Dnes je sobota 10. mája 2025, meniny má Viktória a zajtra Blažena
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 8 ] |
|
Nudzovy rezim prevodovky 2,7 CRD WJ
Autor |
Správa |
poly406
Učeň
|
zdravim vas tu vsetkych...nez sa vydam tam kam patrim a tam kam ma vsetci poslete, stejne to skusim...mam Jeep so 164 tis.km, beha to bez väcsich tazkosti, len po vymene oleja v prevodovke v servise sa mi raz stalo, ze zacala svietit zlta kontrolka vpravo hore, ako som zistil hlasi chyby na motore a zjavne aj v prevodovke....zacala svietit a prevodovka spadla do nudzoveho rezimu....cital som vsetko dostupne co moze sposobit tento stav ale nic mi nepomohlo...potom to zrazu prestalo svietit a prevodovka radila ako nova....tichucko, bez sklbania a inych zvukov....v posledny piatok znova kontrolka a odvtedy uz viac ako prvy stupen nezaradi....viem, viem kam ma poslete ...ale keby sa nahodou nasiel niekto, kto by predsa len mal nejaku radu, budem moc vdacny
|
Str, 16.11.2016, 9:33 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8011 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
spoj sa tu z fora s palomcheroke, onje tu na to dochtor, alebo este Andrej,,vylozeny odbornici,, pomozu porobia a za dobry krestsansky dukat,, a budes nadmieru spokojny,, a navyse s dobrou spolahlivou zarukou.. bo ak sa ti posere prevodovka na 2,7 dmicke,,ze ju nedas opravit,, tak veru potom ti naklady stupnu az sa ti EKG vyrovna 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Str, 16.11.2016, 11:11 |
|
 |
poly406
Učeň
|
vdaka za reakciu...skusim sa na nich obratit, len celkom dobre neviem ako sa to robi..?...  ...este som zabudol dodat, ze som bol u znameho mechanika, ten to napojil na pocitac a nevyhodilo mu ziadnu, slovom ziadnu chybu....je mi jasne, ze su to take vseobecne diagnostiky co maju tito mechanici, ale aj tak je to divne....
|
Str, 16.11.2016, 12:18 |
|
 |
Dondo
Ťažký Profík
Registrovaný: Sob, 05.10.2013, 22:10 Príspevky: 343 Bydlisko: Piešťany
|
Bud napis spravu tu na fore clenovi palocherokee alebo pozri stranku jeepparts.sk a zavolaj tam. To mas jednoduhsie a rychlejsie ako pisat spravu a si na spravnom mieste.
_________________ Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 V8 H.O. Overland
Jeep Grand Cherokee ZG, 4.5" Rubicon Express Long Arm, 35" Silverstone MT 117 Extreme, navijak, CB, pevnostaky, Ford 8.8 + OX locker, Dana 30 high pinion vystuzena + RCV poloosi, WARN ZEON 12
|
Str, 16.11.2016, 12:58 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Tak 2,7CRD a jeho elektrické muchy .o) Rád by som vedel ako menili olej, má to dosť špecifický postup. Druhá vec núdzový stav. Toto auto keď si obrazne zle prdneš a nebude sa mu ľúbiť spadne do núdzového režimu každopádne toto čo popisuješ kľudne môže byť aj začínajúci problém z voličom automatu nakoľko je elektricko-mechanický. A bohužiaľ je to častá závada. Ale kľudne to môže byť hocičo ine čo nesedí v logike RJ. V prvom rade by sa pozrel keď sa menil olej aký olej tam dali a či ho máš dosť, nakoľko je výška hladiny závislá od teploty. Je na to graf. A bohužiaľ mierku oleja to nemá. A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 21.11.2016, 9:14 |
|
 |
midnight_man
Frajer
Registrovaný: Uto, 11.10.2011, 22:21 Príspevky: 228 Bydlisko: RK city
|
poly406 píše: vdaka za reakciu...skusim sa na nich obratit, len celkom dobre neviem ako sa to robi..?...  ...este som zabudol dodat, ze som bol u znameho mechanika, ten to napojil na pocitac a nevyhodilo mu ziadnu, slovom ziadnu chybu....je mi jasne, ze su to take vseobecne diagnostiky co maju tito mechanici, ale aj tak je to divne.... Tak kamaratovi zadakuj a odporuč mu aby nediagnostikoval taketo vozidla kedze potom vo vysledku su zakaznici len viac zmateny. OBD II diagnostika mu neprecita prevodovku takze zrejme nacital motorovu jednotku ktora bola cista. Moj odhad bude na vadny volič prevodovky teda snimacie členy v pake ktore snimaju aktualne zaradenu rychlost na voliči. Chod k niekomu kto ma KTS diagnostiku, ta si vie slusne poradit s automatkou u 2.7 CRD. nech ti povie kod a popis chyby. Ak je to mechanicka chyba v prevodovke, tak budes musiet ist niekde kde robia prevodovky a nachystaj si riadnu kesenu penazi.
_________________Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD, Overland, Black pearl (2004) http://www.wi-telecom.sk
|
Štv, 01.12.2016, 14:07 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
prevodovka NAG1 (W5A580, 722.6...) dokáže spadmúť do núdzáku kvôli akejkoľvek pitchovine. Kľudne stačí slabšia baterka a máš to tam. Alebo aj netesný konektor, čidlo režimu prídavnej prevodovky, snímače otáčok v prevodovke, volič režimov, kabeláž, ABS čidlo.... vyber si čo len chceš.
Problém je že 90% diagnostík sa do RJ prevodovky na Jeepe 2,7CRD ani len nedostane, pretože tá komunikácia medzi nemeckou riadiačkou americkým autom je už z výroby taká..povedzme že zvláštna.
A inak volič sa dá repasovať, mechatronika tiež.
|
Štv, 01.12.2016, 17:04 |
|
 |
dado5688@gmail.com
Čumil
|
[zdravim mam problem s mojim jeepom 2,7 diesiel 120 kw 2004 rok vyroby teraz ako zacalo byt chladnejsie my hadze do nudoveho stavu stacilo teraz par dni nastartovat preist cca asi 200 metrov zhasnut znova nastartovat a potom radila dalej a ked som prekrocil rychlost 70 km hod tak kontrolka zhasla a radilo ako ma a dnes Rano znova a uz nechce radit vedel bi mi niekto napisat skusenost co bi to mohlo byt ?? Dakujem za pripadne postrehy Dalibor
|
Pia, 30.10.2020, 19:34 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 8 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|