Dnes je utorok 20. mája 2025, meniny má Bernard a zajtra Zina
Tisovec 2008 - uz sa to zacina
Autor |
Správa |
MilanBB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 22:48 Príspevky: 584 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Tisovec je dlhá a podľa mňa pomerne náročná trophy. Niekde to bez navijáku ozaj nejde. Taktiež niekde to nejde ani na klasických MTčkach povedzme od goodrichu, ale len na šípoch, či gumách vzoru SIROCCO a pod. Myslím si, že organizátor vie čo robí a urobí podľa mňa to najlepšie tak, aby vyhovel aspoň väčšine z nás. Držím palce a už teraz sa teším !!!
|
Pia, 07.12.2007, 20:18 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
MilanBB píše: Tisovec je dlhá a podľa mňa pomerne náročná trophy. Niekde to bez navijáku ozaj nejde. Taktiež niekde to nejde ani na klasických MTčkach povedzme od goodrichu, ale len na šípoch, či gumách vzoru SIROCCO a pod. Myslím si, že organizátor vie čo robí a urobí podľa mňa to najlepšie tak, aby vyhovel aspoň väčšine z nás. Držím palce a už teraz sa teším !!!
Milan, to že je to dlhá a náročná trať - no, súhlas.
ale ten zvyšok - sorry ale také miesta sa dajú obísť. (špecálky a spol)
tým nechcem povedať, že hurá ideme do Tisovca na letných slikoch, to vôbec nie. Práve naopak.
Ale na PRVOM MIESTE je rozvaha a správne zhodnotenie situácie - idem- nejdem a až potom technika
|
Pia, 07.12.2007, 20:28 |
|
 |
Haldir
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.02.2007, 15:29 Príspevky: 675 Bydlisko: stranske
|
MilanBB píše: Tisovec je dlhá a podľa mňa pomerne náročná trophy. Niekde to bez navijáku ozaj nejde. Taktiež niekde to nejde ani na klasických MTčkach povedzme od goodrichu, ale len na šípoch, či gumách vzoru SIROCCO a pod. Myslím si, že organizátor vie čo robí a urobí podľa mňa to najlepšie tak, aby vyhovel aspoň väčšine z nás. Držím palce a už teraz sa teším !!! poznas to 
_________________ a prejdem ...skype: haldir53
|
Pia, 07.12.2007, 21:00 |
|
 |
janotoyotak
Začínajúci koumák
|

Teraz niekoľko mojich názorov.
Paťo nesúhlasím s tebou.
Niva je v rukách skúseného šoféra výborný off. Jasné, že gumy sú dôležité, ale tie hnusné tenké ruské originály sú v teréne dobré a možno ich považovať za MT.
MT vs AT
Ak pôjde niekto na 35´MT a je to blbec, tiež ostane vysieť a bude zdržiavať. Prvé 2 roky môjho blbnutia v teréne som mal len AT zjazdené na 3-4 mm. Neverili by ste, čo všetko sa dá prejsť, keď trochu porozmýšlam ako a kade.
Ľahšia- ťažšia trať
Je to riešenie. V Rakúsku, kam občas chodím na trial, to vyriešili šalamúnsky. Môžeš sa prihlásiť medzi autá blízke sérií a medzi autá upravené. Záleží na tebe, ako sa cítiš. Tie autá blízke sérií idú vlastne tú istú trať, ale oddelene a tie najťažšie úseky vynechávajú.
Podľa mňa by bolo asi dobré pripraviť 3-4 kratšie trate, kde by bolo to množstvo áut rozdelených na 3-4 skupiny.
MT a gurtňa
O MT som už písal a s tou gurtňou plne súhlasím. Auto bez poriadnej gurtne by som na trať nepustil. Je to bezočivosť čakať, že ma niekto bude vyťahovať a ja som si nepriniesol ani len gurtňu. A vlastne ani neviem kde ju mám na auto pripevniť.
Štartovné
Nemám problém zaplatiť pársto korún. Lenže uvedomte si všetci, SME NA SLOVENSKU.
Povedzme organizátor bude vyberať po 300 Sk. Príde 200 áut. Ľudia si hneď spočítajú, že sa vybralo 60 000 a toto ešte poprekrúcajú a zveličia už z toho bude aspoň štvrť milióna.
A majitelia lesov, ktorí nás láskavo pustili, teraz povedia daj mi 20 000 keš a ja vás pustím.
A iní povedia, mne niekto rozjazdil lúku a škodu si cením na 10 000. Organizátor daj.
A veľa ludí povie, tí (organizátori) sa na tom nabalili. Čo takto poslať nejakú daňovú kontrolu. . . . . .
A tí, čo už pol roka na tom robili, prejazdili veľa tisíc korún, drali gumy, prípadne niečo poškodili na aute . . . budú v prdeli.
Takže vlastne ja neviem. Za prácu a vynaložené úsilie treba zaplatiť a ja sa tomu nebránim. Len to treba dobre premyslieť.
|
Pia, 07.12.2007, 21:15 |
|
 |
Dora
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 21:46 Príspevky: 339 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
povinné MT na Tisovec ?
no, ja by som tiež rád šiel do Tisovca na MT, páni, nikto nechce rozbehnúť dobrý busines ? pôžičovňu MT pneu ??? ja by som to využil a možno by nás bolo viac ?
... berte to ako odlahčenie, nerýpem, len ma to tak napadlo ... 
_________________ všetko je raz "poprvé" skype: doraskype2918 ex: Suzuki Samurai ex: Jeep Grand Cherokee 2.5TD ex: Jeep Grand Cherokee 5.2 ex: Mitsubishi Pajero Pini 2.0 GDI
|
Pia, 07.12.2007, 21:53 |
|
 |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
Kapo píše: Júj , sa tešim do Tisovca ako malý chlapec a je mi jedno , aké budú pravidlá organizátorov , sa prispôsobím a nebudem hladať výhovorky prečo nie . Lebo mám dôvod prečo áno . A už sa teším na Jana na takmer MT , Dindaja na šípákoch , Miloša čo jazdí z rozumom a nie ako dement na MT , Mašurka na škodofke , Dada kávičkára , slováčiska na novej vitare , na žltočiernu zebru ,kapelu vŕzgajúce teraná , no proste na všetkých správne naladených . Pápá. 
a na mna sa netešíš????? ,
|
Pia, 07.12.2007, 22:54 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
Kapo píše: Júj , sa tešim do Tisovca ako malý chlapec a je mi jedno , aké budú pravidlá organizátorov , sa prispôsobím a nebudem hladať výhovorky prečo nie . Lebo mám dôvod prečo áno . A už sa teším na Jana na takmer MT , Dindaja na šípákoch , Miloša čo jazdí z rozumom a nie ako dement na MT , Mašurka na škodofke , Dada kávičkára , slováčiska na novej vitare , na žltočiernu zebru ,kapelu vŕzgajúce teraná , no proste na všetkých správne naladených . Pápá. 
(ale za volantom nie, tak žeby radšej  )
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pia, 07.12.2007, 23:00 |
|
 |
ROMAN
Legenda Offroadu
Registrovaný: Pon, 25.06.2007, 8:49 Príspevky: 210 Bydlisko: Kopřivnice,CZ
|
ahoj lidi o cem se to bavite pravidla diktuje vzdycky poradatel akce a ostatni je respektuji  a Vy chlapi z Tisovca ty kamene na tej trati nechte 
|
Pia, 07.12.2007, 23:27 |
|
 |
zuz
Mitsubishi Woman
Registrovaný: Uto, 29.05.2007, 11:34 Príspevky: 1204 Bydlisko: BA
|
Kapo píše: A už sa teším na Jana na takmer MT , Dindaja na šípákoch , Miloša čo jazdí z rozumom a nie ako dement na MT , Mašurka na škodofke , Dada kávičkára , slováčiska na novej vitare , na žltočiernu zebru ,kapelu vŕzgajúce teraná , no proste na všetkých správne naladených . Pápá. 
Kapo, cítim sa dotknutá 
_________________ 4x4 za každých okolností
|
Pia, 07.12.2007, 23:38 |
|
 |
Lubos BA
Koumák
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 1:02 Príspevky: 157 Bydlisko: Bratislava
|

Čaute . Som sa divil ako vela príspevkom za jeden deň  . Prečítal som si upozornenie a som s toho nejaky zmätený. Nemyslím si že je tento nápad na to aby bolo menej účastníkov / čo v podstate asi pri jeho zavedení bohužiel bude  / . Skôr mám pocit podla toho kto to napísal  že je to snaha posunúť toto stretnutie viac k trophy než k adventúre. Či je to správne neviem skôr si myslím že nie. Ak si zoberieme všetky známe "off disciplíny" tak nie len u nás ale aj v zahraničí sú určite top adventúry a expedície potom trial, trophy a cross country rally a dialkové súťaže. Minulý rok bolo na Tisovci cca 240 áut osobne si myslím že MT pneu malo 100 áut s toho špeciálky "dalo" 60 /tieto čísla sú možno moc optimistické/ . Ak zoberieme do úvahy suché počasie a to že väčšina nešpeciálkárov skončila v polovičke trate /A- Rimavská Píla, B- Tisovec/ ako by to dopadlo keby bolo mokro  . Keďže trať je ako všetci vieme jeden okruh len sa naň vchádza z dvoch miest nieje asi reálne aby najskôr išli MT a potom AT . Dlho by sa čakalo už na štarte a aj tak by sa niekde na trati stretli. Neteším sa s toho ale verím že nejaké riešenie sa nájde musýme silno lobovať.
Štartovné v Tisovci nikdy ako som sa bavil s chalanmi nebude . IDe o to že ak nič od nikoho neinkasuješ za službu si čudák a ak áno si chamtivý čur.. . Ak by závisť neexistovala slováci by ju určite vynašli . Tak že tak . Skúsme radčej poriešiť ako Tisovčanom pomôcť pri organizácii a možno to nejako poriešia. 8)
|
Pia, 07.12.2007, 23:50 |
|
 |
patrik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 23:06 Príspevky: 775 Bydlisko: slovensky grob
|
lubos ba- najlepsi prispevok k tejto teme .  ja som ochotny sa podielat na priprave trate alebo co bude treba- aj sponzorovat.
_________________ discovery td5
|
Sob, 08.12.2007, 0:00 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
pablo píše: Kapo píše: Júj , sa tešim do Tisovca ako malý chlapec a je mi jedno , aké budú pravidlá organizátorov , sa prispôsobím a nebudem hladať výhovorky prečo nie . Lebo mám dôvod prečo áno . A už sa teším na Jana na takmer MT , Dindaja na šípákoch , Miloša čo jazdí z rozumom a nie ako dement na MT , Mašurka na škodofke , Dada kávičkára , slováčiska na novej vitare , na žltočiernu zebru ,kapelu vŕzgajúce teraná , no proste na všetkých správne naladených . Pápá.  a na mna sa netešíš????? ,
Ved vám vravim , že ak budete správne naladený , tak sa teším na všetkých aj na zuz .Aj Pabla ? 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Sob, 08.12.2007, 0:31 |
|
 |
slovacisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Sob, 03.02.2007, 20:57 Príspevky: 555 Bydlisko: Praha
|

Fiiha, clovek vas tu chvilu necha osamote a co s atu nedocita... Priznam sa ze som to ani vsetko necital bo by som s aasi zblaznil. Co k tomu dodat. Sice som sa o tom s chalanmi moc nebavil, niektore vase nazory ma celkom pobavili  . Kazdopadne, navrhnute opatrenia pochopi len ten co nieco vacsie organizuje a ten co sa pravidelne takychto akcii ucastni. Tu prezentovany nazor ze je to nespravodlive, hmmm, clovece ides na offroad a nie na tuning zraz a ked uz ides sa prezentovat na tuting zraz tak auto neobujes na 165 salamky gumy. Vlani bola trat pomerne narocna a tesili s as nej aj ATckari. Ale preco? Pretoze bolo suchooo suchuuuuckooo... Si uvedomte ze ak by na tu trat poprsalo tak su tam niektory asi dodnes ako pamiatka na akciu. Opatrenie ze musite mat MT je o tom: eliminacia prestojov sposobena huzlanim sa v blate na AT bezviznamne vpred a vzad, zvysenie bezpecnosti pri nebezpecnych klesaniach a stupaniach a nic dalsie ma momentalne nenapada. Rozhodne nejde o obmedzenie poctu aut!!! Vlani bolo cca 250 registrovanych posadok, s toho drviva vacsina mala MT nie 50 aut ci kolko to tu padlo a to mi nikto nevykeca bo som si vsetky kary podstivo presiel. Tak pani hadam dost bolo spekulaci a ako napisal kolega s CR, organizator urcuje neake pravidla a ucastnik sa ich snazi respektovat! Ospravedlnujem sa za mozno trosku ostrejsie slova, ale neviem ako inac pozastavit to vase polemizovanie  .....
Proste kto jazdi chape, kto nejazdi nechape a ja sice nejazdim, ale snazim sa pochopit  .
|
Sob, 08.12.2007, 2:07 |
|
 |
Haldir
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.02.2007, 15:29 Príspevky: 675 Bydlisko: stranske
|

slovacisko píše: Fiiha, clovek vas tu chvilu necha osamote a co s atu nedocita... Priznam sa ze som to ani vsetko necital bo by som s aasi zblaznil. Co k tomu dodat. Sice som sa o tom s chalanmi moc nebavil, niektore vase nazory ma celkom pobavili  . Kazdopadne, navrhnute opatrenia pochopi len ten co nieco vacsie organizuje a ten co sa pravidelne takychto akcii ucastni. Tu prezentovany nazor ze je to nespravodlive, hmmm, clovece ides na offroad a nie na tuning zraz a ked uz ides sa prezentovat na tuting zraz tak auto neobujes na 165 salamky gumy. Vlani bola trat pomerne narocna a tesili s as nej aj ATckari. Ale preco? Pretoze bolo suchooo suchuuuuckooo... Si uvedomte ze ak by na tu trat poprsalo tak su tam niektory asi dodnes ako pamiatka na akciu. Opatrenie ze musite mat MT je o tom: eliminacia prestojov sposobena huzlanim sa v blate na AT bezviznamne vpred a vzad, zvysenie bezpecnosti pri nebezpecnych klesaniach a stupaniach a nic dalsie ma momentalne nenapada. Rozhodne nejde o obmedzenie poctu aut!!! Vlani bolo cca 250 registrovanych posadok, s toho drviva vacsina mala MT nie 50 aut ci kolko to tu padlo a to mi nikto nevykeca bo som si vsetky kary podstivo presiel. Tak pani hadam dost bolo spekulaci a ako napisal kolega s CR, organizator urcuje neake pravidla a ucastnik sa ich snazi respektovat! Ospravedlnujem sa za mozno trosku ostrejsie slova, ale neviem ako inac pozastavit to vase polemizovanie  ..... Proste kto jazdi chape, kto nejazdi nechape a ja sice nejazdim, ale snazim sa pochopit  . uz mas svoje auto alebo skym pojdes?
_________________ a prejdem ...skype: haldir53
|
Sob, 08.12.2007, 8:36 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Citácia: "každé auto bude musieť mať obuté minimálne pneumatiky vzor MT a gurtňu alebo lano"
Čo Vás chlapi sledujem, no diskuzia dobrá...
ja osobne sa chcem opýtať, ako je to s podmienkou MT pneumatík. Ide mi o to, že musia byť minimálne MT, a keby niekto nebol spokojný s minimálom, ako by to malo vyzerať...
Niekde v bazare som zahliadol inzerát na ocelové obruče na starý traktor, ale musel by sa navariť nové rebrovanie, už boli dosť hladké...
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Sob, 08.12.2007, 9:00 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|