Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
Autor |
Správa |
ferjon
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 20:24 Príspevky: 604 Bydlisko: Polomka - okr. BR
|
Chlapi myslim že sa nam často stava že sa nam toto stane.  Mne momentalne dnes. Keďže som už v minulosti bol s touto vecou v pneuservise a chlapi nedavali tomu lepeniu velke nadeje tak by som sa chcel opytať ako nato. Ja som to zatial riešil len tak že pneuservis. Tam dali zaplatu z vnútornej strany a poslali ma preč...ale že to maximalne ako rezervu mam použiť!!!!
|
Štv, 12.07.2007, 21:51 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
osobne sa mi take nieco nestalo ale ak by sa mi nahodou nbieco podobne udialo tak v mojom pripade by to zalezalo od velkosti diery...  ale pokial by to bol primerany prd tak by som to neriesil. ale teraz otazka co je primerany prd  to asi kazdi podla uvazenia
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Štv, 12.07.2007, 21:54 |
|
 |
ferjon
OFFROAD Expert
|
No boče su v raj problem...a vieš keď ti guma sfukne za 4 sekundy tak to je veelky problem. Ako dnes sa mi podarilo sspraviť asi 5cm dlhu dieru tak 
|
Štv, 12.07.2007, 21:57 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
no to iuz by som asi ozaj neriesil... aspon nie ako hlavne kolo... a ako rezervu... no.. kedze v dnesnej dobe sa da zohnat aj opjazdena pneu za par supov... asi by som ju dal fuc 
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Štv, 12.07.2007, 22:00 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
cca pred mesiacom som rozrezal BFG MT na bocnici cca 3cm.
v pohode mi to zavulkanizovali ba dokonca to skoro ani nepoznat.
jedine to nechceli robit na rychlo...ale ja som nemal cas tak mi to urobili cca za 3hod a dohodol som sa, ze ju momentalne do druheho dna budem mat ako rezervu
neradi robia take prierazy nakolko za svoju pracu musia aj rucit
kazdopadne sa treba obratit na lepsi pneuservis, ktory sa venuje nakladnym autam
zvazia ci to vedia opravit
a casto vedia opravit aj to co verejne povedia, ze neopravia takze ak mas kamarata v takom pneuservise tak sa da opravit vela.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Štv, 12.07.2007, 22:27 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
dtto skúsenosť ako Dano.
Servisy bočnice neradi lepia... maník sa krútil jak keď hada bijú... Ale u zosilneného balóna BFG a po strašlivej prísahe "prisám vačku na žuvačku" že sa s tým autom chodí len pomaly sa teda navela uvolili a zalepili aj viacnásobný prieraz.
Bočnicu na rýchlostnej gume na A6 odmietli zalepiť z fleku a ani sa o tom nebavili.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Ned, 15.07.2007, 13:58 |
|
 |
pneukaktus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.12.2006, 21:52 Príspevky: 561 Bydlisko: Myjava
|
V podstate máte pravdu. Mne sa vždy ježia chlpi, ked niekto prinesie prieraz. Je to tosť nevdačna robota - vela brusenia.
Takto som dopadol v čavoji aj ja
A takto to vyzeralo po vybrúsení, pred vulkanizáciou (ja vulkanizujem za studena s dvojzložkovou gumou - trva to min. 3dni) Prekvapila ma biela vrstva gumi, tvoriaca písmená a pomerne hrubú časť bočnice viz obrazky:
A tu su tabulky podla ktorých sa dá zaručiť kvalita opravi:
A ešte jedna dôležitá vec, neni jedno s akou značkou opravného materialu vam to opravia! Napr. slovenské zaplaty su absolutna vrahovyna (tie s tou fialovou vulkanizačnou vrstvou). Pri väščom zahriati pneumatiky sa začne pevnostna (platnova) časť odlepovať od tej fialovej vulkanizačnej. Tip top, tech a maruny su dobre. Ja použivam vyhradne tip top (na obrazku).
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!
|
Pon, 16.07.2007, 0:40 |
|
 |
ferjon
OFFROAD Expert
|
[quote="pneukaktus"]V podstate máte pravdu. Mne sa vždy ježia chlpi, ked niekto prinesie prieraz. Je to tosť nevdačna robota - vela brusenia
Ty maš pneuservis abo to robiš len tak???
Lebo ak by si nemal pneuserviš tak by sa to dalo aj doma nejako spraviť nie????? A tak čo všetko nato treba ak ano?
|
Pon, 16.07.2007, 22:49 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Pneuservis má. A prierazi nerobia ani v "lepších" servisoch , lebo je to nezaplatená robota ,aj ked zákazník zaplatí vedšiu sumu ,tak sa o to radšej nesnaž ani ty . 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Pon, 16.07.2007, 23:02 |
|
 |
pneukaktus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.12.2006, 21:52 Príspevky: 561 Bydlisko: Myjava
|
kapo ti uz odpovedal, ale sšte spresnim. Len frezky na brusenie gumi na bočnice, kde neni ocelový kord stoja kolo 2000sk, a to si ešte ani nezačal  . A ta cena z opravy je fakt mizerna, oprava stojí cca od 250,- do 350,-sk, zaplata stojí kolo 100,-sk + lepidlo, + dvjzložkova (alebo vulkanizačná) guma, + naradie + vzduch a asi 1/2-1hodinu prace (spolu). Celí si čierny od gumi. A ked pride zakaznik pre to, chce zaruku vedšiu ako na novu gumu!  Takže preto tie chlpi 
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!
|
Uto, 17.07.2007, 1:44 |
|
 |
ferjon
OFFROAD Expert
|
Mne zaruku netreba len nech to tam môžem obuť nafukať a hor sa do hôr!!
Ano ja ti to verim!!!
|
Uto, 17.07.2007, 23:02 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|