Dnes je piatok 9. mája 2025, meniny má Roland a zajtra Viktória
Autor |
Správa |
enduro
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 27.11.2006, 22:58 Príspevky: 597 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
Luther píše: Enduro, tak sa opytam inak: si presvedceny, ze spojka trpi rovnako pri 2.5TD stvorvalci a 5.2 benzine osemvalci?  Akoze bavime sa tu o com? Spojka trpi hlavne pri jej vypnuti a to myslim trpi rovnako nezavisle od pouziteho motora. Podstatne je aby bola v dobrej kondicii, kvalitne oblozenie a neunavena tanierova pruzina. Co myslis, ze v Dodge Viper alebo Mustangu s osemvalcom a manualom nie je spojka? Ale uplne na okraj uprimne poviem, ze dakedy som preferoval manual, ale s iducim vekom som zmenil orientaciu k automatu.. dokonca aj v praci ked sa nakupovali auta som zaloboval za Rapida 1,4TSi so 7 stupnovym DSG-ckom  - a teda v sportovom rezime je to celkom sranda povozenie (pri spotrebe bliziacej sa jeepu  )
_________________ Dodge Durango 3.6 FlexFuel Limited 2015 Ex: Jeep GrandCherokee Limited 2,5 TD 2" spacers, Rancho 5000 Ex: Jeep GrandCherokee Limited 5,9 LX V8 SelecTrac, Flowmaster, K&N Ex: Jeep GrandCherokee Overland 4.7 H.O. Rancho 5000 1,5"
|
Štv, 18.12.2014, 8:56 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37 Príspevky: 2155 Bydlisko: Lipt. Mikuláš
|
Ja v robote jazdím sem tam na Powershift-e od Forda, tiež dvojspojka ako DSG. Tiež som dakedy hovoril, že automat je pre ženy a teraz aj MBčku aj Jeepa mám automat a vyhovuje mi to. K tej spojke, ja osobne si myslím, že lepšie sa v teréne prenesie sila cez hydromenič ako cez spojku. Hlavne pri manévrovaní. Ale v konečnom dôsledku je to jedno, 100 ľudí 100 chutí. Za mňa do offroadu a na bežnú jazdu automat a do športového auta manuál. Dohovoril som 
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Štv, 18.12.2014, 12:54 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
Ten powershift nie je ziadna sláva co sa tyka odolnosti Hydromenic nasobi moment pri rozbehu a to ziadna trecia spojka alebo dve spojky nenahradia
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Sob, 20.12.2014, 18:37 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|