Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Autor |
Správa |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
bsa píše: KOŤO píše: Ja mám PZP 14.000,- a havarijné 39.000,- na poistnú sumu 2.200.000,-. Všetko v koope. cca 1.8%, to je v leasingu? Pretože to je slušná suma...
Nie, poistenie je mimo úver.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Ned, 04.02.2007, 22:26 |
|
 |
iv@n
Začínajúci koumák
Registrovaný: Štv, 11.01.2007, 20:33 Príspevky: 143 Bydlisko: KM, ZA
|
tak z poistiek som sa dostal najnižšie u Wustenrotu, 10k povinná a 27k havarijná s 10k spoluúčasťou.
ak máte niekto prehľad ako je to s poisťovňami pri plnení, ako je na tom Wustenrot?
|
Uto, 13.03.2007, 16:12 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
iv@n píše: tak z poistiek som sa dostal najnižšie u Wustenrotu, 10k povinná a 27k havarijná s 10k spoluúčasťou. ak máte niekto prehľad ako je to s poisťovňami pri plnení, ako je na tom Wustenrot?
Wustenrot pred 2 rokmi nerobil ziadnu dokumentaciu pri nehode, poskodeni... vsetku dokumentaciu, fotodokumentaciu, vyjadrenia Policie si musel zaobstarat poskodeny. Momentalnu situaciu neviem, ale toto bol jeden z dovodov preco som radsej zaplatil o 1000 viac u konkurencie, s ktorymi mam priamu skusenost a vybavili to skvele.
|
Uto, 13.03.2007, 16:19 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
Ako to je. Mne ženská oškrela na parkovisku nárazník, škodu som si uplatnil z havarijného poistenia. Poisťovňa mi uznala celúvýšku škody mínus spoluúčasť. Poisťovňa vinníka mi však nechce preplatiť spoluúčasť, lebo to odôvodňuje takto:
Majú na to právo, keď som bol poškodený?
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Pia, 16.03.2007, 10:22 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
chalani a ako to je z havarijnou ked napr. kdesi v hore plesknem do stromu uz ste niekto riesili takuto situaciu ? lebo neviem si dost dobre predstavit ako to vysvetlim v poistovni. Kde sa vam to stalo ? Aaale niekde v horach v rumunsku som vrazil do stromu sa mi zda dost zvlasne vysvetlenie 
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Str, 21.11.2007, 17:28 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
masurko píše: chalani a ako to je z havarijnou ked napr. kdesi v hore plesknem do stromu uz ste niekto riesili takuto situaciu ? lebo neviem si dost dobre predstavit ako to vysvetlim v poistovni. Kde sa vam to stalo ? Aaale niekde v horach v rumunsku som vrazil do stromu sa mi zda dost zvlasne vysvetlenie 
samozrejme základ je mať jasno v tom, akú si presne poistnú zmluvu podpísal, ale všeobecne toľko: ak chceš náhradu zo zákonnej, nehoda len na oficiálnych cestách, v teréne neplatí;
v prípade havarijnej je jedno, kde, kto, ako škodu zavinil, spôsobil resp. ako škoda vznikla, platí sa škoda; pozor ale, aj v takejto zmluve môže mať poisťovňa vyhradené, kedy sa poistka nevzťahuje
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Str, 21.11.2007, 20:04 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
KOŤO píše: Ako to je. Mne ženská oškrela na parkovisku nárazník, škodu som si uplatnil z havarijného poistenia. Poisťovňa mi uznala celúvýšku škody mínus spoluúčasť. Poisťovňa vinníka mi však nechce preplatiť spoluúčasť, lebo to odôvodňuje takto: [Majú na to právo, keď som bol poškodený?
ako toto nakoniec dopadlo? to sa mi nezda, mne vzdy spoluucast vratili. to s tym podla mna nic nema, co tam pisali...
|
Str, 21.11.2007, 22:06 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
Česká poisťovňa Slovensko XJ 2,5 TD - 85 kW 5500,-Sk. Ja osobne každý rok vypoviem zmluvu už v septembri a cez svojho agenta uzatvorím najvhodnejšiu. Ešte ani raz sa mi nestalo, že by v pôvodnej poisťovni bola cena najlepšia.
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Str, 21.11.2007, 22:16 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: masurko píše: chalani a ako to je z havarijnou ked napr. kdesi v hore plesknem do stromu uz ste niekto riesili takuto situaciu ? lebo neviem si dost dobre predstavit ako to vysvetlim v poistovni. Kde sa vam to stalo ? Aaale niekde v horach v rumunsku som vrazil do stromu sa mi zda dost zvlasne vysvetlenie  samozrejme základ je mať jasno v tom, akú si presne poistnú zmluvu podpísal, ale všeobecne toľko: ak chceš náhradu zo zákonnej, nehoda len na oficiálnych cestách, v teréne neplatí; v prípade havarijnej je jedno, kde, kto, ako škodu zavinil, spôsobil resp. ako škoda vznikla, platí sa škoda; pozor ale, aj v takejto zmluve môže mať poisťovňa vyhradené, kedy sa poistka nevzťahuje
pytam sa preto lebo som este nic neriesil cez havarijnu takze pri havarijnej netreba ziadny protokol a bla bla bla ??? staci prist do poistovne hodit im na stol fakturu za opravu a zvestovat im tu radostnu spravu ??? mam v tom akosi nejasno 
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Str, 21.11.2007, 23:53 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Masurko,ked maš havarijnu poistku jednoducho ked prideš do poistovne,spišeš papier ,že čo ,kde a ako sa stalo //u mna ich vobec nezaujimalo meno vodiča do ktoreho som tukol//  .Odnesieš auto do servisu ,pride človek z poistovne odfoti a hotovo. Potom Ti daju tzv. Kryci list zo servisu ,že Servis bude v Tvojom mene vymahat z poistovne peniaze a problem vybaveny ,aspon u mna to tak bolo ,Mal som škodu cca 40 tisic auto do 7 dni hotove a nech sa servis s poistovnou natahuje 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Str, 21.11.2007, 23:59 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
|
aha tak takze ich nejako netrapi ci si to naflakal na ulici janka mrkvicku v hornej dolnej alebo v sibirskej tajge? uz tomu chapem trosku viac dik za ozrejmenie 
|
Štv, 22.11.2007, 0:04 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
podstata je v tom, že pri havariijnnej máš poistené auto proti poškodeniu a iným serepetičkám, čo si prípadne priplatíš a tak sa ti uhrádza škoda bez ohľadu na to, kto kde ako ju spôsobil, podstatné je že je škoda; pri zákonnej sa platí škoda tomu, kto bol v tom nevinne a ten kto ju spôsobil má buď havarijnú a vykryje si to z nej, alebo má smolu a platí si opravy z vrecka...
ak máš havarijnú a niekto ťa buchne, môžeš si škodu uplatniť buď zo zákonnej poistky vozidla vinníka a vtedy ti odrátajú amortizáciu dielov, alebo zo svojej havarijnej, z ktorej ti zaplatia "plnú" sumu bez ohľadu na vek, ale znížia ju o zazmluvnenú spoluúčasť;
z predošlého vyplýva, prečo pri zákonnej treba protokol o nehode a pri havarijnej nie; nestačí však prísť s faktúrou, ale dáš do servisu, ohlásiš poisťovni a opravuješ až po obhliadke poisťováka rovnako ako pri zákonnej a ako Martino napísal, peniaze potom prídu rovno servisu...
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Štv, 22.11.2007, 10:05 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 28.12.2006, 18:59 Príspevky: 586 Bydlisko: Zvolen
|

bacilpyrin píše: Česká poisťovňa Slovensko XJ 2,5 TD - 85 kW 5500,-Sk. Ja osobne každý rok vypoviem zmluvu už v septembri a cez svojho agenta uzatvorím najvhodnejšiu. Ešte ani raz sa mi nestalo, že by v pôvodnej poisťovni bola cena najlepšia.
Dovolím si pripojiť sa ku kolegovi. Poistku treba VŽDY !!! vypovedať. By ste sa divili aké zázraky to s nimi (poisťovňami) dokáže robiť, keď im len z jednej rodiny majú 2-3 autá odísť. Poväčšine sa v priebehu roka konkurenčné poisťovne po strate klientov "precitnú" a zvyknú prehodnotiť poistné v jednotlivých (pre mňa zaujímavých) kubatúrach. Poznamenám, že sa nehám na pár 100 Sk, ide aj o 1000-ce, čo pri viacerých autách už spraví pekný súčet. Potom zvyčajne nasleduje telefonát z "pôvodnej" poisťovne s návrhom: "či som sa už poistil inde a či by sme sa predsa len nevedeli" dohodnúť a : ak podlezú najlepšiu ponuku, prečo nie? Ak nie, čo sa stalo napr. tento rok, smola, hold nie pre mňa.
Poviete si teraz : vydieranie ...., hmm svojím spôsobom áno, ale na drujej strane : nie je to môj problém (mňa sa nikto tiež v začiatku PZP na SK a nedostaku konkurenčného prostredia nepýtal, či mi ceny vyhovujú, proste som musel zaplatiť čo ponúkol trh) a neoplatí sa vám venovať obednú prestávku (keď už tak či tak musíte do mesta) zarobeniu (ušetreniu) niekoľko 1000 Sk.
_________________Nikdy nesúťažte s debilom! Stiahne vás na jeho úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami!  Ex. Lada Niva 1.6
|
Štv, 22.11.2007, 13:30 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Paťo Zvolen píše: Dovolím si pripojiť sa ku kolegovi. Poistku treba VŽDY !!! vypovedať. By ste sa divili aké zázraky to s nimi (poisťovňami) dokáže robiť, keď im len z jednej rodiny majú 2-3 autá odísť.
... dovolím si pripojiť sa ku kolegovi čo sa pripojil ku kolegovi ...
Toť som rozposlal rékomando ukončenia poistných zmlúv na 5 áut a už mi od všelikadial telefonujú že prečo a či to myslím vážne...
Teraz si skladám flotilu a nechávam si predkladať ponuky... ha uvidíme kto to vyhrá...
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Štv, 22.11.2007, 14:22 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
asi som to už tu dakedy spomínal, ale ja som poisťovni jej neochotu dať zľavy pri predošlej zmluve uzatváranej počas roka vrátil aj takým spôsobom, že som jej vypovedal zmluvu a následne som uzavrel zmluvu - no znova s tou istou, ale s inou pobočkou a za zlomok pôvodnej sumy; keď ma z pôvodnej pobočky asi tretíkrát otravovali s tým, akú mi zrazu dajú zľavu a ja som nechcel, spýtala sa ma tetuška, či môžem povedať, kto mi dal lepšiu ponuku...a dodnes mám pocit že počujem, jak jej padla sánka, keď som jej povedal, že "vy, akurát v inej pobočke"...
...a som tam dodnes s tým, že finančný poradca vždy preverí, či pre nás stále platia exkluzívne ceny a keďže zatiaľ áno, ideme ďalej...
inak je praobyčajné svinstvo do neba volajúce, že na vypovedanie zmluvy PZP v zmysle toho posraného zákona musí človek zmluvu osobitne vypovedať; všetky ostatné zmluvy s lehotami platnosti automaticky zanikajú uplynutím v zmluve uvedenej lehoty platnosti a nič netreba vypovedať...
|
Štv, 22.11.2007, 15:08 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|