Dnes je nedela 18. mája 2025, meniny má Viola a zajtra Gertrúda
cooper discoverer at3 - máte skusenosti ?
Autor |
Správa |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
sorry ale toto už trepeš sprostosti , takéto rady nedávaj prosím nikomu dík
_________________ ~`<| _________ oooo __ ~~ | / ../ …\ … \ \ _|____\ ~~~[_ - - - ______ --- _ \ - \\\\\\ -\ ~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )
Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného.. Jeep XJ 4.0 cestná leštenka
|
Uto, 04.08.2015, 16:00 |
|
 |
indian
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 25.12.2013, 16:15 Príspevky: 556 Bydlisko: Bratislava
|
pablo 
_________________ Jeep Cherokee XJ 5.3
|
Uto, 04.08.2015, 16:03 |
|
 |
pajko
Učeň
|
efendi píše: Andrej,, ja kazdu pneumatiku hustim na 3 az 3,5 a jazdim v pohode jak teren tak cesta, a nemam prekazku,, nepodhustujem,, podhustenie dobre to neroby konstrukcie pneu,, aj ked je to tak pohodlnejsie , nebucha neklepe ,,,  Prehustena guma mozno dobra na jazdu po ceste kvoli spotrebe, ale je to neskutocne tvrde. Do terenu je to blbost... nedokaze poriadne kopirovat podklad, nehladiac, ze potrebujes uplne inu trakciu ako na ceste... Mimochodom ani prehustenie nerobi dobre gume, precitaj na nej maximalne doporucene hustenie vyrobcom.... 
|
Uto, 04.08.2015, 18:00 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8012 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
pablo píše: sorry ale toto už trepeš sprostosti , takéto rady nedávaj prosím nikomu dík pocuj mudrc,,  ja netrepem sprostosti, ja jednoducho jazdim s takym tlakom,, kazdy ma na to svoj nazor,,a skusenost,, a jazdi takym tlakom aky si uzna za vhodny,, druha vec citaj pozornejsie, a zistis ze som nikomu neradil-neodporucal aby jazdil takym tlakom,, takze ty nepis ptákoviny,,  ,, je pravda ze ked podhusstis, tak ma lepsiu prilnavost k terenu kazdopadne, , pisal som nieco insie  ale ak naozaj chces takymi pneu jazdit , tak ked uz tak tam sa odporucaju bedloky, aby sa pneu... nevyzula!!!! videl som nie na jednom vozidle kde sa vyzuli pneu na podhustenych gumach,,a vo viacerych prypadoch..
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 04.08.2015, 18:25 |
|
 |
Tomrs
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 13:24 Príspevky: 1209 Bydlisko: Ráztočno - PD
|
Nech si každý jazdí a fúka gumy ako chce, ale tlak pneu v offroad jazdení hrá významnú rolu a nezriedka dôležitejšiu ako samotný dezén (nehovorím tu o extréme ako T3 vs. cestné gumy) a vyzuť gumu s tlakom 1,8 bar to sa musí tiež vedieť  Ja si zas myslím, že pokiaľ sa nejazdí s tlakom pod 1 - 0,8 bar tak sú beadlocky zbytočné. Aj keď je to relatívne záleží od konkrétnej značky-type pneu a použitého rozmeru v kombinácii so správnou šírkou disku.
_________________ Ludia požadujú aby ich život mal nejaký zmysel, život má presne toľko zmyslov, koľko sme ochotný doň vložiť. H. Hesse
|
Uto, 04.08.2015, 19:27 |
|
 |
indian
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 25.12.2013, 16:15 Príspevky: 556 Bydlisko: Bratislava
|
neberme to ako hadku ale ako diskusiu
efendi, len tak zo srandy, vyskusaj niekedy, ked budes mat v tazkom terene problem prejst (najlepsie blato), odpustit pneu na menej ako 1 bar a skus prejst rovnaky usek. ze ci budes citit nejake zlepsenie trakcie. samozrejme nechcem ta do toho nutit alebo ta nejako presviedcat, len tak z tej srandy to skus, ci na podhustenej pneu to nebude lepsie. ak nie, budes mat dobry pocit, ze si mal pravdu a ked hej, budes vedet, ako sa da prejst tazky teren, ked uz inak nejde
inak bedlocky nemam a nikdy som nemal problem, ze by sa pneu vyzula. zalezi totiz od toho, aka je to pneu (sila bocnice) a na akom sirokom disku je obuta.
_________________ Jeep Cherokee XJ 5.3
|
Uto, 04.08.2015, 19:29 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8012 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
ved isteze,, ja som pisal iba svoj nazor,,a k podhustenym pneu som sa uz vyjadryl,, a co som pisal v poslednom mojom citate to sam aj potvrdzujes,, a aj suhlasim s tym,, a netvrdil som nikde ze v terene podhustene pneu nie su lepsie,, podotkol som IBA , ze moze dojst k ich poskodeniu,, ale vsetko zalezi aj na konstrukcii pneu, ako pises, na pevnosti bokoch pneumatik.. enem Pablo hned spatne reagoval a predpokladam ze zle si precital moj prispevok, alebo zle pochopil,,  ,, to ze ja mam vstale 3bary v pneu to je moja vec, zatial mi to ide dobre a nemam problem v terene,, aj ked mozno by som sa netrapil niekedy tolko, ale mna to bavy a zatial klapeto  kto umy ten umy... 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 04.08.2015, 19:37 |
|
 |
pajko
Učeň
|
Efendi vsetko vpoho, len ta slovencina.... neber to v zlom slova zmysle, ale az to trha oci tie hrubice v tvojich prispevkoch 
|
Str, 05.08.2015, 8:55 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
|
pajko píše: Efendi vsetko vpoho, len ta slovencina.... neber to v zlom slova zmysle, ale az to trha oci tie hrubice v tvojich prispevkoch  priatelu,, staci ak to vies precitat,, Bernolakstina,,, pis ako pocujes,,keby aj dnes to platilo v skolach, tak by bolo menej petiek 
|
Str, 05.08.2015, 10:20 |
|
 |
Jando
Učeň
Registrovaný: Štv, 08.01.2015, 14:58 Príspevky: 12 Bydlisko: Rimavská Píla
|
Ahojte, chcem sa opýtať na tieto pneu, aký je rozdiel medzi Cooper discoverer A/T3 a A/T3 sport? Našiel som to vo viacerých e-shopoch kde A/T3 sport označujú ako letnú, čo sa mi celkom nezdá. Výrobca Cooper ich má obidve označené ako all-season čo chápem ako celoročnú. Viete poradiť ako to vlastne je? Ďakujem
|
Štv, 10.08.2017, 10:43 |
|
 |
diLucca
Čumil
|
Sport je urcena pre Europsky trh, tusim aj vyrabana in EU. Sport by mali byt vylepsene a urcene poziadavkam EU zakaznikov(takze to bude nieco ako potraviny pre zapadny a vychodny blok, sa bojim).
_________________ Grand Cherokee WJ 4.7 GMC Yukon exBMW
|
Uto, 07.11.2017, 8:26 |
|
 |
BMino
Učeň
Registrovaný: Štv, 31.12.2009, 10:40 Príspevky: 40 Bydlisko: Kysucke Nove Mesto
|
ahojte, mate niekto prosim skusenost s Cooper Discoverer S/T MAXX? Zatial mam pozitivnu recenziu od Stefan-a, ktory mi dal tohoto chrobaka. Zaujimala aby ma zivotnos/najazd a trakcia, teraz jazdim na BF AT (uz 70 000+ za cca 4,5 roka a stale maju cez 8 mm) a vacsi problem som nezaznamenal, len obcas mi pride, ze by to chcelo viac trakcie na blate. Tiez zvazujem Toyo MT, ale s autom jazdim kazdy den a vacsinou po ceste, o hluk mi nejde, skor o to az ich nezoderiem za 20 tkm. Dakujem
|
Str, 31.01.2018, 23:06 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|