Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 1:20
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 698 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 47  Ďalší
 Aku CB do auta na zaciatok ? 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chalani ti uz popisali tak len na doplnenie:
voja stanica:
http://www.cbradio.cz/cb/alan.php3#100p
A dajake tie schemy a info o nej:
http://www.cbradio.cz/doc/Alan/100%20Plus/

Vela uzitocnych info najdes aj na tomto fore:
http://www.cbradio.cz/forum/

Štv, 28.12.2006, 8:38
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak dnes som dal na rady Michiho a zohnal človeka čo mi to vyladil,moju CB. Jedna rada nad ktorou však furt uvažujem bola ta ,že antenu nie je moc dobre davat dopredu k ramu,ale najlepšie na strechu a do stredu.Dosah by sa mal velmi zlepšit,len neviem či by nepadla hned medzi prvymi stromami :lol: :lol:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Pon, 01.01.2007, 21:58
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Antena v strede strechy je z hladiska vyžarovania urcite najlepsie riesenie. Pôvodne som ju tam aj mal ale: Zacuvat do garaze s nesklopenou antenou sa da len RAZ, TAk isto po lese to riadne bimbalo do celej budky. Teraz ju mam na prednom rame a je to super, navyse ty potrebujes robyt dialkove spojenia?
V strede strechy to ma este nevyhodu ze tam nemozes dat zahradku, respektive naklad.
Obrázok
Parkujem pred cinzakom a schovavam antenu (prut) do kabiny, je ovela pohodlnejsie ju odsrobovat zo zablateneho ramu ako zo strechy.

Pon, 01.01.2007, 22:14
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Wojto absolutnu pravdu maš!Spojenia na dialku nepotrebujem,a na ram som to dal presne z dovodov lahšej odnimatelnosti a na strechu chcem hodit čln ked idem k vode. :wink:

Pon, 01.01.2007, 22:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Xader niekde som videl,že maš na aute magneticku antenu ,aky je to typ? Resp. čo odporučaju ,,profici,, ? Dakujem.

Uto, 02.01.2007, 13:32
Odpoveď s citáciou
Poslať 
MARTINO píše:
Xader niekde som videl,že maš na aute magneticku antenu ,aky je to typ? Resp. čo odporučaju ,,profici,, ? Dakujem.

Ta magnetka je smej-in-smejd za 1000,-SK tusim :-D je to provizorne riesenie pokial kupim normalnu CB aj s norm. antenou ...
Tato magnetka ma vacsi a silnejsi magnet ako tie co pouzivaju taxikari , takze mi drzala pekne aj pri cca 140km/h na dialnici , ked som predbiehal...a udrzala aj konare , ked sme boli na Vinohradoch, takze take docasne riesenie to je ok :-D ale nekupuj si ju :D

Uto, 02.01.2007, 13:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MARTINO píše:
Tak dnes som dal na rady Michiho a zohnal človeka čo mi to vyladil,moju CB. Jedna rada nad ktorou však furt uvažujem bola ta ,že antenu nie je moc dobre davat dopredu k ramu,ale najlepšie na strechu a do stredu.Dosah by sa mal velmi zlepšit,len neviem či by nepadla hned medzi prvymi stromami :lol: :lol:

Padla :-D Na prednom rame ju aspon vidim :shock:

Uto, 02.01.2007, 13:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
toto je taka tema ze az :roll:

pomaly aj najhorsia CB antena(napr. ta magnetka) umiestnena v strede strechy bude fungovat nepomerne lepsie nez najvykonnejsia antena umiestnena kdesi na rame, ci na boku auta alebo podobnom extremnom mieste. Cize je lepsie dat si mensiu a ohybnejsiu antenu na strechu nez 3metrovy prud niekam inam.

Ja mam na neoffroade antenu Turbo 3000, umiestnenu v strede strechy. Ta toho uz prezila. V jednom smere(dozadu) sa da sklopit az o 90stupnov na klbe a dokaze to aj sama pri vjazde do garaze o par cm vyssej nez je auto. Po lese bucha po stromoch a konaroch a vsetko to preziva. Dokaze sa ohnut aj do ktorehokolvek ineho smeru, ale uz len na drote. Je ocelovy a zatial som nezazil ze by sa odlomil alebo zohol a uz nevystrel dokonca aj ked som do spominanej garaze nacuval...

Uto, 02.01.2007, 17:04
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Majo, dobre si napisal. Ale magnetka je dobra antena ale vela zavazi typ anteny.Ja som mal magnetku a chodila super. Mala tesne nad cievkou strunu a bola super ohybna.
A antena tu plochu strechy jednoznacne potrebuje, je to vlastne protivaha antenneho ziarica. Si neviem predstavit ako deformuje vyzarovaci diagram montaz na ram.
Ale ked to staci tak nie je co riesit ;-)

"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."

Uto, 02.01.2007, 17:14
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...ja som pisal "ta magnetka", cim som myslel, tu magnetku, co je podla xadera smejd(len neviem ci usudzuje ze je to smejd len podla ceny :? )
Stale mam magnetku, je to asi najrozsirenejsi tym ML-145, je to fakt lacna antena, no za to nie je zla. Podla toho na ktorom aute je sa da vyladit na 1:1,2 co je super a aj super facha. Skusal som ju vsak mimo auta, konkretne v byte bez protivah a bola na 1:2. To uz je skoro nemozne vysielat a uz by som sa aj bal o koncak na vysielacke...

a este mi napadlo: s tom mojou magnetkou som uz kalil aj cez 180 za dost silneho bocneho vetra a stale ju mam :-D

Uto, 02.01.2007, 17:34
Profil ICQ WWW
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Majo píše:
...ja som pisal "ta magnetka", cim som myslel, tu magnetku, co je podla xadera smejd(len neviem ci usudzuje ze je to smejd len podla ceny :? )
Stale mam magnetku, je to asi najrozsirenejsi tym ML-145, je to fakt lacna antena, no za to nie je zla. Podla toho na ktorom aute je sa da vyladit na 1:1,2 co je super a aj super facha. Skusal som ju vsak mimo auta, konkretne v byte bez protivah a bola na 1:2. To uz je skoro nemozne vysielat a uz by som sa aj bal o koncak na vysielacke...

a este mi napadlo: s tom mojou magnetkou som uz kalil aj cez 180 za dost silneho bocneho vetra a stale ju mam :-D

Majo. Mimochodom to je Alamatka a mam ju tam na rucnu CBcku a to nie je nieco podla mojho gusta , kedze mi cez polku auta idu kable , ked to chcem pouzivat ... ta antena ma asi 50cm ... nehovorim , ze je zla ... funguje dobre ... Michiho som chytal na dialnici aj ked bol par kilakov pred nami ... takze sa nestazujem , ale proste NIE JE TO ONO !
Co sa tyka umiestnenia anteny ... urcite ju dam na strechu aspon do doby kym nebudem mat pevnostak ... ak pride na rad ,tak sa mozno rozhodnem na umiestnenie na neho - je dobre , ked si ju uvidis ako mi aj Rado povedal a s dosahom urcite nebudes zaostavat za tymi co ju maju na streche ... urcite nejako citelne nie.

Uto, 02.01.2007, 19:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Xader: stavime sa? :-D
Ja robim bezproblemovo z CB v aute 250km. Mam antenu Turbo 3000, najvyhodnejsie ako sa len da umiestnenu a obycajnu najlacnejsiu radiostanicu Allamat 407, ktora nema ani len tie 4W 8)

Ked to dokazes s antenou(akoukolvek) a podobnou vysielackou z pevnostaku tak :smt147

A to ze 50cm antena napojena na rucku nie je to prave uznavam :wink:

Uto, 02.01.2007, 20:12
Profil ICQ WWW
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Majo píše:
Xader: stavime sa? :-D
Ja robim bezproblemovo z CB v aute 250km. Mam antenu Turbo 3000, najvyhodnejsie ako sa len da umiestnenu a obycajnu najlacnejsiu radiostanicu Allamat 407, ktora nema ani len tie 4W 8)

Ked to dokazes s antenou(akoukolvek) a podobnou vysielackou z pevnostaku tak :smt147

A to ze 50cm antena napojena na rucku nie je to prave uznavam :wink:

Tych 250km s CB by som si pozrel ... dojdi do BA napriklad na Novy Most a staci ked chytis niekoho kto je cca 80km od teba - v NR a uznam ti poklonu :D

Uto, 02.01.2007, 20:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to zas nemozes brat tak, ze nech su akekolvek podmienky, tak urobis vzdy rovnaky pocet km. Z centra Zvolena som rad ked urobim 40km, staci aby som vysiel 1km na malinky kopcek a niekolkokrat sa vzdialenost znasobi. V terene je uspech ked mas s CB vacsi dosah nez s PMR...
Z domu robim NR bez problemu(hlavne ked sa chlapci vytrepu na Zobor), BA som tu mal napriamo len raz...
To je ale na hodne dlhu debatu, ked budem v tej Blave, tak sa ozvem ;-)

Uto, 02.01.2007, 20:33
Profil ICQ WWW
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ozvi ... :-) ved prave preto som ti pisal , ze nech dojdes do BA a ukazes mi tych 250km , lebo 250 km spravis ako pises , ked budes na nejakom kopci kde je dobry vyhlad ... nie je hmla , ale pekne pocasie atd ... a druhy kontakt je tiez na dobrom mieste :-) potom hej !!!

Skor mi povedz ... antena Turbo 2000 a Turbo 3000 ma len male odchylky vykonu , oplati sa zainvestovat do tej T 3000 ?

Uto, 02.01.2007, 20:42
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 698 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 47  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný