Dnes je piatok 16. mája 2025, meniny má Svetozár a zajtra Gizela
Autor |
Správa |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
Registrovaný: Pon, 05.03.2007, 21:45 Príspevky: 767 Bydlisko: Veľká Lehota
|
KOŤO píše: A myslím, že na fav. je to zapojené tak.
...nejde o favorita, ten iba dotiahol mojho samuraia....
_________________Len jedno je isté- že nič nieje isté...a ani to nieje isté...
....najkrajší pohľad je z chrbta koňa...a nadvíhaného auta.
jeep wrangler rubicon 4,0l
suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE
|
Uto, 06.11.2007, 0:26 |
|
 |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
|
....nemoze to byt nejaky skrat?....teraz si to davam do suvisu, pred dvoma dnami mi nesvietila lava kontrolka smerovky, potom zas isla....ak vravim uplne odveci, pardon  ....je mi jasne ze sa na to musi pozriet odbornik..
suzuki samurai
|
Uto, 06.11.2007, 0:32 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Ani šikovnejší chlap nezvládne opraviť dobíjanie , takže to nie je hanba ani pre šikovnejšiu babu  .
Ja by som ešte skúsil na chvíľu odpojiť kontakt na baterke , pri naštartovanom aute. Ak "skape ", tak je určite alternátor F prdely.
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Uto, 06.11.2007, 0:37 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Kapo píše: Ani šikovnejší chlap nezvládne opraviť dobíjanie , takže to nie je hanba ani pre šikovnejšiu babu  . Ja by som ešte skúsil na chvíľu odpojiť kontakt na baterke , pri naštartovanom aute. Ak "skape ", tak je určite alternátor F prdely. Kapo, toto jej neraď, to by musela presne vedieť, čo robí a za akých podmienok. To je najlepšia cesta niečo odpáliť.
|
Uto, 06.11.2007, 11:27 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
rado nd píše: Kapo píše: Ani šikovnejší chlap nezvládne opraviť dobíjanie , takže to nie je hanba ani pre šikovnejšiu babu  . Ja by som ešte skúsil na chvíľu odpojiť kontakt na baterke , pri naštartovanom aute. Ak "skape ", tak je určite alternátor F prdely. Kapo, toto jej neraď, to by musela presne vedieť, čo robí a za akých podmienok. To je najlepšia cesta niečo odpáliť.
A aká je rada od rada ?
1. velká pravdepodobnosť , že už sa odpálená dioda neodpáli / len pre tú istotu , že je chyba v alternátore /
2. určite jednoduchšie pre babu /aj pre mna / ,ako to premerať merákom
3. je jednoduchšie zo samoty odniesť do opravy len alternátor ,ako celý nepojazdný samík.
AKURáT MI NEJDE DO TEKVICE , žE AUTO KTORé NEDOBíJA SKAPE NA NEDOSTATOK ELEKTRIKY , A O CHVíĽU SA DALO NAšTARTOVAŤ ?
|
Uto, 06.11.2007, 18:28 |
|
 |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
|
...zaniesla som ho profesionalnemu autoelektrikarovi, dal ho na pocitac, premeral...a nic mu to neukazalo....a to je to najhorsie co moze byt....clovek sa uspokoji ze to ide a necha ho to v kasi ked to najmenej bude potrebovat....dnes rano som to skusala startovat, spravalo sa to uplne rovnako...nastartovalo a po chvili sa stlmili svetla az zamdlel i motor....ale zaujimave, ze k nemu som dosla takmer po vlastnych, bez zapnutych svetiel...mala som ako doprovod jedno vozidlo a bol len jeden usek kde ma muselo tahat...ale nieje v poriadku...fuj  ...
....dakujem vsetkym za rady 
suzuki samurai
|
Uto, 06.11.2007, 18:30 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|

Kapo píše: rado nd píše: Kapo píše: Ani šikovnejší chlap nezvládne opraviť dobíjanie , takže to nie je hanba ani pre šikovnejšiu babu  . Ja by som ešte skúsil na chvíľu odpojiť kontakt na baterke , pri naštartovanom aute. Ak "skape ", tak je určite alternátor F prdely. Kapo, toto jej neraď, to by musela presne vedieť, čo robí a za akých podmienok. To je najlepšia cesta niečo odpáliť. A aká je rada od rada ? 1. velká pravdepodobnosť , že už sa odpálená dioda neodpáli / len pre tú istotu , že je chyba v alternátore / 2. určite jednoduchšie pre babu /aj pre mna / ,ako to premerať merákom 3. je jednoduchšie zo samoty odniesť do opravy len alternátor ,ako celý nepojazdný samík. AKURáT MI NEJDE DO TEKVICE , žE AUTO KTORé NEDOBíJA SKAPE NA NEDOSTATOK ELEKTRIKY , A O CHVíĽU SA DALO NAšTARTOVAŤ ? No veď práve je to celé nejasné, takže ten altík nemusí byť načatý, a takto by mu asi pomohla. Ja to tipujem na stuďák alebo prieraz niekde na inštalácii. Sama si s tým neporadí.
Altík von, ak ho nedokáže pomerať v aute, potvrdiť, že je dobrý alebo vadný, a prípadne hľadať ďalej.
Nikde som nepísal, že to bude jednoduché. Bodaj by bolo.
|
Uto, 06.11.2007, 18:33 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
jednoznacne von
este skontroluj riadne ci nie je zaoxidovany kabel iduci z minusu na kostru.
Potom este skontroluj na alternatore taky mali kabli co ide do neho to je budenie ci nie je utrhnuty a ci tam je vobec 12 voltov.
Ohladne startovania so pokaslanym dobijanim - nova batrka ma uzasnu schopnost regenerovat a ked sa to neprehana zvladne vela ale ked sa to raz prezenie tak R.I.P a do zberne 
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Uto, 06.11.2007, 21:50 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
ja sa priklanam ku kapovej rade lebo je rychla a ucinna. to ze motor pojde par sekund bez baterky nic nepokazi. (odskusane na nive)
|
Str, 07.11.2007, 0:33 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Milos píše: ja sa priklanam ku kapovej rade lebo je rychla a ucinna. to ze motor pojde par sekund bez baterky nic nepokazi. (odskusane na nive) Jessie James bol tiež presvedčený, že má rýchle ruky.
|
Str, 07.11.2007, 8:50 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
|
Aj Galileo Galilei bol presvedčený , že zem je gulatá a preto ho upálili .
A predsa sa točí
Ale Leonka už odviezla samíka profesionálnemu autoelektrikárovy , takže uvidíme. 
|
Str, 07.11.2007, 8:59 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
trochu offtop. zdochla mi baterka na nive v nehoraznom kopci a za sebou som mal vozik cesta rozflakana jak to len slo. po chvilke mi kamarat doniesol jeho baterku z nivy. (nemali sme kable) vymenili sme baterku niva sa nastartovala, dobru baterku sme odpojili napojili tu co mi zdochla a tak som pokracoval v ceste. ta baterka zdochla od vycerpania lebo hore kopcom bol brat hrdina ze vyjde ale nepridal kde mal a podtocil motor auto skapalo a pokusmi o nastartovanie vymlatil baterku. a nive sa nic nestaslo samozrejme je kus ine ked auto ide bez baterky niekolko km 
|
Str, 07.11.2007, 11:05 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
Leona píše: ..nemyslela som si ze dnes budem zakladat este jednu temu  ...prave som sa dosuchtala domov so zljutaskom potupne tahana favoritom...cestou na Banu mi postupne prestaval ist prehravac, svetla, az vypol cely motor...po par minutach sa vzdy podarilo nastartovat, chvilu to slo a zas to iste- vsetko k.o.....je mi jasne ze to bude daco s dobijanim...na co by som sa mala pozriet?....mozno len nejaky kontakt....co to moze byt?...bateria je nova, v alternatori sa menili tento rok nejake diody alebo co....pomoc 
 to by chcelo chlapa 
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Str, 07.11.2007, 13:20 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
no neviem neviem to dobijanie vie byt dost zakerne  hovorim to z vlasnej skusenosti na skodovke som rozobral alternator vymenil uhliky vycistil vsetko dal som novy regulator dal som vymenit diody a nakoniec tam bol tusim len povoleny kablik od budenia ako pisal petertn takze tam aj skusenejsi chlap sa moze celkom zapotit kym na to pride 
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Str, 07.11.2007, 13:49 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
pejo píše: Leona píše: ..nemyslela som si ze dnes budem zakladat este jednu temu  ...prave som sa dosuchtala domov so zljutaskom potupne tahana favoritom...cestou na Banu mi postupne prestaval ist prehravac, svetla, az vypol cely motor...po par minutach sa vzdy podarilo nastartovat, chvilu to slo a zas to iste- vsetko k.o.....je mi jasne ze to bude daco s dobijanim...na co by som sa mala pozriet?....mozno len nejaky kontakt....co to moze byt?...bateria je nova, v alternatori sa menili tento rok nejake diody alebo co....pomoc   to by chcelo chlapa 
Pejo, čítaj poriadne, Leona má problémy s elektrikou.
|
Str, 07.11.2007, 14:20 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|