Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 18.07.2025, 22:11
Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 zraz motorkarov- prevoz kona 
Autor Správa
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
koník potom pozor ... hmotnosť nákladu - v tomto prípade koňa nikoho zaujímať nebude. Orgán urobí jednoduchý aritmetický úkon (teda za predpokladu že tam bude ten tretí čo vie počítať) tabulková celková hmotnosť auta+tabulková celková hmotnosť vozíka>3,5 tony=vodičák BE alebo CE a nálepka kde treba...aj keby si v koňobuse viezol leda 10 dekové morské prasa.

Krátky trol má celkovú hmotnosť 2510 kg, čiže môžem bez nálepky ťahať 990 kg. Ak to bude mať v TP viac, tak je to tak.

Str, 23.07.2008, 17:31
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin: diky za objasnenie... ja som obcas celkom naivny v takychto veciach... ale to co vravis ma logiku a je hlavne jednoduche aj pre pochopenie pana cinitela - vypoctara.

takze otazka sa redukuje na to kolko pise max pripustnu hmotnost Leonin papier od konivozika.

Str, 23.07.2008, 17:48
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Leona píše:
...mam tam robit vystupenie a zucastnit sa pretekov motoriek proti konom...

takze sa tam uvidime... a mozno budeme aj pretekat... :wink:

Str, 23.07.2008, 18:20
Profil ICQ WWW
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
..ten vozik co mam pozicany bezne tahava citroenovy bruchoplaz...vaha by nemala byt problem...E- cko, pokial viem je ale nevyhnutne...
..to biker...takze si to rozdame? :wink:

suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE

Str, 23.07.2008, 21:55
Profil ICQ WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
E nevadí... E mám... ale v tej citroenovitej bruchoplaznosti môže byť problém ... :? ... rýchlo zmeraj, ako vysoko má vozík oje ! Meraj keď je vozík rovno a vzdialenosť od zeme k dolnej hrane tej papuče čo sa nasadí na gulu auta. Ak je to menej ako 45 cm, tak bude vozík po zapriahnutí hore kopcom. Čo na to kôň?

Nálepka nechýba.. už som to skúmal a viem to oklamať.

Str, 23.07.2008, 22:04
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ecko pokial viem treba vtedy ked nasinec taha viac ako 750 kg na guli.
ak v lajstri od vozika nepisu viac ako 750 je to v suchu...
co ma ale prekvapilo je to co pisal Martin ze trebars pre dvojkonivozik ktory ma isto viac ako 800 kg napisanych v technicaku a velkeho trola treba nielen E ale aj C :smt101 :smt101 kedy ma bankar cas chodit do autoskoly pre kamionistov?... este ze na slovensku je to tak...

Str, 23.07.2008, 22:12
Profil WWW
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
E nevadí... E mám... ale v tej citroenovitej bruchoplaznosti môže byť problém ... :? ... rýchlo zmeraj, ako vysoko má vozík oje ! Meraj keď je vozík rovno a vzdialenosť od zeme k dolnej hrane tej papuče čo sa nasadí na gulu auta. Ak je to menej ako 45 cm, tak bude vozík po zapriahnutí hore kopcom. Čo na to kôň?

Nálepka nechýba.. už som to skúmal a viem to oklamať.

..hned zajtra to pojdem zmerat..a keby aj bol trochu do kopca...nevadi, je to terenny kon :wink:

suzuki samurai

Str, 23.07.2008, 22:13
Profil ICQ WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Leona meraj a koník neplaš sa.

Viz ten zákon čo tu bol citovaný.

Auto do 3,5 t + vozík do 0,75 t = B

Auto do 3,5 t + vozík nad 0,75 t (až do max.hmotnosti povolenej pre auto) = B+E

Až auto nad 3,5 t + vozík do 0,75 t = C a dtto + vozík nad 0,75 t = C+E (to už môže byť aj 36 tonová desaťkolka)

Čo sa týka nálepiek, tak vsjo jasno. Nálepka sa platí a lepí dľa aktuálnej hmotnosti súpravy.

To už je zábavnejšie ako si zákon vykladá česká colná stráž. Tam nútia kupovať náklaďákové dialničné nálepky aj autá, ktoré majú ťažné a teoreticky by mohli v súprave vážiť viac ako 3,5 t (čiže napr. aj všetky väčšie offroudy) a to aj keď neťahá žiaden vozík! Už sú aj taký, čo kvoli tomu odmontovali ťažné a dali si ho vymazať z dokladov (že to bola väčšia pakáreň ako ich do dokladov zapísať)

Štv, 24.07.2008, 0:08
Profil WWW
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Velka vdaka patri Martinovi za bezpecny a prijemny odvoz a bikerovi s thunderom pri priprave na vystupenie :wink:

suzuki samurai

Ned, 27.07.2008, 23:28
Profil ICQ WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:oops: ... detail ... len som mal celú dobu jazdy hrozné nervy že si Uranus nejak ublíži pri doprave ... čo bolo ovela vyčerpávajúcejšie ako samotná akcia ... ale prežili sme všetci

a Thunder nielen vystúpenie pripravoval.. ale byvše vyštengrovaný Leonou aj osobne vystupoval... :-D

Ned, 27.07.2008, 23:54
Profil WWW
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
:oops: ... detail ... len som mal celú dobu jazdy hrozné nervy že si Uranus nejak ublíži pri doprave ... čo bolo ovela vyčerpávajúcejšie ako samotná akcia ... ale prežili sme všetci

a Thunder nielen vystúpenie pripravoval.. ale byvše vyštengrovaný Leonou aj osobne vystupoval... :-D

los fotos ???

Pon, 28.07.2008, 10:45
Profil WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palo-cherokee píše:
los fotos ???

leda u Leony

Inak kto ešte nevidel Leonu ako jazdí na koni na ktorom sú jediný tuning podkovy (bez sedla a uzdy) tak o veľa prišiel.

Pon, 28.07.2008, 10:48
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
Inak kto ešte nevidel Leonu ako jazdí na koni na ktorom sú jediný tuning podkovy (bez sedla a uzdy) tak o veľa prišiel.

skutocne mozem potvrdit, uz som leonu videl 2x jazdit na koni "uplne bez" a je to sila...

... teda "uplne bez" bol ten kon, leona bola vzdy oblecena... :wink:

a foto alebo video by mohol prihodit asi biker. aj ked neviem ci by v pripade mojho vystupenia bolo na co pozerat. ono to nedopada moc dobre, ked sa auta seru do sutaze "kone versus motorky" :-D

ale po mne na wrangleri isla radsej aj leona na zlutaskovi, aby offroadaci neostali uplne v hanbe :-D

vdaka leonke s priatelom a maminou, martinovi, aj bikerovi s priatelkou, som mal mimoriadne prijemnu sobotu, takze ma tak moc nemrzi, ze sme s robinom presvihli tohtorocnu bukovu...

Pon, 28.07.2008, 11:20
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:

kedze to bolo "kone versus motorky", ocakaval by som podobne vystupenie na nejakej slusnej masine bez riaditiek a sedadla, nech to vieme zodpovedne porovnat... :-D

Pon, 28.07.2008, 11:23
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
som rad ze ste v poho odtiahli... ja som to iste prevadzkoval smer josoland tj okolie sturova ... mam len malu otazku na Martina ako sa spravala teplota motora so zapriavnutym vozikom? ... ja som tak v prvej tretine cifernika uplne bezne teda skoro furt ale s konivozikom do kopca napr okolo kolinan aj k polke isla kontrolka je to OK? a este k tej vyske tazneho - bolo to vpoho alebo uranus cestoval ako kamzik?

Pon, 28.07.2008, 22:31
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný