Dnes je utorok 17. júna 2025, meniny má Adolf a zajtra Vratislav
Andrej - Môj Grand Cheroke
Autor |
Správa |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
juroBSP píše: "...tu na rovine nieje kde moc." Ved umely kopec.
Juro neuveríš ale ja tam vživote ešte nebol jazdiť  nejako ma to nelákalo nikdy a akcie čo tam boli som nestihol zatial
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Štv, 22.05.2008, 20:12 |
|
 |
juroBSP
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 13.12.2006, 22:10 Príspevky: 356 Bydlisko: BA/SE
|
Tak skus. Lebo, ked si v BA, tak je to najblizsi teren, tzv. vsetko v jednom. Na malom priestore, rozne sklony, krizenia... Skratka, otestujes vsetko co potrebujes a nemusis nikam cestovat. Kontakt na spravcu je v ORC.
_________________Nissan Patrol K260 - Biely Spaniel = BSP, kratky, 2,8TD

|
Štv, 22.05.2008, 20:31 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Tak dnes konečne sundal ťažné a skid plech pod nádržou. Zajtra snad bude tam ten hore sa podarí vymeniť čerpadlo v nádrži.
Skid aj ťažne pojdu na opieskovanie a klasika komaxit. Pač ako nenásilne násilnou metódou sekáčom dával dole zahrdzavené dva spoje odpadlo docela dosť hrdzavých plátov z ťažného
A dalšia vec budem musieť schovať niekam nárazník zadný pač to je celé poprepájané a ked to rozobral, dá sa lahko vybrať von  kedža lisovacie matice sú až v konzole čo drží výstuhu nárazníka.
EDIT:
Tak už sme pojazdný  sice bez zadného narazníka ale vrčíme, foto dodáme neskor večer.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 28.05.2008, 21:40 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|

Ták slúbené foto a niečo par slov.
Takže ako som sa už bavil z Palom tak ročníky 94 a 95 su zvláštne tým že vela vecí čo v ZJ roku 93 bolo identické zo XJ tak tu to začali postupne nahrádzať inými komponentami. Takže pôvodné čerpadlo v mojom ZJ bolo Carter (čert ho vie kto je výrobca) a kedže kúpil od PetraF celý sací koš (čo sa neskor ukázalo prezieravé), ktoré rozobral vyčistil. V ňom bolo inštalované čerpadlo Bosch. A teraz k tej podstatnej časti. čerpadlo Carter je dlhšie cca o 3-4 cm (nemeral som), z toho dovodu je stredná plastová časť sacieho koša trochu ináč dlhá ako pri čerpadle Bosch. Takže nakoniec sa spravil kompót dvoch čerpadiel, pričom horná vrchná časť bola použitá z povoného čerpadla nakolko aj tu je par podstatných zmien. V roku 94 je vývod paliva a jeho prepad z hornej časti, ale už v roku 95 to bolo zmenené tak že prívod prepadu je z boku cez nejaký poistný ventil čo 94 nemala.
Našťastie všetko je zamenitelné takže prehodil vnútornosti, konektor čerpadla a všetko poskladal tak ako malo byť. A kedže jazdím je všetko OK
No a pár fotos:
prečerpávame benzín z nádrže  To už bola pohoda oproti tomu ako dával dole ťažne, skid plech a nárazník z výstuhou.
Tak čiastočné odbordelizovanie nečistot okolo sacieho koša.
Uplné vyčistenie, zelenou páskou je výtlak, nižšie na koši je vrat benzínu a na boku je odvzdušnenie.
Začíname rozoberať sací koš.
Nečistoty na sitku (a to už stihol hodnu časť dať dole - no hold 12r nečistenia a nič nerobenia)
Takto výdatne sa zúžitkovala nejaká stará plastová karta (nebola banková  ) Nakolko koš ma po obvode vela plastových zámkov zacvakávacích - jednoduché a učelné riešenie.
Čiastočne rozobratý sací koš - pekne vidno čerpadlo.
Druhé čerpadlo - Bosch, vymontované z druhého sacieho koša z r. 95.
A zložený sací koš.
Tak potom už nasledovalo len nasáčkovanie koša do nádrže, danie pritom pozor na tesniacu gumu okolo koša, namontovanie nádrže pod auto, pripojenie hadíc, elektriky naliatie 65l benzínu naspäť do nádrže a opatrné naštartovanie, taká maličkosť ale strávil som s nou asi 2 a pol hodiny
A všetko robené pred panelákom  Pre rýpalov akosi sa nedalo Zj vyniesť na 4 poschodie do mojej dielne 
|
Uto, 03.06.2008, 0:10 |
|
 |
martinez
Koumák
Registrovaný: Pon, 14.05.2007, 9:47 Príspevky: 187 Bydlisko: Bratislava
|
Andrej, ta tvoja dielna na 4tom poschodi nieje nahodou v Karlovke ? tusim som ta videl tvoj J*e* zaparkovaty, to sme skoro susedia 
_________________<b>Motorové a priemyselné oleje | EOIL.sk
Hraničná 3, Bratislava
www.eoil.sk</b>
|
Pia, 04.07.2008, 15:49 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
martinez píše: Andrej, ta tvoja dielna na 4tom poschodi nieje nahodou v Karlovke ? tusim som ta videl tvoj J*e* zaparkovaty, to sme skoro susedia 
No asi ta sklamem ale pravidelne parkujem v tej velkej noclahárni zvanej Petržalka 
|
Ned, 06.07.2008, 10:01 |
|
 |
Tyky
OFFROAD Expert
|
v karlovke stoji podobny belasek ako mas ty, len je nizsi, nema nalepky a ma ine ecv  . aj ja ho tam vidavam kazdy den
_________________ Patrol 3,0 TDi
|
Pon, 07.07.2008, 9:14 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Tak zase nejakým nedopatrením sa na aute trocha popracovalo
Takže pribudli štelovacie predné ramená, ktoré sa zároveň v závite pootáčajú a tak šetria silenbloky v ramene, konečne sa vymenili krátke predné struny IM za RE a 4,5", nahodili RE tlmiče, odpojitelný stabík, a dlhšie brzdové hadice. Takže konečne je to o niečom inom.
Štelovacie ramená
Rozdiel medzi 2" IM a 4,5" tlmičom RE
EDIT: Trochen sem to upravil nech to vyzerá k svetu 
Naposledy upravil Andrej dňa Uto, 15.07.2008, 23:35, celkovo upravené 1
|
Uto, 15.07.2008, 23:19 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Andrej ,niet čo dodat ,snad len ,,kto umi ten umi,, nadherne to vyzera  a zabudol si možno len dodat ,že to všetko sa deje na ,,4.poschodi,, 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Uto, 15.07.2008, 23:25 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
MARTINO píše: Andrej ,niet čo dodat ,snad len ,,kto umi ten umi,, nadherne to vyzera  a zabudol si možno len dodat ,že to všetko sa deje na ,,4.poschodi,, 
 Mno toto zrovna nie, až taký blázon niesom aby som si rozmontoval zjepa a odniesol na 4 poschodie, teraz stačila garáž na dva dni 
|
Uto, 15.07.2008, 23:27 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Andrej ale aj tak,na to,že byvaš na 4.poschodi tak by Ti nestačil 4" lift??  nie,Ty už maš 4,5 " lift ,čo už stupaš na 5. ,,patro,,? 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Uto, 15.07.2008, 23:46 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
|
Pon, 28.07.2008, 0:09 |
|
 |
konik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 06.02.2008, 20:07 Príspevky: 743 Bydlisko: Nitra
|
Andrej si makac...snad aj ja najdem raz tolko odvahy a rozoberem co to na svojom aute tak ako ty... no a fotky dufam ze sa ti pacia a bude este niekedy moznost nafotiti dalsie 
|
Pon, 28.07.2008, 22:19 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
konik píše: Andrej si makac...snad aj ja najdem raz tolko odvahy a rozoberem co to na svojom aute tak ako ty... no a fotky dufam ze sa ti pacia a bude este niekedy moznost nafotiti dalsie 
A fotky si cool konečne mám nejaké, pač fotím poväčšinou ja a tým padom nie vlastné auto 
|
Uto, 29.07.2008, 8:18 |
|
 |
Juro
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 12.12.2007, 23:16 Príspevky: 408 Bydlisko: Rybnik LV
|
Andrej nadhera pomer pneu lift celkovy kukuč moj nazor krasny grand no a aj motor by som pre mna povazoval za naj super rad niekedy kuknem nazivo
_________________ LR Discovery 300tdi
|
Str, 30.07.2008, 22:41 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|