Dnes je nedela 8. júna 2025, meniny má Medard a zajtra Stanislava
Andrej - Môj Grand Cheroke
Autor |
Správa |
Juro
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 12.12.2007, 23:16 Príspevky: 408 Bydlisko: Rybnik LV
|
Ej veru stretli sme na kolinaku videl som ho poprve zrovna som tak prisiel ze sme spod kopca isli zasebou aj odzadu je ideal darmo andrej je fachman a ozaj aj je pozdravujem
_________________ LR Discovery 300tdi
|
Ned, 05.10.2008, 21:57 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 06.10.2008, 0:08 |
|
 |
Peto24
Ťažký Profík
|
Andrej je to proste krasavica  klobuk dole.
Inak pozeram ze nam tu zase obsmrda nejaku viruss Panda 
|
Uto, 07.10.2008, 7:05 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
virusss píše: ejha dobre krizenie mas aj tie gumy to kde si bol? aj ja chcem ist do blata  panda, urobím výnimku a budem na teba reagovať - ak sľúbiš, že v ňom nadobro ostaneš, ja ti blato nájdem 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Uto, 07.10.2008, 10:36 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Noo nejako sa nič dlho nedialo  ale zdanie klame
Kedže moja rozvodovka neprešla pri montáži na auto repasom len sa pomenili vstupné hriadele a šup na auto, zákonite to asi dlho nevydrží.
Pred časom teda pri jednej návšteve u Pala vymenili rozvodovku 242 naspať za 249 ale s funkčnou viskospojkou.
Je to sice vopruz s tým zase jazdiť, ale čo už
Takže dnes sa pustil do pitvania rozvodovky čo sa vozila na autách od roku 1988
No a takto to vypadalo po cca 2 hodinách pitvania
Sláviček by mnel radost
No a prečo??
No predsa potrebujeme vstupnu hriadel z mojej bývalej 249, ktorá pasuje do selectracu a nemusíme robiť rošádu z deklami
A sem to nakoniec príde aj z pár upravami ohladom výstupného zadného kardanu
Pokračovanie príšte 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 09.12.2008, 1:01 |
|
 |
joso
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 29.04.2008, 21:41 Príspevky: 1716 Bydlisko: Gbelce
|
Andrej pekna praca a super legoland ja take som ete neskladal  . Zatial.
|
Uto, 09.12.2008, 1:07 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|

A zase jeden víkend v garáži
Ale bolo treba poopraviť veci po profi práci osadenia bývalého LPG a prestupov cez podlahu auta, a navyše prestal isť zadný stierač.
Takže takto sa odborne robia prestupy pre trubky LPG, celé to bolo zamaskované montážnou penou  Jednoducho to ty čur.. navrtali a sekáčom prerazili. Nehovoriac o tom že pre skrutky na upebnenie nádrže LPG sa triafali tak na 3x.
Sámoška pred prácou vyhodiť zadný tapacírung von.
Ták nastúpila boška karboška, v tomto prípade modelárska dremelka, nakolko by z normalnou flexou bol problem tak blízko ku podblatníku.
Tákže odstránené hrdzavé plechy vybrúsené
No a kedže nemám doma zvárací agregát muselo sa improvizovať trocha, takže najskor ošetriť niečim aby to nebolo len tak dohola bez ochrany
No k slovu prišli asfaltovo hliníkové záplaty  ako nudziovka docela ok
najskor spodná
potom vrchná
Takto som zalátal ostatné nevhodné durky  niektoré ešte ak boli dva plechy medzi sebou vyplnil montážnou penou.
Takžo to by sme mali a medzitým som sa pustil do opravi teda najskor zistenia prečo nejde zadný stierač.
Hold dole tapacírung a vida čo na nás kuká nejaký made in france valeo výrobok enem že pohon zadného stieraču. Takže šup odmontovať drží na dvoch 6 skrutkách z nutra a na centrálnej matici z vonka. Hold pri tomto bacha pač tie dve vnútorné sktrutky maju matice zaliate v gumových silenblokoch čo su v plechu a radi sa utrhnu takže jedine nasilu vytiahnuť.
V prvom momente jednoliaty kompaktný celok, po prezretí hla rozmontujeme a tak sa aj stalo.
Pre prípadne opravi chtivých ten rotor nieje potrebné vytiahnuť a z jednej strany je zaistený šrobou ktorá robí ložisko, najlepšie nehýbať pač sa to nejako rozoserie a bude to hlučnejšie
Ináč celý problem je v tom že akosi sudruzi žabožruti dali dokopy dva matroše ocel a nejakú zliatinu čo robí puzdro a tam to rado kusne a tým pádom nejde - symptomy spomaluje sa stierací cyklus.
Tutoky zabordelizované puzdro hriadele
tutoky ošlahaná hriadel zo zapečeným bordelom
Takže všetko poriadne očistiť a spatne zložiť a namazať vazelínkou.
Nezabudnúť skontrolovať výstupné plastové puzdierko ono by malo robiť nejakú krytku a puzdro ale je pravdou že v mojom prípade zvieralo hriadel a brzdilo že sa stierač nechcel ani pohnuť, takže úorava troška a už je to ok.
a máme zmontované
Nahodiť na auto zapojiť elektriku a skuška fun gujeme aj ked to je trochu hlučnejšie sposobené tým že rozoberal aj motor hold nepoddstatné.
Funguje stiera to je hlavné.
|
Pon, 15.12.2008, 1:15 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
No, obdivujem ťa, že sa ti chce srať zo zadným stieradlom, keď si takmer nezamestnaný bezdomovec. 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Pon, 15.12.2008, 1:29 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Kapo píše: No, obdivujem ťa, že sa ti chce srať zo zadným stieradlom, keď si takmer nezamestnaný bezdomovec. 
Prdel musí byť nie??
Lepšie jak s tou pi.. sa otravovať doma 
|
Pon, 15.12.2008, 10:01 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|

Tak včera sa lady zase pohli ďalej a niečo sa porobilo zase na mojom aute.
NVP 242 - Part 2.
Takže všetko počistené nove veci doma v šuplíku tak hor sa do toho.
Okrem štandartných vecí som menil aj niečo navyše nakolko par veci už nebolo v naj stave a ked sa už robí generálka prečo nespraviť dokladne.
Prvý trebalo zložiť reduktor a vlysovať don nové ložisko, ktoré tvorý domec hlavnej hriadele rozvodovky 242.
Menili sa trecie dosadacie plastové kružky a hlavná uzatváracia kovová, ktorá zabezpečuje spolu zo segerkou aby to celé držalo pohromade.
Menia sa komplet ložiská. Prvé na vstupe od prevodovky.
Lis je docela výtaný pomocník človek sa nenarobí a nerobí žiaden hluk žeby susedia behali
Hotofka
Vložíme reduktor a zaistíme segerkov, tu sa oplatí najlepšie kupiť novú ak je stará ako paragraf a neplní svoj účel. Prípadne ju šlohneme z nejakej rozobratej 249
No a v tomto okamihu trocha odchylka od štandartného postupu. Nakoľko prerábam 242 na SEY tak nasleduje príprava aby sa vedelo o kolko urezať hriadel z konca a spraviť slepý závit na zaistenie unášača.
Najskor si ale zalisujeme koncové ložisko do posledného dielu obalu.
A nakoniec to poskladáme
Takže toto máme z krku.
Teraz si počkáme na veci čo nám vyrába sustružník a to posledný kus obalu gde bude integrované gufero rovnaké ako pre výstupný unášač na predný kardan, a samozrejme treba aj vyrobiť unášač z dvoch. Ako základ je predný unášač a unášač zo zadného kardanu koli drážkovaniu na hriadeli.
Ale to už v dalšom pokračovaní 
|
Štv, 18.12.2008, 0:57 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
neni škoda takúto zuckertransfercasse zavesiť na auto?
|
Štv, 18.12.2008, 8:00 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
diesel píše: neni škoda takúto zuckertransfercasse zavesiť na auto?
V poličke mi bude na vieš čo
A to ešte jednu idem skladať v štandartnom prevedení pre jednu 5,2 V8, tam to ponímem ináč ňach to má šmrnc na tom čiernom aute.
|
Štv, 18.12.2008, 9:48 |
|
 |
pal
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 02.11.2006, 1:34 Príspevky: 889 Bydlisko: Ruzindol (TT)
|
rovnako som to zbastlil aj ja - unasac z vystupu na predok navleceny na unasaci zadneho karadanu - funguje bezproblemovo.
_________________ zelena mrdka
|
Štv, 18.12.2008, 11:36 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
|
Uto, 10.02.2009, 1:25 |
|
 |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
ahaa.. tak ty tam budes mat dve
krasny lak  neoder to ked to tam budes davat 
|
Uto, 10.02.2009, 1:53 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Google [Bot] |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|