Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 14.06.2025, 20:07
Dnes je sobota 14. júna 2025, meniny má Vasil a zajtra Vít

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 34 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Vzduchový filter 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať ...
oki a spozoroval si po nasadeni za obycajny nejaku zmenu???

Pon, 10.09.2007, 12:32
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ahoj Fiberopt :wink: Nešpekuluj nad iným ako nad KN. Určite sa nejak dopátraš presne k Tvojmu rozmeru. Ja som ho mal tiež, je to skvelá vec. Inak, sa mi zdá, že sme sa už niekde videli, nie? :-D

Pon, 10.09.2007, 14:14
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať ...
.. MilankoBB este ma snad uvidis :-D ... vies, u vzduchoveho filtra ide o tesnost... takze ziadne fugy si nechcem dovolit... Oleee

Pon, 10.09.2007, 20:10
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Karlito...ako si to myslel s tym cistenim?.....mal som pocit ze cistenie KN je otazka DOST dlhodoba....

Uto, 11.09.2007, 16:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ludo píše:
Karlito...ako si to myslel s tym cistenim?.....mal som pocit ze cistenie KN je otazka DOST dlhodoba....

...no vyrobca tusim uvadza 80tis km....ja osobne mam KN cca 22tis km a je sice zapraseny spinavy ale nebadam to na zadymovani co papierovy filter pri tolkych km uz robil

Uto, 11.09.2007, 16:24
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hej tak som to pochopil aj ja.....ze nenastava postupne zanasanie a intreval cistenia je 80 az 160 000 km......tolko vyrobca...

Uto, 11.09.2007, 21:59
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
ludo píše:

...no vyrobca tusim uvadza 80tis km....ja osobne mam KN cca 22tis km a je sice zapraseny spinavy ale nebadam to na zadymovani co papierovy filter pri tolkych km uz robil

ludo píše:
Hej tak som to pochopil aj ja.....ze nenastava postupne zanasanie a intreval cistenia je 80 az 160 000 km......tolko vyrobca...

Chlapi, napriek tomu by som vám odporučil nakuknúť do filterboxu a asi budete prekvapený čo všetko tam po tomto suchom a prašnom lete nájdete. A budete čistiť. :twisted:

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Uto, 11.09.2007, 23:38
Profil WWW
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
michi píše:
DanoDEF píše:
ludo píše:

ludo píše:

Chlapi, napriek tomu by som vám odporučil nakuknúť do filterboxu a asi budete prekvapený čo všetko tam po tomto suchom a prašnom lete nájdete. A budete čistiť. :twisted:

Ano, presne Michci, povlak na fitri je mastný, sú to rôzne spraye k filtrom, a mastnota na seba viaže prachové častice. Samozrejme tieto filtre sú viac priepustné - viac dýchajú... Ja osobne (a aj chalani v okolí čo majú a nielen na GRkách) tak perem približně každých 5 tisíc km. Ako sorry, ale je to vytiahnuť 1 hadičku, povoliť 1 sponu a 3 skrutky a máš to von. Ja mám po 5.000 km teraz v lete znateĺné silné znečistenie v mieste náfuku. A robím to pre svoje auto. :)

U mňa to vyzerá takto, ale vložku budem meniť...
URL=http://ukazto.com/?img=P1010007-7021.jpg]Obrázok[/URL]
Obrázok

-ka-

Str, 12.09.2007, 7:30
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja na filter pozeram pravidelne a nemyslim si, ze budem cistit i ked je na nom mastny povlak prachu...prave preto je mastny aby zachytaval....a cistit kazdych 5tis je somarina to by som cistil kazdy mesiac a to radsej dam naspät papierovy.

Str, 12.09.2007, 7:37
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pomudrujem aj ja a každej strane dám primerane za pravdu

nuž, ak výrobca hovorí 50 000 míl (či 80 000 km), tak pri takej renomovanej značke by som to nespochybňoval, je to otestované; na druhej strane výrobca hovorí, že pri častom používaní v prašnom prostredí treba aj častejšie; terén je prašným prostredím vtedy, keď jazdím za niekým, alebo sa hrám na pretekára a podobne; inak človek nachytá viac prachu na cestách - zvírený inými autami...

takže - kto má svoje auto veľmi rád a nelení sa mu umyť to častejšie, prečo nie, ale nie je to potrebné, aj keď je filter na pohľad zaprášený, funguje bezvadne; ovšem ak ho kúpeš a znova nanesieš príslušnú olejovú vrstvu (preboha nie WDčkom) tak tiež nič nepokazíš

Str, 12.09.2007, 9:11
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať ...
... suhlasim...

Str, 12.09.2007, 10:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
pomudrujem aj ja a každej strane dám primerane za pravdu

nuž, ak výrobca hovorí 50 000 míl (či 80 000 km), tak pri takej renomovanej značke by som to nespochybňoval, je to otestované; na druhej strane výrobca hovorí, že pri častom používaní v prašnom prostredí treba aj častejšie; terén je prašným prostredím vtedy, keď jazdím za niekým, alebo sa hrám na pretekára a podobne; inak človek nachytá viac prachu na cestách - zvírený inými autami...

takže - kto má svoje auto veľmi rád a nelení sa mu umyť to častejšie, prečo nie, ale nie je to potrebné, aj keď je filter na pohľad zaprášený, funguje bezvadne; ovšem ak ho kúpeš a znova nanesieš príslušnú olejovú vrstvu (preboha nie WDčkom) tak tiež nič nepokazíš

Samozrejme, ze mas pravdu Janko...ak by som mal auto iba na hobby tak si periem kedy chcem trebars aj po kazdej akcii ale fakt ak "rubes" kilometre pri praci tak to tak casto nebudes robit. Ja pisem o vlastnych skusenostiach...ked som mal papierovy filter tak cca okolo 20tis km uz bolo poznat zadymovanie...samozrejme lebo to bolo vidno uz aj na farbe teda spine filtra. Teraz pri KNku ho mam cez 20tis...je "spinavy" auto nezadymuje a stale robi usporu nafty...samozrejme ak tak idem.

Je jasne, ze castejsim pranim nic nepokazime ale nie je to vyslovene nutne.

Str, 12.09.2007, 10:13
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ked sme pri tom cisteni, kolko toho oleja tam nastriekate, ja to mam v spreji original KN, sa to len nejako poprska alebo vydatne naolejuje, lebo ked bol novy tak nebolo vydiet ze je nejaky moc mastny

Str, 12.09.2007, 10:45
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
PACO píše:
Ked sme pri tom cisteni, kolko toho oleja tam nastriekate, ja to mam v spreji original KN, sa to len nejako poprska alebo vydatne naolejuje, lebo ked bol novy tak nebolo vydiet ze je nejaky moc mastny

Ono mala by sa na nom vytvoriť suvislí olejový film, ale nie aby stekal. Asi tak nejako :wink:

Ja som zatial na nom najazdil cca cez 1000km a len vyklepal prach po Lukačovciach a ideme dál.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Str, 12.09.2007, 10:51
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chlapi,

dovolím si zas prihodiť. Každý z nás používa auto ako uváži.
Ja osobne nejazdím extrémy, ale v teréne som kedy možem - to znamená aj len tak pre radosť. Teraz v lete sa prášilo dosť veľmi. Po pojazdení s pár členmi tohoto fóra v lete pod Inovcom, som filter pral cca po 4.000 km. Bol dosť zaprášený a boli v rebrovaní aj mušky, včielky, osičky...

Mastný je preto aby lepil na seba prach a nečistoty. Keď jazdím po asfaltoch, za vlhka, na snehu - znečistenie je menšie. Ja osobne mám z auta radosť a nepoužívam ho na zárobok. V teréne je kedy mozem a mám rád trialky a také chuťovky no a vrtula v predu ženie cez motorový priestor kvantum vzduchu a dokáže prach zvíriť!!! Mám viskospojku, takže vrtulujem furt. Tak isto to vidím aj na motore ako je zaprášený...

-ka-

Str, 12.09.2007, 10:59
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 34 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný