Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 06.06.2025, 12:03
Dnes je piatok 6. júna 2025, meniny má Norbert a zajtra Róbert

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 698 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 47  Ďalší
 Aku CB do auta na zaciatok ? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milan píše:
Ved praveze tie akumulatory som kupoval v Nemecku a v obchode s elektronikou a nasrali ma aj tak.Ale napadla ma taka myslienka,daju sa dat miesto zapuzdreneho akumulatora do PMR samostatne baterky?

Tá stanica, je vo vnútri koncipovaná LEN tak, že má 2 kontakty na pripojenie BATT ?? Preto sa pýtam, lebo s tým s čím som sa doteraz stretol ja, tak tam sa zakaždým dal dat aj ACCU pack, prípadne 4 samostatné články. Jednu stanicu v takejto kombinacii aj požívam permanentne.

Ex. Lada Niva 1.6

Pon, 22.01.2007, 12:50
Profil ICQ
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...do tej žltočiernej PMR sa dá dať pribalený pak, alebo tri samostatné AAA mikrotužky... jak je komu libo.

Pon, 22.01.2007, 13:14
Profil WWW
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
do te cobry PMR se da dat accupack, 4mikrotuzkove baterky, a ma i zdirku pro nabijecku, a da se k tomu dokoupit i nabijecka do auta

Pon, 22.01.2007, 15:49
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
...do tej žltočiernej PMR sa dá dať pribalený pak, alebo tri samostatné AAA mikrotužky... jak je komu libo.

Tak neak by som to potreboval :smt023

Pon, 22.01.2007, 22:12
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a ozaj, chlapci, možno mi uniklo, ale nič sa tu nepíše o poplatkoch za používanie rádiostaníc
- už som spomínal, že v predmobilovej dobe sme bežne používali ručné vysielačky - predpokladám, že je to kategória cb-čiek; bolo na to potrebné absolvovať také malé školenie a ďalšou podmienkou prevádzkovania bolo platenie nejakého telekomunikačného či akého poplatku - platilo sa raz ročne, niečo ako koncesionársky poplatok za rádio a TV...
- určite viete, ako to je - Martin a iní - tak vysvetlite, please :wink:

Štv, 25.01.2007, 10:40
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
a ozaj, chlapci, možno mi uniklo, ale nič sa tu nepíše o poplatkoch za používanie rádiostaníc
- už som spomínal, že v predmobilovej dobe sme bežne používali ručné vysielačky - predpokladám, že je to kategória cb-čiek; bolo na to potrebné absolvovať také malé školenie a ďalšou podmienkou prevádzkovania bolo platenie nejakého telekomunikačného či akého poplatku - platilo sa raz ročne, niečo ako koncesionársky poplatok za rádio a TV...
- určite viete, ako to je - Martin a iní - tak vysvetlite, please :wink:

...ja určite nikomu nič platiť nebudem! :smt129

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Štv, 25.01.2007, 10:46
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
michi píše:
...ja určite nikomu nič platiť nebudem! :smt129 [/i]

:lol: ja som nenapísal, že chcem platiť, ale že chcem vedieť :lol:

Štv, 25.01.2007, 10:54
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kedysi strašne dááááááááááááááááávno... (tak 10 - 12 rokov dozadu) sa homologizované vysielačky (homolog vydával TÚSR a predajca bol povinný priložiť fotokópi s orginálom svojej pečiatky) podla správnosti ohlasovali Telekomunikačnému úradu a ten na ne vydal tzv. "Cirkulačnú kartu" To bol taký papierik ktorý bol akože techničák na CéBéčko. Tým sa v prípade potreby majitel staničky (obvykle v aute) preukazoval v zahraničí že akože tá vysielačka zodpovedá predpisu PR27 (na starých vysielačkách ešte mám nálepky o tom pojednávajúce :lol: ) Jakteživ to nikto nikdy od nikoho nechcel (možno v ríši... nemčúri milujú papieriky a všelijaké passiršajny) Kto bol ukrutne porádny, uvedomelý a zákona dbalý občan si vysielačku prihlásil (90% sa na to vysralo) potom za tú cirkulačnú kartu platil tuším 200 korún na 5 rokov alebo čo... :roll: Potom prišlo "Generálne povolenie" ktoré sa automaticky vzťahuje na všetky CB vysielačky postavené podla doporučenia CEPT a tým padli aj poplatky, homologizácia a prihlasovanie. To isté platí aj pre PMR a LPD.

