Dnes je sobota 17. mája 2025, meniny má Gizela a zajtra Viola
bezpecnostne skrutky (ako na ne bez medzikusu ???)
Autor |
Správa |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
A sprej nesmrdi ako vajicka?Aby si nemusel do pneuservisu z plynovou maskou 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Pon, 01.01.2007, 20:03 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Milan píše: A sprej nesmrdi ako vajicka?Aby si nemusel do pneuservisu z plynovou maskou 
A co tak vozit opravnu sadu....mne sa to osvecilo.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Pon, 01.01.2007, 20:05 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Opravnu sadu vozim a dva pajsre trochu prisposobene.Najhorsie je odlepit gumu od disku,potom to je 5 min.zalezitost.Akurat ze ich nemam vyvazene.Ja to viem,gumy to vedia a autak si to nevsimol.
|
Pon, 01.01.2007, 20:12 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Milan píše: Opravnu sadu vozim a dva pajsre trochu prisposobene.Najhorsie je odlepit gumu od disku,potom to je 5 min.zalezitost.Akurat ze ich nemam vyvazene.Ja to viem,gumy to vedia a autak si to nevsimol.
Myslel som knoty....
|
Pon, 01.01.2007, 20:27 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
- ťažká frajerina byť pripravený skoro "na všetko"...
- moja skúsenosť z inej oblasti - z poľovníctva - keď máš so sebou všetko potrebné, neulovíš...proste ideálne podmienky berú šťastie; keď nemáš ani nôž na vyvrhnutie a nevyvrhnutý kus sa bez toho môže rýchlo znehodnotiť, skoro isto strelíš - a tak jeden známy vyvrhoval po neporiadnych lesných robotníkoch nájdeným vrchnákom z konzervy , iný najprv rozkoval kameňmi nábojnicu a ňou potom vyvrhoval...a jeden dokonca pánvový zámok rozstreloval guľovnicou...
- sorry za poľovnícke intermeco, chcel som len povedať, že keď budem mať všetko na opravu, defekt nedostanem; keď zabudnem aj na rezervu, určite defekt bude... 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Pon, 01.01.2007, 20:39 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
Asi tak ... Tiez som nepocital s defektom na Silvestra a jedine co ma operativne napadlo som popisal vyssie.
ADD uplna pripravenost = toto je stav ,ktory je nedosiahnutelny , lebo Murphy je vsadepritomny a ten ,ktory si mysli , ze je pripraveny na fsetko sa urcite v danom okamihu dostane do situacie, ktora akosi nebola na zozname...
_________________ OFF the ROAD
|
Pon, 01.01.2007, 20:49 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
|
Jano JP píše: - ťažká frajerina byť pripravený skoro "na všetko"...
tak tazka frajerina to zas az tak nie je...je to mala krabicka 15cm x 6cm
samozrejme, ze v ostatnom mas pravdu.... 
|
Pon, 01.01.2007, 20:54 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
....čiže najlepčia ochrana pred defektom je mať rezervu, knôty a kompresor?
Tak to ešte dokúpim dva tie spreje a som v suchu 8)
Ale iné by som chcel..... niekto znalý by mohol urobiť seminár spojený s praktickou ukáškou "ako pyrotechnicky namontovať velký balón na disk".
Napr. Igi už dva krát zrazil na traile gumu z disku a bolo potom okolo toho velikééé špekulovanie, pretože také velká guma sa velmi obtiažne prichytáva na disk
Takže by bolo načim naučiť sa fígel s benzínom alebo éterom (aj keď to vraj potom zvnútra leptá gumu )
|
Pon, 01.01.2007, 21:02 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Defekt na Patrole som este nemal,nastastie.Na os.mam komplet sadu na teple flaky.Pri ceste do Blavy cca80 km mi na jednom kolese roztrhlo protektor a dva krat defekt.Uz som chcel autak podpalit.Ale este nikdy sa mi nestalo aby som nedal koleso z auta.Autogen nevozim 
|
Pon, 01.01.2007, 21:10 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Niekde som cital 2dl benzinu naliat po obvode ale lepsi je eter v spreji,nastrieka sa to po obvode do gumy,postavi sa aby nebola velka medzera medzi gumou a diskom a zapali.Zasadne novinami a v rukaviciach ,eter je velmi horlavy a tlakova vlna gumu pekne nafukne.Obvod gumy treba natriet vazelinou a guma na disk pekne skoci.A ci to lepta gumu,neviem.Eter vyhori.
|
Pon, 01.01.2007, 21:30 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
...teóriu ovládam... aj na videu som to videl... ale chcelo by to prax
Kamiónisti hovorili že po take ohnivej atrakcii sa treba čo najskôr do riadne vybaveného pneuservisu dostaviť, gumu rozobrať, zvnútra vyčistiť a ako sa patrí poskladať... lebo že aj benzín aj éter poškodzujú tú mäkkú gumu čo je vnútri.
....či by sa tké nedalo aj propanom z bombičiek na plnenie zapalovačov.... 
|
Pon, 01.01.2007, 21:43 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
V kazdom pripade oprava eterom je nudzove riesenie.Eter aj vazelinu vozim v Patrole.Martin,bombicky na plyn vozi malokto,povedal by som ze nikto.A eter kupis na kazdej benzinke.
|
Pon, 01.01.2007, 21:58 |
|
 |
pneukaktus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.12.2006, 21:52 Príspevky: 561 Bydlisko: Myjava
|
pre ivoLUCKY:
ten sprej je v pohode,len mechanik bude pri oprave defektu pekne zasraný
a neni defekt ako defekt,takže je dobré občas nosiť zo sebou aj rezervu z "bezpečákom"! 
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!
Naposledy upravil pneukaktus dňa Uto, 02.01.2007, 20:25, celkovo upravené 1
|
Uto, 02.01.2007, 2:07 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
Bezp. sroby /matky/ su dobre ale len na dobry pocit a proti amaterom. Ked ti chce niekto gumy+disky udrbat tak ho nezastavi nic.
Kolega mal ale stastie, mal bezp sroby a ked sme boli menit letne kolesa za zimne ma dve sady guma + disk tak nas skora je.lo ked mechanik odtahoval zadne koleso okrem bezp srobu rukami. Vraj "mali ste navstevu ale nebola uspokojena" takze tento x sa tie sroby oplatili.
Ked sme dosli ku nemu vyklada gumy, sroby z letnych(ma ich kratsie) a aj ten zazracny orech. Reku co robis? No vykladam nech nezavadzia ked som sa zacal rehotat tak mu to zaplo a vratil ho do auta.
Vraj tak jazdi uz 2 rok a nikdy ho nepotreboval!!!! 
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Uto, 02.01.2007, 12:50 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Jano JP píše: sorry za poľovnícke intermeco, chcel som len povedať, že keď budem mať všetko na opravu, defekt nedostanem; keď zabudnem aj na rezervu, určite defekt bude... 
No, vedeli by ti oponovat chalani z Puchova, ked v sobotu pichli pickapa (Ze peto ?).
Aj hever nachystany, aj rezerva bola ... Ale .. Ouha .. Ako ju dostat z pod korby na zem ? Ako sa to robi ..? A co ja viem .. Este som nepichol ani raz .. A bolo vybavene... Ale potom nejaky menej pripity kolega zbadal dieru nad SPZ ...A naco tam je ? Ja neviem ..Aha, nepojde tam paka od hevera ? Strc to tam ... A skus tocit ... A rezerva isla k zemi ... Este ze bolo svetlo a moc nemrzlo 
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Uto, 02.01.2007, 13:11 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|