Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 08.06.2025, 11:42
Dnes je nedela 8. júna 2025, meniny má Medard a zajtra Stanislava

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 41 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Prehodenie naprav pod perá Samurai 
Autor Správa
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
čo vlastne? ake to má pozitívum zdvihnúť ťažisko? že sa zlepší prejazdový uhol? ten mi na kratkom samuraji vadí najmenej.že má lepšiu brodivosť? kto jazdil bahnom a špinavou vodou vie, že je lepšie sa velkej bačorine vyhnúť.že to lepšie vyzerá? to pre mna nie je podstatné...tak čo teda???

a negatíva?

auto sa skor prevráti, lebo ma vyššie ťažisko...alebo existuje nejaky sposob ako dvihať a nemeniť ťažisko?

možno som len neznalý či nahluply,ak viete dobre poradiť vopred dakujem

Pia, 21.12.2012, 16:20
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
z toho čo si popísal ohladom tohto,tak mi z toho vyplíva,že ty vlastne nemáš rád terén..brodiť nie,náklon nie,ani sa ti to nepáči,chalan to chce,asi to videl,skúšal,páči sa mu to a je pravdepodobne rozhodnutý.
Tak prečo nie.
Ak sa mýlim tak sorry. :D

BMW 320d e90.. rýchlobežka
Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Pia, 21.12.2012, 16:40
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:smt023

Pia, 21.12.2012, 16:42
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
abacad, pocuj tu nejde o bruchoplazy ale o terenne auta!!!!,, ktore su v terene vyuzivane spravidla aj na brodenie,, samozrejma vec ze cim je vyssie taziskoo, tym je stabilita vozidla slabsia,, to je pravda,, ale ked sa brodis v terene,,,, blatee, tak ides pomalu a nie rychlo cize ta stabilita je dost dobra,, neraz to terennym vozidlam pomohloo, ze boly kus nadvyhnute,, bo velarazy vozidlo zapadne a sedi aj na rame a kasne a to je uz tazsie vyprostovat,, kym je sadnute iba na napravnici, nie je to este az tak spatne,, a navyse ak ides cez voduu, ma to svoje vyhody a velke,, ked boli unas zaplavy, nadvyhnutym patrolom sme sa smiechom pravazali tam kde ostatne terenaky sa neodvazili co neboli dvyhnute,,, a to je len kus co som ti to priblizil,,, ak mas skusenosti dobre a velkee, s jazdou v terene a offroadom tak vies o com tu melem,, a ak nemas tak tu teoriu fyziky ani nespominaj,, a BlackBear, to pekne napisal a ak ti to pali tak porozumies tomu,,,,tymto nerypem, iba konstatujem,, :smt017
a len tak pre inspiraciu, preco je dobre nadvyhnut vozidlo-
http://www.youtube.com/watch?v=uTqnqud0chk

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pia, 21.12.2012, 17:43
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
preloženie náprav pod perá, bodylift - podložky medzi kasňu a šasi alebo nakutie/výmena pier je najlacnejšie riešenie, ako zdvihnúť offroad. takže, keď nechceš investovať /čo sa asi do samíka ani neoplatí/ a chceš dvíhať, pusť sa do toho. Jazdné vlastnosti na ceste sa v každom prípade zhovadia, ale v teréne mu pomôžeš, lebo okrem iného budeš môcť dať vačšie gumy

https://plus.google.com/u/0/photos/1180 ... 5400496177

Pia, 21.12.2012, 18:57
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
okrem toho co je tu popisane moznost dat vecsie pneu tym padom sa zlepsia najazdove a prejazdove uhly,alo tu bolo pisane aj brodivost a ver ze sa to aj lahsie umyva,a nehovorim o opravach v terene nieje nic lepsie ako si pohodlno pod auto lahnut :-D

Sob, 22.12.2012, 15:14
Profil ICQ
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chalani dakujem za pozitiva...... No i napriek tomu sa mi nikto neozval ohladom upravy :(

Sob, 22.12.2012, 16:09
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Väčšie kola ? hovoríme o samurajovi nie ? tam s tými väčšími kolami sa moc nepohrá lebo mu nebude stačiť motor ak bude mať dobrý vzor... .... a hlavne ma zaujíme či to chceš ako homemade úpravu ze málo peňazí veľa muziky ? alebo niečo profi lebo ak profi tak to si kúp sadu od calmini a spravíš si to aj sám a sú tam hlavne na to stavané péra v tej sade... lebo origo péra niesú moc stavané ne to aby sa prehíňali do negatíva takže praskne skôr ako keby si ho nahamroval.... a okrem toho ked nahamruješ péra alebo prehodíš nenahamrované nad tak velký rozdiel v tom neni.... viem to porovnať... ja mám hamrované, bratranko má péra nad a ešte mu aj prasklo teraz......

Sob, 22.12.2012, 17:42
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
FOGY píše:
preloženie náprav pod perá, bodylift - podložky medzi kasňu a šasi alebo nakutie/výmena pier je najlacnejšie riešenie, ako zdvihnúť offroad. takže, keď nechceš investovať /čo sa asi do samíka ani neoplatí/ a chceš dvíhať, pusť sa do toho. Jazdné vlastnosti na ceste sa v každom prípade zhovadia, ale v teréne mu pomôžeš, lebo okrem iného budeš môcť dať vačšie gumy

zvýraznená veta sa mi nepáči, pripadá mi to ako tvoj výsmech, nie každý má na drahého wranglera, aj do starej felicie sa oplatí investovať ak ňou vieš niečo dosiahnúť, je to hobby a to patrí k životu. ja vždy dám radšej € aj do starého vraka ako do automatov, aj z toho vraka sa dá zrobiť dobré auto, o ktoré bude záujem :wink:
prepáčte za OT

Ned, 23.12.2012, 14:16
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
bonder píše:
Väčšie kola ? hovoríme o samurajovi nie ? tam s tými väčšími kolami sa moc nepohrá lebo mu nebude stačiť motor ak bude mať dobrý vzor... .... a hlavne ma zaujíme či to chceš ako homemade úpravu ze málo peňazí veľa muziky ? alebo niečo profi lebo ak profi tak to si kúp sadu od calmini a spravíš si to aj sám a sú tam hlavne na to stavané péra v tej sade... lebo origo péra niesú moc stavané ne to aby sa prehíňali do negatíva takže praskne skôr ako keby si ho nahamroval.... a okrem toho ked nahamruješ péra alebo prehodíš nenahamrované nad tak velký rozdiel v tom neni.... viem to porovnať... ja mám hamrované, bratranko má péra nad a ešte mu aj prasklo teraz......

Chalanko kukaj co si myslis nieje to samuraj hmm
Obrázok

Pon, 24.12.2012, 14:41
Profil ICQ
koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A domysli si preco sa to nedoporucuje

Obrázok

Obrázok

Obrázok

starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.

Pon, 24.12.2012, 15:00
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jasné stáva sa..
Mne sa páči na foto č.1 tá rezerva z 1203-ky :-D :-D :-D

BMW 320d e90.. rýchlobežka
Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Pon, 24.12.2012, 15:04
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Filipe píše:
bonder píše:

Chalanko kukaj co si myslis nieje to samuraj hmm
Obrázok
je pekný to sa musí uznať, ja samuraje chválim, ale mám iba litra :-D ale i tak 31" gumy by som asi bez zmeny prevodu nedával, môj názor , a tie perá pod osobne nemusím, hamrovanie sa mi páči viac ale ako už každý uzná za vhodné.... ja fakt že som nikdy nejazdil s pérami nad ale i tak mám dosť strachu pri náklonoch ktoré robím a niekedy sa čudujem že som sa ešte neprevrátil :-D a pérami nad nápravu bez žiadnych zmien asi lepšie kríženie nedosianete....

Pon, 24.12.2012, 15:12
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
LUKY, moja rada: trošku daj nakuť perá, daj si vytočiť podložky medzi šasi a kasňu/do5cm/ a o chlp vačšie gumy a dosiahneš lacnú a celkom efektnú úpravu.

keď preložíš nápravy, treba ti o.i. predlžovať kardany, natáčať nápravy, keď to má stabíky - úprava stabíkov,uchytení, veľké gumy - z toho vyplýva kratší prevod, dlhšie brzdové hadice a neviem čo ešte. Je to veľa roboty a výsledok - vyššie auto ako v prvom prípade, ale za oveľa vačšie peniaze a nestabilita pri jazde zaručená.

pandíka nepočúvaj, on dokáže auto svojimi nezmyselnými úpravami tak akurát zhovadit, a ešte ho to stojí aj kopu peňazí.

https://plus.google.com/u/0/photos/1180 ... 5400496177

Pon, 24.12.2012, 18:41
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
FOGY píše:
LUKY, moja rada: trošku daj nakuť perá, daj si vytočiť podložky medzi šasi a kasňu/do5cm/ a o chlp vačšie gumy a dosiahneš lacnú a celkom efektnú úpravu.

keď preložíš nápravy, treba ti o.i. predlžovať kardany, natáčať nápravy, keď to má stabíky - úprava stabíkov,uchytení, veľké gumy - z toho vyplýva kratší prevod, dlhšie brzdové hadice a neviem čo ešte. Je to veľa roboty a výsledok - vyššie auto ako v prvom prípade, ale za oveľa vačšie peniaze a nestabilita pri jazde zaručená.

pandíka nepočúvaj, on dokáže auto svojimi nezmyselnými úpravami tak akurát zhovadit, a ešte ho to stojí aj kopu peňazí.

Fogy podľa toho čo som od Teba prečítal máš čo to za sebou, ale dvíhanie pomocou fiftu pod kasňu- to nem dobrý spôsob!!! mam s tým svoje skúsenosti.
Nevravím že podloženie nápravy je košér ale puky pod kasňu radšej nie!!!

Píšeš že všetko máš, máš pripravený pozdĺžny stabik zadnej nápravy proti pridvihovaniu diffu???

Pon, 24.12.2012, 20:40
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 41 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný