Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 17.07.2025, 0:57
Dnes je štvrtok 17. júla 2025, meniny má Bohuslav a zajtra Kamila

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 547 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Ďalší
 Krátke strelné zbrane 
Autor Správa
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nico píše:
..."Odbornici" hovoria ze kaliber .22 je na sebeobranu nedostatocny...
K tej vhodnosti na sebaobranu len tolko - je zname ze izraelsky MOSAd pouzival na oliticke vrazdy Walther P22 co je ta ista raz.

Nico, odborníci vedia, čo vravia a majú pravdu...onô je veľký rozdieľ použiť zbraň keď si útočníkom ty a keď sa brániš; útočník má čas na prípravu a mal by previesť akciu presne a preto mu stačí zbraň s nízkou, ale dostatočnou účinnosťou pri správnom použití; nízka účinnosť ho zároveň chráni pred nechceným pútaním pozornosti - vedeli to údajne veľmi dobre aj vietnamci, ktorí bez použitia tlmičov so subsonickým strelivom malorážkami (22LR) z blízka dobre dzungľou krytí odstrelovali nepriateľa bez počuteľnosti smeru strelby... inak takto isto poslúži aj 6,35ka, ale aj cal. 38 či 9 mm Luger majú aj subsonické strelivo, no účinok je poriadne inde vzhľadom na hmotnosť strely...

ešte k tej obrane - vychádza sa z toho, že pri obrane máš minimálny čas na reakciu a tak je obrana vedená väčšinou nepresne, napriek tomu však treba, aby bola účinná; práve preto obranná zbraň musí mať omnoho väčší zastavovací účinok ako by stačilo pri ideálnom použití nehovoriac o tom, že nikdy dopredu nevieš, akej sile budeš musieť čeliť...(obdobne aj lovecké zbrane - teda strelivo - musia mať čo najväčší účinok, aby sa zver po zásahu čo najmenej trápila a aby sa ľahšie dohľadala)

...inak k tým cenám a vhodnosti cal 22 na výcvik máš pravdu...

Str, 01.08.2007, 10:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ako pisal Igor niekde na zaciatku Walter P22 je strasne citliva na strelivo. chvilu mi trvalo, kym som nasiel to spravne

Str, 01.08.2007, 12:36
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nico píše:
K tej vhodnosti na sebaobranu len tolko - je zname ze izraelsky MOSAd pouzival na oliticke vrazdy Walther P22 co je ta ista raz.

.........chlapci,tento blejk pocuvam pomaly od kazdeho majitela,ktory sa snazi "sebautešiť" ze 22vojka staci na sebaobranu.....zial,nestaci. Jednoducho je to ako chciet tahat so skodivkou 120 napr. 5-tonovy prives.

Štv, 02.08.2007, 17:25
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
tak vidíš - preč s varovnými výstrelmi a gumovými projektilmi...

dík, dieselko, už som sa prinútil pozrieť tie návody a videl som, že nie som sám, komu sa to nezdá celkom v pohode postup, aj keď možno je...keby sa niekomu veľmi chcelo, určite sa dá vymysleť šablóna, do ktorej keď stiahneš obrázok, automaticky ho upraví na ideálnu veľkosť a dovolí prikladať za sebou obrázky len tak, aby ani strany nerozťahovalo...a aby si to človek pozrel bez potreby čokoľvek otvárať či posúvať...proste blbuvzdorné...
ešte raz dík
(ale automaticky mi to do príspevku neuloží...a tá úprava rozmeru tu v ukažto je, ja som len myslel šablónu jednotnú pre všetkých - opakujem - blbuvzdornú... :lol: )

TAK EŠTE RAZ TEN HROZNÝ ALE PRAVDIVÝ OBRÁZOK:
EŠTE MÁ NIEKTO CHUŤ POUŽÍVAŤ PROTI MACOVI GUMENNÉ PROJEKTILY?
Obrázok

BRATISLAVA/KRNÁ - Piatková poľovačka na diviaky sa neskončila dobre pre registrovaného poľovníka, ktorý v katastri obce Krná v Poltárskom okrese zastrelil celoročne chráneného medveďa.

Na približne stokilové zviera dvakrát vystrelil potom, ako vyšlo z húštiny a rozbehlo sa priamo k nemu. Člen poľovníckeho združenia zabil medveďa dvoma ranami z legálne držanej zbrane spôsobom, ktorý je v rozpore so záväznými predpismi na ochranu živočíchov. Policajný vyšetrovateľ už začal prípad vyšetrovať ako trestný čin porušovania zákona o ochrane rastlín a živočíchov. Poľovníkovi hrozia dva roky väzenia. Informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Babulicová.

http://www.bleskovky.sk/cl/10/189815/Po ... u-dva-roky

Pon, 24.12.2007, 16:31
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
prisam bohu je najsamlepsie sediet doma na riti, nikam nechodit, v krcme ta mozu zmlatit, v lese ta moze medved aj roztrhat, na cestach ta moze zrazit auto... no len aby to bolo aj v tom dome bezpecne. sak co ak vybuchne plyn :roll: :roll: :roll: ale sak sme na SVK

Pon, 24.12.2007, 16:44
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja by som to nevidel az tak cierno. Pri hocikaj polovacke sa moze cokolvek udiat, zvlast ak sa jedna o hon, ale myslim ze by sa tu dalo bavit o sebaobrane. Lepsie by popisal asi JanoJP ...

Pon, 24.12.2007, 16:49
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
.... tu by som si dovolil na znalejších naklásť dve zvedavé otázky...:

Aký spôsob usmrtenia zvieraťa je je v súlade s predpismi o ochrane prírody keď sa jedná o sebobrannú situáciu ?

A .... jak to že sa maco plantal po húštine 23.dec.... nemal náhodou spať?
Strelec je v podozrení že medveďa našiel, zobudil a pri vyprovokovanom útoku strelil ?

Pon, 24.12.2007, 18:15
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zabitie maca bude vzdy problem. Jedna vec je legislativa a druha - lobizmus ochranarov. Aj ked som viac ochranar a polovnik nie som vobec, nemozem s ich nazormi suhlasit. Stavaju sa do roviny apriori proti.
Macov je statisticky na plochu nasho uzemia akurat alebo o nieco menej. Ale v lokalitach kde ziju su premnozeni. Legalny odstrel maca je vzhladom na jeho realny a statisticky vyskyt problem. Hlavne pre ochranarov.
To, ze maco nespi v tuto rocnu hodinu je z niekolkych dovodov:
zima nie je zima a zaroven nepojde spat skor ako bude dostatocne zasobeny na zimny spanok co vdaka najazdom na lesne plody nasich romskych spoluobcanov je problem.

Pon, 24.12.2007, 21:58
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To pouzivanie streliva .38SPL do revolvera .357MAG nie je celkom v poriadku ak to nie je schvalene vyrobcom, hlavny dovod je iny druh prachu pri originalnom strelive - v .38 sa pouziva rychlejsie horiaca napln a teda je tam rychlejsi narast tlaku ako v .357 a nie vsetky zbrane to znasaju korektne

Ned, 25.01.2009, 22:18
Profil WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
je zdokumentovaných celkom dosť prípadov, keď revolver .357mag reagoval na použitie náboja .38special roztrhnutím bubienka.

Ned, 25.01.2009, 22:44
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Som rad ze niekto ma rovnake informacie. Snad niekoho kto toto cita a ma .357 zachrania od nevratneho poskodenia zdravia. Tiez pouzivanie +P streliva v .38 nemusi skoncit stastne.

Ned, 25.01.2009, 22:50
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tento Walther ale plynovy mal aj bracho a tiez bol super teraz tie hlada nejaku ostru zbran. Jaa kupujem zatial len airsoftove mam MP5 Galaxy a chysta sa kupa H&K SOCOM MK 23

Ned, 25.01.2009, 23:00
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Z Hecklerov je najkrasi USP match, aj Lara Croft ich mala :-D

Ned, 25.01.2009, 23:04
Profil WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No a podla mojich informácíí zase nie je vôbec problém používať v 357 náboje 38Spec.
Problém by nastal len pri častom používaní, kedy by sa nábojová komora "vypalovala", vzhladom k tomu, že náboj 38 je kratší.
Inak 357 je konštruovaná na vedšie tlaky a výkonejšie strelivo, tak nie je normálneho vysvetlenia prečo by to tak malo byť. :wink:

A Lara? :-D
Obrázok

Ned, 25.01.2009, 23:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ide o rýchlosť nárastu tlaku nie o jeho špičku. Odkial je fotka?

Ned, 25.01.2009, 23:50
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 547 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný