Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 23.06.2025, 23:08
Dnes je pondelok 23. júna 2025, meniny má Sidónia a zajtra Ján

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 416 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Ďalší
 MTcka VS ATcka vseobecne ... 

Aké pneumatiky preferujete v zime ?
ATčka 25%  25%  [ 62 ]
MTčka 18%  18%  [ 43 ]
Zimné pneumatiky 46%  46%  [ 112 ]
Doteraz zimne, idem skusit AT (MT) 11%  11%  [ 28 ]
Celkom hlasov : 245

MTcka VS ATcka vseobecne ... 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Xader píše:
Tak vzdy boli lacnejsie co sa tykalo cestnych pneu v porovnani Dunlop Maxx a Matador HECTORRA ... o offroad pneu som a nezaujimal

Tak to hej ale sme v sekcii offroad ci nie... :D

Ned, 05.11.2006, 17:47
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MilanBB píše:
Cena ani neviem, či je nižšia, skôr by som povedal, že rozdiel bude radovo pár 10Sk....

No Milan aj par sto korun je rozdiel....
Napr.brali sme Matador 235/85R16 za nejakych XXXX.-Sk lebo boli lacnejsie ako BFG a ked sme chceli na 11aut tak cena bola zrazu vysia o 800.-Sk tak sme radsej brali BFG kde cena bola vysia oproti XXXX.- len o par desiatok korun.....ale ako som tvrdil je to vec obchodu.

Ned, 05.11.2006, 17:52
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jasné, máš recht... Vieš ja som myslel, že ak bude stáť BFG xxxx Sk, tak rovnaký rozmer matadoru bude xxxx +- nejaká stovka. Neviem, či bude lacnejší, alebo drahší. Samozrejme aj 100sk na gume je 400 sk úspora na obití jedného auta, to je jasné. A podľa toho, čo som počul a čítal, by mali byť goodriche MT a matadory MT približne rovnaké, čo sa jazdných vlastností a pevnosti a trvácnosti týka... uvidíme, či tomu tak bude aj v praxy, predsalen matador je v segmente MT nováčik.

Ned, 05.11.2006, 18:32
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A to stym podfukovanim na 0,5atm platí aj pre obyčajdé pneumatiky z dušou alebo len pre Tubelessky(bezdušové)? Lebo sa mi to nejako nezdá záber + makká guma ventílek je hned v prdeli či sa mýlim?

Ned, 05.11.2006, 19:45
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MilanBB píše:
Samozrejme aj 100sk na gume je 400 sk úspora na obití jedného auta, to je jasné.

A podľa toho, čo som počul a čítal, by mali byť goodriche MT a matadory MT približne rovnaké, čo sa jazdných vlastností a pevnosti a trvácnosti týka...

No ale ak je rozdiel 4x600 na rovnakom rozmere tak je to kustik rozdiel...

Praveze rarametrami su veeelmi podobne to ti potvrdi aj Erik ak sa tu ukaze.
Z inej strany som pocul, ze zivotnost je vraj nizsia...ale to nekomentujem nakolko s nimi nemam skusenost a zatial sa na nich nechystam i ked by som skusil ibaze nerobia vecsie rozmery a ani sa im to neoplati nakolko sa trh nasytil inymi znackami prevazne BFG (rec je o 33" a 35")

Ned, 05.11.2006, 20:35
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ak je dnu duša, opatrnejšie s tým podfukovaním, aby si neurval ventil...

Ned, 05.11.2006, 21:20
Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
Xader píše:
Tak vzdy boli lacnejsie co sa tykalo cestnych pneu v porovnani Dunlop Maxx a Matador HECTORRA ... o offroad pneu som a nezaujimal

Tak to hej ale sme v sekcii offroad ci nie... :D

No hej , ale Matador a BFG su asi kvalitou materialu inde , ci uz to je zajedno ?

Ned, 05.11.2006, 21:46
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Povedal by som, že o kvalite je ťažko hovoriť. Ako sa dá zmerať? Je na ňu fyzikálna veličina? :?

Ned, 05.11.2006, 22:17
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Andrejoff píše:
A to stym podfukovanim na 0,5atm platí aj pre obyčajdé pneumatiky z dušou alebo len pre Tubelessky(bezdušové)? Lebo sa mi to nejako nezdá záber + makká guma ventílek je hned v prdeli či sa mýlim?

Len bezdušové. Nemám skúsenosti s dušovými a konkrétne podhustenie viem, že zvládajú bez problémov aj na 0,5atm napr BFGMT, BFGAT, MatadorMT, GoodYearMT. Potom určite ešte aj všetky MTčka a určite aj iné ATčka, no neviem ktoré áno a ktoré nie, resp. či všetky alebo nie. Normálne cestné, či už letné, alebo zimné, by som na 0,5 nesfukoval. Ja osobne by som pod 1atm neriskoval, predsalen tá guma na to stavaná nie je...

Ned, 05.11.2006, 22:21
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MilanBB píše:
Povedal by som, že o kvalite je ťažko hovoriť. Ako sa dá zmerať? Je na ňu fyzikálna veličina? :?

To sa da posudit len casom jednym clovekom co na jednom aute odjazdil mnozstvo km na jednych aj druhych....to je priblizny ukazovatel.

Ned, 05.11.2006, 22:30
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
MilanBB píše:

To sa da posudit len casom jednym clovekom co na jednom aute odjazdil mnozstvo km na jednych aj druhych....to je priblizny ukazovatel.

Veľmi správne !

Ned, 05.11.2006, 23:27
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
- môže podhustiť aj dušové, ale s citom, musí myslieť nato, že aj mäkká guma je schopná ostať na disku bez pretočenia, ale určite nie pri nejakých 0,5 až 1 a pri silnejšom zábere (terén), lebo na ľade by to okolo 1 malo udržať bez problémov...
- ak štandardné fúkanie je 2,2 až 2,5, nebál by som sa aj na duši ísť po 1,5, ale naozaj nie do ťažkého terénu... a na blate, piesku či lade je to riadny rozdiel v prospech výkonu...si myslím...

Ned, 05.11.2006, 23:43
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
- môže podhustiť aj dušové, ale s citom, musí myslieť nato, že aj mäkká guma je schopná ostať na disku bez pretočenia, ale určite nie pri nejakých 0,5 až 1 a pri silnejšom zábere (terén), lebo na ľade by to okolo 1 malo udržať bez problémov...
- ak štandardné fúkanie je 2,2 až 2,5, nebál by som sa aj na duši ísť po 1,5, ale naozaj nie do ťažkého terénu... a na blate, piesku či lade je to riadny rozdiel v prospech výkonu...si myslím...

Janík, keď už píšeš o výkone, tak som si až minule uvedomil, ako uberajú sfúknuté gumy na výkone, keď som chcel len kúsok na rovnom asfalte potlačit moje jimny a mal som 0,6 vo všetkých kolesách.... no ver mi, že som s ním pohol len vééééľmi ťažko. Keď som nafúkal na 2 dopredu a 1,9 dozadu tak už pri opretí sa oň sa hýbal....

Ned, 05.11.2006, 23:46
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MilanBB píše:

Janík, keď už píšeš o výkone, tak som si až minule uvedomil, ako uberajú sfúknuté gumy na výkone, keď som chcel len kúsok na rovnom asfalte potlačit moje jimny a mal som 0,6 vo všetkých kolesách.... no ver mi, že som s ním pohol len vééééľmi ťažko. Keď som nafúkal na 2 dopredu a 1,9 dozadu tak už pri opretí sa oň sa hýbal....

:-D :-D :-D
-ja viem, že si mi rozumel - výkon ako schopnosť záberu v ťažších podmienkach u podhustenej gumy oproti štandardne nafúkanej... :wink:

-to s výkonom na asfaltke Ti verím - riadne sa zväčšil valivý odpor a motorček sa musí viac snažiť, aby ho prekonal- :smt115

Ned, 05.11.2006, 23:52
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
presne si to vystihol, potom to už skutočne ide len na redukcii....

Pon, 06.11.2006, 20:32
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 416 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný