Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 16.05.2025, 19:47
Dnes je piatok 16. mája 2025, meniny má Svetozár a zajtra Gizela

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 ženská volá o pomoc 
Autor Správa
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KOŤO píše:
A myslím, že na fav. je to zapojené tak.

...nejde o favorita, ten iba dotiahol mojho samuraia....

suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE

Uto, 06.11.2007, 0:26
Profil ICQ WWW
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
....nemoze to byt nejaky skrat?....teraz si to davam do suvisu, pred dvoma dnami mi nesvietila lava kontrolka smerovky, potom zas isla....ak vravim uplne odveci, pardon :wink: ....je mi jasne ze sa na to musi pozriet odbornik..

suzuki samurai

Uto, 06.11.2007, 0:32
Profil ICQ WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ani šikovnejší chlap nezvládne opraviť dobíjanie , takže to nie je hanba ani pre šikovnejšiu babu :wink: .

Ja by som ešte skúsil na chvíľu odpojiť kontakt na baterke , pri naštartovanom aute. Ak "skape ", tak je určite alternátor F prdely.

Uto, 06.11.2007, 0:37
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
Ani šikovnejší chlap nezvládne opraviť dobíjanie , takže to nie je hanba ani pre šikovnejšiu babu :wink: .

Ja by som ešte skúsil na chvíľu odpojiť kontakt na baterke , pri naštartovanom aute. Ak "skape ", tak je určite alternátor F prdely.
Kapo, toto jej neraď, to by musela presne vedieť, čo robí a za akých podmienok. To je najlepšia cesta niečo odpáliť.

Uto, 06.11.2007, 11:27
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
rado nd píše:
Kapo píše:

Kapo, toto jej neraď, to by musela presne vedieť, čo robí a za akých podmienok. To je najlepšia cesta niečo odpáliť.

A aká je rada od rada ?

1. velká pravdepodobnosť , že už sa odpálená dioda neodpáli / len pre tú istotu , že je chyba v alternátore /
2. určite jednoduchšie pre babu /aj pre mna / ,ako to premerať merákom :-D
3. je jednoduchšie zo samoty odniesť do opravy len alternátor ,ako celý nepojazdný samík.

AKURáT MI NEJDE DO TEKVICE , žE AUTO KTORé NEDOBíJA SKAPE NA NEDOSTATOK ELEKTRIKY , A O CHVíĽU SA DALO NAšTARTOVAŤ ?

Uto, 06.11.2007, 18:28
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...zaniesla som ho profesionalnemu autoelektrikarovi, dal ho na pocitac, premeral...a nic mu to neukazalo....a to je to najhorsie co moze byt....clovek sa uspokoji ze to ide a necha ho to v kasi ked to najmenej bude potrebovat....dnes rano som to skusala startovat, spravalo sa to uplne rovnako...nastartovalo a po chvili sa stlmili svetla az zamdlel i motor....ale zaujimave, ze k nemu som dosla takmer po vlastnych, bez zapnutych svetiel...mala som ako doprovod jedno vozidlo a bol len jeden usek kde ma muselo tahat...ale nieje v poriadku...fuj :!: ...
....dakujem vsetkym za rady :wink:

suzuki samurai

Uto, 06.11.2007, 18:30
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
rado nd píše:
Kapo píše:

A aká je rada od rada ?

1. velká pravdepodobnosť , že už sa odpálená dioda neodpáli / len pre tú istotu , že je chyba v alternátore /
2. určite jednoduchšie pre babu /aj pre mna / ,ako to premerať merákom :-D
3. je jednoduchšie zo samoty odniesť do opravy len alternátor ,ako celý nepojazdný samík.

AKURáT MI NEJDE DO TEKVICE , žE AUTO KTORé NEDOBíJA SKAPE NA NEDOSTATOK ELEKTRIKY , A O CHVíĽU SA DALO NAšTARTOVAŤ ?
No veď práve je to celé nejasné, takže ten altík nemusí byť načatý, a takto by mu asi pomohla. Ja to tipujem na stuďák alebo prieraz niekde na inštalácii. Sama si s tým neporadí.
Altík von, ak ho nedokáže pomerať v aute, potvrdiť, že je dobrý alebo vadný, a prípadne hľadať ďalej.
Nikde som nepísal, že to bude jednoduché. Bodaj by bolo.

Uto, 06.11.2007, 18:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jednoznacne von
este skontroluj riadne ci nie je zaoxidovany kabel iduci z minusu na kostru.

Potom este skontroluj na alternatore taky mali kabli co ide do neho to je budenie ci nie je utrhnuty a ci tam je vobec 12 voltov.

Ohladne startovania so pokaslanym dobijanim - nova batrka ma uzasnu schopnost regenerovat a ked sa to neprehana zvladne vela ale ked sa to raz prezenie tak R.I.P a do zberne :wink:

"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."

Uto, 06.11.2007, 21:50
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja sa priklanam ku kapovej rade lebo je rychla a ucinna. to ze motor pojde par sekund bez baterky nic nepokazi. (odskusane na nive)

Str, 07.11.2007, 0:33
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milos píše:
ja sa priklanam ku kapovej rade lebo je rychla a ucinna. to ze motor pojde par sekund bez baterky nic nepokazi. (odskusane na nive)
Jessie James bol tiež presvedčený, že má rýchle ruky.

Str, 07.11.2007, 8:50
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aj Galileo Galilei bol presvedčený , že zem je gulatá a preto ho upálili .
A predsa sa točí :-D

Ale Leonka už odviezla samíka profesionálnemu autoelektrikárovy , takže uvidíme. ;-)

Str, 07.11.2007, 8:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
trochu offtop. zdochla mi baterka na nive v nehoraznom kopci a za sebou som mal vozik cesta rozflakana jak to len slo. po chvilke mi kamarat doniesol jeho baterku z nivy. (nemali sme kable) vymenili sme baterku niva sa nastartovala, dobru baterku sme odpojili napojili tu co mi zdochla a tak som pokracoval v ceste. ta baterka zdochla od vycerpania lebo hore kopcom bol brat hrdina ze vyjde ale nepridal kde mal a podtocil motor auto skapalo a pokusmi o nastartovanie vymlatil baterku. a nive sa nic nestaslo samozrejme je kus ine ked auto ide bez baterky niekolko km :-D

Str, 07.11.2007, 11:05
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Leona píše:
..nemyslela som si ze dnes budem zakladat este jednu temu :shock: ...prave som sa dosuchtala domov so zljutaskom potupne tahana favoritom...cestou na Banu mi postupne prestaval ist prehravac, svetla, az vypol cely motor...po par minutach sa vzdy podarilo nastartovat, chvilu to slo a zas to iste- vsetko k.o.....je mi jasne ze to bude daco s dobijanim...na co by som sa mala pozriet?....mozno len nejaky kontakt....co to moze byt?...bateria je nova, v alternatori sa menili tento rok nejake diody alebo co....pomoc :o

:( to by chcelo chlapa :roll:

Str, 07.11.2007, 13:20
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no neviem neviem to dobijanie vie byt dost zakerne :evil: hovorim to z vlasnej skusenosti na skodovke som rozobral alternator vymenil uhliky vycistil vsetko dal som novy regulator dal som vymenit diody a nakoniec tam bol tusim len povoleny kablik od budenia ako pisal petertn takze tam aj skusenejsi chlap sa moze celkom zapotit kym na to pride :?

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Str, 07.11.2007, 13:49
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
pejo píše:
Leona píše:
..nemyslela som si ze dnes budem zakladat este jednu temu :shock: ...prave som sa dosuchtala domov so zljutaskom potupne tahana favoritom...cestou na Banu mi postupne prestaval ist prehravac, svetla, az vypol cely motor...po par minutach sa vzdy podarilo nastartovat, chvilu to slo a zas to iste- vsetko k.o.....je mi jasne ze to bude daco s dobijanim...na co by som sa mala pozriet?....mozno len nejaky kontakt....co to moze byt?...bateria je nova, v alternatori sa menili tento rok nejake diody alebo co....pomoc :o

:( to by chcelo chlapa :roll:

Pejo, čítaj poriadne, Leona má problémy s elektrikou.

Str, 07.11.2007, 14:20
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný