Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana
Vianoce 2007 - stromček a zvyky
Autor |
Správa |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|

UPOZORNENIE (komu sa nechce čítať, tak nech preskočí):
Túto tému som založil z čiste osobných pohnútok. Dúfam, že tu a v podobe akej je vydrží aj "nájazd" admin teamu. Prečo? Lebo neobsahuje rasistické či menšinové diskriminačné narážky, sexuálny podtón rovná sa nule... jediné čo by mohlo byť problém, je motív vianoc, pravoslávni slávia neskôr a iné náboženstvá sa s týmto nemusia stotožniť. Vulgerizmi a iba smajlíci tu tiež niesu. Ale dúfam, že to bude ok
Keďže sú tu vianoce tak som sa chcel opýtať, či už máte stromčok a ak hej, tak sem s ním  Ten náš je obyč borovica (fikol som ju vo štvrtok v noci, som bol na prasiatka a nič, tak aspon stromčok). Jednoduchý a skromný. So svokrou sme ho dnes poobede nazdobili.
Včera som zabil kapra (nenapadlo ma vhodnejšie slovo miesto toho zabil  ) - na podkovičky bude vypražený - ale minimálne na deň do mlieka - vytiahne bahenný puch
Večer vianočný šalát - uff skoro do jedenástej. Dnes kapustnicu aj s klobáskou. Manželka mala vegáč, pretože som v českej rodine, tak kus svojích tradícíí musím naťahovať domov sám.
Inak čo je tu zvykom, tak vianočný koláč - niečo ako vianočka, ale nezaplieta sa to. Ďalej tipickým jedlom 24.12 na obed je šošovica - to večer šeci prdia, tfujst  A na sviatky svokra pečie kačicu a húsku.
V rodine som zakázal na štedrý deň a večer blbosti s petardami a ani ja nebudem práskať z flinty - štedrý deň je deň kľudu a pokoja, takže rezolútne NIE. Na silváča hej.
Šťastné a veselé
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Ned, 23.12.2007, 18:43 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Kedže ja som také nekresťanské hovedo , tak bych vianoce najradšej strávil v garáži , ale kedže je v nej zima /-8/ tak ma moji blízky budú zajtra celý deň obchádzať , a ja budem všetko koštovať a popíjať a vysedávať pri notebuku  .
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Ned, 23.12.2007, 19:15 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
ja popijam a vysedavam s notbukom tutoľa:
38 rokov to bola borovica...tento rok je nejaký divný...jedľa či čo... 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 23.12.2007, 19:34 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Vianocne sviatky nemam rad, lebo im predchadza zbytocny stres. Darcek sme si dali s manzelkou spolocny - DSL pripojenie, takze lezime na gauci, striedame sa za notebookom, stahujeme filmy...
.... ani stromcek sme nepostavili...  Nejaku vyzdobu ano, an nevarime ideme ku svokrovcom.
A ta zima ma tiez trapi lebo sa nemozem valat pod autom.
|
Ned, 23.12.2007, 19:51 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Vianoce 2005 - zatiaľ najkrejzy darček čo som komu pod stromček dal  švagrinej synovi predvlani (bolo mu 14)- 2 mesiace práce, ale komplet...
-ka-
PS: a bolo zo švagrom aj o fľašku... "Že ho pod tým stromčekom nenatočíš...!" Natočil  a svokru vytočil 
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Ned, 23.12.2007, 21:10 |
|
 |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
tak vlani som staval stromcek ja ale tento rok sa nestihalo tak stromcek postavila mama a cudujsa svete tento rok nie su ani stresy, az mi je to divne. vsetko ide akosi v klude co sa mi paci.
a inak ten mustang je  aj ja mam este taky  dokonca aj SPZ su 8)
|
Ned, 23.12.2007, 21:29 |
|
 |
Majo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 26.11.2006, 22:15 Príspevky: 681 Bydlisko: Zvolen
|
ja som tiez nekrestanske hovado a ani zima v garazi mi nevadi
ale doma vsetko riesime takmer tradicne, stromcek musi byt, darceky duplom, ale tomu stresu pred tym by som sa najradsej vyhol, neprezivam ho ani nevyrabam, ale bohuzial sa mu neda vyhnut(jedine ze by sme si nakupili tyzden dopredu a nevychadzali z domu dufam ze uz to pomaly konci  ).
|
Ned, 23.12.2007, 22:32 |
|
 |
marcus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 09.12.2007, 22:40 Príspevky: 1128 Bydlisko: Nové Zámky
|
Vianoce sú pre niekoho pekné a iného otravné. Ja som klasik a tieto sviatky tak ako v minulosti budem veľa žrať a žrať a potom ešte trošku papať!
Ale inak prajem každému krásne prežitie vianočných sviatkov veľa darčekov a atd...
marcus L 200 rámy,navijak,MT, CB, off road NZ
|
Pon, 24.12.2007, 1:18 |
|
 |
peterB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 23:17 Príspevky: 667 Bydlisko: Nitra
|
Ja som dokonca dokazal za posledne dva dni namontovat navijak - so vsetkym co k tomu patri - a pekne vonku na mraze - takze vyhovorky o tom ako je v garazi zima mi pridu smiesne  . Ale stihol som to do 24 - takze teraz sa tvarim akoze vianocne = sedim pred telkou pri stromceku, pozieram vsetky zasoby a cakam ako sa majka bude tvarit ked zisti aky darcek som jej kupil - toto su prve vianoce kedy fakt netusi co dostane  .
_________________ Lestenka
|
Pon, 24.12.2007, 12:04 |
|
 |
majaNR
Koumák
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:11 Príspevky: 175 Bydlisko: Nitra
|
peterB píše: Ja som dokonca dokazal za posledne dva dni namontovat navijak - so vsetkym co k tomu patri - a pekne vonku na mraze ....
tak uz tolko necum do bedny a padaj povysavat tie zelezne piliny co mame na koberci v spalni po tom tvojom montovani navijaku ..a nekecaj ze si to robil vonku na mraze ked si zo spalne spravil dielnu
Inak, vsetkym prajem stastne a vesele ale hlavne pokojne Vianoce a do Noveho roku veela dobrych offroadovych tras . 
_________________ Nie som povinná byť taká, aká by som podľa ostatných mala byť. Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.
|
Pon, 24.12.2007, 12:11 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
peterB píše: Ja som dokonca dokazal za posledne dva dni namontovat navijak - so vsetkym co k tomu patri - a pekne vonku na mraze - takze vyhovorky o tom ako je v garazi zima mi pridu smiesne  . Ale stihol som to do 24 - takze teraz sa tvarim akoze vianocne = sedim pred telkou pri stromceku, pozieram vsetky zasoby a cakam ako sa majka bude tvarit ked zisti aky darcek som jej kupil - toto su prve vianoce kedy fakt netusi co dostane  .
POZERAM ZE AJ VY SVOJICH TATOSOV OBDARUVATE...
JA SOM MOJMU GALLOPOVI POD STROMCEK ZADOVAZIL KRASNE MODRE DIALKOVE WESEMI...TIEZ SOM SA NA TOM MRAZE SERKAL SO ZAPAJANIM KABLOV TAK ABY TO MALO NEJAKU KULTURU...A DNES SI MOZEM VYCHUTNAVAT TEN POCIT Z DOBRE VYKONANEJ PRACE 
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Pon, 24.12.2007, 12:53 |
|
 |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
Ja sa už posledné dva dni serem s kamarátovým AROM M461, ( vid v sekcí Aro ), a aj dnes sme makali, sviatok nesviatok, tak flexa a vrtačka vrčali o sto šesť, , zajtra natreme základkou,a potom sa uvidí na ako to bude chciet tonci natrieť, doma som skoro ani nebol, až teras co som sadol k PC, , všetko je doma porobené, stromek ozdobený, koláče napečené, kapustnica vinoniava, ale v brušku bude až za hodinku, možno dve, 
|
Pon, 24.12.2007, 18:01 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
PABLO tak dobru chut a neprejedz sa,,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pon, 24.12.2007, 19:44 |
|
 |
Tonci
Začínajúci koumák
Registrovaný: Sob, 13.10.2007, 23:51 Príspevky: 120 Bydlisko: Dohnany
|
pablo píše: Ja sa už posledné dva dni serem s kamarátovým AROM M461, ( vid v sekcí Aro ), a aj dnes sme makali, sviatok nesviatok, tak flexa a vrtačka vrčali o sto šesť, , zajtra natreme základkou,a potom sa uvidí na ako to bude chciet tonci natrieť, doma som skoro ani nebol, až teras co som sadol k PC, , všetko je doma porobené, stromek ozdobený, koláče napečené, kapustnica vinoniava, ale v brušku bude až za hodinku, možno dve, 
pablo dik za ochotu pomoct mi, a dufam ze to bude k svetu 
|
Pon, 24.12.2007, 19:52 |
|
 |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
hod fotecky tonci
|
Uto, 25.12.2007, 17:45 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|