Dnes je piatok 9. mája 2025, meniny má Roland a zajtra Viktória
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 12 ] |
|
problém so zadným diferákom na XJ
Autor |
Správa |
sambergpd
Učeň
Registrovaný: Uto, 29.07.2008, 21:54 Príspevky: 21 Bydlisko: prievidza
|
zaobstaral som si xj 4.0,no mam prvý problém.ked brzdím auto motorom v diferaku mi to dosť pravidelne klepe. má s tým niekto skúsenosť???je to LSD,chystám výmenu oleja a potrebujem prísadu pre LSD,no neviem čo je to za prísadu a kde ju zoženiem. vie mi niekto poradiť?
|
Uto, 29.07.2008, 22:06 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Je to Limited Slip Additive v 120ml flaške, predáva napr. Motor Car Wiesenthal BA za 245,-Sk vr. DPH alebo kontaktuj Andreja or Palacherokee tu na fore.
s "klepaním" diferáku pri brzdení motorom som sa ešte nestretol ani nepočul...keď, tak hučaním...
upresni pri akej rýchlosti
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Uto, 29.07.2008, 22:12 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
No predpokladám že budú samoserné platničky v perdely, treba vymeniť pokial sa nevysypu uplne a nevezmu sebou aj satelity či nebodaj prevody.
Ak niečo pravidelne klepe skus pozreť aj bubnové brzdy napr. či niečo nieje uvolnené, či nieje napr vymlatený kríž na kardane.
ND u mna alebo u Pala cheera zo ZA
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 29.07.2008, 23:30 |
|
 |
zajo78
Učeň
Registrovaný: Pia, 04.04.2008, 7:42 Príspevky: 40 Bydlisko: Presov
|
mne zase huci diferak (so samosvorom) pri zabere tak od 40km/h, ked uberiem plyn alebo idem konstantnou rychlostou tak je to ok. Vymenil som olej dal prisadu a bez zmeny. Co to moze byt? samosvor?
|
Str, 30.07.2008, 7:30 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
2zajo: minimálne ložiská hrušky...maximálne aj koša difu. môže byť aj zle nastavená vôla medzi zubami hrušky a ozubeného venca...ak sa v tom niekto rýpal.
|
Str, 30.07.2008, 8:02 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
Chlapci,neviem neviem - ale 4,0 a LSD??? ja mám na mojom selec trak a na suchu sa to pri plnom rajde troška štorcuje - tak sa mi vidí,že 4,O l nemal LSD...Neviem a možno sa mýlim 
|
Str, 30.07.2008, 18:29 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Jacko tebe sa to štorcuje kôli krížom pri nábojoch predných kolies. Je to kôli eliptickým dráham, ktoré kĺbiky kríža opisujú pri vytočení kolesa. A je to normálny stav. Odolné voči tomu sú len homokineťáky alebo dvojkríže.
|
Str, 30.07.2008, 20:11 |
|
 |
sambergpd
Učeň
|
diky za pomoc.robí to pri nižších rýchlostiach a hlavne v zátačkach. dal som ho na zdvihák a zistil som vôlu na kolesách,ale nie na ložisku od bubnu ale ako keby vo vnútri v diferáku. môžu to byť nejaké ložiska v diferaku? kde ich zoženiem? a je to určite LSD, je tam štítok LIMITED SLIP DIFER.
|
Str, 30.07.2008, 21:39 |
|
 |
sambergpd
Učeň
|
ANDREJ,vedel by si mi to poslať aj poštou na dobierku?? nemám cestu do BA. a s akým olejom je to dobre kombinovať?? máš aj semering a ložiska na ten diferák??
|
Str, 30.07.2008, 21:43 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
sambergpd píše: ANDREJ,vedel by si mi to poslať aj poštou na dobierku?? nemám cestu do BA. a s akým olejom je to dobre kombinovať?? máš aj semering a ložiska na ten diferák??
Samber, stačí kliknúť na ten JEEP banner hore na fóre (striedavo sa tam objavuje) a dozvieš sa všetko 
|
Str, 30.07.2008, 21:59 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
sambergpd píše: diky za pomoc.robí to pri nižších rýchlostiach a hlavne v zátačkach. dal som ho na zdvihák a zistil som vôlu na kolesách,ale nie na ložisku od bubnu ale ako keby vo vnútri v diferáku. môžu to byť nejaké ložiska v diferaku? kde ich zoženiem? a je to určite LSD, je tam štítok LIMITED SLIP DIFER.
hlavne to čím skôr otvor, asi tam bude pekná paseka.
minimálna "posuvná" vôla je normálna...ak je ale večšia, mohlo by to znamenať obrúsené C clipy alebo drážky v ktorých su uložené, alebo vôlu v ložiskách celého koša. Polosy s C clipmi držia vlastne o kôš diferáku. Ak má ten vôlu...budú ju mať aj poloosy.
V zatáčkach celá odstredivá sila auta vlastne pritlačí na jednu alebo druhú stranu samosvoru, a ak je prítlačná lamela/y rozlámaná, môžu sa ozvať rôzne pazvuky.
|
Štv, 31.07.2008, 7:24 |
|
 |
ruta
Učeň
Registrovaný: Str, 16.01.2008, 16:56 Príspevky: 99 Bydlisko: Ostrava
|
To zajo78:
Měl bych podezření na lamely v samosvoru, protože mi to dělalo obdobně před velmi krátkou dobou. Sice to bylo při rozjezdu "kovové zvuky" z diferáku a ne při 40 km/h, ale mohlo by to být ono. Jednalo se o lamely v samosvoru. Po výměně O.K.
Jinak do toho diffu olej buď 80W-90 anebo dražší a na větší zátěž určený 75W-140. V obou případech přísada do samosvoru nebo budeš měnit lamely pořád (v lepším případě.....). Cena u nás v ČR se pohybuje kolem cca 200 Kč s DPH, takže pokud to tuším Andrej dává za 245 Sk, tak je to obdobná cena.
to sambergpd:
mi takové klepání při brzdění udělaly zadní pakny, které se postupně vyklepávaly až se samotné obložení volně povalovalo v bubnech a to už pak byl správný rámus a pěkné řachy při brždění.
to oba dva:-):
Každopádně řešit než to odnese diff a spol celkově.....
|
Štv, 31.07.2008, 9:23 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 12 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|