Dnes je sobota 17. mája 2025, meniny má Gizela a zajtra Viola
Autor |
Správa |
Jeepinka
Učeň
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 22:01 Príspevky: 49 Bydlisko: Nitra
|
DanoDEF píše: Andrej píše: Ten dialkový štart by aj mna zaujímal jak to funguje a kde splašiť?? Ono sadnuť do predhriateho auta no ina balada a aj pre motor ked sa pohneš. No veru je to bohovsky pocit ked si pod oknom dialkovo nastartujes studeny klepajuci diesel....alebo este lepsie susedovi.
v zime aj tak kazdy najprv nastartuje a az potom zacne skriabat okna a odhadzovat prip.sneh.takze v konecno dosledku tam klepe zubami aj stym studeny dieslom a ja sa skerim doma.
_________________ Toyota 4runner.......... neni co dodat.
|
Pon, 23.10.2006, 22:14 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Jeepinka píše: DanoDEF píše: Andrej píše: Ten dialkový štart by aj mna zaujímal jak to funguje a kde splašiť?? Ono sadnuť do predhriateho auta no ina balada a aj pre motor ked sa pohneš. No veru je to bohovsky pocit ked si pod oknom dialkovo nastartujes studeny klepajuci diesel....alebo este lepsie susedovi. v zime aj tak kazdy najprv nastartuje a az potom zacne skriabat okna a odhadzovat prip.sneh.takze v konecno dosledku tam klepe zubami aj stym studeny dieslom a ja sa skerim doma.
No dajme tomu na sidlisku ..... 
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Pon, 23.10.2006, 22:15 |
|
 |
Jeepinka
Učeň
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 22:01 Príspevky: 49 Bydlisko: Nitra
|
DanoDEF píše: Jeepinka píše: Mam manual.V automate je montaz jednoduchsia. V nitre mi to spachali chalani z www.macet.sk jeden z nim ma "nahodou" xj .  Len preto, ze automaticky start je doporuceny pre automat.prevodovky. Pre mechanicke si vyzaduje upravu....aby bol zabezpeceny neutral tj. zatiahnuta rucna brzda. No a ked ti zamrzne rucna brzda to byva dost blbe ked ti motor bezi a nevies sa pohnut...
pri manual.prevodovke je to chranene jednoducho.musis dostat alarm pri vypinani motoru do rezimu dialkove startu a to jest ze motor bezi aj po vibrani kluca zo zapalovani a zhasne az po zatvoreni poslednych dveri./zabespecene dvernymi spinacmi /.takze v ziadnom pripade nemoze zostat zaradena rychlost.
_________________ Toyota 4runner.......... neni co dodat.
|
Pon, 23.10.2006, 22:17 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
No vidím že to bude ešte dosť hokej nejako porobiť kurna elektrike sa rozumiem ako hus pivu sakriš 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 23.10.2006, 22:19 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Je 4,2kw webasto slabé? Alebo je to už dosť? 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Str, 25.10.2006, 18:41 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
diesel píše: Je 4,2kw webasto slabé? Alebo je to už dosť? 
to ich máš toľko ?  že si vyberáš? Ak hej, aj ja chcem 
|
Str, 25.10.2006, 21:05 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
Mam Thermo Top C.plna zataz-5,2kw a ciastocna 2,6kw.2,8l motor a na 30min otvaram obidve kurenia.V plnom vykone stale nejde,iba na zaciatku a potom len dohrieva.Neviem ci vo vnutri nieje neake teplotne cidlo.Podla mna by mohlo stacit.''Moj nazor''
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Str, 25.10.2006, 22:29 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
palo-cherokee píše: diesel píše: Je 4,2kw webasto slabé? Alebo je to už dosť?  to ich máš toľko ?  že si vyberáš? Ak hej, aj ja chcem 
Bežne sa mi webastá válajú po dvore a ja si neviem vybrať.
Ee, neni to také jednoduché ale v piatok by som to mal mať skompletované. Zatial s časovačom neskôr snáď v Conrade zbúcham nejaké dialkové. Za origo dialkové chcú pupáci 12.000,-Sk. 
|
Štv, 26.10.2006, 6:32 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Za 12000 si to pojdem do kary zapnut sam.Na casovaci je vela funkcii a nastaveni v roznom rezime.
|
Štv, 26.10.2006, 22:27 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Milan píše: Za 12000 si to pojdem do kary zapnut sam.Na casovaci je vela funkcii a nastaveni v roznom rezime.
Nikto im ani tých 12k nemieni dať. 8)  Ale časovač je pre mna nafigu, to je vhodné pre zamestnancov, čo chodia ráno do práce. Ja viem večšinou až večer naisto aký bude další deň.
|
Pia, 27.10.2006, 19:12 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Bohuzial,casovac ma i svoje nevyhody.Som na tom ako Ty a rano si idem bufik zapnut,mam ho este cez vypinac a zima ma rano pekne preberie.Dam kavu a za 30min mam vsetko teple.
|
Pia, 27.10.2006, 20:49 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
Milan píše: Za 12000 si to pojdem do kary zapnut sam.Na casovaci je vela funkcii a nastaveni v roznom rezime.
AAAAle je to bohove pohodlne....uz sa toho nevzdam....co sa tyka dialkoveho ovladania ak ma niekto sklony k elektrike-elektronike tak si vie poradit. Je vela moznosti ale origo dialkove je dost prespekulovane.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Pia, 27.10.2006, 22:19 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Neviete náhodou niekto kde prebieha prerušenie dodávky paliva imobilizérom na ZJ TD. Resp. má TD čerpadlo v nádrži ako benziňák. Asi nie. Zatial som naftu pre webasto napojil pred filter v motorovom priestore(bude to mať samostatný filter). Ak to nebude fungovať, znamená to že imobilizér prerušuje dodávku medzi filtrom a nádržou.  V takom prípade budem musieť dať do nádrže pipku.
Stihol som cez nedelu všetko okrem elektriky.
|
Ned, 29.10.2006, 18:16 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
diesel píše: Neviete náhodou niekto kde prebieha prerušenie dodávky paliva imobilizérom na ZJ TD. Resp. má TD čerpadlo v nádrži ako benziňák. Asi nie. Zatial som naftu pre webasto napojil pred filter v motorovom priestore(bude to mať samostatný filter). Ak to nebude fungovať, znamená to že imobilizér prerušuje dodávku medzi filtrom a nádržou.  V takom prípade budem musieť dať do nádrže pipku. Stihol som cez nedelu všetko okrem elektriky.
prerušenie dodávky paliva prebieha až v pcm.
Funguje to tak, že:
pokiaľ je kľúčik v polohe off a zamkneš auto akýmkoľvek spôsobom (diaľkovým, tlačítkom, kľúčom) začína 16 sekundové odpočítavanie
a potom sa zablokuje imobilizér, alebo ak po vytiahnutí kľúča neurobíš nič, tak čaká 10 min a potom sa tiež zablokuje (auto sa nezamkne)
Dodávku paliva blokuje priamo cez PCM tak, že zablokuje signál pre vstrekovače
|
Ned, 29.10.2006, 18:37 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Vďaka Palo, to znamená že mi to bude fungovať.  Ešte som zvedavý ako sa budú správať tie podtlaky v ovládaní klapiek ventilácie. Každopádne motor by to zohrievať malo.
|
Ned, 29.10.2006, 18:42 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|