Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 27.06.2025, 10:10
Dnes je piatok 27. júna 2025, meniny má Ladislav, Ladislava a zajtra Beáta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 15 ] 
 Zapojenie radia XJ 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poradte ako spravne zapojit radio do cherokee XJ. Totizto vsetko vyzeralo jednoducho, kupil som aj redukciu z US koncovky na EU. Vsetko fachci, akurat, ze som to chcel mat zapojene aby to hralo aj ked vypnem zapalovanie, tak som prepojil dva droty na tej redukcii. Aj to tak funguje, no aj ked vyberiem kluc zo zapalovania ostane mi podsvietene ovladanie okien , zrkadiel a funguje aj keby podla mna nemalo. Origo radio sa zaplo az ked sa mi rozsvietili kontrolky / poloha 2 / a to mi prekazalo. Ako to ma byt vlastne spravne zapojene? Aby okna a zrkadla nesli ale radio islo aj ked vyberiem kluc zo zapalovania???

Pon, 18.07.2011, 22:16
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nevim presne ako to je XJ ale vseobecne o zapajani radia: mozno sa tam uz niekto hral s eletrikou na radio. radio ma jeden permanent plus: na pamat radii a cas a druhy plus na zapnutie. ten moze byt nezavisle na spinacke alebo az ked zapnes kluc co acc.
aby okna a zrkadla nesli tak treba odpojit tie dva droty na tej redukcii co si premostil, zistit na co sluzi kazdy drot co ide do a z konektora. okrem inych tam je napr odvod plus /remote/ na antenu, zosilovac.
nevidim dovod preco by zrazu mali ist okna a zrkadla ked pred tym nesli...

ked chces aby islo radio nezavisle na vsetkom inom tak najjednoduchsie a urcite to nedobastli povodnu eletriku je natiahnut jednu 2.5ku od baterky a hotovo.

Pon, 18.07.2011, 23:43
Profil ICQ WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
v spínačke je ešte jedna poloha otoč klúč úplne k sebe vledy sa všetky prístroje vypnú všetko osvetlenie aj ventilátor ide len rádio. To si ale asi skúsil....
tiež som za to aby si zbytočne nič origo nerušil

Uto, 19.07.2011, 8:30
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Viem, ze spinacia ma tuto polohu. Mne to tak aj funguje, len mi dost prekaza to pipanie ked necham otvorene soferove dvere a kluc v zapalovani. Preto chcem napojit radio tak, aby islo aj ked kluc vytiahnem. A vtedy prestane pipat aj to kurca co upozornuje na otvorene dvere...

Uto, 19.07.2011, 9:51
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ondrej PO píše:
Poradte ako spravne zapojit radio do cherokee XJ. Totizto vsetko vyzeralo jednoducho, kupil som aj redukciu z US koncovky na EU. Vsetko fachci, akurat, ze som to chcel mat zapojene aby to hralo aj ked vypnem zapalovanie, tak som prepojil dva droty na tej redukcii. Aj to tak funguje, no aj ked vyberiem kluc zo zapalovania ostane mi podsvietene ovladanie okien , zrkadiel a funguje aj keby podla mna nemalo. Origo radio sa zaplo az ked sa mi rozsvietili kontrolky / poloha 2 / a to mi prekazalo. Ako to ma byt vlastne spravne zapojene? Aby okna a zrkadla nesli ale radio islo aj ked vyberiem kluc zo zapalovania???

no a tym si vlastne natvrdo prepojil cele tie dva okruhy - pustil si napajanie aj do vetvy, ktora ma byt pod napatim LEN pri zapnutom kluciku.

Takze pekne rozpoj to ci si prepojil, "klucikove" napajanie na strane radia odstrihny a spoj ho s trvalym napajanim.
Ale este raz: NA STRANE RADIA, NIE NA STRANE AUTOVEJ KABLOVACKY !!!!

Uto, 19.07.2011, 12:02
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Celkom dobre tomu nem rizumien. Ved ja som s origo kablivackou nic nerobil. Len na tej redukcii som spojil dva kable spolu. Tie teraz rozpojim no ked vypnem kluc bude ticho... Ako to prepojit aby to hralo, ale len radio... Aby som to s nicim opat nezapojil?

Uto, 19.07.2011, 13:47
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ondrej PO píše:
Celkom dobre tomu nem rizumien. Ved ja som s origo kablivackou nic nerobil. Len na tej redukcii som spojil dva kable spolu. Tie teraz rozpojim no ked vypnem kluc bude ticho... Ako to prepojit aby to hralo, ale len radio... Aby som to s nicim opat nezapojil?

ano a tym padom si spojil aj kable na strane autovej kablovacky

povedane inak - na svorkovnici radia to musi byt spojene, ale uz to nesmie dalej pokracovat na stranu auta.

Uto, 19.07.2011, 15:40
Profil WWW
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To ondrej PO:

no ono sa to prevazne robi tak ako si to mal povodne. Aj ja to mam na forde tak. vytiahnem kluc a radio sa vypne. No ide zapat bez kluca, zapne sa casovac a radio sa o hodinu vypne. Je to proti tomu aby si nezabudol zapate radio ktore ti moze vymlatit baterku.

To co potrebujes ty sa da aj pomerne jednoducho. zober z tvrdeho plusu (ten co ide rovno z baterky) cez poistku drat. poistku daj co najblizsie k baterke (nemusi byt rovno na nej ale cim blizsie tym lepsie) poistku o radu vyssiu nez je v zadu v radiu pichnuta (napr v radiu mas 10A poisku tak hentam si daj 15A) a na tento kabel pripojis tie spojene plusy z radia. Takto si obysiel uplne vsetku elektroniku v aute.

Mozno by nebolo zle si to skusit nanecisto len tak natiahnutym kablom od baterky.

Ked to takto urobis bude jedno ci mas nastartovane alebo klucik vonku. pojde to stale rovnako aj v stredu aj piatok.

Keby niekto rypal ze sa to da aj inteligentnejsie, tak samozrejme da, ale nepoznam elektriku tvojho auta a toto je blbovzdorna vec, ktora bude fungovat v kazdom aute. :smt142

rozpredávam vitaru 1,6 16V 5D 97

Pon, 12.09.2011, 23:02
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Uz to mam zapojene, nevybija baterky, hraje aj bez kluca... Ale dik za radu ;-)

Pon, 12.09.2011, 23:09
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
N.Z. ;-)

rozpredávam vitaru 1,6 16V 5D 97

Pon, 12.09.2011, 23:37
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Zdravím,ako je to s tým klucom na xj 97 a vyssie, viem ze na ,,95,, to tak mám. Inak budem mat napredaj origo radio,len ho dam odblokovat... Este jedna otázka kde kupim tu redukciu a suflík ako nahradu za origo radio..?

xj 95/97 2,5td

Ned, 28.12.2014, 20:17
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
noo na bazosi najdes toho habadej len treba sa trosku tam pokukat...

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Ned, 28.12.2014, 20:37
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Tu redukciu na 1 din radio si vygoogli. Ja som ju tak na nete niekde nasiel, stoji to par supov...

Jeep Grand Cherokee ZG, 4.5" Rubicon Express Long Arm, 35" Silverstone MT 117 Extreme, navijak, CB, pevnostaky, Ford 8.8 + OX locker, Dana 30 high pinion vystuzena + RCV poloosi, WARN ZEON 12

Ned, 28.12.2014, 20:40
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Díky za radu. A ako je to s tým klucom? na ,,95,, to poznám ale na ,,97,, to tuším tak nejde
:smt139 :smt017

Ned, 28.12.2014, 21:23
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Mne na r.v.2000 bez klucu nejde. Ale nemam potrebu to prerabat aby to hralo bez kluca..

Jeep Grand Cherokee ZG, 4.5" Rubicon Express Long Arm, 35" Silverstone MT 117 Extreme, navijak, CB, pevnostaky, Ford 8.8 + OX locker, Dana 30 high pinion vystuzena + RCV poloosi, WARN ZEON 12

Ned, 28.12.2014, 23:06
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 15 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný