Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 24.06.2025, 18:12
Dnes je utorok 24. júna 2025, meniny má Ján a zajtra Tadeáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 6 ] 
 Nissan Terrano 2 2.7 TDi - zadne brzdy 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Uz dlhsie riesim problem slabeho brzdenia zadnych bubnovych brzd a taktiez rucna slabo drzi.

Po konzultacii s chlapikom z Bystrickeho Nissan servisu som bubny zhodil, vycistil , odmastil a zlahka presiel smirglom. Takztiez som vycistil ten samonastavovaci mechanizmus a taktiez som ho dostavil tak, aby aj pri zlyhani samonastavovacieho mechanizmu, brzdy zarucene brzdili, lebo som podozrenie, ze ten mechanizmus nepracuje spravne.

Tiez som niekde cital, ze teranna mali nieco ako nejaky regulator, ktory podla zatazenia zadku auta meni ucinost zadnych brzd. Servisak mi povedal, ze v Terranach r.v. 1998 take nieco nie je, ale ja som tam nahodou minule take nieco objavil (neskor dodam foto). Vedu cez to rurky, ktore potom koncia v brzdovych valcekoch. Ma to nieco ako spust ktora sa pri zatazeni zadku otvara (zatvara).

Neviete niekto ako to vlastne funguje? Mozno mam ten problem od zaciatku ako mi zodvihli auto cim narusili funkciu tohoto regulatora.

P

Pia, 08.06.2007, 9:22
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Neviem ako to je na Nissane,ale na skodulách(staré fabče a oktavie) to mali.Terajšie autá kôli ABS to už nemožu mať lebo o všetko sa starajú snímače a RJ.Funguje to tak,že ak nemáš zadok auta zaťažený tak regulátor brzdného účinku neprepúšťa plný tlak do zadných bŕzd.Čím viac auto vzadu zaťažíš tým zadok viac brzdí.Z toho regulátoru by mala ísť pohyblivá tiahlo s kĺbikom ktorá je prichytená o zadnú nápravu.Keď ti zdvíhali podvozok malo by sa predĺžiť aj to tiahlo o výšku liftu :-D

Pia, 08.06.2007, 22:18
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na XJ som to vyhodil, lebo mi to cez ten obmedzovač slzilo. Nezaznamenal som po tom nejaké problémy s brzdným účinkom zadných bŕzd. Ale korektnejšie by bolo riešenie ako píše pavlík.

Pia, 08.06.2007, 22:24
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Na XJ som to vyhodil, lebo mi to cez ten obmedzovač slzilo. Nezaznamenal som po tom nejaké problémy s brzdným účinkom zadných bŕzd. Ale korektnejšie by bolo riešenie ako píše pavlík.

Hehe :D aj ja som to z Ara vyhodil a keď poprší alebo je nasnežené tak zadok chodí šmykom.Inak je to dobré lebo s tým straším chodcov na prechode :x

Pia, 08.06.2007, 22:28
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
na pajere šport to mám, je to funkčné a nikoho nestraším :wink:

Pia, 08.06.2007, 22:47
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Njn, tiez som to pobadal ... Rozoberat sa mi zatial nechcelo, tak v kopci to riesim ako tuto pisal inde JanciJP. Redukcia + rucna ... Take tazke auto zase nie je, aby pohlo redukovanou jednotkou a duplovane rucnou ...
Ono ja do kopcov (asfaltovych) ked nieco trepem, aj tak chodim na redukcii, kedze mam AVM, tak ma netrapia rozne neziadane sily na prednu napravu (mam len redukovany zadok) :wink:

Sob, 09.06.2007, 11:26
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 6 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný