Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 17.06.2025, 17:10
Dnes je utorok 17. júna 2025, meniny má Adolf a zajtra Vratislav

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 13 ] 
 Samík strata vody 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Zdravím všetkých offroaďakov :smt156
Všetko to začalo minulú zimu keď som nalial do Samíka novu nemrznúcu kvapalinu, po nejakom čase som zistil že je expanzná nádržka prázdna ta som dolial a po čase znova a znova. V zime som mal asi 10 výjazdov tak som opravu nechal až na jar. Objavil som únika a dal sa do opravy. Kvapalina unikala spoza vodného čerpadla tak som to rozobral spravil nove tesnenie dal silikón a poskladal Nalial voda a pohoda nikde ani kvapka. Vodu som tam nechal až doteraz. Pred pár dňami som vodu vypustil a nalial zase nemrznúcu, po pár dňoch sa problém zopakoval spoza vodného čerpadla to tečie ako Dunaj. Ja toto možne ?? Je možna že voda netečie s čerpadla ale s potrubia čo ide s čerpadla?

Štv, 12.11.2015, 23:03
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Pod pojmom cerpadlo myslis asi vodnu pumpu ...
Moze tiect poza nu ..a asi asi cez nu ...
Ak potrubim myslis ruru niekde od termostatu, tak moze takisto tiect poza nu, v horsom pripade, dajme tomu, ze je ten kus vylisku (ak je to kus hlinikovej rurky) prasknuty ... (len budem predpokladat, ze rura o ktorej hovorime je v tesnej blizkosti vodnej pumpy, a nemusi byt celkom jednoznacne, kde to vlastne vyteka).

Štv, 12.11.2015, 23:26
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Hej myslel som vodnú punpu a myslel som trubku čo je na obrazku ozačená 3 Obrázok ako to tam drží, to je len nasunuté do pumpy a je tam gumička či ako?

Pia, 13.11.2015, 9:04
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Tipnem si, ze z kabiny ti ide gumova hadica a napaja sa na hlinik, ktory popisujes.
Ak z nejakeho dovodu neurobili tento kus nevymenitelny, tak vymenitelny je ... (odsrobovatelny).
Ale neviem sa zbavit pocitu, ze je pravdepodobnejsie, ze ti tecie vodna pumpa ...
Ak ti vodna pumpa netecie, a je prasknuta nahodou trubka, ak je tam priestor, riesil by som to asi tak, ze by som kupil kus hadice, ktory je tam mozne nasunut, a proste by som tu kabinovu gumovu hadicu alebo vymenil, alebo pomocou kusu dalsej trubky nadpojil ... (pomocou nejakej spony az sa za predpokladanym bodom tecenia).
Mne ked to slzilo, tak bola bola prave vodna pumpa (nie samurai).
Je samozrejme mozne, ze prdlo nieco "nehybne"(rurka), ale vecia pravdepodobnost je, ze to tecie cez nieco "hybne" (lozisko, hriadelka).

Pia, 13.11.2015, 9:43
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
finder píše:
Ak z nejakeho dovodu neurobili tento kus nevymenitelny, tak vymenitelny je ... (odsrobovatelny).

Jedine že by nebol, teda.
Elementary, dear Watson :smt151

---

Táto trupka sa hladá?

Obrázok

Pia, 13.11.2015, 14:08
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Išlo mi o to či nieje poškodená gumička čo je na tej trupke a voda netečie tade. V piatok som rozobral vodnú punpu a spravil nove tesnenie dúfam že to už bude držať konečne sa budem voziť.

Ned, 15.11.2015, 9:38
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Či je poškodená gumička, alebo prehrdzavená trubka, sa budeš musieť kuknúť sám, sa obávam

Obrázok je odpoveď na to, esli je trubka vyberacia a spátkydacia, a kade to môže tiec.
Ale totá trubka sa bežne objavuje ako náhradný diel, takže zjavne majú tendenciu prehrdzavieť.

Ned, 15.11.2015, 16:40
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Únik som včera objavil, tečie vodna pumpa. Dúfam že po výmene za novú už bude konečne pokoj.

Uto, 17.11.2015, 10:54
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Jaaaa som ti to hovoril ... ze skor to tecie okolo niecoho "pohybliveho" ...

Uto, 17.11.2015, 13:21
Učeň

Odpoveď s citáciou
vodná pumpa je klasika a "menšie zlo", mne podľa všetkého prasklo tesnenie pod hlavou tak sa bude rozoberať. A rovno preblajznem komplet aj hlavu. inak keď budeš meniť pumpu, nezabudni dobre očistiť to "lôžko" na ktoré dosadá tesnenie a dal by som jemne aj červený silikon

Uto, 17.11.2015, 20:14
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Vodna pumpa vymenená a zdá sa že je konečne všetko ok, pri ptej príležitosti som vymenil aj rozvodový remeň. Dosadacie plochy som očistíl ale nedaval som silikon ale iba vazelínu. Známi mechanik mi to nedoporučil. Hovoril že silikon môže poškodiť semering na pumpe keby sa kusok odlupil. Ja som menil tesnenie pod hlavou v jari ale s hlavou som nič nerobil. Skušali ste niekto rozobrať vodnu pumpu? mapadlo ma či by sa nedala opraviť?

Ned, 22.11.2015, 10:38
Učeň

Odpoveď s citáciou
gratulujem k oprave. nech jazdí. ten silikon treba jasne ze dávať s citom. jasne že nie natlačiť "husenicu" a tešiť sa ako je to utesnené. no a oprava vodnej pumpy -osobne pri cene 20€ je to asi škoda práce. dáš novú a máš "istotu" že s ňou nebude problém.

Ned, 22.11.2015, 22:47
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ďakujem, ako si povedal pri tej cene to nema cenu riešiť. Ja to riešim skôr so zaujímavosti a s dlhej chvíle :D a možno že aj že KEBY NIEČO (ale dúfam že už nič) :D

Pon, 23.11.2015, 8:04
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 13 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný