Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 22:04
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 
 vyčistenie chladiča 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
riesili ste uz niekto cistenie chladica od musiek a rozneho bordelu? Akym sposobom je to najlepsie vykonat aby to samotny chladic prezil bez ujmy? Wapkou? vzduchom? ci existuje nejaky lepsi sposob?
Zacalo sa mi auto mierne viac zohrievat ked je v zatazeni, t.j. ked som cez vikend tahal obytny prives a isiel som do 80km/h tak pohoda...akonahle som zrychlil teplota vystupila do 3/4 stupnice, inak byva stale v 1/2...po spomaleni teplota zas velmi pozvolna klesla na normal. Vcera som trosku cistil chladic klimy ktory bol zaserkany z unikajucej chladiacej zmesi a zalepeny prachom. Pri pohlade medzi chladic klimy a vodny chladic je aj na tom vodnom vidno nejaku spinu...len ako sa tam dostat? demontovat ho?
dik za rady

Uto, 27.05.2008, 9:30
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak to chceš mať echt, tak demontovať a nechať odmočiť a prúdom vody vymyť. Wapík dokáže už trošku nakopnuté lamielky ohnúť úplne...

V tvojom prípade poriadne hadicou očisti klima chladič (hadica s orechom do goly č 8 :-D a nie moc agresívna chémia) a budeš to mať dobré.

-ka-

Uto, 27.05.2008, 9:35
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Karlito píše:
Ak to chceš mať echt, tak demontovať a nechať odmočiť a prúdom vody vymyť. Wapík dokáže už trošku nakopnuté lamielky ohnúť úplne...

V tvojom prípade poriadne hadicou očisti klima chladič (hadica s orechom do goly č 8 :-D a nie moc agresívna chémia) a budeš to mať dobré.

-ka-

ten orech do goly mozes trosku objasnit? :roll: dnes mi to nejak nepali

Uto, 27.05.2008, 9:50
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Orech... :-D .... vložíš do hadice a stiahneš SK páskou :-D Dobre to strieka = dostatočný prúd a je šetrný voči jemným lamielkam chladiča :-D

-ka-

PS: alebo hadicu priškrť prstom, aby bol trošku prúd, a keď Ťa bude bolieť palec, tak skoč pre ten orech :-D :-D :-D

Uto, 27.05.2008, 11:21
Profil WWW
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Bez demontaze vodneho chladica je to neucinne, chladic klimy treba vystriekat od motora dopredu. Uz som to 2xrobil a caka ma to znova. Ale na tom hriati bude mat podiel aj viskospojka, ktora uz zrejme doziva.

Uto, 27.05.2008, 11:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan_G píše:
Bez demontaze vodneho chladica je to neucinne, chladic klimy treba vystriekat od motora dopredu. Uz som to 2xrobil a caka ma to znova. Ale na tom hriati bude mat podiel aj viskospojka, ktora uz zrejme doziva.

nad tou viskospojkou som tiez uvazoval, ale pri normalnom jazdeni sa to nehreje, rucicka je presne v strede medzi takymi dvomi bielimi bodkami...spravilo mi to tento vikend prvy krat aj to ako som pisal pri tahani obytneho privesu co cini cca 1.000 kg..preto som ako prve chcel riesit ten chladic....zatial dik za rady

Uto, 27.05.2008, 12:09
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mam to uplne rovnako, posledne dva roky ked v lete taham prives alebo mam pustenu klimu a trosku mu dam do kopca zabrat, teplota ide hore. Chladic som naposledy cistil pred cca 3omi rokmi, tak skusim tiez najprv ten, no ak to nepomoze, uz by to zrejme bola ta viskospojka. pripadne este skontrolujem termostat, ale ten to zrejme nebude.

Uto, 27.05.2008, 12:37
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vrelo odpocuram demontaz chladica, ak s tym nieje je vemi vela prace, to jemne blato (to je zle slovo, doslova nanos toho najjemnejsieho co mozete naosiat), je tak zagebrene a zlepene, ze horuca voda zo sprchy to bude rozpustat tak 5 minut...

Uto, 27.05.2008, 12:42
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Vrelo odpocuram demontaz chladica, ak s tym nieje je vemi vela prace, to jemne blato (to je zle slovo, doslova nanos toho najjemnejsieho co mozete naosiat), je tak zagebrene a zlepene, ze horuca voda zo sprchy to bude rozpustat tak 5 minut...

Tak je. Som po takom brodeni skoro uvaril motor v nasledujucom kopci. To svinstvo tam zaschlo a bolo po chladeni. Demontaz je v pohode, chce to len trochu trpezlivosti, trochu je zly pristup k srobom, co to drzia, a dat trochu bokom intercooler. Aspon clovek pri tej prilezitosti ma dovod vymenit chladiacu kvapalinu.

Uto, 27.05.2008, 12:48
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mna trapil zadrbkany chladic pocas celeho saigonu :smt017 ,myslim, ze som si to ciastocne zavinil vyrezanim ochranneho plechu kvoli zapusteniu navijaku.Takze teraz vsetko bahno co preleti ponad a okolo navijaku natiahne vrtula pekne do chladica a naporiadok ho zacpe.
Hasicov som sa bal pustit napriamo na chladic, tak som len oblieval, co pomahalo vzdy len na chvilu. No a doma vdaka dobrej rozpustnosti trencianskeho blatka som zlahka zmocil a obycajnou zahradnou hadicou s lahkym prudom lamielku po lamielke urobil opat priechodnou.
Mam taky dojem ze kto ma pocit, ze mu nejde visko spojka, najprv by mal spriechodnit chladic, nakolko ona sa musi zohriat od horuceho vzduchu, ktory prebehne chladicom az je natolko horuci ze ju zaktivizuje.Ak to tak nie je tak ma opravte.
Uz dorabam spat ochranny plech a na mriezku pribudne aj hustejsie vyberatelne a rychlo cistitelne sito :wink:

Uto, 27.05.2008, 21:45
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný