Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš
Autor |
Správa |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
fiberopt píše: ... podla mna je to potrava pre lesnu zver a ludia sa nevedia krotit v zberani a plienia cely les ako besni... fuj. Keby si nazbierali bo pohara a po ceste domov z lesa sa osviezili nepoviem nic, ale to co sa deje je otras.
no v istom slova zmysle mas pravdu, ale by som si dovolil ta trosku poopravit,, nase lesy kantria pilcici co pilia nase lesy a nase vzacne drevo ide von za hranice-nemecko a rakusko-za DROBNY PENIAZ,, to mi ver,,mal som moznost to vidiet na hraniciach,,, taktiez v tatrach treba robit postreky proti likozrutom ci ako sa to vola, bo kantria nase stromi, ale stat na to neda peniaze,, a tym padom dochadza k poskodzovaniu a kantreniu nasich lesov,, v tejto teme sa da vela polemizovat a dyskutovat..ale to uz nepatry sem..,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Sob, 12.07.2008, 18:38 |
|
 |
Xardas4699
Frajer
Registrovaný: Pia, 01.02.2008, 17:33 Príspevky: 205 Bydlisko: Mačák:D
|
efendi píše: fiberopt píše: ... podla mna je to potrava pre lesnu zver a ludia sa nevedia krotit v zberani a plienia cely les ako besni... fuj. Keby si nazbierali bo pohara a po ceste domov z lesa sa osviezili nepoviem nic, ale to co sa deje je otras. no v istom slova zmysle mas pravdu, ale by som si dovolil ta trosku poopravit,, nase lesy kantria pilcici co pilia nase lesy a nase vzacne drevo ide von za hranice-nemecko a rakusko-za DROBNY PENIAZ,, to mi ver,,mal som moznost to vidiet na hraniciach,,, taktiez v tatrach treba robit postreky proti likozrutom ci ako sa to vola, bo kantria nase stromi, ale stat na to neda peniaze,, a tym padom dochadza k poskodzovaniu a kantreniu nasich lesov,, v tejto teme sa da vela polemizovat a dyskutovat..ale to uz nepatry sem..,,
mas pravdu...sak mozme o tom polemizovat aj v tejto teme ja...a najlepsie na vsetkom je ze potom kupujeme drahy nabytok z nasho dreva to je ironia sak?
_________________ Uaz-moja srdcovka(aj keď má svoje muchy)-veď je to ruský stroj
|
Sob, 12.07.2008, 18:42 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
sak to som mal na mysli, enom som to nenapisal, bo som vec nechcel rozoberat do detailov,, to co si napisal, si mi vybral z ust,, je to presne tak,,sukromnici kantria lesy, a predavaju ich cez dilerov von, mastia si vrecka, a mi potom ideme hovorit o kantreni lesa cucoriedkami?? no je to kusok smiesne, hoci je pravda ze aj lesna zver potrebuje daco do bruska, bo hladny zaludok je vsade rovnako hladny ako aJ U CLOVEKA..taktiez sa kantir zver aj tym ze v min ulosti boli rozne kriky haluzee a co ja viem v com sa uchylovali zajkovia , srnky atd, dnes to nemame, bo vsetko sa skantrilo, a zver sa nema kde uchylit,,, robili sa rozne postreky co prispelo k otraveniu lesnej zvery,, tudiz sa da poukazovat na rozne veci co a ako sa kantry nas les ako aj jeho vzacne zverstvo,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Sob, 12.07.2008, 18:52 |
|
 |
Xardas4699
Frajer
|
efendi píše: sak to som mal na mysli, enom som to nenapisal, bo som vec nechcel rozoberat do detailov,, to co si napisal, si mi vybral z ust,, je to presne tak,,sukromnici kantria lesy, a predavaju ich cez dilerov von, mastia si vrecka, a mi potom ideme hovorit o kantreni lesa cucoriedkami?? no je to kusok smiesne, hoci je pravda ze aj lesna zver potrebuje daco do bruska, bo hladny zaludok je vsade rovnako hladny ako aJ U CLOVEKA..taktiez sa kantir zver aj tym ze v min ulosti boli rozne kriky haluzee a co ja viem v com sa uchylovali zajkovia , srnky atd, dnes to nemame, bo vsetko sa skantrilo, a zver sa nema kde uchylit,,, robili sa rozne postreky co prispelo k otraveniu lesnej zvery,, tudiz sa da poukazovat na rozne veci co a ako sa kantry nas les ako aj jeho vzacne zverstvo,,
teraz si trafil klinec po hlavičke...toto je ovela vacsi problem...ako nejake cucoriedky...ale pre kompetentných je to privelké sústo...a preto budú radsej doje.avat obycajnych ludi
_________________ Uaz-moja srdcovka(aj keď má svoje muchy)-veď je to ruský stroj
|
Sob, 12.07.2008, 20:05 |
|
 |
fiberopt
Ťažký Profík
|
.... ničia iní, ničme aj my...
_________________ .--. .. -. .. -.
|
Sob, 12.07.2008, 20:26 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
presne tak to zacina....ako student kradne cucoriedky.....ako poslanec rozkrada republiku. PRECO SA MU ESTE NIC NESTALO? lebo tak to robia vsetci, tak preco nie. Potom sa cudujte, ze inde sa zije lepsie. Za nemeho suhlasu ci nesuhlasu ryjeme drzkou v zemi.
Ako som povedal......ODTAT, a zacat dzurindovou hlavou, jemu ruku odtat nepomoze. 
|
Ned, 13.07.2008, 18:05 |
|
 |
Xardas4699
Frajer
|
laci73 píše: presne tak to zacina....ako student kradne cucoriedky.....ako poslanec rozkrada republiku. PRECO SA MU ESTE NIC NESTALO? lebo tak to robia vsetci, tak preco nie. Potom sa cudujte, ze inde sa zije lepsie. Za nemeho suhlasu ci nesuhlasu ryjeme drzkou v zemi. Ako som povedal......ODTAT, a zacat dzurindovou hlavou, jemu ruku odtat nepomoze. 
si myslim ze kradnut je siroky pojem..a netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca..bo je rozdiel ukradnut par cucoriedok...ako ukradnut miliony nechcem konkretizovat aby neboli problemy
|
Ned, 13.07.2008, 18:31 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
nechcem to tu tiez velmi rozoberat ....kazdy kradne to co ma moznost....je jedno ci cucoriedky, ci miliony...stale vsak kradne.
Skratka prilezitost robi zlodeja, odolat je tazke a vymozitelnost prava neexistuje.
|
Ned, 13.07.2008, 20:19 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3307 Bydlisko: Nitra
|
laci73 píše: ....kazdy kradne to co ma moznost....
Mam dojem ze teraz sa to vola PRIVATIZACIA.Nech sa prihlasi ten,kto este nic v zivote nesprivatizoval vo svoj prospech.Lenze slovac zavidi niekomu uz aj robotu.Hovorite to tak akoby tie cucoriedky same naskakali do kosika niekomu kto stoji pri ceste a ten ich uz len preda a zbohatne na tom.
Hm, 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Ned, 13.07.2008, 20:37 |
|
 |
Xardas4699
Frajer
|
Milan píše: laci73 píše: ....kazdy kradne to co ma moznost.... Mam dojem ze teraz sa to vola PRIVATIZACIA.Nech sa prihlasi ten,kto este nic v zivote nesprivatizoval vo svoj prospech.Lenze slovac zavidi niekomu uz aj robotu.Hovorite to tak akoby tie cucoriedky same naskakali do kosika niekomu kto stoji pri ceste a ten ich uz len preda a zbohatne na tom. Hm, 
presne presne dpc...nikto za tym nevidi tu drinu...mozno len ty a efendi...sak skuste raz ist...a uvidite ake to je
|
Ned, 13.07.2008, 20:39 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
|
laci73 píše: nechcem to tu tiez velmi rozoberat ....kazdy kradne to co ma moznost....je jedno ci cucoriedky, ci miliony...stale vsak kradne. Skratka prilezitost robi zlodeja, odolat je tazke a vymozitelnost prava neexistuje.
laci 73 musim ta kusok poopravit,,,,,,
NUZ neni to celkom tak, ked oberies tie cucoriedky nebude to chybat nikomu, ,-tie tam nabuduci rok dorastu znova,,, ale co poslanci rozkradnu, to tam nabuduci rok uz neniiiiiii a chyba to nasej spolocnosti,,,ako aj nam..
a este otazka,,,ty si este v zivote nic nesprivatizoval vo svoj prospech ? myslim tym capcarap a fuk ho dpmov...dufam ze mi rozumies co tym myslym....
|
Ned, 13.07.2008, 20:51 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3307 Bydlisko: Nitra
|
Mam chalupu a zopar stromov marhul.Co dozrely som jeden den oberal a isiel do Povazskej B. kde mam dvoch kamosov este z vojny.Zobrali zopar bedni a ostatne ze predam po 15 sk.Verili by ste ze sa im videli drahe?Povedal som im ze nech si kupia v Tescu po 60 a patrolu je jedno co domov poveziem.Tie ostatne marhule padaju zo stromov a som na tom financne lepsie ako sa srat niekam a nezarobit ani na naftu.Tak isto mi opadli visne a maliny.Nieco sme zavarili a na ostatne  Je s tym kopu roboty a ludom sa to nechce uz ani prist obrat zadarmo.Kazdy povie ze je draha nafta ked by mali prist,a ja tu naftu vyrabam?
Potom nech sa kazdy necuduje ze je ovocie tak drahe.
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Ned, 13.07.2008, 21:02 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Ale taká marhulovica nie je na zahodenie. 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Ned, 13.07.2008, 21:09 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
|
Kapo píše: Ale taká marhulovica nie je na zahodenie. 
juuuj veru ze nie, jeto medicina..a este k tomu nie hociaka,...
|
Ned, 13.07.2008, 21:15 |
|
 |
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|
nooo, po víkende strávenom nad malinovým a čiernoríbezľovým lekvárom (prosím lingvistov a záhradkárov aby nekomentovali, ale ja tak volám džem, marmeládu aj pyré...), vyrábaným z vlastnoručne nazbieraných plodov vám môžem povedať, že nazbierať 10l drobných bobuľovín nie je sranda...
Čučoriedka je nesmierne zdravá a už mi aj rastie v záhradke, aby som nemusela kradnúť mackom, no kým z nej dostanem také množstvo veru bude len na ozdobu.
Čo sa ale týka prícestného predaja - nemám dôveru. Nech by to boli hríby alebo čučky-riedky - asi by som nekúpila. Nie kvôli peniazom, ale predsa len.... Sám píšeš, že nezbieraš, ale zbierajú kamaráti a ty len predávaš, takže už ani tebe sa nedá veriť
PS- Milanko, tie marhule ešte sú?? Som tak rozbehnutá v zaváraní.... Teda Kapo síce tvrdí, že tie moje lekváre sú len výplodom chorej myšlienky neurobiť zo všetkého pálenku....
_________________GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo.
Naposledy upravil janwayz dňa Ned, 13.07.2008, 21:35, celkovo upravené 1
|
Ned, 13.07.2008, 21:32 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|