Dnes je piatok 23. mája 2025, meniny má Želmíra a zajtra Ela
Aku CB do auta na zaciatok ?
Autor |
Správa |
PetoK
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pon, 20.11.2006, 23:54 Príspevky: 132 Bydlisko: Piešťany
|
Páni ja v týchto veciach nemám žiadne znalosti ani skúsanosti tak mi to prosím vysvetlite ako malému decku. Čítam to tu od začiatku a už som bol rozhodnutý že kúpim vysielačku, anténu nedám na rám ako som chcel, ale na strechu, aby mala lepší príjem samozrejme na strešný nosič. Ako tak čítam na tom nosiči to bude to isté ako na ráme? Na strechu to má opodstatnenie iba ak nič iné na streche namontované nieje? Viete mi poradiť predajcu ktorý mi to aj namontuje niekde v okolí Piešťan? Niekde som tu postrehol Nitru aj to by vyhovovalo, len prosím o kontakt. Ešte na záver ručka je špatná voľba lebo to som chcel úplne na začiatku myslel som si že ju viac využijem či nie?
Milan z NR - na začiatku si ponúkal služby nejakého pána tuším Mirek sa volal ak mi vie vysielačku aj predať aj namontovať dáš mi prosím ťa na neho kontakt. Moje tel. č. 0905 862 196. Dík
_________________ Toyota Land Cruiser Hj 60, hladký diesel 4l zatial pred úpravou.
|
Štv, 04.01.2007, 21:20 |
|
 |
Xader
|

PetoK píše: Páni ja v týchto veciach nemám žiadne znalosti ani skúsanosti tak mi to prosím vysvetlite ako malému decku. Čítam to tu od začiatku a už som bol rozhodnutý že kúpim vysielačku, anténu nedám na rám ako som chcel, ale na strechu, aby mala lepší príjem samozrejme na strešný nosič. Ako tak čítam na tom nosiči to bude to isté ako na ráme? Na strechu to má opodstatnenie iba ak nič iné na streche namontované nieje? Viete mi poradiť predajcu ktorý mi to aj namontuje niekde v okolí Piešťan? Niekde som tu postrehol Nitru aj to by vyhovovalo, len prosím o kontakt. Ešte na záver ručka je špatná voľba lebo to som chcel úplne na začiatku myslel som si že ju viac využijem či nie?
Milan z NR - na začiatku si ponúkal služby nejakého pána tuším Mirek sa volal ak mi vie vysielačku aj predať aj namontovať dáš mi prosím ťa na neho kontakt. Moje tel. č. 0905 862 196. Dík
Martin 4 odporuca www.awas.sk - je to nejaky jeho znamy , takze ked sa spojis s Martinom on ti poradi a popripade pomoze s montazou,alebo ten chlapik co ti to preda ...
Rucku vyuzijes v aute - ako PMR na maly dosah pokial nevyhodis hore antenu - ale to na tom budes potom ako ja , ze ti pojdu cez polku auta kable...
Najprv si poloz otazky kde a naco budes CBcku najviac pouzivat ? Ak na OFFROAD , tak kup normalnu a rucku casom ... 2 vysielacky nie su na zahodenie
Co sa tyka umiestnenia anteny , ak chces stresny nosic , tak ti zavadzat nebude - urcite tam miesto na nu budes mat  ... ja osobne by som ju dal ale dopredu keby som mal pevnostak ... toto je na tebe.
Skus kontaktovat najprv bud Martina nech ti poradi , alebo rovno awas.sk
|
Štv, 04.01.2007, 22:43 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Xader obdivujem tvoju trpezlivost odpovedat na časte ,ale v podstate rovnake otazky,ale podotykam som rad ,že to vysvetliš aj laikom ako ja ked som sa tiež pytal na CB ako funguje ,takže dakujem.
ale ak by som sa ja mohol vyjadrit a pomoct,tak presne ako pisal Xader treba si položit otazku ,či Ti stači vysielačka len na offroad?Ja by som aj tak kupil PMR stačia možno aj take ,čo boli v Tescu ,mam ich a ked sme boli v Nemšovej tak určite svoj učel splnili,no a čo sa tyka umiestnenia anteny ,tu Ta asi Xader ukamenuju  ked ju chceš dat na pevnostak Ale ja ju mam tiez na rame ,dosah po vyladeni celkom slušny a myslim ,že 90 percent offroad ju ma vpredu hlavne z praktickych dovodov,ked neviem prečo mne ta strecha nejak ,,nevonia,, už len z dovodu planovaneho nosiča alebo upevnenia člnu na strechu lebo chodim na ryby . Takže sa rozhodni. 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Štv, 04.01.2007, 22:54 |
|
 |
Xader
|

MARTINO píše: Xader obdivujem tvoju trpezlivost odpovedat na časte ,ale v podstate rovnake otazky,ale podotykam som rad ,že to vysvetliš aj laikom ako ja ked som sa tiež pytal na CB ako funguje ,takže dakujem. ale ak by som sa ja mohol vyjadrit a pomoct,tak presne ako pisal Xader treba si položit otazku ,či Ti stači vysielačka len na offroad?Ja by som aj tak kupil PMR stačia možno aj take ,čo boli v Tescu ,mam ich a ked sme boli v Nemšovej tak určite svoj učel splnili,no a čo sa tyka umiestnenia anteny ,tu Ta asi Xader ukamenuju  ked ju chceš dat na pevnostak Ale ja ju mam tiez na rame ,dosah po vyladeni celkom slušny a myslim ,že 90 percent offroad ju ma vpredu hlavne z praktickych dovodov,ked neviem prečo mne ta strecha nejak ,,nevonia,, už len z dovodu planovaneho nosiča alebo upevnenia člnu na strechu lebo chodim na ryby . Takže sa rozhodni. 
Ved ja som tiez pisal , ze by som umiestnil antenu najradsej na pevnostak...takze dopredu  ale pokial ho nemam , tak ju dam na strechu...
Inak ja mam tiez PMRky - 2 , jednu rucnu CB s magnetkou a uz pokukujem po nejakej CBcke a antenu Turbo 3000  uz sa tesim  len teraz premyslam nad CBckou ... takze KTO SA VYZNA ... poradte ! Nasiel som President JOHNSON II ktora ma na prednom panely zabudovany REPRODUKTOR ? mate s tym niekto skusenosti ? je to dobre ?
Alebo radsej odporucate ALLAMAT 296 a potom k tomu dokupit reproduktor?lenze to je dalsia starost navyse kam umiestnit aj ten ?
MARTINO: heh , dik ... ale ja sa do CB nevyznam skoro vobec  ale aspon to malo co viem , tak napisem. Najlepsie by poradil Martin4 alebo niekto zdatny 
|
Štv, 04.01.2007, 23:05 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Xader tak som to myslel ,že ta ukamenuju preto ,lebo nie je vhodne davat dopredu antenu  Ozaj najlepšia je strecha ,ale podla mna neprakticka.No a teraz maš aku CB v Patrole?
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Štv, 04.01.2007, 23:12 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
Antenu mam na rame a som spokojny.V terene aj z dosahom.
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Štv, 04.01.2007, 23:15 |
|
 |
Xader
|
Preco by nebolo vhodne davat dopredu antenu ? vidis si ju , vies co sa s nou deje a na streche vies PRD !
Takisto ako sa moze na streche zachytit (podla mna skor) tak isto sa moze aj na rame zachytit ...
Rozdiel v dosahu ... to ja nekomentujem , pokial neuvidim , tak neuverim ... ten maly rozdiel vo vyske nemoze hrat taku strasnu ulohu - 10km to urcite nebudu a kamarata , ktoreho vidim hore na kopci s tym urcite chytim a takisto v lese za 47mim stromom vpravo 
|
Štv, 04.01.2007, 23:18 |
|
 |
Xader
|
takze KTO SA VYZNA ... poradte ! Nasiel som President JOHNSON II ktora ma na prednom panely zabudovany REPRODUKTOR ? mate s tym niekto skusenosti ? je to dobre ? Alebo radsej odporucate ALLAMAT 296 a potom k tomu dokupit reproduktor?lenze to je dalsia starost navyse kam umiestnit aj ten ?
|
Štv, 04.01.2007, 23:18 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Xader píše: takze KTO SA VYZNA ... poradte ! Nasiel som President JOHNSON II ktora ma na prednom panely zabudovany REPRODUKTOR ? mate s tym niekto skusenosti ? je to dobre ? Alebo radsej odporucate ALLAMAT 296 a potom k tomu dokupit reproduktor?lenze to je dalsia starost navyse kam umiestnit aj ten ?
externy reproduktor ma vzdy lepsiu akustiku ako zabudovany do vysielacky.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Štv, 04.01.2007, 23:22 |
|
 |
Xader
|
MARTINO píše: Xader tak som to myslel ,že ta ukamenuju preto ,lebo nie je vhodne davat dopredu antenu  Ozaj najlepšia je strecha ,ale podla mna neprakticka.No a teraz maš aku CB v Patrole?
Teraz mam rucku Alan42  som s nou spokojny ... pol roka mam v nej batery a stale slape  aj cez magnetku ide slusne...
|
Štv, 04.01.2007, 23:22 |
|
 |
Xader
|
DanoDEF: a kde ho mas napriklad ty umiestneny ?  ja si to nejako v mojom aute neviem predstavit kam ho dat  dik.
|
Štv, 04.01.2007, 23:23 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Xader pozri nie je rozdiel ci daš antenu vyššie alebo nižšie,rozdiel je v prijme a ked ju maš na streche tak strecha služi ako prijimač vln ,to znamena ,že sa vlny akože maju o čo opriet a odražaju sa naspet ,niekde skor to bolo pekne vysvetlene. Joj aky som mudry ale to mi vysvetlil človek ,čo mi ladil antenu  No a podla mna každa vysielačka ma vlastny reproduktor,no však ja som ku svojej dal taky maly ako ide ku walkmenu a pekne to ide ,žiadny šum a skresleny zvuk. 
|
Štv, 04.01.2007, 23:28 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Xader píše: DanoDEF: a kde ho mas napriklad ty umiestneny ?  ja si to nejako v mojom aute neviem predstavit kam ho dat  dik.
momentalne nikde lebo CBcko s magnetkou pouzivam iba na OFF akcie ale asi pred mesiacom som navrtak do strechy antenu TURBO 2000 lebo ma magnetka nebavila. ja totiz musim pouzit aj platnu plechu ak ju chcem niekde uchytit.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Štv, 04.01.2007, 23:29 |
|
 |
Majo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 26.11.2006, 22:15 Príspevky: 681 Bydlisko: Zvolen
|
jasne ze to neni o vyske, ale o protivahach. to je ako ked si stanes k zeleznej brane a cudujes sa ze nepocujes ani toho co stoji za nou pol metra. Takisto posobi aj strecha, teda "buda" auta. Pokial mas antenu vpredu na rame, tak ak sa ti ju aj podari vyladit, prijem zozadu bude podstatne horsi ako spredu. Vlastne clonis sam sebe. Uz fakt neviem ako inak to mam napisat 
|
Pia, 05.01.2007, 0:08 |
|
 |
Xader
|
Chááápem 
|
Pia, 05.01.2007, 0:14 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|