Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
Autor |
Správa |
YJ KAO
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 26.01.2010, 22:27 Príspevky: 383 Bydlisko: TRENČÍN, LIPTOV
|
chlapci po maminke a gulabrok som už obzeral. 
_________________ všetko čo má kolesa, pásy, nohy .......
|
Uto, 29.06.2010, 0:50 |
|
 |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
no vidíš, na Rensa treba,,, požičiame 
_________________ ~`<| _________ oooo __ ~~ | / ../ …\ … \ \ _|____\ ~~~[_ - - - ______ --- _ \ - \\\\\\ -\ ~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )
Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného.. Jeep XJ 4.0 cestná leštenka
|
Uto, 29.06.2010, 12:54 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
|
Takže prvá porucha - úplne povolený zadný kardan s kombináciou strhanými závitmi na náboji zadnej nápravy - dôsledok výmena zadných nábojov /nemá cenu repasovať diery na náboji/cena repasu prevyšuje hodnotu nového náboja/
Akú máte skúsenosť s automatickou uzávierkou robenou v CZ ???
|
Ned, 11.07.2010, 20:43 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.08.2008, 15:31 Príspevky: 1393 Bydlisko: Revúca
|
to iste aj mne stalo posledne... kardan pri hruške uplne povolený, jednu som dokonca stratil... a zavity na poloosi mám v čudu aj ja  no len neviem či sa za lacný peniaz dostanem k poriadnym resp novým nabojom alebo narežem nove do tých
_________________ vek: 25 ex: Wrangler 2,5i ex: Wrangler 4,0i ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 2,5TD ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka now: Ford Explorer
|
Pon, 12.07.2010, 17:14 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
|
Andrej píše: Fajer, trochu kreslíš mno nie správne Úchyty na náprave nesmú byť symetrické ako si kreslil, spodný bod úchytu má byť povedzme v strede nápravy a horný čo ty máš pod perom musí byť v úrovni tuším predného úchytu listu alebo zhruba v tej výške. Dlžková kompenzácia je na húpačke ramena v predu. Viacej bude asi zrozumitelnejšie ked to bude na YJ hotové.  Len pre inšpiráciu z ktorej vychádzame. A. Andrej tak ako teraz? tento týpek to robí tak ako písal Fajer čiže jeden úchyt zhora a druhý zdola
http://www.youtube.com/watch?v=GX1zWqR6 ... re=related
_________________ vek: 25 ex: Wrangler 2,5i ex: Wrangler 4,0i ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 2,5TD ex: Cherokee 4,0i ex: Cherokee 4,0i závodný špeciál ex: Grand Cherokee 4,7 WJ cestná leštenka now: Ford Explorer
|
Str, 04.08.2010, 7:20 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
|
Renso chvíľu vydrž, vyzerá to tak že urobený vrátim a budem si vyrábať nový /a potom môžem rovno dať spraviť 2ks. Chce to týždeň.
|
Str, 04.08.2010, 7:27 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
|
no tak daj robiť 2ks, sa vyrovnáme až si dojdem po to všetko  si ma potešil lebo nejako nemám čas sa ešte aj s tým babrať
|
Str, 04.08.2010, 12:22 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
tak keď už teda budeš vracať ten náš, tak prosím nech je komplet a nepoškodený
(ono sa potom ľahko kopíruje, keď už je podľa čoho, všakáno ?)
|
Str, 04.08.2010, 12:27 |
|
 |
fajer
Proviantak
Registrovaný: Pon, 30.07.2007, 20:32 Príspevky: 887 Bydlisko: trencin
|
palino nepodj.ebavaj, mam za to ze podkladov a podporu som poskytol v max. moznej miere..
netvrdim ze ste to nezmakli, ale netvrd ani ty ze to bolo cisto vase dielo..
_________________ KAVA - strkova, nesca, bezkofeinova,
Varic - PB, el. konvica, ohnisko,
|
Str, 04.08.2010, 14:42 |
|
 |
peter 469
Učeň
Registrovaný: Štv, 10.09.2009, 20:11 Príspevky: 67 Bydlisko: dolna micina
|
Pekná práca
To sa musí uznať, pekne ste sa s tým vyhrali, celé som to sledoval a ako vidieť tak sa podarilo prajem vela štastných km. po cestách a necestách a nech dlho slúží
Nedá mi opýtať sa na ten pozdlžny stabík.
Už som videl podobnú situaciu aj na prednej náprave, ako to chodí hore dole, ako sa to rieši v tom prípade  ,či je možné pdobný stabík aplikovať aj na predok?
Dík 
_________________ Kde končí asfalt, začíname my.
|
Str, 04.08.2010, 20:36 |
|
 |
RENSO
OFFROAD Expert
|
je to možné, PEŤO-vi na YJ sa v Tisovci stalo že zapichol predok a listy mu zvlnilo ako papier, kola zastali v blatníkoch  vyriešil to prekopaním na vinuté a tým pádom popri dalších výhodách strún odpadá tento nechcený efekt
|
Str, 18.08.2010, 21:10 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
|

Táááááák páni a dámy,
po dlhšej odmlke a váhaní ako pokračovať, alebo nepokračovať padlo rozhodnutie ako ďalej.
Problémy ktoré som zozbieral boli následné :
1. nápravy z M461 sú síce masívne, ale akosi sa stále vychrúmajú. Zarážajúce vsak bolo že sa vyhrýzli satelity a planety na ktorých nieje najväčšia záťaž.
Jednoznačne z toho vyplynulo že opravované diffy niesu precízne opravené, konkrétne vymedzenie kôša, ako aj opačné použitie - otočenie diffu - použitie diffov z prednej nápravy na zadnú.
Je pravdou že to síce pasuje, ale pri zábere pôsobí sadanie zubov odstredivo a nie dostredivo
- pre vysvetlenie
Hruška predného diffu má zuby stáčané k stredovej osi v smere hodinových ručičiek a zadná náprava má zuby v protismere hodinových ručičiek.
Riešenie : objednané nové bez akejkoľvek vôle s originálnymi nepoškodenými vymedzovacími podložkami .
Ale to nebolo jediné čo ma na YJ KAO trápilo - takže,
vyváranie môže byť postupné ako rám tak aj karoséria a z tohoto dôvodu som si zabezpečil darcu orgánov ako cestu menšieho zla, aby sa čas potrebný na opravu skrátil.

|
Uto, 18.01.2011, 20:17 |
|
 |
YJ KAO
Ťažký Profík
|
|
Uto, 18.01.2011, 20:33 |
|
 |
fajer
Proviantak
Registrovaný: Pon, 30.07.2007, 20:32 Príspevky: 887 Bydlisko: trencin
|
mam s teba radost 
_________________ KAVA - strkova, nesca, bezkofeinova,
Varic - PB, el. konvica, ohnisko,
|
Uto, 18.01.2011, 23:32 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
YJ KAO píše: Táááááák páni a dámy,
po dlhšej odmlke a váhaní ako pokračovať, alebo nepokračovať padlo rozhodnutie ako ďalej.
Problémy ktoré som zozbieral boli následné :
1. nápravy z M461 sú síce masívne, ale akosi sa stále vychrúmajú. Zarážajúce vsak bolo že sa vyhrýzli satelity a planety na ktorých nieje najväčšia záťaž. Jednoznačne z toho vyplynulo že opravované diffy niesu precízne opravené, konkrétne vymedzenie kôša, ako aj opačné použitie - otočenie diffu - použitie diffov z prednej nápravy na zadnú. Je pravdou že to síce pasuje, ale pri zábere pôsobí sadanie zubov odstredivo a nie dostredivo
Dovolím si nesúhlasiť. Podľa môjho skromného názory je to tým, že tie satelity sú tam iba dva a nie tak ako je bežné štyri. A najväčšia záťaž je práve na zuboch satelitov a planetových kolies. Kedysi, keď som spolupracoval s nebohým Romanom, ma požiadal o návrh 4 satelitového difu na ARO, ktorý by odstránil tento závažný nedostatok inak dobrých náprav. Realizácia sa už bohužiaľ nestihla.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Str, 19.01.2011, 12:26 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|