Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 6 ] |
|
Kontrolka batérie suzuki grand vitara 1999
Autor |
Správa |
deerhunter
Učeň
|

Ahojte, už ,,dlho,, sa nič nepokazilo a teraz pre zmenu nás trápi kontrolka dobíjania batérie. Píše sa ráno, kedy som išiel na poľovačku. Po sedení som sa poberal domov, štartujem auto, kontrolka dobíjania svieti - veď pridám plyn a zmizne  , pohol som sa pár metrov, začul som cvaknutie a auto zdochlo. Pretáčam kľúč auto točí, nesvieti žiadna kontrolka, super! prekontroloval som baterku a potom ma napadli poistky a veru, vyhorela poistka od paliv. čerpadla. Tú som vymenil, auto naštartovalo a rýchlo som piekol domov. Na další deň idem na pole všetko ok, prvá jama na polnej ceste a baterka zasa svieti. Po príchode domov sme vybrali alter - dali ho na test - dobíja, funguje. Dali sme naspäť. Baterka drží napätie. Dnes po dvoch dňoch pokoja auto na dvore nejde naštartovať - baterka je vybitá . K symptómom pripájam aj ako keby rozžiarovanie svetiel keď autu pridám otáčky a naopak. Kontrolka baterky zvykne zasvietiť keď skočím do jamy alebo výmoľa. Čo s tým má niekto skúsenosť  či to hodiť do šrotu konečne 
|
Pia, 22.09.2023, 18:41 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3297 Bydlisko: Nitra
|
deerhunter píše: vyhorela poistka od paliv. čerpadla. Niekde ti to skratuje,cerpadlo sa ti neuvolnilo?
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Sob, 23.09.2023, 22:45 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3297 Bydlisko: Nitra
|
deerhunter píše: či to hodiť do šrotu konečne  Do srotu to mozes hodit kedykolvek ale potom sa nikdy nedozvies co bol za problem.
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Sob, 23.09.2023, 22:48 |
|
 |
Tomáš V - mrT
Frajer
Registrovaný: Pon, 31.12.2018, 15:41 Príspevky: 216 Bydlisko: TN Mitice
|
Pokiaľ sa ti rozžiaria svetlá, znamená to, že ti to prebíja. Aj v takomto prípade môže svietiť kontrolka, že niečo nie je v poriadku. Buď je v háji regulátor, alebo sa porúčala niektorá dióda v usmerňovači. Keď si napísal, že vybilo akumulátor, tak by som hľadal chybu v tomto.
Ak máš možnosť, skús si požičať druhý alternátor.
_________________OPEL Frontera A 2.2i 16V benzín http://www.strechy-tono.sk
|
Ned, 24.09.2023, 18:49 |
|
 |
deerhunter
Učeň
|
ahojte, takže bol to ten regulátor. Už je to v poriadku, teda za 100eur 
|
Ned, 15.10.2023, 17:38 |
|
 |
Tomáš V - mrT
Frajer
Registrovaný: Pon, 31.12.2018, 15:41 Príspevky: 216 Bydlisko: TN Mitice
|
Za tú cenu to bol v háji zrejme celý mostík, nie len regulátor.
Kedysi som mal podobný problém, tiež som to musel dať opraviť, vtedy ma to stálo cca 70 eurokorún
_________________OPEL Frontera A 2.2i 16V benzín http://www.strechy-tono.sk
|
Pon, 30.10.2023, 20:57 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 6 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|