Štv, 25.01.2007, 11:10
Profil WWW
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
2 Martin: srdečná vďaka, nesklamal si :smt133
2 Michi : tak ako, nie je lepšie vedieť ako nevedieť a možno byť vystrašený, ale určite manipulovateľný hovadinou? (aj keď uznávam, sladká nevedomosť - žiť ako blbec a tak aj umrieť je niekedy náramné šťastie... :smt098 - Michi, to je všeobecné zafilozofovanie si, nie myslené na teba, jasné dúfam ;-) )

Štv, 25.01.2007, 12:06
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
2 Martin: srdečná vďaka, nesklamal si :smt133
2 Michi : tak ako, nie je lepšie vedieť ako nevedieť a možno byť vystrašený, ale určite manipulovateľný hovadinou? (aj keď uznávam, sladká nevedomosť - žiť ako blbec a tak aj umrieť je niekedy náramné šťastie... :smt098 - Michi, to je všeobecné zafilozofovanie si, nie myslené na teba, jasné dúfam ;-) )

:smt023

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Štv, 25.01.2007, 12:13
Profil WWW
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
kedysi strašne dááááááááááááááááávno... (tak 10 - 12 rokov dozadu) sa homologizované vysielačky (homolog vydával TÚSR a predajca bol povinný priložiť fotokópi s orginálom svojej pečiatky) podla správnosti ohlasovali Telekomunikačnému úradu a ten na ne vydal tzv. "Cirkulačnú kartu" To bol taký papierik ktorý bol akože techničák na CéBéčko. Tým sa v prípade potreby majitel staničky (obvykle v aute) preukazoval v zahraničí že akože tá vysielačka zodpovedá predpisu PR27 (na starých vysielačkách ešte mám nálepky o tom pojednávajúce :lol: ) Jakteživ to nikto nikdy od nikoho nechcel (možno v ríši... nemčúri milujú papieriky a všelijaké passiršajny) Kto bol ukrutne porádny, uvedomelý a zákona dbalý občan si vysielačku prihlásil (90% sa na to vysralo) potom za tú cirkulačnú kartu platil tuším 200 korún na 5 rokov alebo čo... :roll: Potom prišlo "Generálne povolenie" ktoré sa automaticky vzťahuje na všetky CB vysielačky postavené podla doporučenia CEPT a tým padli aj poplatky, homologizácia a prihlasovanie. To isté platí aj pre PMR a LPD.

vole to uz je tak davnno? niekde ten prihlasovaci papier aj s kolkom este mam... ako je to teraz s nalepkami na CBckach? este stale su(na spoji krytov)?, alebo sa moze dovnutra beztrestne nazierat?

Štv, 25.01.2007, 15:49
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak som to pohladal. Európska komisia prijala doporučenie v roku 90 a slovensko v 98. Takže 8 rokov.

Ak som dobre postrehol tak na nových staniciach je leda plomba výrobcu pojednávajúca o záručných podmienkach. Ak máš rádio staršie ako dva roky, môžeš doňho nazerať kolko chceš. To však nič nemení na zákaze do vysielačky zasahovať - resp. meniť jej vlastnosti, o čom sa píše v generálnom povolení.

Ja teraz potrebujem zasiahnuť do jedného Albrechta v ktorom chcípli žiarovky podsvietenia displeja :(

Štv, 25.01.2007, 23:51
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
Ja teraz potrebujem zasiahnuť do jedného Albrechta v ktorom chcípli žiarovky podsvietenia displeja :(

Kazdemu budes hovorit "pocujem ale nevidim"

Pia, 26.01.2007, 0:00
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Má niekto skúsenosti s CB od CONRADU
Obrázok
Obrázok

Uto, 20.02.2007, 16:19
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to pavlik
tu team roadcom dole jsem mel, ale byla moc velka, jinak super ovladani a design
ted mam tu stribrnou, ona je to vlastne team mc8 a funguje tak jak ma :-)

Uto, 20.02.2007, 16:47
Profil ICQ WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 698 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 47  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný