Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 17.05.2025, 7:06
Dnes je sobota 17. mája 2025, meniny má Gizela a zajtra Viola

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Ďalší
 Webasto ZJ 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
Andrej píše:
Ten dialkový štart by aj mna zaujímal jak to funguje a kde splašiť?? Ono sadnuť do predhriateho auta no ina balada a aj pre motor ked sa pohneš.

No veru je to bohovsky pocit ked si pod oknom dialkovo nastartujes studeny klepajuci diesel....alebo este lepsie susedovi.

v zime aj tak kazdy najprv nastartuje a az potom zacne skriabat okna a odhadzovat prip.sneh.takze v konecno dosledku tam klepe zubami aj stym studeny dieslom a ja sa skerim doma.

Pon, 23.10.2006, 22:14
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jeepinka píše:
DanoDEF píše:
Andrej píše:
Ten dialkový štart by aj mna zaujímal jak to funguje a kde splašiť?? Ono sadnuť do predhriateho auta no ina balada a aj pre motor ked sa pohneš.

No veru je to bohovsky pocit ked si pod oknom dialkovo nastartujes studeny klepajuci diesel....alebo este lepsie susedovi.

v zime aj tak kazdy najprv nastartuje a az potom zacne skriabat okna a odhadzovat prip.sneh.takze v konecno dosledku tam klepe zubami aj stym studeny dieslom a ja sa skerim doma.

No dajme tomu na sidlisku ..... :D :D :D

Pon, 23.10.2006, 22:15
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
Jeepinka píše:
Mam manual.V automate je montaz jednoduchsia. V nitre mi to spachali chalani z www.macet.sk jeden z nim ma "nahodou" xj . :lol:

Len preto, ze automaticky start je doporuceny pre automat.prevodovky. Pre mechanicke si vyzaduje upravu....aby bol zabezpeceny neutral tj. zatiahnuta rucna brzda. No a ked ti zamrzne rucna brzda to byva dost blbe ked ti motor bezi a nevies sa pohnut...

pri manual.prevodovke je to chranene jednoducho.musis dostat alarm pri vypinani motoru do rezimu dialkove startu a to jest ze motor bezi aj po vibrani kluca zo zapalovani a zhasne az po zatvoreni poslednych dveri./zabespecene dvernymi spinacmi /.takze v ziadnom pripade nemoze zostat zaradena rychlost.

Pon, 23.10.2006, 22:17
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No vidím že to bude ešte dosť hokej nejako porobiť kurna elektrike sa rozumiem ako hus pivu sakriš :-D

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pon, 23.10.2006, 22:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Je 4,2kw webasto slabé? Alebo je to už dosť? :?

Str, 25.10.2006, 18:41
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:

to ich máš toľko ? ;-) že si vyberáš? Ak hej, aj ja chcem :-D

Str, 25.10.2006, 21:05
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mam Thermo Top C.plna zataz-5,2kw a ciastocna 2,6kw.2,8l motor a na 30min otvaram obidve kurenia.V plnom vykone stale nejde,iba na zaciatku a potom len dohrieva.Neviem ci vo vnutri nieje neake teplotne cidlo.Podla mna by mohlo stacit.''Moj nazor''

Str, 25.10.2006, 22:29
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palo-cherokee píše:
diesel píše:

to ich máš toľko ? ;-) že si vyberáš? Ak hej, aj ja chcem :-D

Bežne sa mi webastá válajú po dvore a ja si neviem vybrať. :-D

Ee, neni to také jednoduché ale v piatok by som to mal mať skompletované. Zatial s časovačom neskôr snáď v Conrade zbúcham nejaké dialkové. Za origo dialkové chcú pupáci 12.000,-Sk. :shock:

Štv, 26.10.2006, 6:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Za 12000 si to pojdem do kary zapnut sam.Na casovaci je vela funkcii a nastaveni v roznom rezime.

Štv, 26.10.2006, 22:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:
Za 12000 si to pojdem do kary zapnut sam.Na casovaci je vela funkcii a nastaveni v roznom rezime.

Nikto im ani tých 12k nemieni dať. 8) :lol: Ale časovač je pre mna nafigu, to je vhodné pre zamestnancov, čo chodia ráno do práce. Ja viem večšinou až večer naisto aký bude další deň.

Pia, 27.10.2006, 19:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Bohuzial,casovac ma i svoje nevyhody.Som na tom ako Ty a rano si idem bufik zapnut,mam ho este cez vypinac a zima ma rano pekne preberie.Dam kavu a za 30min mam vsetko teple.

Pia, 27.10.2006, 20:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:

AAAAle je to bohove pohodlne....uz sa toho nevzdam....co sa tyka dialkoveho ovladania ak ma niekto sklony k elektrike-elektronike tak si vie poradit. Je vela moznosti ale origo dialkove je dost prespekulovane.

Pia, 27.10.2006, 22:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Neviete náhodou niekto kde prebieha prerušenie dodávky paliva imobilizérom na ZJ TD. Resp. má TD čerpadlo v nádrži ako benziňák. Asi nie. Zatial som naftu pre webasto napojil pred filter v motorovom priestore(bude to mať samostatný filter). Ak to nebude fungovať, znamená to že imobilizér prerušuje dodávku medzi filtrom a nádržou. :? V takom prípade budem musieť dať do nádrže pipku. :(

Stihol som cez nedelu všetko okrem elektriky.

Ned, 29.10.2006, 18:16
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Neviete náhodou niekto kde prebieha prerušenie dodávky paliva imobilizérom na ZJ TD. Resp. má TD čerpadlo v nádrži ako benziňák. Asi nie. Zatial som naftu pre webasto napojil pred filter v motorovom priestore(bude to mať samostatný filter). Ak to nebude fungovať, znamená to že imobilizér prerušuje dodávku medzi filtrom a nádržou. :? V takom prípade budem musieť dať do nádrže pipku. :(

Stihol som cez nedelu všetko okrem elektriky.

prerušenie dodávky paliva prebieha až v pcm.
Funguje to tak, že:
pokiaľ je kľúčik v polohe off a zamkneš auto akýmkoľvek spôsobom (diaľkovým, tlačítkom, kľúčom) začína 16 sekundové odpočítavanie
a potom sa zablokuje imobilizér, alebo ak po vytiahnutí kľúča neurobíš nič, tak čaká 10 min a potom sa tiež zablokuje (auto sa nezamkne)

Dodávku paliva blokuje priamo cez PCM tak, že zablokuje signál pre vstrekovače

Ned, 29.10.2006, 18:37
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vďaka Palo, to znamená že mi to bude fungovať. :D Ešte som zvedavý ako sa budú správať tie podtlaky v ovládaní klapiek ventilácie. Každopádne motor by to zohrievať malo.

Ned, 29.10.2006, 18:42
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný