Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 23.06.2025, 10:45
Dnes je pondelok 23. júna 2025, meniny má Sidónia a zajtra Ján

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 68 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 Automatická prevodovka 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
romo11 píše:
Tie zlozvyky s vyraďovaním na križovatke má 95% ľudí čo s automatom nejazdili, alebo im nemal kto povedať ako sa s tým jazdí. Úplne najlepšie keď počujem odborníka superšoféra keď povie že na páke automatu má gombík ktorým si pridá výkon aby mohol lepšie predbiehať. A to tak je ten gombík "O/D off". Kto vie na čo to slúži si spraví svoj obraz.

Lebo on to má spravené možno tak, že si tým gombíkom tam vpúšťa nitro :wink:

Sob, 26.03.2011, 23:07
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marisko píše:
OGO, koľko si mal áut s automatom ?

5 alebo 6 už presne si nespomínam. Čo to má s tým spoločné ?

Sob, 26.03.2011, 23:09
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
úplne zbytočná debata...koho to baví nech si naďalej honí šaltpákou rýchlosti do bezvedomia. U mňa je jediná správna voľba automat :smt023

Sob, 26.03.2011, 23:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no to, že sú autá ktoré majú schému voliča PRND, potom PRND21, prípadne PRN(D)D21, do toho ešte TLAčIDLO O/D, prípadne k tomu ECO/PWR/WIN. Takže to si už vyžaduje nejaké poznatky čo, kedy treba použiť. Ja by som napr. nedal moje autá riadiť niekomu čo s automatom ešte nešiel bez toho aby som mu dal prvotné zaškolenie.

Sob, 26.03.2011, 23:20
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Marisko, ale ja s tebou absolútne súhlasím. Lenže sa píše rok 2011 a keď čítam, že automat si vyžaduje vedomosti, ako s ním jazdiť...tak mi je to na smiech, lebo to celé zaškolenie pre úplne zbežného vodiča bude pozostávať z 2-3 viet na ktorých sa nemá čo nechápať. Kto už robí kixi na automate, tak tomu asi pomenej páli...
Celé to je o tom, že práve automat bol vyvinutý na to, aby uľahčil vedenie auta. Pokiaľ by to automat mal komplikovať, tak komu je potrebný taký automat ?
Romo dobre napísal, že debat je zbytočný. Doba manuálu nepraje. Kdesi som čítal prognózy vo vývoji, tak do cca 15-20 rokov manuál prestanú montovať, len výlučne a za príplatok. Vo väčších strojovniach ( BMW 7, A8, S ) už roky nedávajú manuál. Ahojte.

Sob, 26.03.2011, 23:32
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
13pepko píše:
for MARTINO:

nie nebolo to tak ze jedna pani povedala,ale videl som to na vlastne oci.co ty si vydel maximalne velke ho... a kto povedal ze mi piska prevodovkanecudujem sa, ze si hned vybuhol ked asi aj ty mas auto s automatom ze som uhadol.vies co najprv skus jazdit poriadny teren a nie len po luke a potom uvidis co ten slavny automat dokaze.

Pepko ešte raz mala otazočka: Ktore AUTA si vydel na vlastne oči,že im v lese "odišli" automaticke prevodovky? ..možeš potom prezradit ešte ,ako ste ich dostali domov? Dakujem :wink:

..ale len uvediem veci na spravnu mieru,ja neobhajujem automat ,ani nezatracujem manual ,každemu vyhovuje niečo ine ,však kolko ludi tolko nazorov,všetko ma svoje plusy aj minusy ,ale tvrdit,že "poriadny" off nema čo mat automat?..že automaty odchadzaju a ine bla, bla bla. ..to už je dost prehnane :smt017

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Sob, 26.03.2011, 23:38
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OGO píše:
Automaty majú svoj domov v usa lebo tam ľudia majú problém rozmýšľať.

Pre svoj súkromný archív, ak sa nenahneváš.

Ned, 27.03.2011, 0:04
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no aka debata :-D ,asi najlepsie to tu niekto vystihol,ze nech si kazdy kupi co chce,akurat musim priznat,ze automat je omnoho zlozitejsi a tym padom skor vznika moznost,ze sa poserie(cim viac suciastok a elektroniky,tim skor sa nieco pokazi) a dalsia nevihoda je,ze sa musi pravydelne menit olej,co nieje zrovna najlacnejsi spas,lebo neviem ako inde ale u nas su tie oleje dost drahe

Ned, 27.03.2011, 9:33
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Oron máš špatného dodávateľa olejov :) tie oleje niesúaž tak drahé -pr. 1L dextronu III od castrolu cca 5€.

Ned, 27.03.2011, 10:07
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
YJ KAO píše:
Oron máš špatného dodávateľa olejov :) tie oleje niesúaž tak drahé -pr. 1L dextronu III od castrolu cca 5€.

to je jedno kolko ale je a u väcsiny+filter ,kdezto u manuala sa meni len vinimocne
ja si nezastavam manual len pripústam fakty

Ned, 27.03.2011, 10:17
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
TIez jazdim automat a zastavam sa tiez toho nazoru, ze to je na offe vhodnejsie.
A k tej cene servisu: na moj LR v8 stoji material 40 eur. A hadam sroby vie povolit a zatiahnut kazdy.

Ned, 27.03.2011, 11:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to je taka debata jak ktory je najlepsi off :roll:

za mna automat. mam aj aj a manual je u mna prezitok..neco jak bubnove brzdy :-)

a vymenit oil v automate nemoze byt problem... to ze automaty odchadzaju je bud zanedbanou alebo nespravnou udrzbou alebo skratka ako murphy raz zahlasil: co sa moze pokazit sa raz pokazi :-D

a este nieco:je automat a automat. transmiska automaticna AW4 v jeepe XJ 88 radila tak hladko a super ze v dalsich X autach co jazdim/jazdil s automatom tak super ziadny neradi.

Ned, 27.03.2011, 13:02
Profil ICQ WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
chlapci fakt debata o nesmrtelnosti chrusta. Ja automaty aj skolim a dovolim si tvrdit, ze oprava mechanickej casti automatickej prevodovky je jednoduchsia ako manual. Ak sa nieco poserie v hydraulike, to sa uz hlada tazko. Je to len nas prezitok, v amerike automat opravuju v kazdej zasr... dielni, z manualu maju strach.
Automat je super a naviac je blbovzdorny ( kludne mozes zaradit pocas jazdy aj R a on ta neposluchne - elektronika to nedovoli pokial nezastavis - malokto ma odvahu to vyskusat!!!).

TLC HJ 60

Ned, 27.03.2011, 15:15
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody, no a hlavnou nevyhodou automatu u nas je servis - hadam aj zo 2 roky som nezohnal nikoho, kto by sa bez vyhrad a zbytocnych alibistickych kecov pustil do vymeny oleja a na 100% si aj garantoval, ze to neposerka - ak o takom viete, dajte vediet

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Ned, 27.03.2011, 15:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja som za automat, sice este nemam ale rozhodne po vymene auta bude. Pri spravnom pouzivani je dozivotny s autom, teda pravidelne menit oil (nie ako mi povedali v Nissane, ze vobec sa nemeni) na svetlach neradit N ale stat na brzde a uz sa o nic ine nestarat.
Nevyhoda je trochu spotreba a rezia ale za ten konfort to stoji.

Ned, 27.03.2011, 16:29
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 68 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný