Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Autor |
Správa |
cico
Legenda Offroadu
Registrovaný: Pon, 20.11.2006, 12:05 Príspevky: 1316 Bydlisko: Wychod
|
aj ja mam modre a som s nimi spokojny, svietia super... a nikto ma este za ne nedrbal 
|
Pia, 25.01.2008, 11:53 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
... a já zas ríkám že modrá je dobrá, a keď sa do toho dajú modrasté žiarovky (Osram Cool Blue alebo Night Breaker) tak je ešte lepšia.
a dodrbať ťa nemôžu páč lampa má ono magické e v koliesku. (papiere mi môžete zobrať pán príslušník, ale nie nadlho, nie som si vedomý priestupku, pokutu nezaplatím, vec budeme riešiť komisionálne a ja sa budem na vás sťažovať pre nizke právne povedomie...) ..a chcem vidieť ktorý nadstrážmajster Piťko prekotí európsku homologizáciu.
Dodrbať by ťa mohli, kebyže do nich strčíš a sfunkčníš parkovačky, nedajbože nejakej divnej farby.
_________________ SLOW & FURIOUS
Naposledy upravil Martin 4 dňa Pia, 25.01.2008, 12:03, celkovo upravené 1
|
Pia, 25.01.2008, 11:58 |
|
 |
jogistar
Koumák
Registrovaný: Pon, 23.10.2006, 15:36 Príspevky: 195 Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom
|
ne farebne parkovacky uzcite nie... este uvazujem nad zapojemin ci na dialkove alebo na zvlast vypinac ( som si nasiel doma taky ten NOS vypinac bude to vyzerat zajimavo vo vnutri) co poradite co je lepsie...
_________________ LR Defender, 2.4 TD, 32x9.25 R16 a usmiaty cloviecik za volantom...
|
Pia, 25.01.2008, 12:02 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Martin 4 píše: a dodrbať ťa nemôžu páč lampa má ono magické e v koliesku...
Chyba je u predajcu. Na krabicu si dal nalepku ze svetla nie su vhodne pre beznu premavku. Ale E maju .  (myslim ze sme to uz raz preberali, som si spomenul, netreba to dalej rozvadzat)
|
Pia, 25.01.2008, 12:05 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
ja mám dolné lampy (tie čo sú pred maskou) zapojené natvrdo z dialkovými (to urobil ešte predchádzajúci majiteľ) a je to vyhovujúco funkčné. Horné svetlá mám tiež spriahnuté z dialkovými, ale cez vypínač. Takže svietia spodné, alebo všetky.
Ak si hračička a chce sa ti ťahať dráty, tak ich daj cez vypínač, ale ovládať by ich mali pôvodné dialkové (je dosť nemyslitelné, že by si ovládal dva nezávislé systémy dialkových)
|
Pia, 25.01.2008, 12:06 |
|
 |
jogistar
Koumák
Registrovaný: Pon, 23.10.2006, 15:36 Príspevky: 195 Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom
|
Ale asi mas pravdu... dam to normalne na dialkove. tie kable by sa mi vazne nechcelo tahat. 8)
_________________ LR Defender, 2.4 TD, 32x9.25 R16 a usmiaty cloviecik za volantom...
|
Pia, 25.01.2008, 12:11 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Dado... to by nešlo... vhodné, alebo nevhodné = má, alebo nemá e. Nejakú kombináciu si akosi neviem predstaviť...
Výrobca si homolog nemôže vymyslieť. A ja ako zákazník nemám čo skúmať či tam ten homolog má alebo namá byť. Vidím ho tam a basta.
To, akú farbu svetla má lampa neurčuje subjektívny dojem či je lampa číra alebo modrá. Skúma sa vlnová dĺžka vyžarovaného svetla a ak vyhovuje, môže mať sklíčko ľubovolnú farbu.
A keď už ... môžeš mi tú nálepku odfotiť prosím ťa... urobím okolo toho škandál.
|
Pia, 25.01.2008, 12:14 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|

Martin 4 píše: ja mám dolné lampy (tie čo sú pred maskou) zapojené natvrdo z dialkovými (to urobil ešte predchádzajúci majiteľ) a je to vyhovujúco funkčné. Horné svetlá mám tiež spriahnuté z dialkovými, ale cez vypínač. Takže svietia spodné, alebo všetky.
Ak si hračička a chce sa ti ťahať dráty, tak ich daj cez vypínač, ale ovládať by ich mali pôvodné dialkové (je dosť nemyslitelné, že by si ovládal dva nezávislé systémy dialkových)
Ja som sa tu tiez radil ohladom zapojenia dialkovych (zatial len 2ks pred maskou) a nakoniec som prebral jeden zaujimavy napad s trojpolohovym vypinacom...pridavne dialkove mi teraz svietie s dialkovymy, daju sa uplne vypnut alebo zapnut nezavisle od vsetkeho (teda samozrejme len ked je nastartovany motor a ide stava zo spinacej skrinky)...
stalo sa mi uz ze dialkove svietili daleko a nevidel som tedne pred autom dobre a stretavacie zase slabo do dialky svietili...teraz ked popri stretavacich zapnem pridavne dialkove mam krasne osvetlene vsetko...SAMOZREJME ZE TO POUZIVAM LEN MIMO POZEMNYCH KOMUNIKACII
Na polnej ceste je to super ked vidis okolo seba (myslim okraje cesty pred autom) a aj dopredu
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Ned, 27.01.2008, 11:01 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
... aha ! .. teraz romo napísal múdru vec ... Nie je až tak dôležité svietiť strááášne ďaleko, ale skôr treba svietiť tak, aby bol prehľad naširoko okolo auta. To s dodatočne zapnuteľnýmmi diaľkovými nie je márny nápad, ale ja si tak pribastlím možnosť extra prizapnúť dialkové na streche. Ďalší fajn účel takej fičúry je možnosť svietiť len hornými keď pôjde čumák pod vodu. Predíde sa tak výbuchu horúcich žiaroviek pri namočení.
|
Ned, 27.01.2008, 12:08 |
|
 |
romo11
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 18.03.2007, 10:25 Príspevky: 1805 Bydlisko: Bratislava
|
Martin4: ked mas 6 pridavnych da sa to isto nastavit tak ze ti osvietia vacsi priestor pred autom...ja mam zatial len 2 pridavne dialkove a toto riesenie ako to mam sa mi zatial osvedcilo...
staci jeden trojpolohovy prepinac...stredny pol tahat von na svetla, jeden krajny + z dialkovych a druhy krajny + zo spinacej skrinky...v strednej polohe pridavne nesvietia vobec a krajne polohy podla potreby bud sucasne s dialkovymi alebo uplnenezavisle od vsetkeho...aj ked su hlavne svetla vypnute
_________________ Jeep Grand Gherokee WJ 4,7 V8 Limited QadraDrive + LPG
|
Ned, 27.01.2008, 13:44 |
|
 |
jogistar
Koumák
|
Velmi good napad... asi to budem ralizovat ako hovoris cez ten trojpolovy vypinac... dikes za inspiraciu... 8)
|
Pon, 28.01.2008, 9:40 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
Martin 4 píše: ... aha ! .. teraz romo napísal múdru vec ... Nie je až tak dôležité svietiť strááášne ďaleko, ale skôr treba svietiť tak, aby bol prehľad naširoko okolo auta. To s dodatočne zapnuteľnýmmi diaľkovými nie je márny nápad, ale ja si tak pribastlím možnosť extra prizapnúť dialkové na streche. Ďalší fajn účel takej fičúry je možnosť svietiť len hornými keď pôjde čumák pod vodu. Predíde sa tak výbuchu horúcich žiaroviek pri namočení.
neriesia toto predne (horne) pracovne? zapojene samostatne, svietia siroko a pre ucely pomalej jazdy aj dostatocne daleko... ?
Apropo, za boha nemozem najst pracovne svetla priemeru 160mm so sirokym rozptylom.. LOR1 je priserne uzka, 3LOR mala... nema niekto napad?
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Pon, 28.01.2008, 9:53 |
|
 |
toudy
Učeň
|
Martin 4 píše: ... aha ! .. teraz romo napísal múdru vec ... Nie je až tak dôležité svietiť strááášne ďaleko, ale skôr treba svietiť tak, aby bol prehľad naširoko okolo auta. To s dodatočne zapnuteľnýmmi diaľkovými nie je márny nápad, ale ja si tak pribastlím možnosť extra prizapnúť dialkové na streche. Ďalší fajn účel takej fičúry je možnosť svietiť len hornými keď pôjde čumák pod vodu. Predíde sa tak výbuchu horúcich žiaroviek pri namočení.
....a prečo chceš svietit pod vodou? Ani ponorky nesvietia a idú.
_________________ TYT J120, ARB, Asfir, snorkel, K&N, SW 12000, SW 9500, OME, GY Wrangler MTR 32x10,5x17
LRD3 SE, Asfir, K&N, T-MAX 12000
|
Štv, 31.01.2008, 16:40 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Martin 4 píše: A keď už ... môžeš mi tú nálepku odfotiť prosím ťa... urobím okolo toho škandál.
Az teraz som to zaregistroval.... pokusim sa, krabicu sice nemam, ale svagor to rozvaza. Sam ma na to upozornoval. Beru to z velkosladu v CR.
|
Štv, 31.01.2008, 16:56 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
toudy píše: Martin 4 píše: Ďalší fajn účel takej fičúry je možnosť svietiť len hornými keď pôjde čumák pod vodu. Predíde sa tak výbuchu horúcich žiaroviek pri namočení. ....a prečo chceš svietit pod vodou? Ani ponorky nesvietia a idú.
Toudy, on práve nechce svietiť pod vodou!
Ale keď zhasneš všetko čo máš dole, je celkom fajn keď neostane tma ako vo vreci. Vtedy je celkom fasa zapnúť solo vrchné, a keď sú nastavené do vejárika tak máš krásny prehlad. Tak ako ja.
Ale malé obdĺžnikové Wesemi som zatratil, napriek pomocným dierkam sa stále rosili a celkové kvalita spracovania nič moc.
Pracovné kockaté sú OK.
|
Štv, 31.01.2008, 18:54 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|