Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 23.07.2025, 19:42
Dnes je streda 23. júla 2025, meniny má Olga a zajtra Vladimír

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
On-line
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
no ja fararov velmi nemusim aj ked som veriaci, no mam nanich svoj nazor,pocul som vela z nich ,,,, ale je tu jeden z viacerych co je podla mna farar fararov,, vsetka cest mu,, je slusny a vzdelany,, https://www.youtube.com/watch?v=0CCF6cvGOLk

https://www.youtube.com/watch?v=0CCF6cvGOLk

netrepe dosveta ako iny farary,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Uto, 29.03.2016, 15:29
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
kurwa tak taka to tema tu este nebola :smt126 :smt126 fararkov rozoberat :smt121

Uto, 29.03.2016, 15:44
On-line
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
JOE66 píše:
kurwa tak taka to tema tu este nebola :smt126 :smt126 fararkov rozoberat :smt121

sak sem tam misis niaky ten oil naliat do ohna aby to aj horelo :-D :-D :-D :-D

a tu je jedna pikoska este k teme co som povyse dal.. http://www.cez-okno.net/clanok/ruska-ta ... y-ii-video

takze vrchny rabin ides,, OGO, :D alebo imán Diesel.. :smt023

http://www.cez-okno.net/clanok/ruska-ta ... y-ii-video

Uto, 29.03.2016, 16:02
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Efi,ved ten farar tam mota daco o marii :shock: ...podla toho vidim,ze je katolicky a viac mi netreba.Vravet vie,to je fakt...ale to tak isto vedel aj nas politruk na vojne a stejne zo mna frajtra neurobil,aj ked som peesku inak absolvoval na 1 s hviezdickou.Tak isto som mal kamosa katolickeho farara,kym ho jeho ''veriaci'' nevystvali z dediny.On mi pripadal naozaj krestan :wink:
Panboh je daco,co by mal kazdy nosit v srdci,nie sa tym pretrcat kadetade a aj tak podla neho nezit.A nedajboze sa este snazit obracat v jeho mene inych na ''pravu''vieru.Ci uz pomocou slova,alebo meca.
Inak,mozes povedat,ze si fakt veriaci krestan?Zijes naozaj tak?Lebo to je bohove tazke,ba priam nemozne!Aj ked mozno zopar ludi za celu eru krestanstva tak zilo... :wink:

Uto, 29.03.2016, 17:29
Koumák

Odpoveď s citáciou
Keď Efendi napísal farár farárov hneď som vedel kto to bude :-D treba si o jeho živote niečo zisťiť a potom hádzať všetkých do jedného vreca toto je v prvom rade správny človek, ktorého nemajú radi aj niektorý farári a pomáha ľuďom, ktorým už nepomáha nikto a robí to nezištne a začínal tak že nemali pomaly ani čo jesť (bol som v kine na jednom filme, ktorý o ňom natočili) klobúk dole pred ním. :smt133

Uto, 29.03.2016, 18:56
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ja som o nom nepisal,ako o cloveku-nepoznam ho :wink: .Mal som na mysli,ze podla toho,ze tam stale spomina mariu,jedna sa o katolickeho knaza.Cize knaza jednej vetvy krestanstva,na ktorej rukach su hektolitre krvi a jeden farar to nezmyje....aj ked bude svety ako jezis :wink: .Ak naozaj zije tak,ako mu kaze viera,ma moju uctu.Ale iba on,nie cela cirkev!

Uto, 29.03.2016, 19:32
Koumák

Odpoveď s citáciou
V pohode ja nehovorím, že bude očisťovať chyby cirkvi, ktorých bolo veľa ale píšem o ňom preto lebo viem ako žije a že sa stará teraz už o stovky ľudí na pokraji spoločnosti, býva s nimi jedáva s nimi robí s nimi na stavbe a je ako jede z nich a pritom je to farár, ktorých veľa ľudí neznáša. :D

Uto, 29.03.2016, 19:57
On-line
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bahno,, mas v jednom pravdu,, ano krestanstvo ma na rukach mnoho krvy,, ale to nie len katolicka viera,, mas tam este dalsie,, vsak podme len trosku dozadu,, od nevidenia je znamo ze kazda vojna zacala spravidla z nabozenskeho charakteru vojna medzi nabozenstvami atd.. a nehovoriac medzi moslimami a krestanmi,, ale to vsetko nemalo nic spolocne s bibliou alebo koranu,, ani jedna neprikazuje nasilie, ale skor zakazuje :smt151 , nuz ale boj o moc, peniaze,,bohatstvo,,chamtivost, nadvladu atd,, viedlo vsetko k tomu to nezmyselnemu zabijaniu.. akle v podstate to bezi aj dnes, len pod inym klobukom.

a k tomu fararovy, ano kazal o Marie,, nuz ale onej bola tema,,tak urcite nebude kazat o inom.. :smt017

a nieco poucne zas https://www.youtube.com/watch?v=gPnC6tAGWIM

Uto, 29.03.2016, 20:07
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Efi,to ale nieje chyba tych knih,ale chyba ludi,co zneuzivaju jednotlive nabozenstva.Ide oto,ze kazda z proti sebe bojujucich stran sa moze opret o vyklad tejktorej knihy a kazda ta strana bude mat pravdu.Ide o to,co si kto z tych knih vyberie.
To je ako zo zakonom...2 pravnici,2 rozne vyklady zakona,2 pravdy....pravda ktoreho pravnika je vecsia?Toho.ktoreho klient ma viac penazi :-D
To video co si tam dal link...tam je len volaka diskotekova hudba aja pocuvam len ceske kantry :D
Sim111,to potom klobuk dolu pred tym knazom...ale kolko je takych v cirkvi?Mozno aj medzi nacistami bolo par dobrych ludi,hadam aj medzi komousmi :-D ,tak preco by sa nemohli najst aj medzi fararmi :wink:

Uto, 29.03.2016, 21:31
On-line
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
bahno,,, ved isteze, sak aj paragraf ma dva konce,, a zalezi s ktorej strany to chytis,, ved si to teraz pekne opisal,,az to dobre chapem,, :smt017 a na ten link sa kuknem ,,, no neni tam zadne disko,, tak neviem ktore,, ale daj ten link sem,,,,

Uto, 29.03.2016, 22:50
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Mal som na mysli tvoj posledny prispevok,kde na konci pises,ze daco poucne.Je tam link na yotube,ale tam pise,ze to yotube zakazal(asi tam bude daco pravdive :wink: ),tok som klikol ako pisu,na tretie pokracovanie a pusta sa tam daka muzika.Moznoze len neviem robit na pocitaci....ale co by si chcel od sedliaka :smt126 ?

Str, 30.03.2016, 6:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
To či sú, alebo boli nejaké zápisy o živote Krista spísané za jeho života je podľa mňa irelevantné, (skutočné) kresťanstvo sa zakladá na jeho učení a nie na jeho osobe, rovnako tak ako napríklad budhizmus je učenie a Budha je tiež doložená historická postava (mimochodom Budha znamená v preklade prebudený a nie je to jeho pôvodné meno). Aj keď sám som kritik cirkvi a myslím si že normálny farár je tak jeden z dvadsiatich a vrchnosť je niekde úplne mimo, tak treba aj povedať, že večné obviňovanie cirkvi z mučenia, križiackých výprav a pod. je tak trochu mimo. Tieto veci sa diali v stredoveku a vo svetle tej doby boli "prirodzené" a krutosť bola ich súčasťou tak ako cirkev, ale jedno nebolo podmienené druhým. Inkvizícia založila základ moderného súdnictva. Civilné súdy mali len žalobcu a obžalovaného, obhajcu zaviedla práve inkvizícia a jej rozsudky (napriek všeobecnému názoru vytvorenému hlavne beletriou a kinematografiou) boli poväčšinou miernejšie ako rozsudky civilných súdov (niečo ako veď spravodlivo ťa aj tak potrestá Boh). A byť dobrý kresťan, ale aj moslim, budhista, hinduista, judaista a čo ja viem ešte čo, neznamená byť dokonalý, to nie je nikto a nikdy nebude, ale znamená to usilovať sa o to (snaha sa cení :-D )

Myslím si že mnohé tieto náboženstvá nie sú zavrhnutiahodné ani v dnešnej modernej dobe, len treba čítať trocha medzi riadkami a hľadať podstatu. Ľudia majú radi senzácie a mystiku a preto sa za tie stáročia na čisté a podstatné jadro nabalilo kopec balastu a podstata je o to ťažšie viditeľná.

Str, 30.03.2016, 8:08
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Suhlas :smt023 !Nabozenstvo,ani vseliake ....izmusi a ...cie ,nemozu zato,ze ludia co su pri moci si z nich vyberu len to,co potrebuju.A svoje svinstva dokazu tymi nabozenstvami ospravedlnit.
Ale to je na siroku debatu :wink:
Akurat vravet o inkvizicii v zmysle,ze bola miernejsia :shock: ...to ako vravet o ''umiernenych'' dzihadistoch teraz,ze su miernejsi,ako ''normalni'' dzihadisti :-D
Mucenie a krutost bola v tej dobe normalna.....takze mucenie politickych komousmi bolo tiez v tej dobe normalne?Podla tvojho metra hej,kedze to tiez bola kruta povojnova doba :wink:

Naposledy upravil bahno dňa Str, 30.03.2016, 9:21, celkovo upravené 1

Str, 30.03.2016, 9:16
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Nuž, píše sa rok 2016 a keď sledujeme priamo v súčasnosti, čo za krutosti sa dejú práve kvôli náboženstvu, vierovyznaniu, tak analogicky vychádza, že bol by pokoj bez tých všakovakých náboženstiev. Kto chce, nech si verí v hocičo, ale tu sa jedná o holé prežitie ! Islamisti otvorene hovoria o vraždení kresťanov, lebo im to ich náboženstvo povoľuje, lebo podľa nich sú kresťania neveriaci. Tak ďakujem pekne za takéto ľudomilné náboženstvo. To už ani nevravím, ako zaobchádza islamská viera so ženami. Poviem úprimne, ja sa fakt čudujem, ako v súčasnosti ľudia dokážu veriť v nejaké rozprávočky spred tisíc a viac rokov. Ano Budha sa volal Prebudený, zrejme to mnohé naznačuje. Kedy sa ostatní už konečne prebudia a zobudia z toho tisícročného odrbávania je na každom z nás. Niekto využíva svoj mozog kreatívne a niekto miesto rozmýšľania si ho radšej nechá vyresetovať nejakými dogmami. Kto ale pozorne sleduje hoc len kresťanstvo, je až do očí bijúce, že čím je niekto vyššie v spoločenskom kresťanskom rebríčku, tým menej dodržuje kresťanské náboženské spôsoby života. Pod lampou je najväčšia tma, alebo ryba smrdí od hlavy...

Str, 30.03.2016, 9:20
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Uplny suhlas :smt023 :smt023 !
Dotlacit na poslednu stranu kazdej svetej knihy kazdeho nabozenstva,aby ti,co tu ktoru knihu precitaju,mohli po jej precitani aj popremyslat nad obsahom :-D
Ogo,trocha ta len opravim....bez tychto nabozenstiem by pokoj aj tak nebol...ludia by sa mlatili pre daco ine,lebo su ludia a je to prirodzenost kazdeho tvora.Len ludia tu prirodzenost dotahuju do dokonalosti :-D

Str, 30.03.2016, 9:24
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Luther