Dnes je sobota 14. júna 2025, meniny má Vasil a zajtra Vít
Autor |
Správa |
fiberopt
Ťažký Profík
|
oki a spozoroval si po nasadeni za obycajny nejaku zmenu???
_________________ .--. .. -. .. -.
|
Pon, 10.09.2007, 12:32 |
|
 |
MilanBB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 22:48 Príspevky: 584 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Ahoj Fiberopt  Nešpekuluj nad iným ako nad KN. Určite sa nejak dopátraš presne k Tvojmu rozmeru. Ja som ho mal tiež, je to skvelá vec. Inak, sa mi zdá, že sme sa už niekde videli, nie? 
|
Pon, 10.09.2007, 14:14 |
|
 |
fiberopt
Ťažký Profík
|
.. MilankoBB este ma snad uvidis  ... vies, u vzduchoveho filtra ide o tesnost... takze ziadne fugy si nechcem dovolit... Oleee
|
Pon, 10.09.2007, 20:10 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 01.11.2006, 12:26 Príspevky: 424 Bydlisko: Bratislava
|
Karlito...ako si to myslel s tym cistenim?.....mal som pocit ze cistenie KN je otazka DOST dlhodoba....
_________________ Grand Cherokee V8 4,7 WJ
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Uto, 11.09.2007, 16:17 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
ludo píše: Karlito...ako si to myslel s tym cistenim?.....mal som pocit ze cistenie KN je otazka DOST dlhodoba....
...no vyrobca tusim uvadza 80tis km....ja osobne mam KN cca 22tis km a je sice zapraseny spinavy ale nebadam to na zadymovani co papierovy filter pri tolkych km uz robil
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Uto, 11.09.2007, 16:24 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 01.11.2006, 12:26 Príspevky: 424 Bydlisko: Bratislava
|
Hej tak som to pochopil aj ja.....ze nenastava postupne zanasanie a intreval cistenia je 80 az 160 000 km......tolko vyrobca...
_________________ Grand Cherokee V8 4,7 WJ
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Uto, 11.09.2007, 21:59 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
DanoDEF píše: ludo píše: Karlito...ako si to myslel s tym cistenim?.....mal som pocit ze cistenie KN je otazka DOST dlhodoba.... ...no vyrobca tusim uvadza 80tis km....ja osobne mam KN cca 22tis km a je sice zapraseny spinavy ale nebadam to na zadymovani co papierovy filter pri tolkych km uz robil ludo píše: Hej tak som to pochopil aj ja.....ze nenastava postupne zanasanie a intreval cistenia je 80 az 160 000 km......tolko vyrobca...
Chlapi, napriek tomu by som vám odporučil nakuknúť do filterboxu a asi budete prekvapený čo všetko tam po tomto suchom a prašnom lete nájdete. A budete čistiť.
|
Uto, 11.09.2007, 23:38 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|

michi píše: DanoDEF píše: ludo píše: Karlito...ako si to myslel s tym cistenim?.....mal som pocit ze cistenie KN je otazka DOST dlhodoba.... ...no vyrobca tusim uvadza 80tis km....ja osobne mam KN cca 22tis km a je sice zapraseny spinavy ale nebadam to na zadymovani co papierovy filter pri tolkych km uz robil ludo píše: Hej tak som to pochopil aj ja.....ze nenastava postupne zanasanie a intreval cistenia je 80 az 160 000 km......tolko vyrobca... Chlapi, napriek tomu by som vám odporučil nakuknúť do filterboxu a asi budete prekvapený čo všetko tam po tomto suchom a prašnom lete nájdete. A budete čistiť.
Ano, presne Michci, povlak na fitri je mastný, sú to rôzne spraye k filtrom, a mastnota na seba viaže prachové častice. Samozrejme tieto filtre sú viac priepustné - viac dýchajú... Ja osobne (a aj chalani v okolí čo majú a nielen na GRkách) tak perem približně každých 5 tisíc km. Ako sorry, ale je to vytiahnuť 1 hadičku, povoliť 1 sponu a 3 skrutky a máš to von. Ja mám po 5.000 km teraz v lete znateĺné silné znečistenie v mieste náfuku. A robím to pre svoje auto.
U mňa to vyzerá takto, ale vložku budem meniť...
URL=http://ukazto.com/?img=P1010007-7021.jpg]  [/URL]
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Str, 12.09.2007, 7:30 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Ja na filter pozeram pravidelne a nemyslim si, ze budem cistit i ked je na nom mastny povlak prachu...prave preto je mastny aby zachytaval....a cistit kazdych 5tis je somarina to by som cistil kazdy mesiac a to radsej dam naspät papierovy.
|
Str, 12.09.2007, 7:37 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
pomudrujem aj ja a každej strane dám primerane za pravdu
nuž, ak výrobca hovorí 50 000 míl (či 80 000 km), tak pri takej renomovanej značke by som to nespochybňoval, je to otestované; na druhej strane výrobca hovorí, že pri častom používaní v prašnom prostredí treba aj častejšie; terén je prašným prostredím vtedy, keď jazdím za niekým, alebo sa hrám na pretekára a podobne; inak človek nachytá viac prachu na cestách - zvírený inými autami...
takže - kto má svoje auto veľmi rád a nelení sa mu umyť to častejšie, prečo nie, ale nie je to potrebné, aj keď je filter na pohľad zaprášený, funguje bezvadne; ovšem ak ho kúpeš a znova nanesieš príslušnú olejovú vrstvu (preboha nie WDčkom) tak tiež nič nepokazíš
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Str, 12.09.2007, 9:11 |
|
 |
fiberopt
Ťažký Profík
|
... suhlasim...
|
Str, 12.09.2007, 10:11 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|

Jano JP píše: pomudrujem aj ja a každej strane dám primerane za pravdu
nuž, ak výrobca hovorí 50 000 míl (či 80 000 km), tak pri takej renomovanej značke by som to nespochybňoval, je to otestované; na druhej strane výrobca hovorí, že pri častom používaní v prašnom prostredí treba aj častejšie; terén je prašným prostredím vtedy, keď jazdím za niekým, alebo sa hrám na pretekára a podobne; inak človek nachytá viac prachu na cestách - zvírený inými autami...
takže - kto má svoje auto veľmi rád a nelení sa mu umyť to častejšie, prečo nie, ale nie je to potrebné, aj keď je filter na pohľad zaprášený, funguje bezvadne; ovšem ak ho kúpeš a znova nanesieš príslušnú olejovú vrstvu (preboha nie WDčkom) tak tiež nič nepokazíš
Samozrejme, ze mas pravdu Janko...ak by som mal auto iba na hobby tak si periem kedy chcem trebars aj po kazdej akcii ale fakt ak "rubes" kilometre pri praci tak to tak casto nebudes robit. Ja pisem o vlastnych skusenostiach...ked som mal papierovy filter tak cca okolo 20tis km uz bolo poznat zadymovanie...samozrejme lebo to bolo vidno uz aj na farbe teda spine filtra. Teraz pri KNku ho mam cez 20tis...je "spinavy" auto nezadymuje a stale robi usporu nafty...samozrejme ak tak idem.
Je jasne, ze castejsim pranim nic nepokazime ale nie je to vyslovene nutne.
|
Str, 12.09.2007, 10:13 |
|
 |
PEŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.02.2007, 18:42 Príspevky: 566 Bydlisko: senk
|
Ked sme pri tom cisteni, kolko toho oleja tam nastriekate, ja to mam v spreji original KN, sa to len nejako poprska alebo vydatne naolejuje, lebo ked bol novy tak nebolo vydiet ze je nejaky moc mastny
|
Str, 12.09.2007, 10:45 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
PACO píše: Ked sme pri tom cisteni, kolko toho oleja tam nastriekate, ja to mam v spreji original KN, sa to len nejako poprska alebo vydatne naolejuje, lebo ked bol novy tak nebolo vydiet ze je nejaky moc mastny
Ono mala by sa na nom vytvoriť suvislí olejový film, ale nie aby stekal. Asi tak nejako
Ja som zatial na nom najazdil cca cez 1000km a len vyklepal prach po Lukačovciach a ideme dál.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 12.09.2007, 10:51 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Chlapi,
dovolím si zas prihodiť. Každý z nás používa auto ako uváži.
Ja osobne nejazdím extrémy, ale v teréne som kedy možem - to znamená aj len tak pre radosť. Teraz v lete sa prášilo dosť veľmi. Po pojazdení s pár členmi tohoto fóra v lete pod Inovcom, som filter pral cca po 4.000 km. Bol dosť zaprášený a boli v rebrovaní aj mušky, včielky, osičky...
Mastný je preto aby lepil na seba prach a nečistoty. Keď jazdím po asfaltoch, za vlhka, na snehu - znečistenie je menšie. Ja osobne mám z auta radosť a nepoužívam ho na zárobok. V teréne je kedy mozem a mám rád trialky a také chuťovky no a vrtula v predu ženie cez motorový priestor kvantum vzduchu a dokáže prach zvíriť!!! Mám viskospojku, takže vrtulujem furt. Tak isto to vidím aj na motore ako je zaprášený...
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Str, 12.09.2007, 10:59 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|