Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 30.06.2025, 0:00
Dnes je pondelok 30. júna 2025, meniny má Melánia a zajtra Diana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Má SUV praktický význam ?? 

Má SUV v zime oproti 4x2 praktický význam?
1. Ano, jednoznačne. 70%  70%  [ 21 ]
2. Ano, ale len malý. 23%  23%  [ 7 ]
3. Nie, nemá. 7%  7%  [ 2 ]
Celkom hlasov : 30

Má SUV praktický význam ?? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hmm nam sa to raz na passate 4motion pripojilo na dialnici za pekneho lejaku a vedeli sme kedy :? ked sme skoncili vo zvodidlach. Hlavne si daj pozor ked presadnes z osobneho auta lebo sa to sprava trosku inak a hlavne pozor ak bude mat hnany predok a pripajany zadok pomocou haldex spojky co sa mi zda ze x-trail ma. Je to super pohon na zasnezene cesty ale zapina sa skokovo nie plynulo cize musis byt pripraveny ze ked ta trosku nedotacavo smykne pripne sa zadok a ustreli zadne kolesa do tazkeho pretacaveho smyku :-)

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Sob, 24.05.2008, 6:14
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Podla toho co som sa docital, su obe stvorkolky (ak si nekupis len predokolku), ale Outlander ma zevraj redukciu, takze v terene bude na tom mierne lepsie. (minimalne nebude trpiet spojka)

... Outlander nemal ani u prevej ani u druhej generacii redukciu. Ma system uzamknutia do 50 km/h co mu iba zodeli pohon 50:50. Nad tuto rychlost sa to vypina.

Sob, 24.05.2008, 12:51
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
haldex 1 gen. mal problem z nabehom a par octavii a pasatov skoncilo minimalne v hodinach, nova octavka je vraj na tom podstatne lepsie ale je to skor tym, ze ma ESP a to to asi trochen pribrzdi

co sa tyka outlanderu, redukciu urcite nema

kto chce ist s SUV niekam mimo cestu, hoci len po horsej lesnej ceste musi ratat s tym, ze len pri hociakom hrbolceku, alebo jamke pojde o krk naraznikom a vyfuku. Potrebujes nieco jemne prejst cez kopec aby si nic neoddtrhol mas zapnute 4x4 a trochu podrzis spojku? To je smradu.
Ak to chces len ten sneh OK, ak chces ist niekde mimo ciest tak radsej off.Napr. nova Grand Vitara ma sice len 5kv. a vzadu bubny al je to celkom fajn.Hovorim o cenovej kategorii o ktorej sa tu bavilo.

Sob, 24.05.2008, 13:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja by som isiel do X-Traila, nepozeral som rozdiel ceny medzi tymi co si pisal a X-Trailom.
Skus popremyslat.

"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."

Sob, 24.05.2008, 14:35
Profil ICQ
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
masurko píše:
hmm nam sa to raz na passate 4motion pripojilo na dialnici za pekneho lejaku a vedeli sme kedy :? ked sme skoncili vo zvodidlach. Hlavne si daj pozor ked presadnes z osobneho auta lebo sa to sprava trosku inak a hlavne pozor ak bude mat hnany predok a pripajany zadok pomocou haldex spojky co sa mi zda ze x-trail ma. Je to super pohon na zasnezene cesty ale zapina sa skokovo nie plynulo cize musis byt pripraveny ze ked ta trosku nedotacavo smykne pripne sa zadok a ustreli zadne kolesa do tazkeho pretacaveho smyku :-)

Tak to by som nechcel skončiť vo zvodidlach, normalne si ma vystrašil, udajne tieto nové SUV maju to pripajanie vyriešené jemnejšie, o pripojení zadnej nápravy nerozhoduje len preklz prednych kol, ale aj rychlost zosliapnutia plynu a iné... ale neviem čo presne.

Inak šiel by som aj do Vitary alebo X- Trailu ale potrebujem 7 miest, dve uplne stačia nudzove. A čo sa tyka "terenu" zaujima ma najmä zasnežena a zladovatela vozovka. Chata s polnou cestou - tak 5-6x do roka.

Sob, 24.05.2008, 14:45
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
bull4x4 píše:
Potrebujes nieco jemne prejst cez kopec aby si nic neoddtrhol mas zapnute 4x4 a trochu podrzis spojku? To je smradu.

Na ten smrad sa viacerí majitelia outlanderu dosť sťažuju...

Sob, 24.05.2008, 14:47
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak to nie je nevyhnutne okamzite kupit,osobne by som pockal na Subaru Forester s boxer-dieslom.Bude v oktobri.Uz som s tym isiel na na Legacy,teraz ma caka Outback...bol som milo prekvapeny.

Inak zakladny Forester s benz. 2.0 redukciu ma.Mozno ju bude mat aj diesel.Popytam sa.

Sob, 24.05.2008, 15:41
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
On potrebuje 7 miest - subaru forester ma miest na sedenie 4 - to piate je tak pre babatko ...

Sob, 24.05.2008, 16:45
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ked chcem sedem miest tak si kupim nieco ako Sharan 4motion,alebo 35-miestnu Alteu XL,kde sa vlezie 41 babatiek.Uvazovat o siedmich miestach v intenciach vozov ako tu bol spomenuty Quashqai,alebo Outlander je cira utopia.Tie sedadla su tam max. na to aby predajca/vyrobca mohol sermovat zakaznikovi pred ocami "sedemmiestnym" argumentom.
Pokial ide o Forester,sucasneho sa ta poznamka o 5-tom mieste teda velmi netyka.

Sob, 24.05.2008, 19:51
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Igor píše:
Ked chcem sedem miest tak si kupim nieco ako Sharan 4motion,alebo 35-miestnu Alteu XL,kde sa vlezie 41 babatiek.Uvazovat o siedmich miestach v intenciach vozov ako tu bol spomenuty Quashqai,alebo Outlander je cira utopia.Tie sedadla su tam max. na to aby predajca/vyrobca mohol sermovat zakaznikovi pred ocami "sedemmiestnym" argumentom.
Pokial ide o Forester,sucasneho sa ta poznamka o 5-tom mieste teda velmi netyka.

Je to otazka potrieb, na plnohodnotnejšie dlhšie cestovanie 7 osob trebars aj s batožinou outlander alebo qashqai+2 samozrejme nestačí. Ale ked potrebujem raz za čas previezť na kratšiu trasu 7 ludí /z toho minimalne 2 male deti/ bohato postačuje aj outlander alebo quashqai+2 ... a to su presne moje potreby, pritom este aj 4x4....
Sharan by bol zbytočne nevyužitý velkostne aj finančne /okrem toho patrí medzi všeobecne najporuchovejšie autá/ a Altea XL, pokial viem nemá 7. miestnu verziu.

Sob, 24.05.2008, 20:08
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Quashqai sa robi aj sedmmiestny? :shock: A kde davaju tie +2 miesta?Ak vobec... Ano u Outlandera su dokonca aj trosku pouzitelne.

Ned, 25.05.2008, 10:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nedalo mi to a hladal som X-trail ani Qashqai nemaju vo vybave 7 miest.

Ned, 25.05.2008, 10:46
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
bull4x4 píše:
Nedalo mi to a hladal som X-trail ani Qashqai nemaju vo vybave 7 miest.

...X-Trail neni a nebude 7 miestny, ale Qashqai pride na trh s predlzenou verziou (7 miest) - treba pockat.

Obrázok

http://magazin.atlas.sk/auto-moto/modely/186061/

Co sa tyka Forestra s dieslom, tak tam redukcia nebude. Podla vyhlasenia Subaru ma diesel velky tocak a to by malo pri kratkej jednotke stacit i v kvazi terene...

Naposledy upravil fiberopt dňa Ned, 25.05.2008, 17:29, celkovo upravené 1

Ned, 25.05.2008, 12:40
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja by som asi isiel do normalneho auta s normalnym 4x4(nie Haldex), t.j. BMW 5, MB E, Audi A6, Subaru Legacy alebo Volvo 70(nie som si isty co vsetko sa robi 7 miestne, Volvo a MB urcite). Za normalnych podmienok to ma lepsie jazdne vlastnosti a nizsiu spotrebu ako SUV a za zhorsenych adheznych podmienok funguju tie systemy rovnako.

7 miestny Nissan Quas...-neviem ako sa to pise mi pride ako zart. Ved to auto je velke cca. ako VW Golf.

Ned, 25.05.2008, 14:08
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Luky píše:
Ja by som asi isiel do normalneho auta s normalnym 4x4(nie Haldex), t.j. BMW 5, MB E, Audi A6, Subaru Legacy alebo Volvo 70

"normalne 4x4" (ak mas na mysli pohon cisto na mechanickej baze TORSEN) robi tusim len audi a subaru
greenhorn a co LandRover? Disco III je tusim aj 7miestne

Ned, 25.05.2008, 14:16
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný