Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 17.06.2025, 9:37
Dnes je utorok 17. júna 2025, meniny má Adolf a zajtra Vratislav

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 73 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 Problematicky sused - polovnik + foto (nevhodne pre deti) 
Autor Správa
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
strelba z výkonnej zbrane v intraviláne ??? :shock: :shock: :shock:

to je predsa prúser sám o sebe aj keby nič netrafil. keby niekto zo susedov strielal z domu z čohokolvek silnejšieho ako vzduchovka, tak volám policajtov a tvrdo sa dožadujem stíhania minimálne za obecné ohrozenie. ak vyšetrovatel z nejakého dôvodu skúsi vec stopiť, tak budem opruzovať kópiou u dozorujúceho prokurátora a na inšpekcii MV.

polovníci majú velmi tvrdé pravidlá ako a kam môžu strielať. strelba z domu v intraviláne obce je niečo nehorázne.

Štv, 01.05.2008, 21:30
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Majo - neprehliadol ...
Uprostred obce nemas co strielat (sedliacky rozum). Ak trafis cloveka, bran sa kolko chces, ze za tebou je zakon, iny zakon ti vykruti krk.

Tak ako pise Dado, na dedine pobiehajuci psi proste existuju a existovat budu. Bol som svedkom, ako sa polovnik vystatoval, ze sundal tolko a tolko psov mimo dediny, ktory na prvy pohlad len nevinne pobehovali, ale za dedinou sa z nich stala zver strhavajuca svorka, a nepovedal som mu ani slovo (nebolo co, bol v prave). Iny pripad bol, kedy dva vlciaci robili asi rok sarapatu v lese dokonca zautocili na lesneho robotnika (a to sa im stalo osudnym).

Oba pripady maju jedno spolocne - strielalo sa vyhradne mimo dediny (aj ked v prvom pripade bezprostredne za hranicou intravilanu, mozno par sto metrov).

Medzi ludmi moze strielat len nezodpovedny psychopat.

Zaver - nahlasit strelbu policajtom, ked uz nie telefonicky, tak pisomne, podat maximum dokazov, a cakat na vysledky.

Vtip je v tom, ze ak do toho pojdes anonymne, nemozes sa dotazovat na vysledky vysetrovania (mozes, ale je to zdlhavejsie a skor cez media).

Štv, 01.05.2008, 21:31
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
.......dobre zvrtlo sa to uplne inym smerom, ako som chcel. Nevadi, odpoved mi uz prisla. To co som chcel vediet uz viem. Diki za rady. Viac sa k tomu nejdem vyjarovat.

....predsa este jedna otazka: Ako sa vola ta institucia kam by mali patrit ty "polovnici" ?

Štv, 01.05.2008, 21:31
Profil WWW
Mitsubishi Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dufam, ze dado odpusti, ze mu kafrem do temy, ale mne uz sa stalo, ze mi zdrhol na vychadzke kon. Skratka sa rozhodol, ze ide domov sam. Nastastie nasiel cestu na ranc, ale ak by sa priplietol do cesty polovnikom, tiez by z neho mohli urobit zasielku do kafilerky? Viete niekto, ako to je? :smt017

Štv, 01.05.2008, 21:50
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať re
Tibor robiš zo mna somara? Zakon hovori jasne nesmieš strielať v obci a takýmto spôsobom,a Dado ta inštitucia pre týchto polovnikov je blázinec :D

Štv, 01.05.2008, 21:51
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Peter BR píše:
Vies dado to mas pravdu ze psi k tomu patria no itak kazdy mame na to svoj nazor. A co ked sa ti bude babo hrat na ulici pride pekny drobny psik, babo sa zacne hrat so psikom zle ho chiti, psik uhrizna babo a psik nebol ockovany.
Aj potom ked budes vidiet ako ti dieta trpi pri injekciach v nemocnici, nedajboze od psa ochorelo, hajit to ze to patri k dedine? Nepatri! pes moze byt nebezpecny aj ja som sa o tom neraz presvedcil. Nevravim ze ich treba hned strielat a isto nie nadivoko ale to ze som na dedine nieje ospravedlnenka. Nejde o to ci je na to zkon abo nie ale o to ci je to fakt bezpecne. My sme mali suseda polovnika a tie jeho psi sa tiez furt tulali po ulici a nikdy nikomu nic nespravili az raz prebehlo psovi volaco cez nos a napadol mojho brata..... bol to farbiar ci ako sa to vola ale brat mal vtedy mozno 4 roky tak to nebolo nic prijemne. Pes je pes a nemozes sa na neho spolahnut a nechat ho pravidelne alebo stale sa tulatbez dozoru!

prikláňam sa k tomuto názoru ja som mal tiež zo psami zlú skúsenost raz za*ebalo strýkovmu psovi ktorý ma poznal riadny vlčiak šiel mi po krku keby vtedy nepreskočím plot tak teraz je tu o jeden príspevok menej :cry: a s tými detmi máš úplnu pravdu a to že budú v nemocnici je možno ešte ten ´´lepší´´ prípad je vela prípadov ked pes aj zabije

Štv, 01.05.2008, 22:03
Profil ICQ
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ale prečo sem ťahate psov.

veď už len strelba v obci je veleprúser.

Štv, 01.05.2008, 22:11
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať re
Martin a prečo ty povieš A a nedopovieš B?To že ta strelba v dedine je pruser je absolutne pravda a k tomu už niet čo povedať.

Štv, 01.05.2008, 22:17
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4

to mas pravdu len dada asi viac hnevalo to ze strelil psa ako to ze v dedine. To ta nescem urazit dado :-D iba vysvetlujem myslienkove pochody. Tak ako som napisla vyzsie :

Tak ako som pisal vizsie vobec sa nesnazim hajit tich kowboyov bo ozaj strielat v dedine to je pi....ovina no.
Ved nak mam vonka deti abo co a on striela okolo nich na dakeho psa macku alebo inu haved ta by musel kuva rychlo nabijat aby som mu...... ej ani sa nebudem rozhorcovat Wink bo ozaj takym ludom isto ze treba pobrat zbrane zbrojaky, rodne listy a zbavit svojpravnosti. :wink:

Štv, 01.05.2008, 22:19
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Majod píše:
Tibor robiš zo mna somara? Zakon hovori jasne nesmieš strielať v obci a takýmto spôsobom,a Dado ta inštitucia pre týchto polovnikov je blázinec :D

Majo , to by som si nedovolil ...

Ale bavime sa o strielani psov v dedine (povodny dadov prispevok), a ty si zakontroval o zastreleni v zmysle zakona, tak mi to neslo do hlavy ...

Peace.

Štv, 01.05.2008, 22:22
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať Re
Tibor ja som to asi zle pochopil , je to v poriadku,skôr ma mrzí to že ludia su neobjektívny .

Štv, 01.05.2008, 22:29
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
..kazdemu sa moze stat, ze mu odbehne pes, najma na vidieku, aj mne sa stalo...ako sa asi citia ludia ktori o svojho psa pridu?...ja to viem velmi dobre, preplakala som nejednu noc...pokial sa nejaky pes tula permanentne, je to chyba majitela, a zial pes na to ludskym pravom doplati...ak sa to stane jednorazovo a drzitel zbrane toho psa bez rozmyslu odstreli, je to zakompexovany pako...a v dedine...to uz ani nehovorim..

suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE

Pia, 02.05.2008, 0:05
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Je to smutna tema uz od zaciatku... :( :( :( a smutne je ze sa to deje stale a stale... :( :( :( nejeden pes u nas na ranci takto posiel... jednoznacne fizla na takehoto hajzla ... a ked vidim polovnika - pana nad zivotom a smrtou ako vytahuje flintu a skaredo na mna gani ze som mu vyplasil vsetku zverinu a zacina sa rozkrikovat ze postriela psy kone a aj ludi ... odopinam strmenovy remen a mam sto chuti triestit strmenom lebky :evil:

Pia, 02.05.2008, 0:20
Profil WWW
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ta sa to tu zvrhava na boj medzi clovekom a psikom....
Nepekna tema konik ale je to tak ako to je. Ako som povedal aj ja som psickar a isto je nieco ine ked odbehne pes raz za rok ako ked sa to furt mota po okoli nezaockovane, spinave, hladne a majitel sa stara raz za tyzden ked sa mu zvisi strava zo stola. fuj hanba takemu majitelovy. Ano pravda ze doplati psik ved on sa nemoze postavit a sa ist sam dat zaockovat ale fakt treba sa snazit drzat psi pod kontrolou. Ale isto by sa za to pes strielat nemal. Mne mojho dakto otravil a to isto ze nebehal po ulici bo to by som bol uz aj ja asi v base.... bol to riadny betar ale ludia su hlupy a zakerny a v tomto pripade jednoznacne nemal nik strielat a v dedine. ozaj ho len....

sucitim s majitelmi rancov ale tymto by som aj tak vyzval majitelov stvornohych chlpacov aby sa snazili na nich davat pozor co najviac, lebo ak sa daco zle zomelie aj tak asi na to doplati psik chudak.
a som dohovoril ..... na tuto temu :(

Pia, 02.05.2008, 1:18
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
podla mna konal protizakonne. 1: zbran je urcena na polovne ucely
2: ti psi ho nenapadli, takze nekonal v nutnej obrane, a v podstate nenapadli nikoho cize pouzitie zbrane nebolo potrebne
3:strelba v obci polovnymi zbranami je nepripustna

Zbran ma byt ulozena v trezore bez streliva.
Takyto clovek by asi za normalnych okolnosti velmi lahko prisiel o zbrojny preukaz.....ale na slovensku je vsetko mozne.

co tak fotografie a cely pribeh poskytnut mediam?

Pia, 02.05.2008, 1:25
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 73 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný