Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 19.05.2025, 15:12
Dnes je pondelok 19. mája 2025, meniny má Gertrúda a zajtra Bernard

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 37 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
 voda v svetlách 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Pozdravujem ! Po nedávnom brodení sa mi do jedného svetla nejak dostala voda. Dobre som sa bavil na tom ako mám v spodnej časti asi tak 3cm vody. No včera zrazu svetlo dosvietilo. Bol som sa trošku šalieť a tak zrejme voda "člupla" priamo na H4ku a bolo po nej. Takže ktokoľvek by mal v svetlách vodu, doporučujem nejak ju odsať, vyliať, vyčistiť - spraviť hocičo aby tam nebola. Prikladám obrázok vybratého zvyšku žiarovky

Obrázok

Sob, 13.10.2007, 11:26
Profil WWW
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milanko a teraz si dovolím byť drošku drzý, ale môžš si za to sám! To že naberieš do svetla, je tak nejak normálne, ale chce to okamžite vysušiť. A cestou z akcie radšej svietiť na obrys!!!

1.) voda z brodu nie je 100% čistá a ak by aj vyschla, pokryje Ti parabolu filmom a menej vidíš v noci a v daždi!
2.) voda v parabole spolu s rôznam bordelom spôsobí oxidáciu a aj keď to nie je na 1. pohľad viditeľné hneď, tak naruší ten lesklý povlak a iné diely - potom máš rómske svetlá (tmavé, no)
3.) teplota rozsvietenej žiarovky, teda teplota skla a jeho ochladeniu na nejakých pár °C pod sto v mžiku vedie k deštrukcii, keď nič iné, tak máš svetlo plné črepiniek a tie Ti budú obrušovať ten lesklý film, vieš... musíš vyčistiť
4.) dnes to budeš mať pracnejšie ako v prípade: demontovať žiarovku - vziať v lekárni kúpenú striekačku + hadičku a vysať kontaminovanú vodičku - naaplikovať čo najviac destilky (akoby poumývať zvnútra a aj 2x) - vyťahať a na pol hodinky šlohnúť manželke kulmafén a nechať voľne fúkať na oddeklovaný reflektor (je tam prúdenie vzduchu + teplota = vysuší sa :wink: ) a nemusíš vyberať svetlo z auta, kua.

HOWGH

-ka-

:wink:

Sob, 13.10.2007, 13:07
Profil WWW
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:shock: :shock: :shock: :shock: ......

Sob, 13.10.2007, 13:39
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... hmmm pekny elaborat.

Milanko to si musel byt dlho pod vodou ked ti tam tolko vody natieklo. Ty nemas zo zadnej strany svetla taku gumenu krytku ??? co kryje H4...ta celkom slusne kryje...aspon mne sa este voda do svetiel nenabrala.

Sob, 13.10.2007, 13:46
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mno, paradoxne sa mi nabrala len do jedného svetla. Tá guma tam je, neviem kade to tam vošlo...... nejak som si z toho nerobil hlavu, teraz budem musieť svetlo rozobrať.... :( Nuž čo už, najlšpšie sa učí na vlastných chybách....

Sob, 13.10.2007, 15:09
Profil WWW
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No, som bol voláky rozfofrnzy, hi hi...

... pokial nejde o život nejde o nič, že. :wink:

Nie som si istý ako je to s vodotesnosťou origo svetiel, ale v riečke pod kapotu som mal obe tak do 1/3 zatopené.... ale bez rybičky :(

-ka-

Sob, 13.10.2007, 19:43
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
99% svetiel maju odspodu odvodnovaciu dierku a teda su "vodotesne"! To znamena ze voda cez nu natecie dnu a bordel ktory v nej je dierku upcha a voda ani za boha von!
Ta dierka je povodne myslena na nakondenzovanu vodu, ktora sa moze svetle zrazit a aby mala kadial vytiect, na brodenie je to neprakticke...

Sob, 13.10.2007, 21:43
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Musím to svetlo rozobrať, je zabordelené z vnútra a ešte je tam aj sklo zo žiarovky čo tam vybuchla..... do kelu... sa mi to nechce

Ned, 14.10.2007, 0:51
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
cez otvor na ziarovku to vycystit nejde? Ja som to cez otvor na H4 robil viackrat, ale je pravda ze napr cez H7mickovy by som to ńechcel ani skusat :?

Ned, 14.10.2007, 8:46
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nie, tosa nedá, lebo za svetlom nie je veľa miesta a ešte k tomu, to svetlo je zababrené z vnútra komplet celé, jak tá žiarovka vybuchla. A sklo z nej je v spodnej časti a tam sa nedostanem inak, než vybrať čelné sklo svetla. Na to musím dať dole tušim celú masku.... ešte som to nerobil, tak sa potrápim....

Ned, 14.10.2007, 13:30
Profil WWW
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja som robil na trooperovi to iste.... cela maska dole aby si sa dostal k srobom na svetlomete. Svetlo ale neviem ci sa podari rozobrat. skor to budes vysypavat cez dieru na ziarovku a nasledne susit... moj pripad. Potom zasilikonuj dierocky ked budes davat s5, aj to sklo okolo by som prebehol na tom spoji

Ned, 14.10.2007, 17:59
Profil ICQ WWW
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
martinez píše:
ja som robil na trooperovi to iste.... cela maska dole aby si sa dostal k srobom na svetlomete. Svetlo ale neviem ci sa podari rozobrat. skor to budes vysypavat cez dieru na ziarovku a nasledne susit... moj pripad. Potom zasilikonuj dierocky ked budes davat s5, aj to sklo okolo by som prebehol na tom spoji

By som s tým silikonom počkal trošku. Natečie/skondenzuje hneď a keď nemá možnosť vytiecť.... no a asi sa aj trošku luftuje, teda si myslím, že by to eventuelne mohlo pomáhať chladeniu.... a silikon na všetkých možných a nemožných miestach v aute je tiež prasečinka.....

-ka-

Ned, 14.10.2007, 20:18
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja po mojom nevydarenom brodeni silikonujem vsetko a potom to testujem vo vani ci do toho netecie. Minimalne do 20cm hlbky mam utesnenu este aj trubu :-D

Ned, 14.10.2007, 21:09
Profil ICQ WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No ty gumičky ma žarovkách moc netěsní a mám takový dojem, že otvor kvůli vlhkosti je právě v těch gumkách. já jsem vyvrtal malé dírky ze spodu do paraboly-nateče-vyteče. A až přes to bláto co tam vždycky zůstane to nebude svítit, tak to rozeberu a vyčistím

Sob, 20.10.2007, 0:08
Profil ICQ
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
na y6o ide vybrat svetlo aj bez demontaze masky

na ten silikon by som sa vykaslal, budu sa rosit... s tou dierkou dole je to rozhodne lepsi napad - a ak sa bojis upchavania, kludne tam vrtni 6tku dieru, taky velky bordel snad nenaberies :-D

pekny den praje

Pon, 22.10.2007, 20:13
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 37 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný