Dnes je utorok 20. mája 2025, meniny má Bernard a zajtra Zina
Tisovec 2008 - uz sa to zacina
Autor |
Správa |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
hunter1 píše: ... a ak bol niekto taký rýchly že prešiel obe časti A aj B tak klobúk dole.Stihnúť sa to dalo tak akurát na motorke
...ver, ze to slo aj na aute... 
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Pon, 10.12.2007, 20:00 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
Registrovaný: Str, 01.08.2007, 12:41 Príspevky: 134 Bydlisko: Vydrná
|
DanoDEF píše: hunter1 píše: ... a ak bol niekto taký rýchly že prešiel obe časti A aj B tak klobúk dole.Stihnúť sa to dalo tak akurát na motorke
...ver, ze to slo aj na aute... 
JA sa nehádam on je to aj o tom medzikuse madzi volantom a pedálmi a nie len ogumách a aute ale čo tom predvádzali niektotrý naši kolegovia na Nivách a robili štuple v špeciáloch česť výnimkám a to bolo len o pneu ale nechajme to už asi tak túto tému a nechjme to na Mira s Tisovca a jeho kolektív.Čo nám povedia musíme rešpektovať ./AT s reťazami/?
A mali problém aj MT,jediný nemal problém Roman zo Stayerom až na triale v tom výjazde ale na 4 pokus ho dal a to bolo skôr že mal slabý motor na tú váhu auta a sklon kopca 1ka pomalá a 2ku neutiahol. A keby zapršalo tak koniec.Tak asi prato tieto opatrenia.
2007 s chrústom spolujazdec
Dúfam 2008
_________________ Keď do hory,tak s flintou a OFFROADom
|
Pon, 10.12.2007, 20:33 |
|
 |
dindaj
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.03.2007, 19:34 Príspevky: 1809 Bydlisko: SE
|
hunter1 píše: Mám na Fábii zimáky môžem nastúpiť ?
Ked na nu obujes 35" MT tak urcite. 
_________________ Bývalý offroadak
|
Uto, 11.12.2007, 19:04 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
|
dindaj píše: hunter1 píše: Mám na Fábii zimáky môžem nastúpiť ? Ked na nu obujes 35" MT tak urcite. 
Dindaj tá červená čo robila vo Vydrnej zásobovanie 
|
Uto, 11.12.2007, 19:44 |
|
 |
ROMAN
Legenda Offroadu
Registrovaný: Pon, 25.06.2007, 8:49 Príspevky: 210 Bydlisko: Kopřivnice,CZ
|
sakra chlapi nechte uz te debaty dyt tim jenom chudakum poradatelum , pokud takovy blabol vubec ctou ,jenom LEZETE NA NERVY!!!!!
|
Uto, 11.12.2007, 20:33 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
|
ROMAN píše: sakra chlapi nechte uz te debaty dyt tim jenom chudakum poradatelum , pokud takovy blabol vubec ctou ,jenom LEZETE NA NERVY!!!!!
Roman máš 100pro pravdu-súhlas. Si jedem z mála čo vieš o čom to je dať dohromady takúto akciu.Čav.
|
Uto, 11.12.2007, 21:07 |
|
 |
Dufi
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 08.10.2006, 12:22 Príspevky: 408 Bydlisko: Bratislava
|

palo-cherokee píše: No aká polemika sa tu rozbehla! Ja do toho moc kecať nebudem, lebo ja som len bežný užívaťeľ teréenneho auta nie nejaký hardcore offroaďák  , ale každý má kus pravdy. Na jednej strane je potreba organizátorov zabezpečiť plynulosť celej akcie. A jeden zo spôsobov je aj sprísnenie technických špecifikácií. Dalšia možnosť je rozedliť trať na dve obtiažnosti, ale toto sa nie vždy dá. Alebo sa dá trať postaviť univerzálne a hardcore úseky rešiť ako špeciály -toto riešenie sa mi páči najviac. Ja chodím na podobné akcie nie kvôli výhre a cene, ale zabaviť sa, pojazdiť, stretnúť sa s ľudmi... a v neposlednom rade - chodím s deťmi. Takže nie len kvôli technickým obmedzeniam auta, ale aj kvôli deťom sa neryjem do každej bahnovej jamy. Narovinu poviem, že moje "bezrámové SUV s najhorším talianskym motorom" je z hľadiska offroadu v dosť biednom stave, lebo je to v podstate stále sériový Jeep a navyše s unaveným podvozkom a na zjazdených AT. Bez navijaku. (aj keď úpravy sa chystajú, aj tie MT by boli, len nie je akosi kedy  ) Ale napriek tomu prešiel celý Tisovec (bez špeciálok) Rimavská sobota detto. Na AT - čkach. Áno, zapadol som. Áno, ťahali ma. Áno, keby som bol mal naviják, možno by som sa vytiahol sám. Áno, príčinou zapadnutia bola miera upravenosti auta. Ale nie tak obutie, ale svetlá výška. Proste keď sadne na brucho, tak smola, no  . Ale nikto mi nemôže povedať, že som zablokoval prejazd alebo vytvoril kolónu. A nie len mojou zásluhou, ale aj zásluhou iných posádok, s k torými sme išli spolu v konvoji. Lebo ak mal niekto problém, tak ostatní mu pomohli. A aj o tomto sú takéto akcie. Len môj názor
Ja komplet suhlasim s palom, minuly rocnik som siel na AT a seriovom aute a prezil som to. Ale bolo sucho to je pravda.
Myslim ze je to aj o tom kto je ako sudny clovek, lebo aj ked budem mat najupravenejsi special na mega gumach, ale som idiot co sa musi predvadzat aky je geroj tak porobim viac problemov ako nejaky opatrny sofer co si ide na svojom seriovom aute na ATckach kludne a s rozvahou a len tam kde si trufa a kde vie ze zvladne.
Ak by bolo mokro a bahno tak zrejme nejdem ani ten kusok ktory som siel minuly rok...ale je to o sudnosti a rozvahe a rozhodnuti sa na to vykaslet ked nezvladam.
Mam v zivej pameti "fesakov" na "fesackych" autickach na MT gumach a neviem co, co robili bordel a vecsiu neplechu ako ja na seriaku.
Len by som upozornil aj na to co tu bolo spomenute, kontrola alkoholu. To vrelo a vehementne doporucujem, vidiet idiotov ako sa rutia lesom na 3t "tanku" a vodic drzi v jednej ruke volant a v druhej ,urcite nie prve, pivo je vcelku desivy pohlad.
Samozrejme nespochybnujem rozhodnutie organizatora, viem co to je organizovat velke akcie, takze samozrejme respektujem ich rozhodnutie, aj ked ma to bohuzial asi stavia do pozicie divaka.
Okrem toho ze nemam prostriedky na to aby som mal samostatnu sadu kolies na teren, jednak to nemam kde skladovat a nevyuzijem to viac ako 2-3x do roka cize je takato sada pre mna momnetlane velky luxus.
Zrejme sa uvidime aspon na starte na parkovisku a potom si pojdem po svojich, v okoli Tisovca je toho dost na kuknutie aj tak.  ) Kto ma zaujem a podobny "problem" dajde vediet, zorganzijeme si skupinu Offroad-divakov-nonMT.  :D:D:D:D:D
P.S.: Neda mi....
Mal som obcas pocit ze niektorym ide ako keby o "vytazstvo" a nepreziu ze ich niekto pribrzdi na ich ceste "vpred". Keby to bol zavod o prachy tak sa budu pomalise auta odstrkovat z cesty pevnostkami a hadzat do priepasti len aby nezavadzali na ceste do ciela?
Ja som mal doteraz pocit ze to ma byt o kamardstve a urcite sa radsej pridam k nikomu do malej kolony a pojdeme si pomlaicky, a ked niekto zapadne tak ho potahame a vzajomne si pomozeme. Kludne tam zabijem aj 5 hodin vytahovanim niekoho, a mozno sa zabavim lepsie jak keby som mal letiet dokonca jak na rallye aj cez mrtvoly.
Ale kazdemu co jeho jest....kazdy sme iny a kazdy mame ten svoj styl a sposob... 
_________________ "Tým, ktorí za niečo bojujú, dáva život takú slasť, akú tí v úkryte nikdy nepoznajú." Nástenka v Khe Sanh, Vietnam, 1968
|
Str, 02.01.2008, 11:16 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Niektorý ludia vedia napísať celé litánie a uraziť kvantum ludí len preto , aby nemusely kupovať pneumatiky.Nešlo by to bez toho osočovania iných?
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Str, 02.01.2008, 11:38 |
|
 |
Dufi
Ťažký Profík
|
Kapo píše: Niektorý ludia vedia napísať celé litánie a uraziť kvantum ludí len preto , aby nemusely kupovať pneumatiky.Nešlo by to bez toho osočovania iných?
Neviem ci narazas namna ale asi hej....
Nechapem kde niekoho osocujem alebo urazam, mam na vec asi iny nazor ako ty ale to neznamena ze ked ho vyjadrim tak niekoho urazam.
Nakonci mas napisane...kazdy mame to svoje a kazdy vidime veci inac, a litanie bohuzial pisem inac sa vyjadrovat neviem.
Prepac ak to urazilo konkretne teba a ospraveldnujem sa.
Nebudem ti tu vysvetlovat hlbsie preco si tie gumy nechcem alebo nemozem kupit, mam na to svoje dovody a je to moja vec. Chcel som prispiet do diskusie svojim nazorom a to som urobil.
Ak to niekoho urazilo tak sa ospravedlnujem.
_________________ "Tým, ktorí za niečo bojujú, dáva život takú slasť, akú tí v úkryte nikdy nepoznajú." Nástenka v Khe Sanh, Vietnam, 1968
|
Str, 02.01.2008, 11:53 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
Kapo píše: Niektorý ludia vedia napísať celé litánie a uraziť kvantum ludí len preto , aby nemusely kupovať pneumatiky.Nešlo by to bez toho osočovania iných?
Ja som za to, nech má gumy každý podľa svojho vkusu a presvedčenia. Mal by ale brať ohľad na zdravie a životy iných a v ťažkých sekciach napríklad umožniť spolujazcom vystúpiť z vozidla a nehrnúť sa, keď sú v nebezpečnej blízkosti diváci alebo iné autá. Nie každý sa učí na cudzích chybách a niekto ani na svojich. V Tisovci niektorý atečkáry niečo skúšali znova a znova, bez ohľadu na fronty za nimi. Aj vďaka nim naša skupina neprešla celú trať, ale keď sme videli frontu na hodinu, tak sme sekciu obišli. V nedeľnom triali sa atečkári moc nepredviedli. Ja sám som si chcel pozrieť AT versus MT v akcii, ale nič, čo by vyvrátilo môj názor ´´do terénu jedine na MT´´ som nevidel. Možno Dufi si všímal pozornejšie.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Str, 02.01.2008, 12:46 |
|
 |
Dufi
Ťažký Profík
|

Pejo ved ja ine nevravim, vzdy je to o tom ako kto vie posudit svoje moznosti a schopnsti, ci uz vodicske alebo technicke.
Ja som si presiel na co som si trufal, po asi 3,5h jazdenia som usudil ze toho mam dost ja aj moje auto a v klude sme sa pobrali do Tisovca na pizzu.
To ze niekto bude stale dokola skusat nieco na co nema, a brzdit tym ostatnych je presne ten priklad toho nesudneho chovania.
Preco by sa nedalo tak ze skusim, najde? OK zapichem sa dakam nabok, nech ostatny idu dalej a ked nebude nikto dalsi cakat mozem skusat dalej.
Viem niekedy to monzo nejde lebo nieje miesto alebo sa neda alebo co...
Ale sak ako sa hovori, ked je vola tak je cesta. Vzdy sa da vymysliet daco.
Tot brat ako priklad mozneho sudnejsieho chovania sa....
Este jedna vec skorej pre organizatorov, taky postreh a mozno tip. Neskusali ste dohodnut majitelov podnikov v Tisovci na uprave otvaracich hodin? Aby bolo kde si rano pred startom dat kavu a najest sa? Aj cez den bol celkom problem najst otvorenu restiku, vdaka bohu za tu pizzeriu pri hlavnej ceste.  Prosim nebrat ako vycitku, za to nemozu organizatory ze nasi podnikatelia nevedia "vycitit" prilezitost ako si aspon raz za rok lepsie zarobit... 
|
Str, 02.01.2008, 13:24 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
Úplná pravda Dufi, lenže na súdne chovanie treba mať aj niečo v hlave. Mne kedysi jeden povedal, že čo ja nedám na wisentách, on dá na dušiach. Nikdy mi to ale neukázal a už asi ani nemá na čom.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Str, 02.01.2008, 13:37 |
|
 |
MAICO
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 01.12.2006, 16:44 Príspevky: 402 Bydlisko: Púchov
|
Neviete niekto ani približný termín offroad Tisovec 2008? Velmi by mi to pomohlo 
|
Uto, 08.01.2008, 19:14 |
|
 |
hunter1
Začínajúci koumák
|
MAICO píše: Neviete niekto ani približný termín offroad Tisovec 2008? Velmi by mi to pomohlo 
A nie len tebe potrebujem nahlásiť dovolenku,ale asi aj ty čo. 
|
Uto, 08.01.2008, 20:06 |
|
 |
MAICO
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 01.12.2006, 16:44 Príspevky: 402 Bydlisko: Púchov
|
No aj to ale moje víkendy soboty  a zaplňa sa mi kalendár a neviem na kedy si mám nechať volno 
|
Uto, 08.01.2008, 20:09 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|