Dnes je sobota 17. mája 2025, meniny má Gizela a zajtra Viola
Autor |
Správa |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
Registrovaný: Pon, 05.03.2007, 21:45 Príspevky: 767 Bydlisko: Veľká Lehota
|
..nemyslela som si ze dnes budem zakladat este jednu temu  ...prave som sa dosuchtala domov so zljutaskom potupne tahana favoritom...cestou na Banu mi postupne prestaval ist prehravac, svetla, az vypol cely motor...po par minutach sa vzdy podarilo nastartovat, chvilu to slo a zas to iste- vsetko k.o.....je mi jasne ze to bude daco s dobijanim...na co by som sa mala pozriet?....mozno len nejaky kontakt....co to moze byt?...bateria je nova, v alternatori sa menili tento rok nejake diody alebo co....pomoc 
_________________Len jedno je isté- že nič nieje isté...a ani to nieje isté...
....najkrajší pohľad je z chrbta koňa...a nadvíhaného auta.
jeep wrangler rubicon 4,0l
suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE
|
Pon, 05.11.2007, 22:03 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
pravdepodobne opat diodky alebo cely regler ak tam nejaky je. treba dat zmerat niekomu znalemu na okoli.
ak mas voltmeter tak ho pripoj na aku odmeraj napatie a nastartuj ak neskoci aspom nad 12 tak dobijanie na 100 percent
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Pon, 05.11.2007, 22:14 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Len tak ma napadlo,že remen je cely? 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 05.11.2007, 22:22 |
|
 |
Tyky
OFFROAD Expert
|
to by nenakopla znova
_________________ Patrol 3,0 TDi
|
Pon, 05.11.2007, 22:25 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
MARTINO píše: Len tak ma napadlo,že remen je cely? 
tak tak..... nesvietilo Ti na prístrojovke nejaké neobvyklé červené svetielko navyše?
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Pon, 05.11.2007, 22:26 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Tyky píše: to by nenakopla znova
prečo mysliš ,že by nenakopla? však baterka je nova a po par minutach trošku ,,ožije,, stači akurat na naštartovanie,ale jednoznačne ide o to ,že nedobija 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 05.11.2007, 22:33 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
regulator alebo dioda pripadne diody v alternatore
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Pon, 05.11.2007, 22:39 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Hlavne skontrolovať všetky kontakty na baterke a alternátore , tak isto aj ukostrenie či nie je niečo predraté , povolené , zaoxidované, a ako další úkon dotiahnuť zdatného mechanika  .
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Pon, 05.11.2007, 22:43 |
|
 |
Gejza
Čumil
Registrovaný: Pon, 29.10.2007, 14:14 Príspevky: 7 Bydlisko: Bratislava, Slovakia
|
(ako tu kolega hore spominal) tak najprv premeraj samotnu baterku ked neni motor v chode - mal by mat cca 12 az 13 V, podla stavu
po nastartovani by mala mat cca 14 az 15 V
ked tomu tak neni tak je spatne dobijanie, ale ne vsetky alternatory maju zakomponovany regulator takze to moze jak spatny alternator tak aj len samotny regulator napatia
...no a samozrejme hnaci remen musi byt riadne napnuty (niekto to tu uz spominal) cca 10mm prehyb a tiez konektory na AKU musia byt ciste, nezaoxydovane a riadne dotiahnute!!!
_________________ ZJ 1995 4.0 = THE BEST
|
Pon, 05.11.2007, 23:08 |
|
 |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
|
Martin 4 píše: MARTINO píše: Len tak ma napadlo,že remen je cely?  tak tak..... nesvietilo Ti na prístrojovke nejaké neobvyklé červené svetielko navyše?
..nie, nic neobvykle....jeden miestny je skalopevne presvedceny, ze je to bateria, caste studene starty, nestiha sa dobijat, teraz ten mraz...znie to logicky....priznam sa ze by ma potesilo keby to bolo iba v baterii....je to mozne?.....blbe je ze som volala svojmu automechanikovi, pride az o dva mesiace, je v Taliansku  , takze ak to bude volaco technickejsie tak som v keli....
suzuki samurai
|
Pon, 05.11.2007, 23:10 |
|
 |
Majo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 26.11.2006, 22:15 Príspevky: 681 Bydlisko: Zvolen
|
nie je mozne aby toto bolo v baterii..
to co popisujes, jej sice urcite neprospieva, ale za to sa baterka nevysype v polke cesty keby bola dobijana alternatorom. Mohlo by sa stat ze nenastartujes, ze nedrzi kapacitu aku ma a rychlo sa vybije. Ale to by si zbadala pri vyjazde z garaze a nie kdesi na ceste...
za jazdy by sa dokonca dalo ist takmer uplne bez baterie, len na alternator(akurat by "nabijal" viac nez by mal a mohol nieco poskodit, to len za to pisem aby to niekto ozaj neskusal)....
|
Pon, 05.11.2007, 23:21 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
hlavny problem je v tom,že prečo nedobija alternator bateriu? takže ak by si mala bateriu vybitu tak Ti motor ani nenatoči ,lenže ked pišeš ,že naskoči a zhasne tak treba jednoznačne patrat prečo ? zjednodušene povedane alternator služi aj na dobijanie baterie.Samozrejme ked zapneš svetla ,radio,ventilator,smerovky a ine el. spotrebiče tak minimum ide do baterie resp. nič,ale problem je jednoznačne ako tu už mudrejši spominali predo mnou v ,,altiku,,
2Majo 
|
Pon, 05.11.2007, 23:23 |
|
 |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
|
..ked som mala problem s tymi diodami, prejavilo sa to tak, ze mi coraz neochotnejsie startoval az som raz nenastartovala vobec/ zrejme postupne vybijanie baterie /....teraz je to ine v tom, ze sa akoby po case ta baterka ozivi, ale len na chvilku...
suzuki samurai
|
Pon, 05.11.2007, 23:34 |
|
 |
MatoNR
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 15.10.2006, 20:00 Príspevky: 148 Bydlisko: Nitra
|
Martin 4 píše: MARTINO píše: Len tak ma napadlo,že remen je cely?  tak tak..... nesvietilo Ti na prístrojovke nejaké neobvyklé červené svetielko navyše?
Ked su zodrate uhliky v altiku tak nic svietit nebude.
Ak ti mozem poradit tak radsej vybehni za nejakym autoelektrikarom v tvojom okoli pretoze to moze byt viacero pricin
_________________ Land Cruiser 80, 4.2TD, automat, 33"x12.5 , CB16, gurtne,sekle, kompresor, navijak
|
Uto, 06.11.2007, 0:17 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
Ak je vypálená kontrolka dobíjania, tak tiež nemusí alternátor dobíjať. Je to závislé na zapojení tej kontrolky do budiaceho obvodu. A myslím, že na fav. je to zapojené tak.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Uto, 06.11.2007, 0:20 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|