Dnes je pondelok 23. júna 2025, meniny má Sidónia a zajtra Ján
MTcka VS ATcka vseobecne ...
MTcka VS ATcka vseobecne ...
Autor |
Správa |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Xader píše: Tak vzdy boli lacnejsie co sa tykalo cestnych pneu v porovnani Dunlop Maxx a Matador HECTORRA ... o offroad pneu som a nezaujimal
Tak to hej ale sme v sekcii offroad ci nie... 
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Ned, 05.11.2006, 17:47 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
MilanBB píše: Cena ani neviem, či je nižšia, skôr by som povedal, že rozdiel bude radovo pár 10Sk....
No Milan aj par sto korun je rozdiel....
Napr.brali sme Matador 235/85R16 za nejakych XXXX.-Sk lebo boli lacnejsie ako BFG a ked sme chceli na 11aut tak cena bola zrazu vysia o 800.-Sk tak sme radsej brali BFG kde cena bola vysia oproti XXXX.- len o par desiatok korun.....ale ako som tvrdil je to vec obchodu.
|
Ned, 05.11.2006, 17:52 |
|
 |
MilanBB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 22:48 Príspevky: 584 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Jasné, máš recht... Vieš ja som myslel, že ak bude stáť BFG xxxx Sk, tak rovnaký rozmer matadoru bude xxxx +- nejaká stovka. Neviem, či bude lacnejší, alebo drahší. Samozrejme aj 100sk na gume je 400 sk úspora na obití jedného auta, to je jasné. A podľa toho, čo som počul a čítal, by mali byť goodriche MT a matadory MT približne rovnaké, čo sa jazdných vlastností a pevnosti a trvácnosti týka... uvidíme, či tomu tak bude aj v praxy, predsalen matador je v segmente MT nováčik.
|
Ned, 05.11.2006, 18:32 |
|
 |
Andrejoff
Učeň
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:11 Príspevky: 93 Bydlisko: okr. senica
|
A to stym podfukovanim na 0,5atm platí aj pre obyčajdé pneumatiky z dušou alebo len pre Tubelessky(bezdušové)? Lebo sa mi to nejako nezdá záber + makká guma ventílek je hned v prdeli či sa mýlim?
_________________HEAVY TERRAIN, NIVA ONLY
ale čím ďalej, tým viac ma priťahuje Samurai
|
Ned, 05.11.2006, 19:45 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
MilanBB píše: Samozrejme aj 100sk na gume je 400 sk úspora na obití jedného auta, to je jasné.
A podľa toho, čo som počul a čítal, by mali byť goodriche MT a matadory MT približne rovnaké, čo sa jazdných vlastností a pevnosti a trvácnosti týka...
No ale ak je rozdiel 4x600 na rovnakom rozmere tak je to kustik rozdiel...
Praveze rarametrami su veeelmi podobne to ti potvrdi aj Erik ak sa tu ukaze.
Z inej strany som pocul, ze zivotnost je vraj nizsia...ale to nekomentujem nakolko s nimi nemam skusenost a zatial sa na nich nechystam i ked by som skusil ibaze nerobia vecsie rozmery a ani sa im to neoplati nakolko sa trh nasytil inymi znackami prevazne BFG (rec je o 33" a 35")
|
Ned, 05.11.2006, 20:35 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
ak je dnu duša, opatrnejšie s tým podfukovaním, aby si neurval ventil...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 05.11.2006, 21:20 |
|
 |
Xader
|
DanoDEF píše: Xader píše: Tak vzdy boli lacnejsie co sa tykalo cestnych pneu v porovnani Dunlop Maxx a Matador HECTORRA ... o offroad pneu som a nezaujimal Tak to hej ale sme v sekcii offroad ci nie... 
No hej , ale Matador a BFG su asi kvalitou materialu inde , ci uz to je zajedno ?
|
Ned, 05.11.2006, 21:46 |
|
 |
MilanBB
OFFROAD Expert
|
Povedal by som, že o kvalite je ťažko hovoriť. Ako sa dá zmerať? Je na ňu fyzikálna veličina? 
|
Ned, 05.11.2006, 22:17 |
|
 |
MilanBB
OFFROAD Expert
|
Andrejoff píše: A to stym podfukovanim na 0,5atm platí aj pre obyčajdé pneumatiky z dušou alebo len pre Tubelessky(bezdušové)? Lebo sa mi to nejako nezdá záber + makká guma ventílek je hned v prdeli či sa mýlim?
Len bezdušové. Nemám skúsenosti s dušovými a konkrétne podhustenie viem, že zvládajú bez problémov aj na 0,5atm napr BFGMT, BFGAT, MatadorMT, GoodYearMT. Potom určite ešte aj všetky MTčka a určite aj iné ATčka, no neviem ktoré áno a ktoré nie, resp. či všetky alebo nie. Normálne cestné, či už letné, alebo zimné, by som na 0,5 nesfukoval. Ja osobne by som pod 1atm neriskoval, predsalen tá guma na to stavaná nie je...
|
Ned, 05.11.2006, 22:21 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
MilanBB píše: Povedal by som, že o kvalite je ťažko hovoriť. Ako sa dá zmerať? Je na ňu fyzikálna veličina? 
To sa da posudit len casom jednym clovekom co na jednom aute odjazdil mnozstvo km na jednych aj druhych....to je priblizny ukazovatel.
|
Ned, 05.11.2006, 22:30 |
|
 |
MilanBB
OFFROAD Expert
|
DanoDEF píše: MilanBB píše: Povedal by som, že o kvalite je ťažko hovoriť. Ako sa dá zmerať? Je na ňu fyzikálna veličina?  To sa da posudit len casom jednym clovekom co na jednom aute odjazdil mnozstvo km na jednych aj druhych....to je priblizny ukazovatel.
Veľmi správne !
|
Ned, 05.11.2006, 23:27 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
- môže podhustiť aj dušové, ale s citom, musí myslieť nato, že aj mäkká guma je schopná ostať na disku bez pretočenia, ale určite nie pri nejakých 0,5 až 1 a pri silnejšom zábere (terén), lebo na ľade by to okolo 1 malo udržať bez problémov...
- ak štandardné fúkanie je 2,2 až 2,5, nebál by som sa aj na duši ísť po 1,5, ale naozaj nie do ťažkého terénu... a na blate, piesku či lade je to riadny rozdiel v prospech výkonu...si myslím...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Ned, 05.11.2006, 23:43 |
|
 |
MilanBB
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: - môže podhustiť aj dušové, ale s citom, musí myslieť nato, že aj mäkká guma je schopná ostať na disku bez pretočenia, ale určite nie pri nejakých 0,5 až 1 a pri silnejšom zábere (terén), lebo na ľade by to okolo 1 malo udržať bez problémov... - ak štandardné fúkanie je 2,2 až 2,5, nebál by som sa aj na duši ísť po 1,5, ale naozaj nie do ťažkého terénu... a na blate, piesku či lade je to riadny rozdiel v prospech výkonu...si myslím...
Janík, keď už píšeš o výkone, tak som si až minule uvedomil, ako uberajú sfúknuté gumy na výkone, keď som chcel len kúsok na rovnom asfalte potlačit moje jimny a mal som 0,6 vo všetkých kolesách.... no ver mi, že som s ním pohol len vééééľmi ťažko. Keď som nafúkal na 2 dopredu a 1,9 dozadu tak už pri opretí sa oň sa hýbal....
|
Ned, 05.11.2006, 23:46 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
MilanBB píše: Janík, keď už píšeš o výkone, tak som si až minule uvedomil, ako uberajú sfúknuté gumy na výkone, keď som chcel len kúsok na rovnom asfalte potlačit moje jimny a mal som 0,6 vo všetkých kolesách.... no ver mi, že som s ním pohol len vééééľmi ťažko. Keď som nafúkal na 2 dopredu a 1,9 dozadu tak už pri opretí sa oň sa hýbal....
-ja viem, že si mi rozumel - výkon ako schopnosť záberu v ťažších podmienkach u podhustenej gumy oproti štandardne nafúkanej...
-to s výkonom na asfaltke Ti verím - riadne sa zväčšil valivý odpor a motorček sa musí viac snažiť, aby ho prekonal- 
|
Ned, 05.11.2006, 23:52 |
|
 |
MilanBB
OFFROAD Expert
|
presne si to vystihol, potom to už skutočne ide len na redukcii....
|
Pon, 06.11.2006, 20:32 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|