuki SJ 413 rv. 88 

| 

| Str, 28.01.2015, 9:40 | 

| 

| 

| 

ridder92 
				Koumák 

| 

Takže na Kii sa spravil cca 3" lift. Viac sa bohužiaľ nedá kvôli IFS     + Potom sa nahodili Off kolesá. Po odstrojení plastov sa ukázalo aká j v skutočnosti zožratá.    nápravy a komplet spodok sa ošetrili a su v novom laku.  [/URL [URL=http://www.4x4club.sk/pictures/viewer.php?file=t8kk5xejpvz7bl0jd3jw.jpg]  Plus čisto nové  Pneu  GLOB-GUM SPIDER 235/75 R15. na výšku cca 30,5 ".  Sú obuté na diskoch Double red 7J ET-25.   A finálna podoba u na 3" lifte.         Pružiny samé  vypadujú        

_________________ -JEEP Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 -  4" lift, "BW" lemy, Snorkel , BFG AT 33x12,5 R15,  8J ET-25 ,  NP 231.... -Suzuki SJ 413 rv. 88 

| 

| Str, 28.01.2015, 10:02 | 

| 

| 

| 

robin 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Pon, 21.07.2008, 7:51 Príspevky: 539 Bydlisko: Trenčín

| 

Tak vitaj,auto v poho,mal som take pozicane dobra prejazdnost aj v serii.    

_________________ Jeep grand cherokee 4,7  V8 

| 

| Str, 28.01.2015, 10:17 | 

| 

| 

| 

andrej190 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Sob, 12.11.2011, 13:20 Príspevky: 1469 Bydlisko: B. Bystrica

| 

no vítaj medzi nami     btw len otázka: pri tých pneu sa nebojíte o poloosi ?  Samozrejme že sa to dá prežiť ale bude treba asi opatrnejšiu jazdu si ja osobne myslím.. alebo sa mýlim ?     

_________________http://www.safeworks.sk -  Výškové práce, Pilčícke práce, Elektroinštalácie 

| 

| Str, 28.01.2015, 10:22 | 

| 

| 

| 

janoP 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Štv, 27.11.2008, 15:26 Príspevky: 523 Bydlisko: tisovec

| 

pekne, ešte by som vymenil predné volnobežky za manualne AVM -ka, daj potom ako sa to správa v terene,ale lepšiu kvalitu foto     Kia Sportage je podceňovaná ale mal som v serii a bol som spokojný  

_________________ už len ex.....jeep xj 2,5 ....patrol gr.... jeep xj 4l...... 

| 

| Str, 28.01.2015, 10:36 | 

| 

| 

| 

ridder92 
				Koumák 

| 

Stými voľnobežkami rátame. Čakám , že to idíde ako prvé     

| 

| Str, 28.01.2015, 11:56 | 

| 

| 

| 

tipeeko 
				Čumil 

| 

| 

| Str, 28.01.2015, 23:55 | 

| 

| 

| 

ORKO 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Uto, 20.10.2009, 22:25 Príspevky: 713 Bydlisko: Namestovo

| 

si bol dneska na spionazy a zapacilo sa ti to?    

_________________ JEEP WRANGLER 5.2 V8 ,podvozok 4"fox,SYE,D30,D44,33/13,5r15 MICKEY THOMPSON BAJA CLAW,WARN,Led Bar, 

| 

| Štv, 29.01.2015, 0:02 | 

| 

| 

| 

tipeeko 
				Čumil 

| 

| 

| Štv, 29.01.2015, 0:16 | 

| 

| 

| 

janoP 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Štv, 27.11.2008, 15:26 Príspevky: 523 Bydlisko: tisovec

| 

_________________ už len ex.....jeep xj 2,5 ....patrol gr.... jeep xj 4l...... 

| 

| Štv, 29.01.2015, 9:55 | 

| 

| 

| 

patrik 
				OFFROAD Expert 

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 23:06 Príspevky: 775 Bydlisko: slovensky grob

| 

_________________ discovery td5 

| 

| Štv, 29.01.2015, 12:24 | 

| 

| 

| 

Kto je on-line | 

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný  | 

| 
	Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
  | 

|