Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 01.06.2025, 5:47
Dnes je nedela 1. júna 2025, meniny má Žaneta a zajtra Xénia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 17 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 XJ 97+ - manuálne ovládanie klimatizácie 
Autor Správa
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
keďže američtí soudruzi :D vymysleli na XJ takú geniálnu vec, že klima beží iba v určitých polohách ovládania rozvodu vzduchu (a napríklad sa automaticky spína pri nasmerovaní ofukov na predné sklo), tak jedna malá úprava:

Obrázok

rozoberieme stredový panel (jednoduchým vycvaknutím odspodu - pozor na ovládanie sklonu svetiel)

Obrázok

potom vycvakneme ovládanie ventilátora a konektor (je tam dosť blbý prístup)

nájdeme TENKÝ zelený kábel a odcvakneme od konektora, aebo kto vie , ho môže vypichnúť aj s pinom. Tento kábel pripojíme cez ľubovoľný (podľa vkusu) vypínač na kostru. Vypínač umiestnime kde sa nám hodí :-D

A teraz môžeme zapnúť a vypnúť klimu kedy sa nám hodí, nezávisle na polohe ovládača klapiek

EDIT: pre "rejpalov" - foto je z XJ 99, 4.0 I6 benzín, automat

Naposledy upravil palo-cherokee dňa Štv, 13.09.2007, 18:12, celkovo upravené 1

Štv, 13.09.2007, 14:52
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No aj mna toto dosť prinasiera. Veď mám tlačítko na klímu ale američan si myslí že len on vie čo je pre mňa najlepšie a klímuje nezávysle na tlačítku pri ofukovaní čelného skla. Je síce pravda že suchý vzduch rýchlo odrosí sklo ale niekedy sa mi to vôbec nehodí. Asi to kuknem aj ja len na ZJ to zrejme nebude zelený kábel ako na XJ. Vypínačik nemusím riešiť...veď to zapnem origo čudlíkom.

Štv, 13.09.2007, 17:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jen otázka. Jak je to u jinejch značek? Není to taky tak,že když ofukuješ okno tak běží kompresor? Já zkušenost nemám ale myslím,že tohle není výmysl Jeepa. :wink:

Štv, 13.09.2007, 22:26
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nieje to výmysel jeepa ale aj tak to mohli spraviť vypínatelné. Nemám rád keď nemám na výber. :D

Pia, 14.09.2007, 6:38
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:
Jen otázka. Jak je to u jinejch značek? Není to taky tak,že když ofukuješ okno tak běží kompresor? Já zkušenost nemám ale myslím,že tohle není výmysl Jeepa. :wink:

ja by som asi tak, že áno, veľa áut to má tak (hlavne tie čo majú digitálnu klimu - tam je percento dosť veľké), že keď zapneš ofuk na sklo, tak beží kompresor, aj keď nie vždy si to obsluha želá . ALE JE TAM NIEKDE TEN ČUDLÍK, KTORÝM SA TO DÁ VYPNÚŤ!!!

Ale u XJ som je taký systém, že má manuálnu klimu a tá sa dá ovládať LEN tým voličom smerovania vzduchu mez možnosti vypnutia.
A keďže moja obľúbená poloha klapiek na rozvod vzduchu je "na nohy a do priestoru", a keďže zrovna táto poloha je u XJ "AC Only" .....

Pia, 14.09.2007, 8:26
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A moja oblúbená poloha je zase.....ále nič. :smt136

Pia, 14.09.2007, 17:13
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
A moja oblúbená poloha je zase.....ále nič. :smt136

ešte že tak :-D :D Dieselko, to až po 22.00 a pozor, máme tu aj neplnoletých userov :D

takže aby bolo jasné, ja som mal na mysli polohu smerovania vzduchu v aute 8)

Pon, 17.09.2007, 9:42
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
ked zapnem klimu alebo kurenie tak niekde od kompresora je pocut v cca 5sekundovom intervale vrzgnutie (take ako keby odchadzalo lozisko v kladke).
Neviete co by to mohlo byt.

Uto, 27.05.2008, 8:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no ja som konecne rozchodil klimu a teraz mam zase starost, ze ide aj ked ju nechcem, ale v trochu inom ponimani, ako sa tu pise...

v mojom ZJ mam digitalnu klimu a tiez tlacitko A/C... ide o to, ze aj ked tlacitkom A/C sa da klima vypnut (zhasne symbol vlocky na displeji) tak kompresor v urcitych intervaloch stale zopina a vypina dalej. Vypne sa len vtedy, ak volic "polohy" :D otocim uplne vpravo na OFF, ale vtedy do kabiny neprudi ziadny vzduch. neviem, ci to tak ma byt (ze si kompresor vyraba zasobu studeneho vzduchu aby v pripade potreby mohol ist okamzite do kabiny), alebo je este nieco zblbnute...

spominam to preto (a teraz sa budu velkoobjemovi benzinaci uskrnat), ze na 2,5 litrovom talianskom ropnom vymysle je pri zopnutom kompresore klimy celkom znatelny ubytok vykonu, takze ma to dost irituje, ze si to zopina, aj ked to nechcem...

dalsia vec, mam volic "polohy" na Auto a nastavenych napr. 22°C, pricom vonku je povedzme 15... z fukarov ide teply vzduch, ale na displeji veselo svieti vlocka a kompresor bezi...

ospravedlnujem sa, viem ze to celkom nepatri do tejto temy, ale v podstate ide o to, ze klima bezi, ked to vodic nechce, takze na type vozu snad az tak nezalezi :wink:

Ex: Jeep GrandCherokee Overland 4.7 H.O. Rancho 5000 1,5"

Uto, 27.05.2008, 8:53
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
zajo78 píše:
ked zapnem klimu alebo kurenie tak niekde od kompresora je pocut v cca 5sekundovom intervale vrzgnutie (take ako keby odchadzalo lozisko v kladke).
Neviete co by to mohlo byt.

klimu alebo kúrenie? tak ktoré ?
klima nemá s kúrením nič (okrem spoločných výduchov vzduchu a ovládača)

ložisko v kladke? akej kladke? klimakompresor na 2,5TD je naľavo za vstrekovacím čerpadlom a je poháňaný hriadeľou cez spojku, nie remeňom !

Uto, 27.05.2008, 8:55
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
zvuk ide ok kompresora klimi a je to zvuk ako by odchadalo lozisko take vrzgnutie.
Ked dam ovladanie fukania vzduchu na stredovom paneli na 0 tak to nepocut, ako ho zapnem do akejkolvek polohy tak sa ozyva ten zvuk

Uto, 27.05.2008, 9:05
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
2Zajo78: tak skontrojul elmag. spojku kompresora klimy

2Enduro: klima sa zapína samočinne nezávisle od nastavenia teploty a prípadného tlačidla A/C a to v polohe "ofuk skla" , "sklo+nohy" a ešte tuším "rovno a dole" Takto to funguje až do (tuším) teploty -5 či tak nejak

To je tak na väčšine amerických áut. je to kvôli odvlhčovaniu. Spotrebu tam nikto neriešil

Uto, 27.05.2008, 9:10
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Palo kde ju najdem?
je pred kompresorom?

Uto, 27.05.2008, 9:23
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zkus polohu jen na nohy a vypni A/C.Pak by kompresor neměl spínat až do vypnutí klíčku. Pak podle UV senzoru a tepl.čidla vyhodnotí jestli zapne či ne ale v týhle poloze málokdy.
Na polohách se symbolem okna spíná kompresor ikdyž je A/C tlačítko vypnutý. V poloze "Auto" nejde A/C vypnout.

Uto, 27.05.2008, 9:29
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palo-cherokee píše:
To je tak na väčšine amerických áut. je to kvôli odvlhčovaniu. Spotrebu tam nikto neriešil

Spotrebu by som ani ja neriesil, ale ze som si urobil hanbu, ked som plne obsadeny na jednicke nevysiel trochu strmsi briezok (podotykam ze vyasfaltovany), tak to ma mierne nasrdilo :-D

Kazdopadne vdaka ze upokojenie, ze je to normalne...

2Zajo: musis ist pod auto, na lavej strane v smere jazdy, elmag spojka je na hriadeli medzi naftovym cerpadlom a kompresorom klimy...

2Harley: vdaka za tip, vyskusam!

Ex: Jeep GrandCherokee Overland 4.7 H.O. Rancho 5000 1,5"

Uto, 27.05.2008, 9:32
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 17 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný