Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 09.06.2025, 14:06
Dnes je pondelok 9. júna 2025, meniny má Stanislava a zajtra Margaréta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 17 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Amaterska otazka... 
Autor Správa
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
....hm..ani neviem ako sa spytat :oops: ....dnes som mala debatu s jednym kamaratom, ze na co su tie prepinace /neviem ako to nazvat / na prednych kolesach, k nicomu mudremu sme nedospeli..... :roll:, na mojom predchadzajucom Samuraji 1989 nic take nebolo....prosim vas, majte so mnou trpezlivost a vysvetlite mi aku to ma funkciu a kedy to prepinat....ti co mi capka prerabali mi k tomu nic nepovedali...asi predpokladali ze to viem.... :shock: ......hambim sa ale neviem.... :oops: :oops: Obrázok

suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE

Uto, 13.03.2007, 23:26
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tam sa vypínajú/zap. náboje kolies. Ak nejazdíš dlhší čas terén je dobre ich mať vypnuté, aby sa zbytočne netočil predný diferák a ostatné časti. ušetríš čo-to na PHM a až pôjdeš do terénu, kde budeš potrebovať predný náhon tak ich musíš zapnúť. Ak ich máš vypnuté, zbytočne Ty budeš zapínať páku predného náhonu. Predok nebude ťahať. Tak laicky vysvetlené. :lol:

Uto, 13.03.2007, 23:46
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:-) ...dakujem :wink: ...pochopila som spravne, ze mimo zapnutej stvorkolky je to treba vypnut, akonahle si stvorkolku zapnem budem musiet to na tych kolesach zapnut?....som z toho.... :smt043 ....a ako sa da zistit kedy je to zapnute a kedy vypnute?....a je mozne ze to ten moj byvaly nemal, alebo som len o tom nevedela? :?

suzuki samurai

Str, 14.03.2007, 0:07
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Gabo tiez sa pytam,nie su tam volnobezky ako na Nissane?Je treba pri kazdom pripojeni predneho nahonu tie naboje kolies uzamknut?

Str, 14.03.2007, 0:19
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tie staršie teda 1.0 volnobežky nemali a bolo to stále zapnuté. 1.3 už mali volnobežky všetky sa mi zdá ak to nebolo rozlišované podla r.v. Bez zapnutia predný náhon nefunguje! :wink:

Str, 14.03.2007, 0:24
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...a kedy je to vypnute a kedy zapnute, podla coho sa to da poznat?

suzuki samurai

Str, 14.03.2007, 0:30
Profil ICQ WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Keď máš šipku na FREE tak ti predný náhon nepojde ak prepneš na LOCK
(zamknutý) ťahá aj predok. :wink: Ale nezabudni na obidve strany!

Str, 14.03.2007, 0:38
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Leona píše:
...a kedy je to vypnute a kedy zapnute, podla coho sa to da poznat?

Nemas tam nieco ako AUTO a LOCK ? tak to ma nissan

Str, 14.03.2007, 0:38
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MAICO píše:
Keď máš šipku na FREE tak ti predný náhon nepojde ak prepneš na LOCK
(zamknutý) ťahá aj predok. :wink: Ale nezabudni na obidve strany!

zajtra pozriem...je mi jasne ze by bol pruuuser keby bola jedna strana zapnuta a druha vypnuta, no co by sa mohlo stat? :shock:

suzuki samurai

Str, 14.03.2007, 0:46
Profil ICQ WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na FREE si to nechaj ked pojdeš niekam ďalej po ceste bez predného náhonu. Pôjde ti auto lahšie +menšia spotreba a lahšie ti pojde aj riadenie. :smt035

Str, 14.03.2007, 0:48
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Len si tipnem .. Nemaju volnobezky dve polohy, kedy otocenim protismeru hodinovych ruciciek sa nastavi Free a po smere Lock ? Ak ano, netreba ani napisy, len treba vyskusat a vies na com si ...

Str, 14.03.2007, 0:49
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
zajtra pozriem...je mi jasne ze by bol pruuuser keby bola jedna strana zapnuta a druha vypnuta, no co by sa mohlo stat? :shock:[/quote]

Čo by sa stalo neviem ale isto by ti predok netahal :wink:

Str, 14.03.2007, 0:50
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...to znamena, ze na tomto som to mala stale zavrete?..kedze som na kolesach nikdy nic neprepinala a predok mi tahal ked som ho zapla...........strelim mozno blbost, ale nechciem umriet hluupaObrázok...uzavierka sa /samozrejme v pripade ze ju auto ma / kde zapina...vzdy som si myslela ze takto vpredu na kolesach...

suzuki samurai

Str, 14.03.2007, 1:08
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Leona píše:
...to znamena, ze na tomto som to mala stale zavrete?..kedze som na kolesach nikdy nic neprepinala a predok mi tahal ked som ho zapla...........strelim mozno blbost, ale nechciem umriet hluupa...uzavierka sa /samozrejme v pripade ze ju auto ma / kde zapina...vzdy som si myslela ze takto vpredu na kolesach...

...ee. Nesmieš pliesť hrušky s jablkami! :smt134

To čudo na predných kolesách sú volnobežky - automatické alebo manuálne. Automaty pracujú samé, len majú krátky život /ak auto zažije viac, ako Tescooffroad/ Manual je o prepínaní /väčšinou pohohy AUTO a LOCK/ Pracujú viď vyššie popísané, akurát omyl, predok zaberá aj v polohe AUTO! AUTO na normálne jazdenie, LOCK do terénu, pri používaní redukcie, častého radenie dopredu, dozadu /myslím terén, nie jazdenie po lúčke/.:smt152 To boli hrušky.

Uzávierka diferencialu - zadného, predného alebo medzinápravového spôsobí, že po uzavretí bude sila prenášaná na obe, resp. všetky štyri kolesá. Môže pracovať na princípe myslím elektronickom alebo pneumatickom. Tu väčší machri Ti radi ozrejmia, ako to presne funguje. Zapínanie resp. vypínanie je u väčšiny károu na palubovke. Samozrejme za predpokladu, že kár uzávierku difu má. Lebo nie každý má. :smt151
A to boli jablká.
Pozor s uzavretím difom len keď je to nutné, na nespevnenom povrchu, kde si rýchlejšie kolo dokáže prehrabnúť. Na asfaltke hrozí likvidácia! :smt130

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Str, 14.03.2007, 2:10
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
michi píše:
Leona píše:
...to znamena, ze na tomto som to mala stale zavrete?..kedze som na kolesach nikdy nic neprepinala a predok mi tahal ked som ho zapla...........strelim mozno blbost, ale nechciem umriet hluupa...uzavierka sa /samozrejme v pripade ze ju auto ma / kde zapina...vzdy som si myslela ze takto vpredu na kolesach...

...ee. Nesmieš pliesť hrušky s jablkami! :smt134

To čudo na predných kolesách sú volnobežky - automatické alebo manuálne. Automaty pracujú samé, len majú krátky život /ak auto zažije viac, ako Tescooffroad/ Manual je o prepínaní /väčšinou pohohy AUTO a LOCK/ Pracujú viď vyššie popísané, akurát omyl, predok zaberá aj v polohe AUTO! AUTO na normálne jazdenie, LOCK do terénu, pri používaní redukcie, častého radenie dopredu, dozadu /myslím terén, nie jazdenie po lúčke/.:smt152 To boli hrušky.

Uzávierka diferencialu - zadného, predného alebo medzinápravového spôsobí, že po uzavretí bude sila prenášaná na obe, resp. všetky štyri kolesá. Môže pracovať na princípe myslím elektronickom alebo pneumatickom. Tu väčší machri Ti radi ozrejmia, ako to presne funguje. Zapínanie resp. vypínanie je u väčšiny károu na palubovke. Samozrejme za predpokladu, že kár uzávierku difu má. Lebo nie každý má. :smt151
A to boli jablká.
Pozor s uzavretím difom len keď je to nutné, na nespevnenom povrchu, kde si rýchlejšie kolo dokáže prehrabnúť. Na asfaltke hrozí likvidácia! :smt130

michi vo všetkom s tebou súhlasím akurát nie v tom źe samurai nemá volnobežky urobené tak že AUTO/LOCK ako Patrol ale FREE/LOCK a pri FREE čiže(volné) ti ani po zeradení redukcie nebude predok ťahať vtedy sa točia iba náboje kolies :wink:

Str, 14.03.2007, 6:37
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 17 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný