Dnes je sobota 5. júla 2025, meniny má nikto a zajtra Patrik, Patrícia
Nissan Patrol GR Y61 3.0 DDTi A/T vs. M/T
Nissan Patrol GR Y61 3.0 DDTi A/T vs. M/T
Autor |
Správa |
bugy0
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 25.05.2008, 14:34 Príspevky: 108 Bydlisko: galanta
|
ja mam patroliika iba pol roka aa je to automat a ja som si uz zvikool ale servisaak mi poradil ked tereen tak manuaal...aspon pri patrolee...dost maalo to vydrzii...aa drahy serviis... 
|
Pia, 22.08.2008, 22:00 |
|
 |
václav
Čumil
Registrovaný: Štv, 17.04.2008, 16:39 Príspevky: 3 Bydlisko: Nitra
|
čo tým myslíš že málo vydrží ja nemam svojho ani pol roka na servis sa nemožem sťažovať. Napríklad spojko aj s robotou ma vyšla do 22,000.- na také vozenie si myslím že to nie je moc.
Mám síce manual ale v teréne sa nemožem sťažovať zatial sa vytiahol od všadial.
|
Pia, 22.08.2008, 22:58 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
ktorého trola nitrianskeho máš?
inak ... 22 t za spojku ... to mi nepripadá málo  To je cena z N-motors?
bugy má obavu zo životnosti automatu v teréne (ťažko povedať ... teoreticky by správne používaný automat nemal v teréne trpieť. Napr. aj tanky a iné vojenské offroudy majú automatické prevodovky) a hlavne má pravdu v astronomických cenách opráv automatov.
Pôvodne bol automat vymyslený aby znížil nároky na schopnosti obsluhy. Ale pri používaní automatu v teréne paradoxne rastú nároky na znalosť obsluhy čo a ako treba, inak sa prevodovka pomstí drahou poruchou
Principiálne má automat v teréne výhodu neprerušeného prenosu výkonu aj pri radení. Ale zase má aj nevýhody (napr. pomalá zmena smeru jazdy).
Ale myslím, že pri správnom použití nemusí automat za ručnou skriňou nijak zaostávať.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Pia, 22.08.2008, 23:11 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
Citácia: Ale zase má aj nevýhody (napr. pomalá zmena smeru jazdy).
jediny problem na terrane A/T pri zmene smeru jazdy napr. pri rozhupani auta mam s tym, ze ked nie je odpojene ABS, zasahuje do brzdenia medzi pridanim, zabrzdenim a preradenim, vtedy sa kolesa zastavia pomalsie, a neda sa, alebo to radsej nepreradim, aby som to nepo.. (ale este som nepocul zeby nieco v tej prevodovke pri takejto akcii rachotilo, co sa ale pri manualy sem tam stane)
no a este mi vadi, ze brzdenie motorom sa da vyuzit len pri zaradenej
1 na redukcii ( myslim v terene, nie na ceste )
ked budem znovu menit vozovy park, tak osobne bude A/T a off M/T - automat je super, pohodlna vecicka, lenze v terene mne osobne viac vyhovuje manual
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Sob, 23.08.2008, 7:17 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
|
no ja uz soom bol u servisaka lebo mi uz trha pri poslednom stupni...a on mi povedal ze sa to pomali rozpadaa...aa oprava dost mastnaa...tak som sa rozhodool ze to prehodiim na manuaal....vyde ma to asi o 20 viac ale vydrzii to...aspon duufam.. 
|
Sob, 23.08.2008, 13:22 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
|
too si ako mysleel ze treba vedeet jazdiit na automatee...sak tam je iba D,1,2,...a tlaciis plyn a brzduu....
|
Sob, 23.08.2008, 13:31 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|

O automat sa treba vedieť starať predovšetkým achovať tak ako má.
Počuj kolko máš najazdené km ked odišiel automat??
Pač ked človek nezanedbáva výmenu oleja, filtra, zbytočne neprehreje olej, ak sudruzi nenadimenzovali dostatočný chladič, tak to vydrží niekolko X 100 tisc km bez toho aby sa čokolvek poserkalo.
Daj info som zvedavý, pač sám mám AT sice nie v Patrole, ale rád by vedel info.
Jo sice to tak každy tvrdí plyn brzda ale v teréne to nieje celkom tak.  Aj ked povačšinou by si mal mať v terene zaradené normálne OD, a ak ide tak vypnutý OD, čo aj na nisanackom auotomate ide, až pri väčších stupákoch a klesaniach preradovať na nižší stupeň. Pri jazdení na nižší stupen prevodový nieje moc dobre pač ked sa pozabudneš a vyhulíš tomu tak, prehrievaš zbytočne olej a potom nastáva silný preklz a následné opotrebenie lamiel.
Pri vyjazdoch je možné podradiť aj bez toho aby si šahnul na páku AT, stačí ubrať aby to samo preradilo a potom ideš na nižší stupeň. Len neviem ako to funguje z tým 3 l
Nevozil sa ale rád by skusil pre porovnanie.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Sob, 23.08.2008, 13:43 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
|
prevodovka mi zatial ide...buuh vi dokedyy... najazdenee mam 154 tisic...
aa to je haluz ze mi v nissane povedali ze sa taam olej nemenii tak som to tak aj braal...a po 2mesiacoch som sa dozvedel ze v automate treba menit aj oil aj filter...
|
Sob, 23.08.2008, 15:48 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3307 Bydlisko: Nitra
|
Noo,podla mna je blbost nemenit v automate olej a filter.Lamely prehadzuje kopa EH ventilov a aj mala necistota dokaze jeden ventil zaseknut a nedostatocne zapnut lamely.Najvecsi problem je,ze sa nemoze kara normalne tahat ale sa musi pri tahani zdvihnut hnacia naprava.Inak tam zhoria lamely.Ak ovsem nejde motor.Raz som robil prevodovku kde pri automatike zapinalo prvy a druhy stupen naraz.Renault Medallion-americka verzia.Zistili sme vyrobnu vadu kde cela rozvodova hydraulicka jednotka bola uchytena na slabych sroboch a po chvili olej tiekol kade tade 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Ned, 24.08.2008, 10:21 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|

bugy0 píše: prevodovka mi zatial ide...buuh vi dokedyy... najazdenee mam 154 tisic... aa to je haluz ze mi v nissane povedali ze sa taam olej nemenii tak som to tak aj braal...a po 2mesiacoch som sa dozvedel ze v automate treba menit aj oil aj filter...
Hat dobrá kravina, a 145 tis je ešte hodne málo, moj má cez 300 tis. najazdené, samozrejme nieje v takej kondicíí ako nový ale nemá to náznaky vobec toho žeby zbytočne šmýkalo a pod.
Takže honem, niekde vypátrať servis manuál čo sa týka prevodovky, a meniť olej a filter, pri výmene zistíš aj v akom to je stave, pač lamely a bansche sa obrusuju a vždy tam je určite množstvo kovu na magnete a filtri z oteru, ak su tam velké špony tak to nem moc dobré.
NEZANEDBAVAŤ UDRŽBU
v tvojom prípade by tam už mal byť min 3x menený olej ak ho niekto nemenil tak kukni cez mierku asi ho budeš mať kalný voňať po spálení, prípadne nebude mať takú farbu ako nový olej. Zisti typ oleja, množstvo a výmena, pomože servis manuál, pač bežná servisná výmena je menený len časť objemu oleja. Na jeepe ide cca 11-12l do automatu, prevádzková nápln je cca 4l + chladiče čo vytečie.
Zisti a vymeň olej, filter, a kedže asi podla toho olej nebol menený sprav to na viackrát, jedny prevádzková náplť chvílu pojazdi, vypusti druhá náplň a takto zmen olej. Viac je určite povedané v manuále.
Neber toto ako závezné čosi - nemám servis manuál a može sa to v drobnostiach líšiť.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Ned, 24.08.2008, 12:53 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
|
diik za raduu...zajtra by soom chcel skocit do nisanu ci tam nemaju filter lebo v elite ho neako nevedia zohnaat...len co zozenem filter tak to vymeniim...a budem vedet na coom soom...
|
Ned, 24.08.2008, 21:12 |
|
 |
joso
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 29.04.2008, 21:41 Príspevky: 1716 Bydlisko: Gbelce
|
bugy0 píše: diik za raduu...zajtra by soom chcel skocit do nisanu ci tam nemaju filter lebo v elite ho neako nevedia zohnaat...len co zozenem filter tak to vymeniim...a budem vedet na coom soom...
Ako tip v Hurbanove je jeden predajca do 24hod akykolvek ti zozenie od nas Losos na L200ku palivovy a vzduchovy nieco cez 1000ku platil a vraj na akekolvek auto vie zabezpecit.
|
Ned, 24.08.2008, 21:17 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
|
joso píše: bugy0 píše: diik za raduu...zajtra by soom chcel skocit do nisanu ci tam nemaju filter lebo v elite ho neako nevedia zohnaat...len co zozenem filter tak to vymeniim...a budem vedet na coom soom... Ako tip v Hurbanove je jeden predajca do 24hod akykolvek ti zozenie od nas Losos na L200ku palivovy a vzduchovy nieco cez 1000ku platil a vraj na akekolvek auto vie zabezpecit.
oo aa vedel by si mi daat neakyy kontak...
|
Ned, 24.08.2008, 21:24 |
|
 |
joso
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 29.04.2008, 21:41 Príspevky: 1716 Bydlisko: Gbelce
|
bugy0 píše: joso píše: bugy0 píše: diik za raduu...zajtra by soom chcel skocit do nisanu ci tam nemaju filter lebo v elite ho neako nevedia zohnaat...len co zozenem filter tak to vymeniim...a budem vedet na coom soom... Ako tip v Hurbanove je jeden predajca do 24hod akykolvek ti zozenie od nas Losos na L200ku palivovy a vzduchovy nieco cez 1000ku platil a vraj na akekolvek auto vie zabezpecit. oo aa vedel by si mi daat neakyy kontak...
Na lososa najdes v anjeloch NR kraj cinkni mu zajtra a mozno ma aj na toho chlapika.
|
Ned, 24.08.2008, 21:27 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
|
joso píše: bugy0 píše: joso píše: bugy0 píše: diik za raduu...zajtra by soom chcel skocit do nisanu ci tam nemaju filter lebo v elite ho neako nevedia zohnaat...len co zozenem filter tak to vymeniim...a budem vedet na coom soom... Ako tip v Hurbanove je jeden predajca do 24hod akykolvek ti zozenie od nas Losos na L200ku palivovy a vzduchovy nieco cez 1000ku platil a vraj na akekolvek auto vie zabezpecit. oo aa vedel by si mi daat neakyy kontak... Na lososa najdes v anjeloch NR kraj cinkni mu zajtra a mozno ma aj na toho chlapika.
oki diik...skusiim..
|
Ned, 24.08.2008, 21:28 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|