Dnes je sobota 28. júna 2025, meniny má Beáta a zajtra Peter a Pavol, Petra
Autor |
Správa |
peto SB
Koumák
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 17:57 Príspevky: 175 Bydlisko: okr. SABINOV
|
Doteraz som jazdil na nive ktora ma medzinapravovy dif takze ziadne 2H 4H 4L v najhorsom som pouzil uzavierku medzinapravového diferenciálu lenze niva je bez spz a stala petinu ceny toyoty .Ako teraz jazdit v terene aby sa nieco nepokazilo a co s volnobezkami . Mam ich prepinat podla situacie alebo mat stle lock alebo. Príklad pojdem po les hore kopcom kde budem potrebovat redukciu ale bude tvrdy podklad kolesa neprehrabnú a bude to v zakrute mozem mat 4L Alebo bude v lese usek s blatom potom sucho strmý výjazd no ako v lese  prepinat 4H 4L Je lepsie jazdit na redukovanej trojke alebo velkej jednotke.Proste napíste mi praktické rady 
_________________TODAY TOMORROW TOYOTA LJ 70 PROTO (napravy Unimog 404 ,Warn 8274 mechanika BRDM ,tlmice FOX,Optima,Tripmaster atd;-) www.terennytim.skhttp://www.youtube.com/channel/UCCvWshSIJC5DKhAwDOi4L5gPREDAJ NÁPRAV A DIELOV DO NÁPRAV Z UNIMOGU 404
|
Ned, 29.07.2007, 16:39 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
peto SB píše: ...co s volnobezkami . Mam ich prepinat podla situacie alebo mat stle lock.
...vela veci zalezi od momentalnych podmienok...les moze byt rovinaty, kopcovity, suchy, mokry a pod... ak nemas automaticke volnobezky tak si ich v terene zapni aby si menusel vzdy vystupovat peto SB píše: ...prepinat 4H 4L Je lepsie jazdit na redukovanej trojke alebo velkej jednotke.
...zalezi od sily motora ale ak nejazdis zavody tak jazdi 4L a pouzivaj rozsah ktory ti teren dovoli. jedine zeby si robil dlhe prejazdy kedy potrebujes vysiu rychlost
ja napr jazdim na kopce kde mas trebars 10km lesnu cestu...pod kopcom zaradim red a cely cas cesty na kopec pouzijem jedine red 5 a sem tam 4. Ma to aj vyhodu, ze nezatazujes motor vytacanim do otacok co ma blahodarny vplyv na teplotu motora.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Ned, 29.07.2007, 16:52 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
dano to vystihol..
moje volnobezky su free a lock. ked viem ze pojdem len asfalt zak idem free na 2h ak mam pred sebou mierny teren v pohoidem stale free ale uz 4h. a ak viem ze idem jazdit strme vyjazdy, zjazdy, radim 4l a zapinal lock  tiez musim vystipit a rucne zapinat/vypinat volnobezky. a viem ze co ma caka s motorom 3,3td ale fakt je taky ze radsej ho setrim na 4l ako dusit na 4h to som sa naucil z nivy.
_________________ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 - zatial sa zoznamujeme
|
Ned, 29.07.2007, 22:13 |
|
 |
koma
Čumil
Registrovaný: Štv, 09.08.2007, 10:16 Príspevky: 3 Bydlisko: Košice
|
Ja planujem kupu Cherokee 2,5 CRD Sport, no nevijem ci ma medzinapravovy dif al nema. Potom ak spravne predpokladam ze ho nema a ja by sm chcel jazdit na 4h, tak len na snehu v blate a tam kde mi to preklzne vsak?
To ma moc nepotesi, ked sa s tym neda zit na normalnych cestach. Ibaze by existovalo nejake ine riesenie.....
Poradite niekto ake?
BTW bude to moj prvy off. 
|
Štv, 09.08.2007, 11:13 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
koma píše: Ja planujem kupu Cherokee 2,5 CRD Sport, no nevijem ci ma medzinapravovy dif al nema. Potom ak spravne predpokladam ze ho nema a ja by sm chcel jazdit na 4h, tak len na snehu v blate a tam kde mi to preklzne vsak? To ma moc nepotesi, ked sa s tym neda zit na normalnych cestach. Ibaze by existovalo nejake ine riesenie..... Poradite niekto ake? BTW bude to moj prvy off. 
ak si nemal príplatkovú výbavu - tzv Selectrack- tak ho nemá. A 2,5CRD poväčšinou nemá. Poznáš to podľa toho, či je na páke prídavnej prevodovky poloha 4x4Fulltime - zelená.
Ak nie, tak máš možnosť vymeniť prídavnú prevodovku za inú - vôjdeš sa do cca 30kSKK.
|
Štv, 09.08.2007, 11:34 |
|
 |
koma
Čumil
|
Cize mam hladat nejaky manual so selecttrackom, alebo sa na to vykaslat a kupit to tak ako to robia tzn prisposobit sa a cakat ze ked budem v zime jazdit mi hocidkedy ustreli zadok ? (resp menit hladat inu pr.prevodovku). Nie je potom lepsie ktorekolvek SUV  za tie prachy ?
kua to je dilema
Diky
|
Štv, 09.08.2007, 11:46 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
koma píše: Cize mam hladat nejaky manual so selecttrackom, alebo sa na to vykaslat a kupit to tak ako to robia tzn prisposobit sa a cakat ze ked budem v zime jazdit mi hocidkedy ustreli zadok ? (resp menit hladat inu pr.prevodovku). Nie je potom lepsie ktorekolvek SUV  za tie prachy ? kua to je dilema Diky
A bude vobec este zima ?
Inac, aj mna to trasilo, prechod RAvka - >terrano bol strasiak, ale da sa s tym naucit zit ... Samozrejme v pripade medzidiffu je zivot trochu lahsi ...
A neporovnavaj velmi SUV a OFF ... V prvom rade si stanov, kam s autom chces chodit ... Od toho sa potom bude odvijat volba auta a otazky s tym spojene (napriklad upravy).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Štv, 09.08.2007, 11:49 |
|
 |
koma
Čumil
|
Noooo zima, blato, certi na ceste  ....
budem s tym chodit na chalupu (celorocne) a na stavbu - sem tam potahat nejaky material a tak.
Zatial neplanujem prestavbu, ale co clovek vie ako bude zajtra... no na extrem urcite nie.
|
Štv, 09.08.2007, 11:55 |
|
 |
PEŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.02.2007, 18:42 Príspevky: 566 Bydlisko: senk
|
-lesne cesti a luky  4h,
-vyjazdy, zjazdy, vlhko,  zavrety stred a redukcia,
-blato, mokro a vyjazdy a zjazdy zo zovretym  zavrety zadok,
-zapadnutie, CB, alebo mavanie gurtou v rukach a chaoticke pobehovanie okolo auta 
|
Štv, 09.08.2007, 12:44 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
PACO píše: .... -blato, mokro a vyjazdy a zjazdy zo zovretym  zavrety zadok, -zapadnutie, CB, alebo mavanie gurtou v rukach a chaoticke pobehovanie okolo auta 
Paco ,  veselá kopa čóóó ? 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Štv, 09.08.2007, 23:12 |
|
 |
cico
Legenda Offroadu
Registrovaný: Pon, 20.11.2006, 12:05 Príspevky: 1316 Bydlisko: Wychod
|
PACO píše: -lesne cesti a luky  4h, -vyjazdy, zjazdy, vlhko,  zavrety stred a redukcia, -blato, mokro a vyjazdy a zjazdy zo zovretym  zavrety zadok, -zapadnutie, CB, alebo mavanie gurtou v rukach a chaoticke pobehovanie okolo auta 
hmmm, budzeme sebe isto rozumec! 
|
Štv, 09.08.2007, 23:16 |
|
 |
martinez
Koumák
Registrovaný: Pon, 14.05.2007, 9:47 Príspevky: 187 Bydlisko: Bratislava
|
mam isuzu trooper a na prevode 4L s vypnutymi volnobezkami mi auto strpa, je to mozne kua ? .. to by mal ist len zadok na redukciu nie ? ... pripadne kto ma isuzu poprosim nech mi to vysvetli, ale asi je tam nieco v neporiadku. Dik.. a este otazka na prevode 4L so zapnutym predkom ake je riziko ze sa nieco posere ked pojdem po takej dakej spevnenej ceste, samozrejme nie asfalt, mozno skaly
a keby mi vedel este niekto vedel povedat ako ta volnobezka funguje... mam polohy free-lock ... viem ze dako odpaja poloos, ale ako ? 
|
Pia, 10.08.2007, 12:22 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
Ked máš 4 L ,tak sa ti točí predný kardan / nemáš ho ohnutý ?/
|
Pia, 10.08.2007, 14:25 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Ako Kapo písal - ohnutý kardan, možno kardanové kríže, alebo aj vymletýé drážkovanie kde sa kardan skracuje a predlžuje. Inak doporučujem Ti ten kardan čo najskôr riešiť, lebo toto vibrovanie spôsobuje nevyváženosť kardanu a čoskoro to odserů ložiská buď na výstupe z prevodovky, alebo na diferenciáli!
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Pia, 10.08.2007, 22:42 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
Ak by bol problém s kardanom tak tu vedia skontrolovať aj opraviť viewtopic.php?t=2301
|
Sob, 11.08.2007, 9:45 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|