Dnes je pondelok 26. mája 2025, meniny má Dušan a zajtra Iveta
Autor |
Správa |
MoostanQue
Mašinista
|

fero píše: Môj skromny nazor. Ked mam off s liftom tak si tam nedam dake trapne univeryalne pneu ale niečo poriadne. Off ma byt funkcny ale aj dobre vzyerat. Ja mam Matadory MP 75 a som max. spokojny podla mna velmi malo hučia. caf
Akykolvek automobil, teda vcitane terenneho auta, ma primarne v maximalnej moznej miere plnit poziadavky majitela. Preto je kazde auto ine, a upravy toho ktoreho vozidla smeruju tiez vzdy inde. Hodnotenie okolitej verejnosti je vo vztahu k tomuto uplne irelevantne. Takze ak budem Patrolom tahavat na voziku Audiny z holandska, tak si tam logicky nedam MTcka; auto bude na moje potreby uplne vyhovujuce. Kamionu tiez nikto neda o tri koruny navyse za km za to, ze bude mat dvadsatsedem xenonov a airbrush na budke.
Suhlasim ze MTcka na tom Jeepe vyzeraju lepsie - ale ja ich neplatim a nemusim pocuvat. Na popisovane ucely su uplne zbytocne; sada relativne cestnych gum a pripadne jeden par tesco retazi je funkcna kombinacia (a jedny protektor MT v pivnici?). Veci maju sluzit na to, na co su urcene, a nie na machrovanie - samoucelne upravy 'pre vyzor' spadaju do kategorie 'deravych' vyfukov a spojlerov na Zigulaku. Sice je to na p*%#, ale vsetci okolo odpadnu.
Ja osobne by som dal AT, ale to je moj subjektivny nazor - predsa len si neodpustim aspon aku taku bojovu pripravenost. Su funkcne v lete v zime, zivotnost a cena dobra, a v pripade nudze sa na nich da aj trochu mimo cesty. A v najhorsom to zachrania retaze.
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Pia, 25.07.2008, 16:42 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
Teraz ked po novom musia byt zimne pneumatiky v zime....budete kupovat nejake vyslovene "ZIMNE" ci staci ak je na pneumatike napisane M+S?
|
Sob, 26.07.2008, 0:33 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Dobrá otázka. To by mě taky zajímalo,jak to je.
MoostanQue - 
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Sob, 26.07.2008, 21:06 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
laci73 píše: Teraz ked po novom musia byt zimne pneumatiky (...)
Po akom novom? Cislo zakona?
|
Sob, 26.07.2008, 21:28 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
MoostanQue píše: laci73 píše: Teraz ked po novom musia byt zimne pneumatiky (...) Po akom novom? Cislo zakona?
asi mysli tento, este ale nema cislo
http://www.topky.sk/cl/100157/289726/VI ... j-premavke
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Sob, 26.07.2008, 21:33 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
Ja viem co mysli... ale rad by som si najprv precital, ako 'odbornici' definovali zimne gumy, a az potom riesil, co s tym. Este to ani nie je na svete. Nas sa to aj tak nedotkne - to su tam vacsie sprostosti (v navrhu zakona).
|
Sob, 26.07.2008, 21:37 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Pokial viem tak prezident vratil v stredu novy cestny zakon znovu na prehodnotenie.
|
Ned, 27.07.2008, 6:46 |
|
 |
fiberopt
Ťažký Profík
|
... zimna pneumatika je jasne definovana oznacenim M+S alebo logom kopceka so snehovou vlockou... pokial to pneumatika ma od výrobcu nieje co riesit...
_________________ .--. .. -. .. -.
|
Ned, 27.07.2008, 8:07 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
fiberopt píše: ... zimna pneumatika je jasne definovana oznacenim M+S alebo logom kopceka so snehovou vlockou... pokial to pneumatika ma od výrobcu nieje co riesit...
M+S mam napisane aj na mojich celorocnych a na tom sa neda na snehu jazdit, zato na zimych mam kopcek so snehovou vlockou...a to je normalna klasicka zimna guma s makkou zmesou na behuni.
Som v stadiu kupovania novych pneumatik, a tak uvazujem ci zase BFG AT alebo nejake zimne MICHELIN alebo NOKIAN.
|
Ned, 27.07.2008, 8:32 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
BFG AT majú aj snehovú vločku na kopčeku, aj M+S. 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
Naposledy upravil diesel dňa Ned, 27.07.2008, 8:53, celkovo upravené 1
|
Ned, 27.07.2008, 8:49 |
|
 |
fiberopt
Ťažký Profík
|
laci73 píše: fiberopt píše: ... zimna pneumatika je jasne definovana oznacenim M+S alebo logom kopceka so snehovou vlockou... pokial to pneumatika ma od výrobcu nieje co riesit... M+S mam napisane aj na mojich celorocnych a na tom sa neda na snehu jazdit, zato na zimych mam kopcek so snehovou vlockou...a to je normalna klasicka zimna guma s makkou zmesou na behuni. Som v stadiu kupovania novych pneumatik, a tak uvazujem ci zase BFG AT alebo nejake zimne MICHELIN alebo NOKIAN.
... je jasne, ze celorocna nebude podavat take vykony ako zimna a ani to od nej nikto nepozaduje  ... ale predpisane oznacenie, ktore definuje zimnu pneu ma, takze polemika o ich pouzivani po prijati noveho zakona je bezpredmetna...
_________________ .--. .. -. .. -.
|
Ned, 27.07.2008, 8:50 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
diesel píše: BFG AT majú aj snehovú vločku na kopčeku, aj M+S. 
pozeral som, ale na mojich BFG vlocka nie je. Mam BFG rugged trail A/T,len m+s ale na snehu to dost vozi, je pravda ze dezen maju uz asi len 4mm.
|
Ned, 27.07.2008, 20:03 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
2laci: All Terrain T/A som myslel...

_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Pon, 28.07.2008, 6:02 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
ludo píše: Dado...pokial mozem...na jesen som kupil Yokohamy Geolandar AT-S....bol som prekvapeny ze origo made in Japan......zatial absolutna spokojnost....ale ak tak pozri na nete....oproti znackovej predajni skoro 50 % ceny dolu
Ja sa prikláňam k tomuto názoru. Asi pred mesiacom som obul Yokohamy Geolandar AT-S a som milo prekvapený. Mal som na Jeepe obuté Pirelli Skorpion, GoodYear Wrangler, General Grabber AT2, Ale tieto Yokohamy sú jednoznačne najlepšie čo sa cesty týka, sú určite najtichšie, najkomfortnrjšie, v teréne porovnateľné na moje prekvapenie s Garbberami (samozrejme v blate), auto menej skáče a menej sa húpe a pláve.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Pon, 28.07.2008, 13:45 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
KOŤO píše: ludo píše: Dado...pokial mozem...na jesen som kupil Yokohamy Geolandar AT-S....bol som prekvapeny ze origo made in Japan......zatial absolutna spokojnost....ale ak tak pozri na nete....oproti znackovej predajni skoro 50 % ceny dolu Ja sa prikláňam k tomuto názoru. Asi pred mesiacom som obul Yokohamy Geolandar AT-S a som milo prekvapený. Mal som na Jeepe obuté Pirelli Skorpion, GoodYear Wrangler, General Grabber AT2, Ale tieto Yokohamy sú jednoznačne najlepšie čo sa cesty týka, sú určite najtichšie, najkomfortnrjšie, v teréne porovnateľné na moje prekvapenie s Garbberami (samozrejme v blate), auto menej skáče a menej sa húpe a pláve.
zajtra mi maju prist nove AT od BFG, dam vediet ci tam ta vlocka je
inak, ked policajt vidi gumu AT alebo MT dezenu asi ho insie zaujimat nebude, to je aspon moj nazor
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Pon, 28.07.2008, 14:33 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|