Dnes je streda 16. júla 2025, meniny má Drahomír a zajtra Bohuslav
Autor |
Správa |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|

nejak sa na fóre menej zaoberáme tým, čo nás vždy najviac zaujímalo - úpravami našich miláčikov, technickými vylepšeniami a pod.
môj príspevok možno nič nedá "starým offpsom", menej skúsených a nerozhodných však môže povzbudiť a tak uvádzam nasledovné:
- môjmu miláčikovi (rozumej pajeru šport) sa za poslednú dobu dostalo pár úprav - dostal podvozok IM, rozširovacie podložky 30 mm, plechové disky s 31" pneu AT s dezénom kdesi okolo 70% terén a 30% cesta, alebo ak chcete tak také "ľahšie MT (ale podľa označenia sú to ešte AT)
- jahôdkou na torte je oplechovanie brucha
kto sa chce pozrieť, zistí že auto vypadá stále veľmi decentne, neprovokujúco zelené žabky s bielymi šiltovkami, stále je použiteľné aj na pohodlné vozenie po cestách vrátane dlhých tratí, no v teréne to už nie je žiaden bruchoplaz...ostatne išiel hore 80 mm oproti štandardu...
tu boli nejaké foto:
viewtopic.php?t=1566&start=0
posledné dva týždne sa zmenili dve veci - pribudlo oplechovanie spodku a odbudol zadný stabilizátor
k oplechovaniu dodávam, že ho podotýkam perfektne zrealizoval Ivan BB za asistencie Milana BB a mňa, prvé dva plechy sú hrubé 5 mm. druhé dva 4 mm...
...prvý plech je prikrútený na 10 mm platni navijakovej montáže od Radooffroada, je tak šikmá a pevná, že všetko, čo vôjde pod navijakové rolne, nemôže auto zastaviť prudkým nárazom, auto sa na to nasunie...je po bokoch pozdĺžne vystužený trojuhoľníkovými platňami s pätkou z pásoviny asi na 2 mm priliehajúce k šasi - pri náraze a malom prepružení sa tak platňa dostatočnou plochou oprie o šasi a neviem si predstaviť tú silu, ktorá by ju mohla zdeformovať, najmä keď priamy náraz hrozí len spustením zo žeriava na brucho...
vďaka v offroade zatracovanému nezávislému zaveseniu predku je dokonale chránený aj dif (vpravo, mierny výstupok na druhom plechu)
ostali ešte dva citlivejšie miesta, ale aj to sa v krátkej dobe vyrieši - zpevnenie krycieho plechu nádrže a prekrytie brzdovej rúrky za zadným ramenom nápravy
osobitne by som chcel zdôrazniť, že vyhodenie zadného stabilizátora nielen výrazne zlepšilo kríženie, ale aj zlepšilo jazdný komfort bez straty stability vozidla; o čo ide: IM podvozok okrem želaného zvýšenia priniesol aj podstatne tvrdšiu charakteristiku zadnej časti vozidla, čím sa stalo menej komfortné pri jazde hlavne po nerovnostiach našich asfaltiek; podvozok je tvrdý a bez záťaže s prázdnym autom to aj cítiť; naložené auto je fajn; už aj tak tvrdý zadok s IM ešte viac "tvrdil" zadný stabík, čo sa dokázalo exaktne po jeho demontáži - zadok auta je mierne, ale evidentne mäkší, auto šlape do zákrut ako predtým - nenakláňa sa, tvrdosť IM jednoducho nedovolí...a kríženie v teréne je "hoja ďunďa hoja"
a len pre poriadok - montáž navijaka aj podvozku zrealizovala firma Radoffroada a môžem len doporučiť
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pon, 25.06.2007, 11:22 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Jano JP píše: posledné dva týždne sa zmenili dve veci - pribudlo oplechovanie spodku ...
...takze uz mozes smelo do Iraku. 
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Pon, 25.06.2007, 11:51 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
DanoDEF píše: Jano JP píše: ...takze uz mozes smelo do Iraku. 
 hej, vypadá to tak...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pon, 25.06.2007, 11:57 |
|
 |
PEŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.02.2007, 18:42 Príspevky: 566 Bydlisko: senk
|
Ten spodok je parada, kua nieje to zbytocne moc tazke ked to je zo zeleza? Teda aspon mislim ked je to nastriekane. Taka pekna robotka si zasluzila lepsi matros. Ale inak fakt super. 
|
Pon, 25.06.2007, 12:31 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: ...neviem si predstaviť tú silu, ktorá by ju mohla zdeformovať, najmä keď priamy náraz hrozí len spustením zo žeriava na brucho...
... alebo ked ti vyletia kolesa do vzduchu pri prudkom zdolavami nerovnosti pripadne ked suchanim prevalis nejaky kamen...nikdy nehovor nikdy...
... Jano neskusal si tie platne zvazit ??? popripade ako ti kleslo auto po ich montazi ???
Naposledy upravil DanoDEF dňa Pon, 25.06.2007, 12:58, celkovo upravené 1
|
Pon, 25.06.2007, 12:54 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
PACO píše: ... kua nieje to zbytocne moc tazke ked to je zo zeleza?
... zastancom zeleza je Milan BB je to praktickejsie na kusovu vyrobu ako zhanat drahu duralovu platnu.
|
Pon, 25.06.2007, 12:56 |
|
 |
teslo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 16:11 Príspevky: 409 Bydlisko: Bratislava
|
Poriadny kus zeleza co najnizsie ma ja malu vyhodu: posunie tazisko smerom nadol...
Mna este budu zaujimat skusenosti s tepolotu motra, prevodovky...Su tam sice diery, ale predsa je je tam ovela viac zakrytej plochy...
_________________Range Rover farma 
|
Pon, 25.06.2007, 13:21 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
teslo píše: Mna este budu zaujimat skusenosti s tepolotu motra, prevodovky...Su tam sice diery, ale predsa je je tam ovela viac zakrytej plochy...
To by nemal byt problem...mal som na Defe take krycie veci zo spodu na motore aj prevodovkach a na nich bola este taka odhlucnovacia vystielka...ale uz nemam vyhodil som ich...drzi sa na nich sajrajt...takto vbehnes do potoka a je to vymyte.
|
Pon, 25.06.2007, 13:28 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
nevážil som tie plechy, dakedy keď pôjdu dole kôli robote na bruchu, odvážim; boli ťažké, ale nie tragicky; na dinamike auta sa to nijak neprejavilo, ani opticky na pohľad; ja som chcel železo, nie dural, mám nejaké zážitky za sebou a poznám odolnosť tohoto matrošu na balvanoch...
...Dano, ten priamy náraz vzhľadom na nábehový uhol ozaj nehrozí a keďže nejaký čas určite ostanem pri 31" kolesách, s nabiehaním na šutre som vyslovene rátal - takže v žiadnom prípade nie dural, aspoň na prvom plechu nie...
...prehrievanie by sa nemalo objaviť, nakoľko auto bolo vpredu zakryté čo do rozsahu prakticky rovnako a bez tých veľkých dier čo sú na nových plechoch, akurát že tenkým plechom brániacim tak pred odskakujúcimi skalkami a nie šutriskami;
možno som to auto nikdy extrémne nezaťažil, isté však je, že teplotu drží v jednej úrovni aj v teréne zatiaľ absolútne bezvadne...a dúfam, že to tak aj ostane
inak ďakujem za postrehy 
|
Pon, 25.06.2007, 14:08 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: ...a poznám odolnosť tohoto matrošu na balvanoch...
...hm alo co na to mina v Iraku... 
|
Pon, 25.06.2007, 15:27 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
DanoDEF píše: ...mal som na Defe take krycie veci zo spodu na motore aj prevodovkach a na nich bola este taka odhlucnovacia vystielka...ale uz nemam vyhodil som ich...drzi sa na nich sajrajt...takto vbehnes do potoka a je to vymyte. - na defe som neobzeral, ale dobre som si pozrel spodok na patrole a usúdil som, že tam pri určitej výške pneu je fakt zbytočné montovať plechy, škoda len tých difov tak na rane...o sajrajte na plechoch viem, diery mám napr. primárne kôli rýchlejšiemu vytekaniu sajrajtu ako kôli chladeniu vzduchom; pri 31" pneu plechy musia byť, alebo light terain... DanoDEF píše: ...hm ale co na to mina v Iraku...
 Dano, vieš ma potešiť, téééda, na mínu som nemyslel...som to posral, mal tam byť 10mm titanový pancierový plášť 
|
Pon, 25.06.2007, 17:16 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: DanoDEF píše: ...mal som na Defe take krycie veci zo spodu na motore aj prevodovkach a na nich bola este taka odhlucnovacia vystielka...ale uz nemam vyhodil som ich...drzi sa na nich sajrajt...takto vbehnes do potoka a je to vymyte. - na defe som neobzeral, ale dobre som si pozrel spodok na patrole a usúdil som, že tam pri určitej výške pneu je fakt zbytočné montovať plechy, škoda len tých difov tak na rane...o sajrajte na plechoch viem, diery mám napr. primárne kôli rýchlejšiemu vytekaniu sajrajtu ako kôli chladeniu vzduchom; pri 31" pneu plechy musia byť, alebo light terain... DanoDEF píše: ...hm ale co na to mina v Iraku...  Dano, vieš ma potešiť, téééda, na mínu som nemyslel...som to posral, mal tam byť 10mm titanový pancierový plášť 
Jano ty dobre vies, ze tu tocime iba o srande...keby tam na tom spodku bolo daco zle ta pripomienkujem ale do "Sportu" moc nemozem lebo ho poznam iba z vonku. 
|
Pon, 25.06.2007, 17:20 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
DanoDEF píše: ...Jano ty dobre vies, ze tu tocime iba o srande...keby tam na tom spodku bolo daco zle ta pripomienkujem...  Dano, ja viem a takto ma to baví...na druhej strane som vďačný aj za vážnejšie pripomienky - buď sa na nich poučím, alebo mám šancu vysvetliť, prečo považujem moje riešenie za dobré - a to konieckoncov môže pomôcť tým, čo skúsenosti zbierajú a na prestavby sa len chystajú... DanoDEF píše: ...ale do "Sportu" moc nemozem lebo ho poznam iba z vonku... ale môžeš, máš dosť skúseností nato, aby si povedal vážny názor, aj keď každé auto je sčasti individuálne; neviem, či to môžem prezradiť, ale Radoffroad mi toť nedávno povedal - a mňa potešil, že sa mu šport v tomto prevedení, čo mám ja (novšie majú agresívnejší vzhľad masky, orámované predné svetlomety - proste trocha iný look) ZAČÍNA PÁČIŤ... (patrolisti, nechajte ho, on na patrol nedopustí, len mi chcel spraviť náladu  )
|
Pon, 25.06.2007, 17:32 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: ...na druhej strane som vďačný aj za vážnejšie pripomienky - buď sa na nich poučím, alebo mám šancu vysvetliť, prečo považujem moje riešenie za dobré - a to konieckoncov môže pomôcť tým, čo skúsenosti zbierajú a na prestavby sa len chystajú...
...tak este prezrad povrchuvu upravu
...ja osobne v pripade zeleza by som isiel do ziaroveho zinku
|
Pon, 25.06.2007, 18:55 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
DanoDEF píše: ...tak este prezrad povrchuvu upravu
...ja osobne v pripade zeleza by som isiel do ziaroveho zinku
...yes, presne tak som uvažoval a pár dní som bol rozhodnutý na žiarový zinok; kým som prišiel k Ivanovi BB na realizáciu, rozmyslel som si to...ono totiž pri mojich 31" budem tie plochy určite šúchať po šutroch a tak by mi toho zničeného zinku bolo ľúto (montáž navijaka už odspodu peknú ryhu vďaka mne má, a to je relatívne vysoko)
...takže som si nechal poradiť a sú tam dve vrstvy základnej neviemakej, jedna takej gumovej drsnej len zo spodnej strany a jedna povrchová čierna nato...vidiac, ako Ivanovi ide robota, nepochybujem o tom, že mi dal to najlepšie, čo vedel dať... 
|
Pon, 25.06.2007, 20:04 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|