Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 24.07.2025, 0:37
Dnes je štvrtok 24. júla 2025, meniny má Vladimír a zajtra Jakub

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506 ... 711  Ďalší
 Nieco pravdy na tom bude... 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Kus pravdy....vies ako to chodi :wink: .Pre jedneho je pravda to,pre druheho tamto,obidve tie pravdy si navzajom odporuju a obidve su napisane v jednej knihe... :smt139 kua,ved to je uz zakonnik :-D !

Pon, 28.03.2016, 15:12
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
Efi, napíšem ti sem overenú zaujímavosť, cirkevnú zaujímavosť.
Ján Pavol II., pápež, nar. 18. máj 1920 † 2. apríl 2005.
Za svätého bol vyhlásený 27. apríla 2014 na Námestí sv. Petra v Ríme.
Moja otázka znie ?
Čo sa vlastne udialo v priebehu 9.tich rokov po jeho úmrtí, že bol vyhlásený za svätého ? Čo to musela byť za udalosť, na ktorú sa neprišlo v priebehu jeho života ?

no ja ti to presne nenapisem, nie som farar ani jeho sluha, ani cernoknaznik z Vatikanu,, ale pokial dobre viem tak po umrti, musi prejst niaka ta doba aby ho museli za svateho -vysvetit - vyhlasit,, v podstate to uz diesel pekne rozpisal,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pon, 28.03.2016, 17:27
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Mate vy starosti :-D ...panu wojtylovi moze uz byt u prdele,ci ho vyhlasia za sveteho :-D .Podla mna sa len snazil zit tak,ako by mal zit krestan-na rozdiel od ostatnych papezov a podobnej havede v sutanach.Alebo je to take zriedkave v cirkvi,ze ked sa dakto snazi tak zit,tak je to pkladane za zazrak?Asi hej :-D .Za par rokov sa aj tak v novej biblii ludia docitaju,ze jezis bol vlastne prorok mohamed :-D ,konvertovany papez bude blacat z minaretu namiesto muezina,ci ako sa vola ten spevak....
Inak,suhlas s Ogom...preco sa vlastne o jezisovej mladosti nic nevie,ked o hociakom picusovi z tej doby sa vie pomaly aj to,kedy chodil na hajzel.Tiez mi to pripada ako oblbovacka na ovladnutie oveciek :wink: .Mozno naozaj vtedy zil daky liecitel,co bol trnom v oku vrchnosti,tak ho pribili na kriz a o par desiatok rokov o nom napisali daku povest a ta sa upravovala a upravovala....kto vie?

Pon, 28.03.2016, 20:32
Koumák

Odpoveď s citáciou
Prečo si myslíš že sa o jeho mladosti nič nevie? :D

Pon, 28.03.2016, 20:40
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Tak.
Ďakujem všetkým za vysvetlenie postupu vyhlasovania obyčajného človeka za svatýho.
Takže teraz môžem pristúpiť k okomentovaniu druhej témy, čo inicioval Efendi.
Teda o tých ufónoch.
Takže môj názor na vec:
Či ufóni sú alebo ufóni nie sú, mňa, teda konkrétne mňa sa to dotýky asi tak, že pokiaľ sa nebudú starať do mňa tak mi to je jedno.
Vysvetlím.
V podstate človek vníma inú bytosť ( včetne zvierat ) tak, že pokiaľ ho neohrozuje ale dokážu spolu vedľa seba žiť a nažívať, jeden druhého sa nesnažia zlikvidovať alebo ináč ublížiť, tak nie je dôvod na nič. No horšie je to, že toto sa už nedá až tak samozrejme povedať o samotných ľuďoch zemských. Stačí mať nablízku nejakú neprispôsobivú bytosť a je zle. A je jedno, či sa to volá xenofobia, rasizmus alebo neviem čo. Je to raz tak, že vrana ku vrane si sadá a podobné priťahuje podobné.
A preto tí ufoni sú témou na strašenie, na konšpirovanie, na scifi...atď.
Keď sa na to logicky pozrieme, tak civilizácia, ktorá je technicky tak vyspelá, že dokáže sem priletieť z neviem akej vzdialenosti, tak musí byť aj natoľko vyspelá, že dokáže zmapovať to, čo sa deje na Zemi. Teda, že je premilitarizovaná, že je prenábožovaná, že saveselo ničí životné prostredie. V takomto prostredí sa prikloniť napr. k predstaviteľom vlády, hociktorej zeme vyzerá byť vysoko nebezpečné. Automaticky by došlo k výmene informácií, výmene vedeckých poznatkov a vieme, čo vlády zaujíma v prvom rade – ako poraziť súpera. A je teraz jedno, či sa jedná o rusov alebo američanov, alebo číňanov.
Ale vrelo by som privítal ufónikov, ktorí by dokázali ľudí povzniesť duchovne, kultúrne. Napr. že by dokázali presvedčiť ľudí, že nie je správne zabíjať jeden druhého v mene boha. Že by dokázali nakŕmiť chudobu a uzdravili smrteľne chorých. Aby dokázali v ľuďoch prijať za svoje myšlienku, aby nerobili iným to, čo by sami nechceli aby bolo robené im. Aby sa starali o to, aby mali čo jesť miesto toho, aby mali viac samopalov. A tak nejak podobne. Ale viem, že to je utópia, hoci je najvyšší čas. Komplet celý svet stojí pred veľmi ťažkým obdobím, vojenským ekonomickým a migračným. A hodiny tikajú...

Pon, 28.03.2016, 20:55
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[quote="sim111"]Prečo si myslíš že sa o jeho mladosti nič nevie? :D[/quote]

Nielen o jeho mladosti, ale aj celkovo o jeho živote nie sú hodnoverné informácie.
Ja som sa to snažil vysvetliť v predchádzajúcom vstupe, kde som poukazoval na precízne vedenie kroník rímskych miestodržiteľov.
Nie je možné, aby bytosť tak mimoriadna ako Ježiš sa nedostal do oficiálnych kroník.
Ak áno, tak ja neviem o tom, a prosím o zdroj. Rád si to prečítam. Alebo naopak. Kedy sa vlastne začalo písať o Ježišovi ? podľa informácií to bolo Evanjelium podľa Matúša, doba jeho písania sa uvádza ako 75 až 80 nášho letopočtu !!! Ale vtedy Ježiš už bol dávno-dávno po živote a tak pisateľ sa mohol držať len toho čo videl, počul resp. zažil.
Takže si to zhrňme:
Počas života Ježiša niet o ňom hodnoverná správa.
Po jeho smrti, v rokoch cca 75 až 80 nášho letopočtu evanjelista Matúš opisuje život Ježiša Krista.
Bum !
Nejak mi to nejde do kopy.
Na jednej strane tu máme sofistikovaní rímsky systém, ktorý tam vládol a ktorý detailne mapoval všetko.
Na druhej strane je zas Ježiš Kristus s božskými schopnosťami o ktorom je prvá písomná správa ďaleko-ďaleko po jeho smrti.
Tu teda niečo nehrá.

Pon, 28.03.2016, 21:20
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
To sa mi vidi podobne,ako ked teraz 20 rocny fagan opisuje na faceboku,ako sa u nas zilo za sociku :wink: .
S tymi ufonmi....je kludne mozne,ze su z ineho matrosa,ako my dokazeme vnimat,ci vidiet a ked sa tak na ludstvo pozeram,na mieste tych ufonov by som daval bohovy pozor,aby ludstvo o mne nevedelo :-D .Inak,lietame do vesmiru,ale o zivote vieme hovno :-D

Pon, 28.03.2016, 21:29
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
miklos ma byt ukrajinskym ministrom financii. myslel som, ze uz tam maju zprivatizovane. tak asi este nie vsetko. PS: ivan, a pozor na kurzove straty!! :D

Pon, 28.03.2016, 21:32
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ogo,, Jezis bol je existuje,, osobne som veriaci,, ale namargo.. Aj moslimovia veriav jezisovy ale maju ho za proroka ako proroka Mohameda, neuznavaju ho za jedineho syna Boha, ale za proroka,, ldesto krestania ho uznavame,, tu mas ten rozdiel,, :smt139 :smt151

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pon, 28.03.2016, 21:47
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Efi, tu sa nejedná o to, že kto je veriaci.
Ja mám doma bibliu a keď ju čítam, tak nevychádzam z úžasu, ako je v nej opísaný Boh.
Už len samotný fakt, že Boh ako najvyššia inteligencia, otec všetkého živého ako na zemi tak v nebi, si zamiluje jeden národ, vyvolený a voči ostatným sa správa kruto. Vari tí ostatní, nie sú tiež jeho deti ?

Pon, 28.03.2016, 22:01
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ogo, Ogo.
Už som ti raz písal, že k odpovediam na tieto svoje otázky najlepšie prídeš na najbližšej fare. :lol:

Ináč k inteligencii ľudí pred 2 tisíc rokmi - skús si prečítať Aristotela, Aristofana, Sokrata, alebo čo zistil Archimedes, Euklides ... samozrejme boli aj miestni cigáni.

O kronikách rímskej ríše - čo sa píše o Herodotovi Antipovi? A to bol kráľ. Koho zaujímal chudobný židovský tesár, ktorý svoje detstvo a mladosť prežil v Egypte?

Čo sa týka prepisov biblie mocnými tohto sveta - na čo by to komu bolo? Najstaršia dochovaná časť nového zákona (to je tá časť, ktorá opisuje pôsobenie Krista) je viď https://sk.wikipedia.org/wiki/Biblia_a_hist%C3%B3ria.

LAND ROVER Discovery II.

Uto, 29.03.2016, 11:27
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bacilpyrin
Ďakujem za usmernenie, lenže u mňa to má háčik, totižto ak sa budem pýtať u nás pána farára takéto otázky, tak ma prekľaje, kopne do zadku a už sa viac v okolí fary nemôžem ani ukázať !
K inteligencii ľudí před 2 tis. rokmi – no ja som fakt nemyslel na elitu elít, mená jako si spomenul, ale na ľud ! V každom období bol 1 z milióna, ktorý bol génius, ale tu sa jedná o ľudí, klasických.
Čo sa týka historických záznamov – no práve v tom je tá záludnosť, že niekto tu robí zázraky, kriesi mŕtvych, lieči na smrť chorých a niet o ňom ani čiarky. A je jedno, či bol tesár alebo murár, pokiaľ by dneska nejaký tesár alebo murár vedel premieňať vodu na víno, ver tomu, že behom 24 hodín sa to dozvie pol republiky !
Čo sa týka prepisov biblie mocnými tohto sveta - na čo by to komu bolo?
Tak v tomto s tebou absolútne bezvýhradne súhlasím.
A myslím si, že v odpovedi na túto otázku sa skrýva krutá stratégia.

Uto, 29.03.2016, 11:47
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Bacilpyrin, otazku-naco by to komu bolo....to hadam ani nemozes mysliet vazne :shock: !
Ze sa nic nevie o kralovi XY,to nikoho nezaujima,ale ze sa nevie o cloveku,od ktoreho narodenia sa pise letopocet...to je veeelmi divnuo,ba az podozriuvuo,ako by u nas jeden povedau :-D
Ked si kuknes,co sa pise u ''svetovom humanistovi'' vaskovi bombarderovi na nete....a to je teraz relativne siroky pristup k informaciam....tak napisat hocico,co vyhovuje povrazkarom,nemohlo mat v casoch,ked na svete bolo par knih a vecsina ludi bola negramotna,uplna brnkacka.A aby sa tomu lahsie uverilo,nastupili presvedcovacie prostriedky tej doby.Lebo keby naozaj bol panboh taky spravodlivy,nemal by len 1 vyvoleny narod(aj ked nik nepocul panaboha vravet,zer ten narod je vyvoleny :wink: ),nedovolil by aby z kancla dristal pedofilny farar,nedovolil by upevnovanie cirkevnej moci pomocou inkvizicie.....Aj komousi mali svoju bibliu a tej hadam neverili ani oni sami.Neviem,preco tejto krestanskej tak veria :smt139 .Asi je to tym,ze clovek je ako pes-musi mat dakeho pana :smt139

Uto, 29.03.2016, 13:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
Už len samotný fakt, že Boh ako najvyššia inteligencia, otec všetkého živého ako na zemi tak v nebi, si zamiluje jeden národ, vyvolený a voči ostatným sa správa kruto. Vari tí ostatní, nie sú tiež jeho deti ?

Ja to až tak vážne neberiem.. :wink: Starý zákon, je "len" zmeska mytológie, čiastočne pravdivej histórie, pravidiel prežitia a spávania sa, náboženstva...nič viac, nič menej. Keďže si ho pospisovali židia, vzťahujú si ho k sebe...a vidia sa pupkom sveta. Podobne sú na tom obdobné historické diela napísané/tradované inými národmi...každý z nich sa popíše ako stred sveta.
Kristus celé detstvo a mladosť študoval v Egypte...vtedajšom centre vedenia...pravdepodobne v chrámoch ho egyptskí kňazi zasvätili do staroegyptských znalostí...hermetizmu. Je to rovnaký zdroj, z ktorého čerpali aj židia svoju Kabalu....Ježiš však na rozdiel od nich, priniesol svoje vedenie obyčajným luďom...jazykom, ktorému mohli porozumieť...bez snahy využiť tajné náuky k ich ovládnutí(pokúšanie diabla na púšti). Do akej miery bol "bohom" alebo synom božím, neriešim. Podstatnejšie je hádam čo robil...a ako. Priniesol medzi ludí lásku a odpustenie...čo v drsnom židovskom prostredí "oko za oko", bol obrovský pokrok...

Uto, 29.03.2016, 13:24
Koumák

Odpoveď s citáciou
Ako tu už niekto napísal Ježiš žil v podstate celý svoj život ako obyčajný človek - pomocník sv. Jozefa, ktorý bol tesár tak preto sa o ňom veľa nevie a nejaké informácie sú od vtedy čo začal verejne účinkovať tj. od svojich 30 rokov do 33 kedy ho ukrižovali. Inak ak sa nejakého farára slušne opýtaš a je normálny tak ti vie aj slušne odpovedať. :)

Uto, 29.03.2016, 13:55
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 10663 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506 ... 711  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný