Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 06.07.2025, 0:33
Dnes je nedela 6. júla 2025, meniny má Patrik, Patrícia a zajtra Oliver

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 285 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Ďalší
 Reťaze a ich použitie-využitie 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:
Ja som pozeral u nás v Tescu a tam ich nemajú a strašne by som ich chcel :( Už len kvoli tej cene by som si ich zobral.Vedeli by ste mi pozrieť na rozmer 235/75/15 prosím a ďakujem :-)

http://www.hobbycar.sk/

Presmeruje to na CZK stranku ale je tam online obchod, uz len zistit ci posielaju aj na SVK.

Pripadne je tam Kontakt na SK zastupcu aj s telefonom a mailom...tak im napis ci ti vedia poslat oni na dobierku.

velkostnu tabulku na retaze tam mas tiez...

Uto, 28.11.2006, 10:49
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Díky,už to idem kuknúť :twisted:

Uto, 28.11.2006, 10:53
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
erik píše:
Nenechajte sa vyblaznit... Ja som si kupil retaze za cca 12 tis oznac 4x4 a roztrhal som ich za 3 hodiny, Sada na 4 kola.
Tak ma to mrzelo, ze som sa tym zacal zaoberat a podstata dobrych retazov na offroad je mj. v masivnosti. Tuto vlastnost maju retaze na LT- lahke nakladne auta. Cena zacina okolo 15 az 20 tis. Hovorim o retazoch do terenu a nie na cestu...Ja som si nasiel retaze od fi PEWAG,ale su aj ine fi, ktore robia na LT.

- Erik, pravdu máš v tom, že masívne sú masívne, aj Tvoja osobná skúsenosť s roztrhnutím je určite cenná; aj keď nie som žiaden expert na reťaze, nedá mi a musím pár poznámok:
1) dôležitejšie ako masívnosť je kvalita materiálu, aj na pohľad subtílne reťaze môžu byť pevnejšie ako masívne z menej kvalitného materiálu
2) kvalitný materiál býva drahší, aj jeho spracovanie je drahšie, preto nemôžu byť ozaj dobré reťaze lacné
3) aj kvalitné reťaze môžu mať skrytú vadu (ak nebola dobrá výstupná kontrola - lebo dnes sa aj to dá detekovať) , takže pri jednej zlej skúdenosti nemusia byť zlé všetky...
4) niekedy milo prekvapí aj lacný výrobok, ale väčšinou nie...
;-)

to 1- vyberal so vtedy medzi retazami v ore cene a kvalitnejsimi. Kvalitu som rozlisoval v tom, ze som vybral drahe retaze , material pocementovany z velmi odolnym proti opotrebeniu.
Retaze se za 3 hodky nestacily opotrebit...
Problem bol systemovy. Nevhodnost do terenu. Presne upinaky mali problemy o ktorym psal Dano. Isli do ...odpisu v prvej kolaji, kde boli pod snehom kamene a zboku utrhli uchyt. Na ceste 1. triedy sa to pravda nestane. Uchyteni montazneho lanka s retazou sa roztrhlo na 3 ks retaze asi na 9 miestach. To nieje nahoda , ci zly osud...
to 2- V mojom pripade som si vybral kvalne retaze za vysoku cenu. Problem je v tom, ze su urcene na 4x4 auta, ale zabudli tam napisat, ze s nimi nemam chodit do terenu. M.i. to by mali napisat na vetsinu sucasnej offroad-ovej produkcie. Hanbia sa a pak to tak dopadne.

Uto, 28.11.2006, 11:16
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
- teraz si to pekne upresnil, nie je čo dodať... :wink:
- ku kvalite materiálu pridám svoju skúsenosť - v lese som po traktoristoch ťažiacich drevo onehdy našiel zabudnutú pomerne tenkú reťaz s rýchloupínacím hákom; pomocou nej a navijaku na offe som cez kladku trhal pniaky a korene agátov v záhrade; na začiatku tejto činnosti som mal malú dušičku, čakal som skoré pretrhnutie reťaze; kupodivu, ani len zdeformovať niektoré viac namáhané oko (napr. to na rýchloupínacom háku) sa mi za tri týždne roboty, čo som to stváral, nepodarilo...hold, bola to originál reťaz na takú robotu... :smt131

Uto, 28.11.2006, 11:43
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ešte k tým pásom:ak raz vyrastiem a budem velký,tak si také kúpim :smt139 :smt136

Pon, 11.12.2006, 9:22
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tuto som našiel v počítači medzi fotkami kamarátov UAZ-sanitku, čo si sám vyrobil rebríkové reťaze. Vážili toľko, že sme ich radšej tahali po zemi :

Obrázok

Boli len na zadných kolesách a záber to malo taký, že som sa nechytal na mojich BFG AT !!! :wink:

Pia, 15.12.2006, 20:58
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Obrázok

ešte som našiel lepšiu fotku. Podotýkam, že sú to robené reťaze a fungujú už niekoľko rokov na tom UAZe a ešte sa nikde neurvali ani raz ! Jazdí to len v teréne!

Pia, 15.12.2006, 21:02
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dobrééé :smt133

Pia, 15.12.2006, 21:22
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jacko potom ti ukazem retaze v praxi :D len nech napadne a ja zozeniem to pero posrate :D

Pia, 15.12.2006, 21:25
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ešte mám otázočku-keď jazdíte z reťazami v hlbokom snehu,tak aj podhusťujete,alebo nie :oops:

Str, 20.12.2006, 9:19
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Skúsim odpísať ( teoreticky ) Myslím, že mierne menší tlak môže len pomôcť, ale do extrému by som nešiel. Teda spustiť čo ja viem z bežných 2atm na povedzme 1,5atm by ešte bolo podľa mňa v pohode. Ale menej už by som nedával, bál by som sa, že sa nebude dať napnúť reťaz a že by potom mohla nejak poškodiť sama seba alebo pneumatiku. Myslím si, vyskúšam ale v zime a potom napíšem.

Str, 20.12.2006, 12:00
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
- guma je síce veľmi odolný materiál, ale samozrejme odolnejší v optimálnych podmienkach; všeobecne pri podhustení pneumatika trpí a riskuje sa jej poškodenie; v zime môže byť pri extrémne nízkych teplotách krehkejšia - AT, MT, zimná pneu je mäkšia a pružnejšia, ale menej odolná proti prerazeniu...
- súhlail by som s Milanom, mierne podhustenie určite pomôže, ale nepreháňal by som to - jednak reťaz pomôže veľa, tak načo ešte spúšťať a hlavne komu sa to chce v zime dofukovať naspäť... ;-)
-a ešte niečo - v zime sa pneu čiastočnou stratou elasticity gumy ľahšie "odtrhne" pri nízkom tlaku, takže hrozí ľahšie vyzutie
- Dano, aké máš skúsenosti?

Naposledy upravil Jano JP dňa Str, 20.12.2006, 12:55, celkovo upravené 1

Str, 20.12.2006, 12:51
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:
Ešte mám otázočku-keď jazdíte z reťazami v hlbokom snehu,tak aj podhusťujete,alebo nie :oops:

Nie.

Str, 20.12.2006, 12:54
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
- Dano, aké máš skúsenosti?

Jednoznacne nijako nemenim tlak. Retaze pouzivam aj na MT aj na AT. Samozrejme ma vyzmam trocha podfuknut ale iba pre pohodlie posadky nedrnca to tak. Co sa tyka drncania tak zalezi od "velkosti" retaze. V pohode na retaziach aj 80km/h. Obvykle retaze pouzijem kratkodobo pri nejakom zasahu ked to uz dalej nejde bez nich takze nie je dôvod ani cas na hranie sa s tlakom. Iny pripad je ak vies, ze sa niekde zdrzis dlhsie teda myslim aj nejake najazdene kilometre. Vtedy to ma vyznam ale ako vravim iba pre pohodlie to plati aj bez retazi. Nejake väcsie podhustenie moze byt na skodu prave koly zranitelnosti mäksej gumy a hlavne ked brazdis neprebadane oblasti a nevies co sa skryva pod bielou prikryvkou.

Str, 20.12.2006, 15:47
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kixo na 100 percent NEpodhustuje. iba frezuje a robi mi cestu :twisted:

Štv, 21.12.2006, 0:38
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 285 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný