Dnes je nedela 4. mája 2025, meniny má Florián a zajtra Lesana, Lesia
Alkohol za volantom pri Offroad akciách
Alkohol za volantom pri Offroad akciách
Autor |
Správa |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|

Kapo píše: A je to tu aj tak zbytočná debata, lebo zvädša sa to týka tých, ktorý na túto stránku vôbec nechodia. Na zdravie 
Kapo quotuješ paradne ale nemáš pravdu. Chlastoši to nemusia čítať, dôležité je to skôr pre organizátorov. Viem, dá sa to zmiesť zo stola...budte radi že pre vás niečo vôbec zorganizujeme, a vy nás chcete ešte poučovať ako to máme robiť. Ale dá sa na to pozreť aj inak...veĎ každá akcia sa robí pre účastníkov, nie pre organizátorov. Preto je práve v ich záujme vedieť po čom účastníkové srdce piští. Tieto veci sa nutne budú musieť riešiť...je len otázka či až po tragickom prúseri alebo sa tomu podarí predísť. VeĎ ktorý z organizátorov by chcel chytiť čierneho petra? Sme na Slovensku takže riešenie určite nebude také striktné ako trebárs vo Švajčiarsku(to by som balil kufre) ale nejaké štandardy by sa mali prijať a zaviesť inak to skutočne na niekoho ťažko dolahne. MAICO to trochu zbytočne zobral ako útok na Vydrnú ale michi skutočne len prvý napísal, o čom sa už dlho v "kuloároch" diskutuje. Nikto nečaká, že od Vydrnej nastane zmena...pomôže už keď nad tým začnú organizátori trochu viac rozmýšlať.
Čiže organizátori, neberte to ako poučovanie...je to len hlas ľudu-hlas boží. 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Štv, 31.07.2008, 6:45 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
To, že vlani, alebo aj pred dvoma rokmi vo Vydrnej nebola žiadna mimoriadka, je len veľké šťastie. Ja viem o jednom prípade, keď chlapec-spolujazdec preletel pri jazde z kopca (mimo trať po pretekoch) cez celé auto a padol predoň. Asi sa vtedy druhýkrát narodil. Pred tromi rokmi (2005) zase mimo trate autu z nefunkčnými brzdami, ktoré viezlo asi 8 ľudí pri jazde do kopca vyskočila rýchlosť. Začalo sa rútiť dole kopcom smerom na skupinu dívákov pri lagúme, ktorý boli otočený chrbtom. Jediné šťastie bolo, že sa auto prevrátilo skôr, ako došlo k nič netušiacim divákom.
Určite ma zase niekto sfúkne, že to vyťahujem, ale veľa ľudí má ako keby zakódované, že práve jemu sa nič nemôže stať a všetko s prehľadom zvláda, aj keď má v ´´guli´´. Preto by sa mali ľudia, čo sú pri rozume pred takýmito aktívne chrániť.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Štv, 31.07.2008, 8:18 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Nooo, ani som nechcel reagovať (klikol som jedinú možnú a správnu odpoveď)...
Ad1.) každý je zodpovedný sám za seba, za svoje konanie. Keď k niečomu dojde, tak sa zodpovedá a nesie následky sám za seba... ale ako vieme, zlámané kosti sa nedajú zavariť ako železo, pomliaždeniny vyklepať ako blatník...
Ad2.) alkohol je návyková látka, ktorá sposobuje zvýšenie reakčnej doby človeka, potláča reflexy, mení uvažovanie. Z tohoto pohĺadu je za volantom (kdekoľvek) neprípustný. A v kombinácii iných ľudí v okolí je to až chrapúňstvo, ak niekto chlastá a jazdí. Auto sa v zlomku sekundy može stať zbraňou...
Ad3.) pri spoločných akciách sa stať može kadečo aj v triezvom stave, ale som veľmi silne presvedčený, že s promilami stúpa pravdepodobnosť vzniku prúseru..
HOWGH
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Štv, 31.07.2008, 8:43 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|

O tom ci na akciach alkohol ano aleob nie je uplne zbytocne debatovat. Bud si ho clovek odoprie uplne, max. 1-no (hovorim to nerad, ale s jednou desinou sa este chodit po lese da), ak na to mysli vopred, zabezpeci si nealko pivo.
Problem je, ze cela tato anketa moze byt kvazi odporucanim pre organizatorov, ale nemoze sa im nic diktovat.
Dalsia vec co ma sere - chodi sem vela ludi, zahlasuje minimum (tipujem len skalny), a ozrani sem chodia sa akurat pozriet kedy je aka akcia, resp. ani sem nechodia, slopat budu dalej, a anketa sa minie ucinkom.
Ina vec by bola ak by organizatori tu anketu zobrali naozaj vazne.
To ze niekto napise, ze si zodpoveda sam za seba je sice pekne, ale pokial sa tam stane (v lepsom pripade) poistna udalost, moze za to organizator, lebo ozrana pustil na trat, a nemuselo sa to stat.
Ak sa mi stane skoda vlastnou vinou (alkohol) a odnesem si to ja ci moje auto, ok. Ak sa stane nestastie inemu clovekovi (iny ucastnik, divak), bude natahovany aj vinnik aj organizator, (nech uz da podpisat cokolvek).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Štv, 31.07.2008, 10:35 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Jo, Páni, neriešte tu či alkohol za volantom ano, či nie. Ani tu nespomínajte hrôzostrašné príbehy, ktoré sa na akciách udiali, keď ani poriadne neviete, ako to bolo.
Hladajte radšej spôsob, ako by mal organizátor dohliadať nenásilne na toto počínanie.
Lebo to už môžme šupnúť rovno do Markízi, alebo ešte lepšie na VB, že aký sme všetci opilci a máme autá v hroznom stave, nech nás odchytávajú na každom rohu.
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Štv, 31.07.2008, 11:08 |
|
 |
SittingBull
Frajer
Registrovaný: Str, 24.01.2007, 14:19 Príspevky: 205 Bydlisko: Bratislava vidiek
|
alkohol za volant nepatri, takze o com je tato debata?
_________________ Tatra 613-3, BMW 730 E32, BMW 730 E32, VW Passat B6, Audi Q3 a landrover uz nechcem.
|
Štv, 31.07.2008, 15:13 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|

SittingBull píše: alkohol za volant nepatri, takze o com je tato debata?
Táto debata je o tom, aby usporiadateľ oficiálnej organizovanej akcie zabezpečil to, že nikto pod vplyvom alkoholu alebo inej psychotropnej látky na takejto oficiálnej organizovanej akcii nesadal za volant a svojim väčšinou nebezpečným konaním neohrozoval seba a svoje okolie.
Myslím si, že ja to to isté, ako keby dotyčný opitý mával okolo seba veľkým nožom alebo nabitou strelnou zbraňou. To by sa asi organizátorovi tiež nepáčilo a zakročil by. 2,5 t auto nie je o nič nebezpečnejšia zbraň v rukách debila.
Organizátor trialu vo Vydrnej nech sa na mňa nehnevá, nebolo to odo mňa myslené len na túto akciu, ale celkovo. Raz táto diskusia musela začať, lebo ako som už vyššie spomínal, kedysi chodilo na takéto akcie 10 - 15 áut a dnes príde na dobrú akciu v pohode 50 a viac.
A organizátor sa musí zmieriť s tým, že "blbí lidi, taky lidi" a tak ako musí zabezpečiť súhlas majiteľov pozemkov alebo traťových komisárov na trial, alebo upratanie miesta po akcii, tak musí zabezpečiť aj toto. Kapo správne poznamenal, že môže dať podpísať čo len chce, zodpovednosti sa na dobro i tak nezbaví. A ešte sú tu výčitky svedomia v prípade nešťastia.
Bolo by super, sa týmto vôbec nezapodievať, je to len starosť navyše, ale skúsenosti z posledných dvoch rokov sú bohužiaľ iné.
Robo kop sa teraz vrátil z Eurotrialu, nech sa vyjadrí, či videl v Nórsku niekoho nadrbaného jazdiť po vyznačenej trati alebo po kempe.
Riešenie tohoto problému je na pohľad celkom jednoduché:
Vybaviť lokálnych policajtov /PMJ/ aby hocikedy v priebehu dňa prišli a námatkovo dali fúkať 5-10 vodičom. A ak zoberú 2-3 vodičáky, verte, že to na dosť dlho pomôže a všetkých potenciálnych nespratníkov umravní.
|
Štv, 31.07.2008, 18:44 |
|
 |
MAICO
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 01.12.2006, 16:44 Príspevky: 402 Bydlisko: Púchov
|
michi píše: SittingBull píše: alkohol za volant nepatri, takze o com je tato debata? Riešenie tohoto problému je na pohľad celkom jednoduché:
Vybaviť lokálnych policajtov /PMJ/ aby hocikedy v priebehu dňa prišli a námatkovo dali fúkať 5-10 vodičom. A ak zoberú 2-3 vodičáky, verte, že to na dosť dlho pomôže a všetkých potenciálnych nespratníkov umravní.
Ano je to riešenie v celku dobré súhlasím 
Naposledy upravil MAICO dňa Štv, 31.07.2008, 23:07, celkovo upravené 1
|
Štv, 31.07.2008, 19:09 |
|
 |
Majod
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 25.12.2007, 15:32 Príspevky: 647 Bydlisko: Ko PD
|
A od tohto je už len krok k meraniu vozidiel a kontrole terchničákov,takže priatelia odmontujte ARB narazníky,dole koliečka,navijáčiky do kufra.
_________________ UAZ,,Wrangler CRD
|
Štv, 31.07.2008, 19:13 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Kolko áut po takejto akcii by prešlo cez STK? Vedšina je rada, že nemusí na odťahovke. /ohrozujú takto seba aj iných účastníkov cestnej premávky/
Ja navrhujem na nedelu nasťahovať do Vydrnej všetkých policajtov z okresu.
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Štv, 31.07.2008, 19:27 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
 Brzdite hosi, brzdite ...
Ono to s policajtami nie je take easy ...
Ono ked uz tam bude a v sluzbe, ma dost zviazane ruky, a verte ze si bude robit robotu a neprizmurovat oci, lebo ked ano a dokazu mu to, adie praca ...
Pod pojmom robit si robotu si dosadte co uznate za vhodne (nezriedka zavisle od toho, akou nohou rano policajt vstane).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Štv, 31.07.2008, 19:34 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
rezumé jednoznačné...musia spravodlivosť zobrať do rúk organizátori...aj "exekutívu".  a mali by byť v tom podopretí povinným podpisom nejakej vhodnej formulácie účastníkov pri registrácii.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Štv, 31.07.2008, 19:38 |
|
 |
Roland
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 03.06.2008, 20:42 Príspevky: 521 Bydlisko: Nitra
|
chlast za volant nepatri to je bez debaty a nic by sa nepokazilo keby sa angazovali aj policajti motorkarov tiez nejak intenzivne nebuzeruju co maju ake maju namontovane veci na motkach svetla smerovky stupacky a ine srandy o vyfukoch ani nehovorim kontroluju sa normalne zakladne veci :nechlastnost.rychlost,a dodrziavanie predpisov pokial nie su dovody zbytocne sa neperuje (stavaju sa aj vynimky) moja skusenost a to mam auto (este nie dost) aj motku poctivo "pošahane" 
_________________R-servis Nitra Levická 7 +421 915 405 549 roland@r-servis.sk http://www.r-servis.sk OPRAVY AT PREVODOVIEK, MOTOROV, AUTOSERVIS
Naposledy upravil Roland dňa Štv, 31.07.2008, 21:31, celkovo upravené 1
|
Štv, 31.07.2008, 19:40 |
|
 |
Majod
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 25.12.2007, 15:32 Príspevky: 647 Bydlisko: Ko PD
|
Myslím si že táto debata poškodila blížiaciu sa akciu vo Vydrnej.Poviem to po slovensky -sami sme si nasrali do gatí.Pekne verejne sme pozvali PZ a boli by hlupi keby naše pozvanie neprijali-ved stačí len zdvihnuť prachy z cesty.Niekto si povie ja nepijem a auto mam OK.
Organizatorom prajem aby všetko dobre dopadlo.
Marian Dzina.
_________________ UAZ,,Wrangler CRD
|
Štv, 31.07.2008, 20:27 |
|
 |
MAICO
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 01.12.2006, 16:44 Príspevky: 402 Bydlisko: Púchov
|
Majod píše: Myslím si že táto debata poškodila blížiaciu sa akciu vo Vydrnej.Poviem to po slovensky -sami sme si nasrali do gatí.Pekne verejne sme pozvali PZ a boli by hlupi keby naše pozvanie neprijali-ved stačí len zdvihnuť prachy z cesty.Niekto si povie ja nepijem a auto mam OK. Organizatorom prajem aby všetko dobre dopadlo. Marian Dzina.
Ale nikto nepozval PZ. Ved to je blbosť prizvať ich na to aby nás potom mohli dodrbať. Musíme to riešit medz sebou a patykov ktorý chlastajú za volantom nejako zneškodniť. Je to valmi ťažká debata a ešťe ťažšia prax ako to poriešiť. 
|
Štv, 31.07.2008, 20:58 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|