Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 26.06.2025, 20:25
Dnes je štvrtok 26. júna 2025, meniny má Adriána a zajtra Ladislav, Ladislava

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 30 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Nissan terrano 2,4 i benzín - ako ide v teréne ? 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
prosím vás, chcem sa opýtať kto má skúsenosti , na jazdu v teréne, i ťažšom, i mokrom, zablatenom, s benzínovým terranom II, nie som profík, nemám skúsenosti, len sa mi páči tento typ ofroadu, a známy mi odporúčil benzínovú verziu, vraj nebudem musiet investovat do opráv, ako u dieselových verzií, a výkon v teréne je ten istý, hoci spotreba určite vyššia.. ďakujem a prosím vás, ozvite sa niekto, kto má s tým skúsenosti.. ešte sa chcem opytať aké by som mal kúpiť pneumatiky aby boli do terenu najlepšie..

Uto, 23.06.2015, 22:05
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
No , ja som úplný amatér a sú tu chalani čo sú skutočne machri . Ale tvrdiť , že Terrano diesel je drahý na opravy ?
Možno 3 liter , ale ja už jazdím rok na mojom 2,7 TDi a opravy ma teda veľa nestáli . Skús si naštudovať niečo o motoroch v týchto autách a možno práve pri tomto type motora zmeníš s kamarátom názor ( ja som to urobil tiež keď som ho kupoval ) . S benzínom skúsenosti nemám .
Myslím si , že tu Ti najlepšie poradí finder ...

"Život je boj ,tak sa tu všetci pozabíjajte a ja by som s dovolením prešiel" ...

Str, 24.06.2015, 10:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ako pokial viem tak 2,4 benzin v terane je pohoda.... 2,7 nafta tak isto sa bat nemusis ten motor je drziak
Co sa obutia tyka tak do blata su paradne pneu vzoru T3 ale nvm co na ne povie predna naprava hlavne v pripade ak to podvihnes a obujes daky vqcsi rozmer

EX:Opel Frontera 2.4i, Navijak 5,5t, MT31x10,5

Str, 24.06.2015, 11:12
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Tak ja mám obuté 31 AT a sú len len .
Ale dvihnuté to mám len na torzkách ...

"Život je boj ,tak sa tu všetci pozabíjajte a ja by som s dovolením prešiel" ...

Str, 24.06.2015, 11:24
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
..pre filias-a.. ten známy mal takisto terrano 2,7 tdi 92kw r.1997.. prvý rok všetko bezchyb-štartovanie super , jazda v teréne tiež - no dával mu zabrat a po roku prestal mat výkon - podla servisu šiel len na 50 % - hladali chybu, vymenili váhu vzduchu, nič, dalej podla počitača bolo treba vymenit prvú trysku-vztrek, tá stala 120 eur , ale aj ked vymenili, chyba ostala, počítač určil chybu snímača už si nepametám akého, ale ten stál cez 320 eur, tak to nechal tak a radsej ho lacno predal..terrano malo toho viac..začalo zle štartovať, známy kúpil novú silnú akubateriu, nič sa nezmenilo, dal do opravy štarter, stále za studena ledva naštartovalo, chyba bola pravdepodobne v kábloch..terrano bolo pekné ale vnútorné blatníky prehrdzavené a pri jazde všetko v ňom vrzgalo, hlavne ked cúval alebo točil do strán..

Str, 24.06.2015, 11:39
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Tak na ťažší off by som si vybral úplne iné auto . Terrano je pre mňa skôr SUV ako off . Ja osobne ho mám len na ryby , poľovačky a max spokojnosť .
K tým blatníkom : je to problém týchto áut . Ale hrdzavejú všetky , niektoré však rýchlejšie . Káble pri starých autách zvyknú blbnúť . Čo sa týka vŕzgania a búchania . Tiež mám hrdzu kade tade a občas to buchne a zavŕzga a čo .. Blatníky aj podbehy už majú jemný ementálový nábeh , ale klampiar povedal , že to ešte niečo vydrží a potom to budem riešiť . Po zime dostal podvozok líščí color tak som ho dal minulý týždeň do jemnej kozmetickej gumo-asfaltovej úpravy ... Zatiaľ ma nenechalo nikde . :smt135
Myslím , že záleží aj ako a kto sa stará o auto ...

Str, 24.06.2015, 11:54
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
..ten známy dával terranu zabrat, ale chyby nastali potom čo zapadol v potoku, asi sa vodu dostala kade-tade do elektroniky a niečo zoskratovalo.. tiež ho používal na poľovačky a kedže u nás je hornatý kraj, jazdil po strmších zvážniciach .. benzínové terrano má tichý chod, takmer ho nepočut, čo je pre poľovníka výhodné, pokial sa nepoužíva každý den , len ako rekreačné auto, tak tá spotreba sa dá zniesť, motor je jednduchý, oproti dieslovému, žiadné žhaviče atd atd... na každodenné používanie by som určite bral naftové terrano ale tak na volný čas stačí aj toto.. chcel by som len vediet od profíkov, čo majú s tým skúsenosti, že či je v teréne 2,4i také výkonovo ako dieslové .. ? ? ?

Str, 24.06.2015, 12:06
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ak si poľovník tak vieš , že či máš benzín či nafta je to jedno . Zver je zvyknutá na prdkanie LKTčky . A ani ja nebývam v podunajskej nížine .

Str, 24.06.2015, 12:20
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
:) :-) tak to je pravda, zver sa neplaší, ale plašia sa ľudia, a takto sa môžeš priblížit nikým nepočutý a vymáknuť niekoho.. :shock: :lol: :evil: , a aký lepší offroad by bol do ťažšieho terénu ? Terrano je velmi pohodlné aj jazda v ňom nie je ako napr. v UAZe..

Str, 24.06.2015, 12:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Pajero patrol toyota lc daky jeep to sa v terene nestrati a hlavne prve 3 su dost odolne v zaklade maju aj zadnu uzavierku daktore aj prednu co je dost pomoc... Samozrejme vsetko zalezi od toho kolko chces za to dat... A este k tej 2.4ke podla mna ak tam nenatrepes dake belke pneu tak vykonu bude dost na take bezne jazdenie

EX:Opel Frontera 2.4i, Navijak 5,5t, MT31x10,5

Str, 24.06.2015, 12:52
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Napr. Patrol ? Jeep ? Toyota ? je ich veľa .

Terrano napr. nemá uzávierky , predná náprava slabosť auta . Čo sa týka jazdného komfortu tak áno , je pohodlné . Ale toto nie je rodený off ako som už písal ...

hehe Janciak ma predbehol :):):)

Str, 24.06.2015, 12:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
2,7TD 74kW je najväčší držiak, u 2,7TDi 92 kW môže byť problém s elektrickým pedálom plynu, poprípade váha vzduchu (74kW nič také nemá) ale ináč je to taktiež spoľahlivý motor. 2,4 je o niečo slabšia a je ich menej čo sa rovná menej dielov z vrakov. Potom je tu ešte 3,0ZD, ktorý bol v Patroloch problémový, ale u ľahšieho Terrana je v pohode, ale zas menej dostupné diely a elektronika. Najidálnejší je 2,7TDi 92kW a keď nastane problém s pedálom, treba ho vyhodiť a použiť mechanický pedál a čerpadlo z 74kw verzie. Čo sa týka Terrana a terénu tak problémy bývajú s prednou nápravou a to z dôvodu, že je často zanedbaná údržba a na už načatú nápravu každý nahodí väčšie kolesá a už to ide z kopca. Pokiaľ je náprava zrepasovaná a nepreháňa sa to s liftom (a ak áno je nutné urobiť zopár úprav na riadení) tak je to vcelku spoľahlivý podvozok. Terrano máva ešte problémy s elektrickou výbavou -okná, centrál a palubka, ktoré sú daňou za výrobu v Španielsku (cantare a mangiare). Zväčša sa jedná o drobné závady ale zbytočne znepríjemňujú život.

Str, 24.06.2015, 16:29
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ďakujem za komentáre :) , ešte som chcel Janciak - aký JEEP si myslel ? Cherokee , Wrangler .. ? Cherokee myslím , nie je offroad ?

Str, 24.06.2015, 16:53
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Cherokee je off teda , da sa pekne na off prerobiť . Mne osobne sa velmi paci Grand . V8 je moj sen . Ale záleží od bubáčikov € ...
Chalani tu z fora ti povedia , ze ak Jeep tak benzin ...

Str, 24.06.2015, 17:08
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
prečo ak JEEP tak benzín ? filias ?

Str, 24.06.2015, 17:21
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 30 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný