Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 19.07.2025, 8:46
Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 547 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 37  Ďalší
 Krátke strelné zbrane 
Autor Správa
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Efi že to sem zrovna Ty dávaš..akožto bývalý štátny zamestnanec silových zložiek by si mohol vedieť, že polovica toho čo si tu vymenoval sa radí medzi zakázané strelivo. :smt134
ň

Palko tu nebola rec co je zakazane co nie,, proste som uviedol ze ake streliva existuju a ked si doobre precital aj vissie tak som tam uvadzal aj ze nech si preluskne enciklopediu streliv.......ja osobne som mal v drzbe aj poloplaste hogivalky, brokove priebojne atd. a kadeake streliva,, ked ti pojde o krk tak ti to bude sum a fuk,, pouzijes take strelivo co bude naj ucinejsie, a nech vona filaky od spodu on a nie ja a budem to mat uplne v pichi :smt151 :mrgreen:

a k tej penazenke,, vsimni si len,, ze pisal ze je student :smt151 ,, tak len z toho dovodu som to uviedol,, bo nechci mi tvrdit ze student ma taku penazenku ako uspesny podnikatel,, teda tvoja osoba. :smt019 :mrgreen: takze predpokladam kazdopadne si nemoze dovolit to co ty,, :smt023 inac by sa tu nepytal a kupil by si aj cely obchod s kompletnmym arzenalom,, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pia, 24.06.2016, 18:49
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
I ten zastavovaci ucinok 45ky(pomalej)je dost nadsadeny,povedal bu som.O hydrosoku sa da hovorit max.u tokareva a aj to nie z kazdej hlavne.Najlepsi vyskusat viac kverov,ako radia kolegovia a podla toho sa rozhodnut,ktory ti najviac sadne.Chlapa zabijes aj malorazkou,ak budes pripraveny ju pouzit a budes vediet ju ovladat.Ak nebudes,ani 50ka ti nepomoze.
K pouzitiu zbrane na cloveka....modlit sa,aby ju clovek nemusel pouzit,a ked ju uz musi pouzit,pouzit ju tak,aby nemal kto svedcit proti tebe na sude :-D -ako vravel nas instruktor,mudry to clovek a aj skuseny v nasich zakonoch :wink: .Ak nato budes mat gule :wink:
Ogo,strelne zbrane nemusia byt nutne vymyslene na zabijanie :wink: ,to noze boli daleko skor a v civilnom zivote zabiju daleko viac ludi,ako strelne.Naco ti je noz?Ved so mozes kupit chlieb uz nakrajany :wink: .Toto nas bude cakat v dalsom kole unijnych debilit.Legalnou strelnou robia vrazdy najviac byvali polisi(aj sucastni,semtam :wink: ),vojaci,ochrankari,pripadne ozrati srnomrdi.....,ale kolko promile vrazd spachali legalnou strelnou zbranou obycajni obcania?
Efi,ten predposledny odstavec- :smt023 :smt023
K obrane zivota mozes pouzit vsetko,co ti ho obrani :wink: ,len je dobre,aby nemal kto z protistrany najat advokata :wink:

Pia, 24.06.2016, 19:00
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
I ten zastavovaci ucinok 45ky(pomalej)je dost nadsadeny,povedal bu som.O hydrosoku sa da hovorit max.u tokareva a aj to nie z kazdej hlavne.Najlepsi vyskusat viac kverov,ako radia kolegovia a podla toho sa rozhodnut,ktory ti najviac sadne.Chlapa zabijes aj malorazkou,ak budes pripraveny ju pouzit a budes vediet ju ovladat.Ak nebudes,ani 50ka ti nepomoze.
K pouzitiu zbrane na cloveka....modlit sa,aby ju clovek nemusel pouzit,a ked ju uz musi pouzit,pouzit ju tak,aby nemal kto svedcit proti tebe na sude

tak totok sa neda okomentovat bo je to pravda.. :smt151

a k mojmu vyroku,,co uvadzas ved isteze, ale ked budes konat v poslednych, nebudes mat na vyber tak ti to bude uz jedno a nasackujes to donho,, a isteze, nech to v zivote nikdy netreba pouzit , by bolo dobre..ale radsej budem stat na sude, nez z vrchu hladiet svoj pohreb,, asi tak toto myslym
:mrgreen:

Pia, 24.06.2016, 19:08
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Žiadne bežné strelivo z krátkych a dlhých zbraní nezrazí k zemi (čisto fyzikálne podľa zákona o zachovaní energie) človeka, a tobož nie koňa, to zadanie bolo pri vývoji 45acp vyradiť koňa.
Ale je to najlepší kaliber na obranu, príjemnejší na streľbu ako 9 luger a bezpečnejší čo sa týka priestrelu

Pia, 24.06.2016, 19:36
Profil WWW
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Maros,, ked tak velmi preferujete tu 45 ku, tak co na kaliber 7,62?? zdaleka ucinnejsia ako ta 45ka,, stielal som z nej vela aj svinu cca280kg movu,,,a ver never len tak ju svihlo ozem,,,, potom 38 smickou strelivo lapua som strelil svinu do cela cca250kg mala len tak ju drblo dozadu a posadila sa na rit.. tak netvrd ze cloveka by strela nedrbla troska bokom dozadu alebo tak niak,, mal som aj 357 magnum no nieco bombasticke na vykon obe boli 4palcove aj 38smicka aj 357dmicka..dalej som mal aj 75 ku paru a 85 paru 9mm,, a bol som spokojny,, tym netvrdim ze 45 neni dobraa,, ja len preferujem svoj nazor a skusenosti,, podla mna je 45 male prenosne delo, a priebojnost nebude mat nikda taku ako mensi kaliber,, trebars 7,62,, ta strela ma vysoku vymetnu silu,, presne uz neviem kolko kj..a to nehovorym ked pouzijes strelivo zo samopalu spagina alebo z tkzv.pumpy vz, 62 nie 58,,

Pia, 24.06.2016, 19:52
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="bahno"] ...Ogo,strelne zbrane nemusia byt nutne vymyslene na zabijanie...[/quote]

Viem, viem, šak aj vojsko už uvažuje o prechode na lieskové papeky...

Pia, 24.06.2016, 19:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Efi tokarev a 357 prevŕtajú aj troch ľudí za sebou, čo je nežiaduce pri sebaobrane, 45 má veľký prierez a preto vyradí aj po strele do stehna. Luger keď netrafí kosť tak si to feťák nemusí ani všimnúť.

Pia, 24.06.2016, 19:58
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Btw pre kanonierov, meral som na hradlách komerčne predávané strelivo a číslo jeden je Prvi partizan.

Pia, 24.06.2016, 19:59
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Efi, netreba si mýliť šok z rany a reakciu u zvieraťa. Ak sa chceš presvedčiť, ako ďaleko tvoja búchačka dokáže odhodiť zasiahnutý terč, tak nemusíš vôbec strieľať do prasaťa 200+ kg, úplne postačí, keď strelíš do vreca s cementom 50 kg a zistíš, že to vrece sa nepodalo ani o 1 cm. To "odhadzovanie" to je šoková reakcia a nie že strela z búchačky ju odhodila.

Pia, 24.06.2016, 20:03
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
marisko píše:
Efi tokarev a 357 prevŕtajú aj troch ľudí za sebou, čo je nežiaduce pri sebaobrane, 45 má veľký prierez a preto vyradí aj po strele do stehna. Luger keď netrafí kosť tak si to feťák nemusí ani všimnúť.

no v tomto pripade isteze,, suhlasim,,ale nezabudni ze kaliber 7,62 ci uz Tokareva vystreleny alebo z armadnej pistole CZ, je jednoo, ale sposobuje aj sok,,cos je vyhoda,, a ked pachatela strelis tym do kolena , od toho kvalitnejsiu bolest este nevynasli,, no a 45m ka mu rovno amputuje nohu :mrgreen: :mrgreen:

Pia, 24.06.2016, 20:03
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
bahno píše:
...Ogo,strelne zbrane nemusia byt nutne vymyslene na zabijanie...

:smt121 :smt126 :smt121 :smt126 :smt126 :smt126 :smt126 :smt126 :smt126 :smt126 :smt126 :smt126 :smt121 :smt121 :smt121 :smt121 :smt121 :smt121 :smt121 :smt121

Pia, 24.06.2016, 20:06
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
bahno píše:
...Ogo,strelne zbrane nemusia byt nutne vymyslene na zabijanie...

Ja som to blbe napisal a ty si si to zle vylozil :wink: .Na zabijanie je stvoreny clovek...zbran sama o sebe nezabija.No a vojsko sa lieskovymi papekmi skutocne mlatilo :wink: ,potom,ako sa ''vyvijalo'' nasadilo na ten papek hrot-pazurik-bronz-ocel...ta sa na tom papeku drzala stovky rokov....
Daleko nebezpecnejsi ako zbrane,su nezodpovedni a nenazrati politici :-D ,ked dobre rozputaju vasne,tak sa ludia pobiju holymi rukami....
Ale je vzdy lepsie mat volaky ten kolt,ako hole ruky...uz aj uncle samuel to spominal :wink:
Trocha som sa venoval studiu toho zastavovacieho ucinku.....ta 45ka bola dlho demonizovana a teraz sa viac priklanaju k nazoru,ze viac devastacne ucinky ma rychlejsia strela,i ked je mensieho priemeru.Mam na mysli tu pulzujucu dutinu,ci triestenie kosti.Hovorit o hydrosoku nerma pri strelach s dopadovou rychlostou mensou ako 600m zmysel...to zistili uz bojovnici pri dumdume :-D
Inak,ja som tiez zastanca ''knedlikov'' a donedavna vsetko,co bolo pod .45,som ani nepovazoval za zbran :-D .Teraz som sa ''znizil'' :wink: uz aj na 9lug.,ale sa mi to moc nepaci a vaham medzi .357 a .44 :smt017 .
Ogo,nechcem tym nikoho zabit...ak sa nik nebude snazit mna.Ja sa mam rad :wink:a budem sa snazit neulahcovat mu to tym,ze budem mat hole ruky.Tie sme mali pocas ''neznej'' a teraz mame hole rite :mrgreen:

Pia, 24.06.2016, 21:01
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Co sa tyka kalibru 7,62 Tokarev, alebo inak 7,62x25, tento nepovazujem za absolutne vhodny na obranu, na co ti je pri obrane schopnost prestrelit nepriestrelnu vestu, ked mala lahka strela neodovzda energiu?? Na nic, sam mam v tomto kalibri byvalu armadnu pistol vz. 52 a samotna strelba, vratane zvukoveho efektu a spatneho stiplaveho razu je velmi neprijemna a myslim ze je vahovo tazsia ako ta 1911.. Ked uz mam vlacit opachu, tak radsej si vezmem tu 45 tku.. Nehovoriac o bezpecnosti pripadnej strelby v miestnosti, kde sa 45 tka len rozplesti, 7,62 jka bude po tej miestnosti pekne lietat ako bezprizorna..

ex. Mitsubishi Pajero sport 2,5 TD
ex. Lada niva 1,7i r. v. 2005
ex. Lada Niva 1,7i r. v. 2002
ex. Uaz 469
ex. Praga V3S

Pia, 24.06.2016, 22:13
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="bahno"]

Ja som to blbe napisal a ty si si to zle vylozil :wink: .Na zabijanie je stvoreny clovek...zbran sama o sebe nezabija.No a vojsko sa lieskovymi papekmi skutocne mlatilo :wink: ,potom,ako sa ''vyvijalo'' nasadilo na ten papek hrot-pazurik-bronz-ocel...ta sa na tom papeku drzala stovky rokov....
Daleko nebezpecnejsi ako zbrane,su nezodpovedni a nenazrati politici :-D ,ked dobre rozputaju vasne,tak sa ludia pobiju holymi rukami....
Ale je vzdy lepsie mat volaky ten kolt,ako hole ruky...uz aj uncle samuel to spominal :wink:
Trocha som sa venoval studiu toho zastavovacieho ucinku.....ta 45ka bola dlho demonizovana a teraz sa viac priklanaju k nazoru,ze viac devastacne ucinky ma rychlejsia strela,i ked je mensieho priemeru.Mam na mysli tu pulzujucu dutinu,ci triestenie kosti.Hovorit o hydrosoku nerma pri strelach s dopadovou rychlostou mensou ako 600m zmysel...to zistili uz bojovnici pri dumdume :-D
Inak,ja som tiez zastanca ''knedlikov'' a donedavna vsetko,co bolo pod .45,som ani nepovazoval za zbran :-D .Teraz som sa ''znizil'' :wink: uz aj na 9lug.,ale sa mi to moc nepaci a vaham medzi .357 a .44 :smt017 .
Ogo,nechcem tym nikoho zabit...ak sa nik nebude snazit mna.Ja sa mam rad :wink:a budem sa snazit neulahcovat mu to tym,ze budem mat hole ruky.Tie sme mali pocas ''neznej'' a teraz mame hole rite :mrgreen: [/quote]

No ja som nič nevykladal, ja som napísal presne to, čo som chcel.
Ak strelné zbrane neboli vymyslené na zabíjanie, tak ma vôbec nič nenapadá, že prečo ich vlastne vymysleli. Pokiaľ by niekto tvrdil, že napr. na športovú streľbu na terč, tak na to nemusia byť palné strelné zbrane. Strieľať do terčov sa dá napr. aj gumapuškou, a pokiaľ viem, netreba na ňu žiadne povolenie.
OK a teraz vážne. Vieš, ja mám na zbrane svoj názor a nadobudol som ho asi po 30 rokoch praxe. Musel som ju použiť aj proti človeku. Preto od tej doby nejak nemám v obľube rôzne teoretizovanie, že ako to zaberie, ak sa protivník pozrie do hlavne nejakého veľkého kalibru...atď, atď. Fakt neviem koľkáti z vás už reálne použili palnú strelnú zbraň proti človeku ale verte mi, že existuje veľmi veľa chlapíkov, ktorým pohľad do hocijakých rúr nevyvolá žiadne emócie. Preto súhlasím s tým, čo si skôr napísal, že ... modlit sa, aby ju clovek nemusel pouzit.
PS: Neviem, prečo mi tak blbo kvotuje ?

Pia, 24.06.2016, 22:32
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Pozerame nato z rozlicnych uhlov a tak su nase pohlady rozdielne.
Keby sme to brali ciste z tvojho....preco by si si mal napr vyvazat prdel v dakom 5litri,ked sa odvezies aj v dakom litrovom dajve?
Z mojho pohladu,preco by som nemohol mat doma pistol(povodne urcenu na zabijanie) a chodit s tym na strelnicu,pripadne sa branit ked bude nedajboze treba?
Ty ak si robil polisa,tak tvoj uhol pohladu bude uuuuplne iny ako moj....to vidim na znamych v mojom veku,co ete polisov robia-teda;naco je vlastne civilovi zbran?A ja by som ti odpovedal slovami franklina.... :wink:
S tym co pises,ze s dakym pohlad do rury nehne,s tym absolutne suhlasim.
Ten ranivy ucinok rozlicnych striel....an odbornici,co sa tym zaoberaju,sa nezhodnu na vhodnosti pouzitia,ale zas je rozdiel,ci sa to pouzije v miestnosti,ci von,ci v meste,ci proti veste,ci proti zverovi....univerzalna nieje.A doma v miestnosti...10ka stara lankasterka s kratkymi hlavnami a naladovane ciernym :wink:.Ani neohluchnes,ani dako nemusis mierit,i pohlad do tych rur je iny :wink:

Sob, 25.06.2016, 8:23
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 547 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 37  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný