Dnes je utorok 20. mája 2025, meniny má Bernard a zajtra Zina
Autor |
Správa |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
Naposledy upravil biker dňa Str, 06.12.2006, 0:57, celkovo upravené 1
|
Uto, 05.12.2006, 2:26 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Liatina je nachylnejšia na poškodenie, a ked poškodíš a fest tak možeš kupovať nový disk ako jeden chalanisko od Prievidze boli jazdiť a vylomil kus disku a kedže u nas nieje vela rovnakých sad kupoval celu novu sadu, Plechač ak sa da tak vyrovnáš a ide sa dalej. 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 05.12.2006, 9:42 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Disky sa delia:
plechove napr.Mangels
ocelove - podla man tie co su hore na obrazku
zliatinove - to je jasne
Nie su najvhodnejsie do trenu ocelove ?
Naposledy upravil dado dňa Str, 06.12.2006, 8:48, celkovo upravené 1
|
Uto, 05.12.2006, 10:00 |
|
 |
Xader
|
a co je zle na plechovych Mangelsoch ? 
|
Uto, 05.12.2006, 17:53 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
ono tie zliatinové sú tiež rôzne
obecne platí, že lacné (talianske,poľské a iné baumaxové  ), ktoré pri prvom sebamenšom kontakte s obrubníkom idú do p...
alebo nejaké lepšie (nemusia byť značkové) - napríklad mám otestované, že moje origo zliatinové disky na žípke znesú kua kua veľa
a tiež je rozdiel v technológiách výroby
môžu byť odlievané (tlakovo), kované, alebo v kombinácii s trieskovým obrábaním
Inak v Rusku som prišiel do styku s diskami vyrobenými s nejakej titan- horčík - mangán - neviemakej zliatiny (vyrába ich bývalá fabrika na výrobu komponentov pre stíhačky ( v rámci konverzie) ) a to až do rozmeru 22,5. Boli neuveritelne ľahké a na moju otázku že či to niečo vydrží mi chlapík podal 5 kg kladivo so slovami "jobni skoľko zmožeš"
Tak som a z niečoho sa zaiskrilo, disk odskočil pol metra ale nebola na ňom ani stopa 
|
Uto, 05.12.2006, 19:27 |
|
 |
Xader
|
palo-cherokee píše: ono tie zliatinové sú tiež rôzne obecne platí, že lacné (talianske,poľské a iné baumaxové  ), ktoré pri prvom sebamenšom kontakte s obrubníkom idú do p... alebo nejaké lepšie (nemusia byť značkové) - napríklad mám otestované, že moje origo zliatinové disky na žípke znesú kua kua veľa a tiež je rozdiel v technológiách výroby môžu byť odlievané (tlakovo), kované, alebo v kombinácii s trieskovým obrábaním Inak v Rusku som prišiel do styku s diskami vyrobenými s nejakej titan- horčík - mangán - neviemakej zliatiny (vyrába ich bývalá fabrika na výrobu komponentov pre stíhačky ( v rámci konverzie) ) a to až do rozmeru 22,5. Boli neuveritelne ľahké a na moju otázku že či to niečo vydrží mi chlapík podal 5 kg kladivo so slovami "jobni skoľko zmožeš" Tak som a z niečoho sa zaiskrilo, disk odskočil pol metra ale nebola na ňom ani stopa 
Kedy ideme do Ruska pre tie disky ? 
|
Uto, 05.12.2006, 19:47 |
|
 |
Igor
Frajer
|
Prosim si 5 kuskov.Spasiba. 
_________________ EX: Nissan Patrol GR SUVčkár...
|
Uto, 05.12.2006, 20:08 |
|
 |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|

na plechovych mangelsoch je zle to ze sa nikde na svk a v cz nedaju kupit.a vobec- na svk sa nedaju kupit disky na offroad roztec na jeepa XJ a s minusovym ET !!!  uz mi z toho hladania na sk web strankach .......... a ked mam zaujem a poslem mail do netshopu s otazkou aka je roztec na tych diskoch co maju ET -12 tak sa nedockam odpovede. fuck taky obchod a pristup,nechcem od nich nic!
ked niekto viete kde ich mozem kupit-nove na svk alebo v cz a nie tri krat predrazene tak mi prosim povedzte.
a toto nieje len s diskami...napr liftove tlmice su na tom podobne.
proste na svk nic taketo nieje.nieje tam s tym trh tak niesu dovozci a tym padom neni tovar pre nas-obycajnych zakaznikov.jednoduche. je to smutne ale je mi to uz jedno. aj keby aj takyto tovar niekto u nas predaval tak za ake ceny? uz napr v cz o polovicu lacnejsie. vsak mate vsetci s tym uz skusenosti...
co sa tyka pouzitia v terene-nemam s tym skusenosti-preto som sa pytal. jeep origos kolesa su takisto zliatina,ako tie na obrazkoch.to niesu ocelove-ani jeden 8)
aj ja som videl uz kopu elektronov s odlomenymi kuskami ale vzhladom na to ze na nich nebude obuta guma s profilom 55 alebo aj menej ale minimalne 75-85 a ze to nieje z talianska ani polska tak myslim ze kvalita je celkom v poho 8)
este nieco-aj ja si prosim 5 kusov tych diskov z RUSKA!!!  lebo na slovensku sa takych nedockam 
|
Uto, 05.12.2006, 22:48 |
|
 |
ivanbb
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 08.10.2006, 20:07 Príspevky: 291 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Ja na jar prezúvam na toto ,čo znesú to uvidím
akurát neviem aké pneu?
_________________ offffffffffffff
|
Str, 06.12.2006, 0:19 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Mám na GR továrenské elektróny a zatial sa držia. Len sa nemajú radi s cestárskou solou... viditelne im to vadí
Urobil som srdnatý pokus zohnať z čiech šesťdierové 16" Mangelsy na Patrola (tedá... na moju objednávku sa o to pokúsil Doďa ) a hovno hovno zlatá rybka  ... kolesá nebudú...
Tie trojdierové Nisaňácke elektróny majú predsa len výhodu... keďže majú velké diery, dá sa z nich lahko vyšťuchať nabraté blato a prípadne pretiahnuť reťaz na zdvihnutie za koleso.
|
Str, 06.12.2006, 0:44 |
|
 |
pepo_ba
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 06.06.2011, 11:47 Príspevky: 656 Bydlisko: Bratislava
|
Zdravim Pani.
Chcel by som sa pripojit k teme a poziadat o radu niekoho, kto ma skusenost s diskami na obrazkoch nizsie.
Mam moznost kupit taketo Al. disky, len som si nie celkom isty, ci budu pasovat na Cherokee XJ, 2,5 TD, r.v. 2000
Zakladne info: 7Jx15/roztec 5x114,3 mm - malo by pasovat... len neviem, ci aj stredove diery, ci ine dolezite rozmery (ET?, atd...)
Vopred dakujem.

|
Ned, 26.06.2011, 23:55 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Pasovať budú, otázka je aké pneu chceš na ne obuť. Ak seriu čo je šírka 215 max 235 tak to bude dopohody, ak väčšie napr. 31" pneu tak budu šúchať pri vytočení o rameno spodné a horný stabík.
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 27.06.2011, 8:23 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
Stredová diera, ak je väčšia sa dá vymedziť vhodným medzikrúžkom. Tie sa vyrábajú a dajú sa bežne kúpiť v pneuservise (poprípade objednať)
A ak je menšia, tak ešte snáď dať to presústružiť. Ale tu pozor na presnosť, lebo malá odchýlka sa prejaví pri vyšších rýchlostiach (80km/h cca) dosť nepríjemným vibrovaním a aj nerovnomerným opotrebovaním pneumatiky.
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Pon, 27.06.2011, 8:26 |
|
 |
pepo_ba
OFFROAD Expert
|
Andrej píše: Pasovať budú, otázka je aké pneu chceš na ne obuť. Ak seriu čo je šírka 215 max 235 tak to bude dopohody, ak väčšie napr. 31" pneu tak budu šúchať pri vytočení o rameno spodné a horný stabík.
A.
To znie dobre.
Auto ma zdvih 1,3/4" + chcem pouzit 30 mm rozsirovacie podlozky.
Chcem na tie Al disky dat pneu 235-75-R15 MT KM2 od BFG dnes pouzivane na origo plechovych diskoch.
Kedze jazdim viac po asfalte, snad aj ta spotreba trosku klesne..
skusim... uvidim...
Naposledy upravil pepo_ba dňa Pon, 27.06.2011, 10:41, celkovo upravené 1
|
Pon, 27.06.2011, 10:16 |
|
 |
pepo_ba
OFFROAD Expert
|
Tunki píše: Stredová diera, ak je väčšia sa dá vymedziť vhodným medzikrúžkom. Tie sa vyrábajú a dajú sa bežne kúpiť v pneuservise (poprípade objednať)
A ak je menšia, tak ešte snáď dať to presústružiť. Ale tu pozor na presnosť, lebo malá odchýlka sa prejaví pri vyšších rýchlostiach (80km/h cca) dosť nepríjemným vibrovaním a aj nerovnomerným opotrebovaním pneumatiky.
Dobra rada... ale pokial sa da, uprednostnim standard... bez nejakych zasahov v podobe sustruzenia, ci podloziek... ved cim viac dielov a prerabok, tym vacsia sanca pre skriatka Nepresnost... hlavne som potreboval vediet, ci su to disky urcene/vhodne na dany typ auta... (XJ, 2,5 TD 2000)
|
Pon, 27.06.2011, 10:31 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|